Bijeenkomst Kinderen en jongeren in rouw

Zwolle – Een leerling verliest een ouder. En dan? Heeft de school een rouwprotocol? Komt er een foto van de overleden vader in de aula? Houdt de mentor in de klas van de leerling een praatje? Of wordt er op Moederdag door een kleuter een bloem voor papa geknutseld? Gertie Mooren, rouwtherapeut en de Jongerengroep “Mijn Masker af” gaan in gesprek met professionals in het onderwijs.

De presentatie “Ik zet mijn masker af…” gaat over hoe verschillend kinderen en jongeren met rouw omgaan. Welke rol kan de school vervullen in het verwerken van het verlies van een ouder en hoe kan je een leerling daarin begeleiden, zodat het kind zich goed kan blijven ontwikkelen? Professionals uit het onderwijs zijn van harte welkom op een van de drie bewustwordingsbijeenkomsten: Kinderen en jongeren in de rouw.

Waar en wanneer
De bijeenkomsten zijn in de Schepenzaal Stadhuis, Grote Kerkplein 15, Zwolle op:
Dinsdag 8 november 2016 van 10.00 tot12.00 uur
Dinsdag 8 november 2016 van 14.00 tot 16.00 uur
Donderdag 12 januari 2017 van 14.00 tot 16.00 uur
Aanmelden 
U kunt zich aanmelden via nicole@dejongeweduwe.nl onder vermelding van uw naam, organisatie, en uw voorkeursdag / tijdstip.
Steun voor jonge nabestaanden
Gemiddeld verliezen elke dag ruim zes vaders en moeders met minderjarige kinderen
hun partner. Daarom zijn het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de gemeente
Zwolle, stichting De Jonge Weduwe en welzijnsorganisatie WIJZ met de pilot Steun na partnerverlies gestart. Mensen die hun partner hebben verloren, worden in contact gebracht met lotgenoten om ervaringen te delen. Daarnaast krijgen zij hulp bij het regelen van praktische zaken en advies hoe je je leven weer op orde krijgt of bijvoorbeeld over de zorg voor de kinderen die op hun manier met het verlies omgaan. https://www.wijz.nu/steun-na-partnerverlies.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Goede zaak! Denk ook aan het verlies van een zus(je) of broer(tje). Zelf in m’n puberteit meegemaakt en er was niets aan opvang. Ouders hadden (begrijpelijk) genoeg aan zichzelf. Zeer eenzame periode.


    ⚠️ Meld

Reageer