Crowdfunding voor zonnepanelen op zorgcentrum

Zwolle – Zorgcentrum de Molenhof beschikt over een groot plat dak. Ouderenhuisvester Habion, de eigenaar van het gebouw, vindt het zonde om deze ruimte onbenut te laten en wil graag zonnepanelen plaatsen op dit dak.

de_molenhof_zwolle.jpg 

Op woensdag 5 oktober is op ZonnepanelenDelen.nl de crowdfunding voor deze panelen gestart. Zo kan iedereen investeren in dit zonnedak en profiteren van het rendement van Zwolse zonne-energie. Op maandag 10 oktober is er vanaf 19.00 uur een inloop in De Molenhof voor wie meer informatie wil. Via ZonnepanelenDelen.nl kan iedereen mede-eigenaar worden van het zonnedak op De Molenhof. U kunt in één of meerdere zonnepanelen investeren, of vanaf € 25,- meedoen met één ZonneDeel. De crowdfunding is op woensdag 5 oktober gestart en sluit zodra er genoeg inschrijvingen zijn. Als de crowdfunding succesvol is, komen er in totaal 300 zonnepanelen.

Zon op Zorg
Woningcorporatie Habion is samen met duurzaamheidsorganisatie Urgenda het initiatief ZonOpZorg gestart. Het doel van ZonOpZorg is zoveel mogelijk zorghuizen in Nederland te voorzien van zonnepanelen. Twee zorgcentra zijn via crowdfunding al voorzien van zonnepanelen: De Benring in Voorst en ’t Kampje in Loenen aan de Vecht. De Molenhof in Zwolle is het derde project van ZonOpZorg.
 
Lagere elektriciteitskosten voor De Molenhof en een hoog rendement voor investeerders
Zorghuizen met zonnepanelen zijn in Nederland nog vrij schaars. Dat is zonde, want ze beschikken vaak over grote en platte daken. Met ZonOpZorg slaan we twee vliegen in één klap: de duurzaam opgewekte stroom wordt gebruikt door de bewoners van De Molenhof en de crowdfunders ontvangen een gemiddeld  jaarlijks rendement van 3,5% met hun investering. Na 16 jaar krijgen de crowdfunders hun inleg gewoon weer terug. En vanaf dat moment heeft zorgcentrum De Molenhof met een volledig afbetaald zonne-energiesysteem nog jarenlang een lagere energierekening.
 
Meer weten?
Op https://www.zonnepanelendelen.nl/project/molenhof vindt u meer informatie over de zonne-energie van De Molenhof en kunt u gelijk deelnemen. Of komt u gerust even langs op maandag 10 oktober tussen 19.00 uur en 20.30 uur voor informatie over de zonne-energie van De Molenhof, Assendorperdijk 132 in Zwolle.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Als ze het management wat minder zouden laten graaien zouden ze de helft van het dak al met zonnepanelen kunnen bekleden ….8)


    ⚠️ Meld

Reageer