Geert Groote Prijs voor Modern Devoot

Zwolle – Op 7 oktober 2016 wordt aan het slot van de 8e editie van de Geert Groote Dagen de tweejaarlijkse Geert Groote Prijs van de Stichting Piet Tillema Fonds uitgereikt. De Geert Groote Prijs is een prijs voor de publicatie en die inzet die de doelstellingen en het gedachtengoed van Geert Groote en de Moderne Devotie het meest onderschrijven en laten zien.

De Geert Groote Prijs wordt uitgereikt aan iemand die zich als auteur, maar ook op andere manieren, op een toegankelijke manier de werken, de invloed en de uitstraling van Geert Groote en de Moderne Devotie heeft laten zien. Verder kijkt de jury of er ook nieuwe invalshoeken worden belicht en of het aantrekkelijk is voor een breed publiek.
Op 7 oktober zullen de juryleden van de Geert Groote Prijs, Georg Hartong, Professor Anne van der Meiden onder leiding van voorzitter Piet Tillema de Geert Groote Prijs uitreiken aan een man die jaren lang, schijnbaar onvermoeibaar, zijn bijdrage levert aan het weer tot leven brengen van het geestelijk erfgoed van Geert Groote, Thomas a Kempis en de Moderne Devotie.

Op verzoek maar vooral op eigen initiatief. In geschriften, als publicist, als spreker(bijna boete preker) organisator van grote evenementen, als scanner door heel Nederland zwervend om de lokale autoriteiten eens wakker te schudden en tot herdenkingsactiviteiten te verleiden. Deze bijzondere prijs wordt dit jaar uitgereikt aan Mink de Vries in de kelder van het Geert Groote Huis op 7 oktober rond 20.00 uur. Dat gebeurt ter afsluiting van de Geert Groote Dagen op 6 en 7 oktober. Donderdagavond staat in het Burgerweeshuis het protestlied centraal(zie www.burgerweeshuis.nl), vrijdag is er een lezing van Marita Matthijsen over censuur door de eeuwen heen(zie www.geertgrootehuis.nl). Na de lezing is er een maaltijd, daarna wordt de Geert Groote Prijs uitgereikt.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer