Doelpuntenfestijn in WRZV Futsal League

Zwolle – Afgelopen week stonden er twee wedstrijden geprogrammeerd in de WRZV Futsal League. De teams van de Red Sea Boys en de Blauwvingers kwamen tegen elkaar uit in de Koos Albertshal. Het team van de Blauwvingers is een samenstelling van vrienden uit de diverse Zwolse wijken en de Red Sea Boys is een groep met jonge vluchtelingen uit Eritrea.

De Blauwvingers waren duidelijk de meerdere van de Red Sea Boys. Met snelle en slimme combinaties liepen de aanvallers makkelijk door de verdediging van de boys. Na met een 0-5 voorsprong te gaan rusten wisten de Blauwvingers verder uit te lopen en zelfs de dubbele cijfers te noteren (0-11). Komende week zullen de Red Sea Boys en Westenlanden flink aan de bak moeten om de deze nederlaag weg te poetsen.

De andere wedstrijd gaf ook een beeld van David versus Goliath. Hier speelden de teams van de Westenlanden  en Young Boys tegen elkaar. Westenlanden een combinatie van spelers uit de wijken Wedtenholte en Aa- Landen waren fysiek en qua leeftijd de meerdere van de Young Boys. Alleen de jonge mix van technische vaardige spelers waren voetballend de meerdere. Zo wonnen de Young Boys met liefst 13-2 en gaan aan nu kop in de jeugdcompetitie samen met de Blauwvingers.
De deelnemende teams waren goed bezet en de spelers hadden er veel zin in om hun voetkunsten te laten zien in de WRZV hallen. Voor velen zijn de WRZV hallen  bekend terrein, omdat ze ook aan de vorige editie  van de Futsal League hebben meegedaan. Een aantal spelers die voor het eerst in de zaal speelden moesten nog wel een beetje wennen om in de zaal met vijf spelers tegen een ander team te spelen. 
Op maandag 12 oktober staan de volgende wedstrijden geprogrammeerd.
 
Koos Albertshal
16.30 uur Free 2 Move – Red Sea Boys
17.30 uur Westenlanden – De Blauwvingers 
Bep Bakhuyshal
17.30 uur IFC Donaci – Young Boys
De Futsal League bestaat uit maximaal 10 teams en is voor de jeugd, zowel meisjes als jongens, in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar. Deelname is kosteloos. Er kunnen zich nog teams aanmelden voor instroom.
De organisatie ligt in handen van de WRZV en levert de  scheidsrechters en begeleiders / trainers voor de deelnemende teams. Ook hebben de teams speciale tenues in bruikleen van de WRZV.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)