“Laat zien dat iedereen zichzelf mag zijn!”

Zwolle – De nationale Coming Out dag op dinsdag 11 oktober is er om te laten zien dat acceptatie van lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn. In onze regio wappert die dag de regenboogvlag op onder andere de
Peperbus, diverse gemeentehuizen en scholen. De formele opening vindt plaats bij het Deltion College in Zwolle door Bert Beun, voorzitter van het College van Bestuur van Deltion, wethouder Nelleke Vedelaar van Zwolle en acteur Boudewijn Koops, bekend van het toneelstuk Boys Don’t Cry.

De gemeente Kampen hult op 11 oktober de Nieuwe Toren in regenboogkleuren en op het gemeentehuis wappert de regenboogvlag. Dat geldt ook voor het gemeentehuis in Raalte en voor een groot aantal scholen in de regio. COC Zwolle heeft alle mbo- en hbo-scholen in Zwolle
uitgenodigd om mee te doen en gratis regenboogvlaggen beschikbaar gesteld. Voorzitter Ilja de Jong van COC Zwolle: "Scholen zouden een veilige omgeving moeten bieden aan iedereen, dus ook aan lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders. We zijn erg blij dat steeds meer scholen op Coming Out Dag actief uitdragen dat bij hen iedereen welkom is." Bert Beun, Nelleke Vedelaar en Boudewijn Koops zullen tussen 12.15 uur en 13.00 uur Coming Out Dag formeel openen bij hoofdingang 2 aan de Westkant van het Deltion College (Mozartlaan) in aanwezigheid van studenten van Deltion.

 

De voorlichters van COC Zwolle zijn gedurende een groot deel van de dag en ook tijdens de bijeenkomst beschikbaar om informatie te verstrekken en vragen te beantwoorden. Het Zwols Balletjes Huis deelt speciaal voor Coming Out Dag een roze versie van het Zwolse Balletje uit en ook Roze in Blauw, het roze netwerk van de Politie is vertegenwoordigd. ’s Avonds is er een Coming Out Dag borrel georganiseerd door Stadscafé BLIJ, Grote Markt 13a in Zwolle, in samenwerking met COC Zwolle. Iedereen is welkom, zowel bij de opening bij Deltion om 12.15 uur, als bij de borrel bij Stadscafé BLIJ vanaf 19.30 uur. COC Zwolle werkt met voorlichting, discussie en hulp aan een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Het werkgebied omvat 23 gemeenten in Overijssel, Flevoland, Gelderland en Drenthe. COC Zwolle is lid van de landelijke organisatie COC Nederland.

Artikel delen: