Stemronde ZwolleFonds van start gegaan

Zwolle – Woensdag is de aftrap gegeven van de stemronde voor het ZwolleFonds. In een druk bezochte bijeenkomst, ruim 80 ondernemers waren aanwezig, zijn de aanwezige leden van Citycentrum, KHN-afdeling Zwolle, HESZ en Zwolle Marketing uitgebreid geïnformeerd over de ins and outs van het ZwolleFonds. Op 10 oktober is er een open inloopavond.

Vanaf donderdag zijn ambassadeurs op pad om iedere betrokken ondernemer persoonlijk te benaderen en de stemenvelop te overhandigen. De ambassadeur maakt met ondernemers een afspraak om de antwoordenvelop met daarin het stemformulier weer op te komen halen. ZwolleFonds kiest deze persoonlijke benadering om tot een zo groot mogelijk ‘opkomstpercentage’ te komen. Natuurlijk kunnen ondernemers er ook voor kiezen de antwoordenvelop rechtstreeks naar de gemeente terug te sturen. Deze stemming is verder met waarborgen omkleed conform de eisen die de wet daaraan stelt.

De gesloten antwoordenveloppen worden op 4 november door de notaris geopend en geteld, daar zijn verder alleen vertegenwoordigers van de gemeente bij. Woensdagavond bleek wel hoe dit onderwerp iedere ondernemer aangaat. Diverse ondernemers deden een gloedvolle oproep dat het er nu echt van moet komen. De werkgroep ZwolleFonds hoopt uiteraard op een positief resultaat, dat wekt geen verbazing gezien de inspanningen die zij het afgelopen jaar heeft verricht om tot hier te komen. ZwolleFonds kijkt reikhalzend uit naar 4 november!

Of de stemronde een eitje is valt te betwijfelen . Een eerdere poging werd met grote meerderheid weggestemd. De actiegroep Ondernemersfons Nee denkt ook deze rond een meerderheid te halen, om zo het fonds te stoppen. 

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Er is geen enkele verplichting het stembiljet af te geven aan de colporteur van CityCentrum
  Het is zelfs om problemen voor te zijn beter zelf de toezending aan de gemeente te doen.
  Tegenstemmers kunnen hun stem beter niet uitbrengen of opsturen


  ⚠️ Meld

 2. In het woord ‘vooruitgang’ komt het deelwoordje ‘voor’ voor.
  Willen wij in Zwolle het verschil maken dan zul je toch ergens ‘voor’ moeten zijn.

  Je hebt het volste recht om ’tegen’ te zijn, maar vertel dan op zijn minst waar je wel ‘voor’ bent. Goede initiatieven kunnen niet zonder inzet en (financiële) middelen gerealiseerd worden. Moet het volgens jou anders? Vertel dan eens hoe het wel moet!

  Onze prachtige stad staat er heel goed op. Dat blijft echt niet zo als wij op onze handen gaan zitten. Wij willen ons succes toch op een positieve manier gezamenlijk verder uitbouwen? Kom op en doe mee met het Zwolle Fonds.


  ⚠️ Meld

 3. @Michiel, De gemeente is er voor aangesteld om de stad te dienen. Niet een deel van de ondernemers Nu betalen ondernemers 4 maal zoveel aan OZBelasting als woningen. Niet alle ondernemers zitten te wachten op een binnenstad vol met feesten en fietsen zelfs nu ken ik er al enigen die zeggen te gaan vertrekken uit zo’n binnenstad. Te dure parkeerplaatsen en een stadsbestuur die denkt dat er voor ondernemers constant manna uit de hemel regent.
  Een raad die zich als Pilatus haar handen wast met uitzondering van S.P. en Swollwacht.
  Je zult maar in een zijstraatje zitten met je bedrijfje waar nooit geen feestverlichting of wat dan ook is en toch mee moet betalen. Leve de lol.
  Velen die gebruik maken van de binnenstad als ondernemer betalen niet mee aan dit fonds en de kleinste ondernemers betalen naar verhouding de hoogste lasten aan dit ondernemersfonds.
  En het is mij gebleken dat Zwolle het juist de laatste jaren zonder ondernemersfonds beter heeft gedaan dan alle andere steden en dorpen met een rondpomp fonds.
  Bij het rondpompen van geld zijn er altijd maar een paar die daar van profiteren en dat zijn meestal niet zij die het ’t hardste nodig hebben.


