Mellema bezorgt WVF driepunter

Zwolle – ‘Wat goed is, komt snel’ luidt het spreekwoord en zaterdagmiddag werd dat volledig waargemaakt door 1e jaars senior Brend Mellema. Liefkozend nog vaak ‘Brendje’ genoemd door zijn medespelers, maar in zijn spel en in zijn spelopvatting al een voorbeeld voor menig ervaren senior. Brend Mellema bezorgde WVF met zijn twee doelpunten de verdiende overwinning, al ging het allemaal niet gemakkelijk.

WVF begon zaterdagmiddag aan de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Quick ’20 in een weer op twee plaatsen gewijzigde samenstelling. De vorige week zieke Kristian Bril begon als rechtsback, waardoor Jon Lieben op de bank begon. En voorin pakte de keuze voor Brend Mellema als tweede spits naast Hessel Berends achteraf heel goed uit. Door de basisplaats van Mellema begon Peter van de Streek deze keer als reserve.

Quick ’20 dus, een onbekende (in ieder geval voor het publiek) tegenstander, waarvan bekend is dat de zondagtak een topploeg in het amateurvoetbal is. De Oldenzalers hadden tot vanmiddag uit vijf wedstrijden twee puntjes gepeurd, en staan daarmee in de onderste regionen van de ranglijst van de tweede klasse H. Een uitgelezen kans voor WVF om middels een overwinning aansluiting met de middenmoot te bewerkstelligen en een gaatje te slaan met de onderste plaatsen. Al na een paar minuten moest Mike te Wiele al zijn niet geringe capaciteiten aanspreken om de bal uit de bovenhoek te ranselen. WVF was in de eerste minuten even op zoek naar de juiste afstemming op het veld.

Onder leiding van de weer uitstekend spelende aanvoerder Dion Reijen, kreeg WVF na de onrustige openingsfase de controle over de wedstrijd en begon langzamerhand kansjes af te dwingen. Kansjes voor de ijverige Marc van der Vegte, voor Brend Mellema en voor Hessel Berends werden gecreëerd, al moet gezegd dat WVF, evenals het matige Quick, nog niet groots speelde. Toch was het voor het publiek aan de kant duidelijk dat als er één ploeg zou gaan scoren, dat het dan WVF zou zijn.

In de 41ste minuut gebeurde wat de wedstrijd nodig had, WVF scoorde in de persoon van Brend Mellema de verdiende 1-0. Uit een afgeslagen corner van de linkerkant, bracht Reijnen de bal met iets dat het midden had tussen een voorzet en een schot op doel, de bal terug in de doelmond en daar dook Mellema gretig op om de bal overtuigend in het net te koppen. Een mooie opsteker zo vlak voor rust en een fantastisch moment voor de jonge spits die zijn eerste officiële goal voor WVF 1 maakte.

Het spelbeeld in de tweede helft bleef ongeveer hetzelfde als voor de pauze. WVF dicteerde het spel. De verdediging, bestaande uit Bril, Reijnen, Heukels en Luhukay, voor keeper Te Wiele, bleef eenvoudig overeind en WVF had het middenveld stevig in handen. Voorin bleven de ijverige Mellema en de ervaren vos Berends, de gaten trekken waardoor om beurten met name de middenvelders Van der Vegte, Niek Mulder en Michel Koning de opengevallen ruimtes in konden duiken. Dit resulteerde in schotkansen voor Koning en Mulder terwijl van der Vegte met name middels zijn solo’s geregeld voor gevaar kon zorgen. Diep in de tweede helft; een diepe bal in de ruimte waar Brend Mellema mogelijkheden in ziet en er achteraan sprint. Hij bedenkt zich niet en haalt uit richting de rechterbenedenhoek. De keeper van de Oldenzalers kan de bal alleen maar tegenhouden en moet een rebound weggeven en dan is Brendje er vervolgens als de kippen bij om de bal over de keeper in het verlaten doel te stiften. Een geweldig doelpunt en een heerlijke ontlading als team in de hoek van het veld, waar WVF 1 laat zien dat iedereen blij is voor Brend, voor het team en voor de club. WVF heeft nog steeds geen wonderteam, maar wordt wel steeds meer een team, werkt hard voor elkaar en dan blijkt dat dit team, met veel ‘eigen jongens’ ook resultaten kan gaan halen. Mooi om te zien!

