UNICEF loop wederom succesvol

Zwolle – Vrijdagmiddag hebben 7 scholen meegedaan met de UNICEF loop. Dit jaar is het twintigste keer dat UNICEF regio Zwolle het loopevent organiseert. Vooraf aan de loop was er een ludieke warming-up. Een half uur lang hebben ze de longen uit het lijf gerend om andere kinderen een betere wereld te geven. Een evenement van goede samenwerking waar dit jaar 7 scholen aan meededen. De opbrengst is 13.200 euro. Dit prachtige bedrag is door 346 kinderen bij elkaar gelopen.

unicef_loop.png 

Foto: CreaPictures

Elk najaar krijgen de klassen voorlichting van de vrijwilligers van UNICEF en daarna met de sponsorenveloppe langs de deuren te gaan. De kinderen vragen aan familie, vrienden en buren om gesponsord te worden. Dit jaar gaat de opbrengst naar projecten die kinderarbeid bestrijden. Iedereen is tegen kinderarbeid. Toch komt het nog veel voor. Kinderarbeid wordt beschouwd als een probleem dat zich afspeelt in landen ver van ons; op de cacaovelden van Westelijk Afrika, in de kledingfabrieken in Zuidoost Azië en in de mijnen van Latijns-Amerika.

We hebben meer met deze praktijk te maken dan dat we denken. De elektronica die we koesteren, de kleren die we dragen en de chocolade die we eten zijn vaak het resultaat van het harde werk van een kind. Met dit prachtige bedrag kan UNICEF weer meer van hun doelen verwezenlijken voor de kinderen wereldwijd.

Artikel delen:

Reageer