Crosswinst voor stepper Machiel Steenbergen

Zwolle – Machiel Steenbergen van Stepteam Zwolle/Stepwinkel.nl heeft zaterdag het NK stepcross op zijn naam gezet. In de bossen van Oldenzaal kwam hij al snel na de start aan kop met Joost Haveman en Vincent Gooiker van Stepteam Twente.

Nog voor de wedstrijd over 13 ronden van anderhalve kilometer halverwege was nam Steenbergen het initiatief en pakte een voorsprong die hij per ronde wist uit te breidden. De Zwollenaar, bekend als sprinter maar dit jaar uitgegroeid tot echte allrounder, zette de meeste andere deelnemers op minimaal een ronde achterstand en eindigde na bijna een uur met ruime voorsprong op nummer twee Gooiker.

De man in vorm van het Zwolse stepteam sleepte nog een hoofdprijs in de wacht want met zijn vijfde winst op rij steeg Steenbergen op de laatste wedstrijddag naar plaats één in het seizoensklassement, waarmee hij winnaar werd van de Kickbike Cup. Voor Stepteam Zwolle/Stepwinkel.nl zit het wedstrijdseizoen erop; de komende maanden wordt de aandacht verlegd naar toertochten.

Artikel delen:

Reageer