  ⚠️ Meld

 4. Zoals wellicht bekend was er maandagavond van 17.00 uur tot 19.00 uur een voorlichtingsavond voor ondernemers die geen lid zijn van het Citycentrum van de binnenstad.
  Wel grappig dat zo’n vergadering altijd begint op het moment dat ondernemers zelf aan het werk zijn waardoor ikzelf in eerste instantie de enige aanwezige ondernemer was. Bij navraag waarom juist dat tijdstip was het antwoord dat er meerdere ondernemers aangegeven hadden juist op dit tijdstip te vergaderen zodat men direct na werktijd kon verschijnen.
  Waar ze dan nu waren was eigenlijk niemand duidelijk.
  Na verloop van tijd zijn er nog een tiental mensen bij gekomen en dat was het.

  Maar dit terzijde, wat mij ernstig zorgen baart is de manier waarop de stemming verloopt.
  De stemmen worden rondgebracht door ambassadeurs van het Citycentrum. Het stembiljet is een eenvoudig te kopieëren brief.

  Ik begrijp dat ondernemers hun stembiljet ook mogen geven aan een andere ondernemer die dan voor hun stemt. Nou zou je denken dat is toch ook zo bij een normale verkiezing maar hier schuilt toch een addertje onder het gras. Bij een normale verkiezing mag je inderdaad iemand anders machtigen om voor jou te stemmen. Dat klopt…. ?én keer, bij deze stemmingsronde mag een persoon ongelimiteerd stemmen invullen voor anderen.

  Het kan nog gekker. De telling vindt plaats in het gemeentehuis met notaris. Verder mag er niemand bij zijn, alleen gemeente ambtenaren.
  We weten allemaal van de vorige keer dat er bij die telling gelukkig wel anderen aanwezig mochten zijn waardoor ontdekt werd dat er nog 130 stemmen zoek waren. Die bleken na enig speurwerk nog ergens verdwaald in de postkamer van het gemeentehuis te liggen.

  Na mijn opmerking dat het geheel wel erg fraude gevoelig is blijkt dat ook bij het ontvangen van veel te veel stemmen de stemming niet ongeldig wordt verklaard. Hoe men dan gaat uitzoeken wie wat gestemd heeft en of er ?berhaupt wel door deze persoon gestemd is is mij tot op heden een raadsel.
  Eigenlijk weten we niet eens of wel iedereen een stembiljet heeft ontvangen, denk aan alle leegstaande panden die wel moeten meebetalen.

  Kortom, er is hier een stemming goedgekeurd door de gemeente die zeer fraudegevoelig is. Dit moet men toch niet willen. Het levert dadelijk een uitslag op die niemand meer geloofwaardig kan vinden.
  Een zeer slechte zaak, voor alle betrokkenen.

  Dit onderwerp is deze avond drie keer uitgebreid behandeld dus men kan zeggen dat het in ieder geval wel leeft onder de ondernemers.
  Toch blijft men zeggen dat het nu eenmaal zo door de gemeenteraad goedgekeurd is en dus niets meer aan te veranderen.

  Ik weet niet of u dit wilt plaatsen maar ik ben zelf wel erg nieuwsgierig of er reactie op komen en of de ondernemer in de binnenstad ook nog iets van zich wil laten horen door te protesteren tegen deze manier van stemmen.

  Verder is er gesproken over wat dan de plannen zijn met het geld maar hierover kon men geen duidelijkheid geven. Eigenlijk zat er niks in de planning. De ondernemers moeten dan zelf met een goed plan komen en dan kijkt het ondernemersfonds of dit door kan gaan.
  Hiermee wordt dus eigenlijk gewoon een nieuwe bestuurslaag gecreëerd .
  En of we daar nou op zitten te wachten? Ik weet het niet maar zou graag willen horen wat anderen ervan denken.


  ⚠️ Meld

Reageer