Het laatste kwartier wordt de wedstrijd professioneel uitgespeeld en de voorsprong resulterend in drie verdiende punten, gekoesterd. Inmiddels is Hessel Berends vervangen door Jon Lieben, en krijgt ook de teruggekeerde Robbert-Jan Stals nog de kans om wedstrijdritme op te doen, waarmee de mogelijkheden voor trainer Herben Visscher binnen zijn selectie verder verruimd worden. Als laatste wissel wordt de moegestreden Michel Koning gewisseld voor Nick Donker, ook vorig jaar nog spelend in de A’s van WVF.
  
Opstelling: Te Wiele; Bril, Reijnen, Heukels, Luhukay; Mulder (75. Stals), Ruijsch, Koning (82. Donker), Van der Vegte; Berends (61. Lieben) en Mellema

Scoreverloop: 41. 1-0 Mellema; 58. 2-0 Mellema

Man van de wedstrijd: Brend Mellema

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Brend, Dion, Marc (ff weg), Jon, Niek (vooral
  ;)) Michel, Streek (ook al sinds mensenis) bijvoorbeeld. ..zijn geboren und getogen WVF-er.

  2 ex-WBF-ers komen er aan bij PEC. Bas van W. mochr al eens met jong-PEC meedoen. En Van de Ark-jr zal zich, net als zijn vader, ook wel redden…..
  —–
  Hoest bij bijvoorbeeld Berkum waar ik bijvoorbeeld Joep nog heb mogen trainen? Is ie nu geblesseerd? Zijn er meerderw spelers in 1 die ook kinderen zijn van de vereniging?  ⚠️ Meld

 2. Keek ff snel naar de genoemde namen, maar ik had Ruijsch natuurlijk niet mogen vergeten. En Mike? Ook bij WVF begonnen volgens mij. Da’s het gevaar van een snelle spontane opsomming….je vergewt makkelijk iemand…..aorry daarvooe. Volgens mij hoort Patrick K er ook bij. En de terugvechtende Marc, Jari en Jeroen bijvoorbeeld!
  Romano, Kevin, Tommy tot zover; vins het alleen maar leuk als het spontaan gaat

  Nee, Berkum-fan (s) sta niiet.bekend als een jaloers-iemand..


  ⚠️ Meld

 3. Ben je beetje bezopen ofzo Dick

  Wvf heeft ook eindelijk weer een wedstrijd gewonnen, en dan hoor je hem weer. Waar was je de afgelopen weken dan  ⚠️ Meld

 4. Nou ik moet zeggen, vergeleken met vorig seizoen is dit een mooi elftal van WVF. Jongens hebben wat voor elkaar over, vergeleken met vorig seizoen. Dit is de eerste wedstrijd die ik weer zie van WVF, loopt nog niet gesmeerd maar dat komt wel. Technische staf lijkt mij OK van WVF. Goede zet geweest om de jeugd en de echte WVF-ers een kans te geven, geduld en het komt helemaal goed.:)


  ⚠️ Meld

 5. Nou bagatelliseer je de inbreng van Freddy Smit wel heel erg. Tactisch een drama waardoor de spelers het wel geloofden. Ze kozen voor een carrierre elders. En zie daar daar spelen ze ineens wel de pannen van het dak. Gek h??


  ⚠️ Meld

 6. Bedankt voor de ruime feedback, vandaag, mensen?? al dan niet zielig.

  Blij te lezen dat de hoeveelheid doorgestroomde WVF-jeugd ontzag en respect opwekt J

  Ach ja, wie leest in vorige bijdrage ⤽hoog van de toren blazen”?

  Zou kats tegen de (o.a. bescheiden) cultuur van WVF in gaan.

  Ja, ik was ook blij voor Berkum! Een zichzelf serieus nemende provinciehoofdstad telt maar liefst  13 amateurteams.

  Als de hoogst spelende Zwolse amateurclub dan in de 1e klasse uitkomt??. En het wel lijkt of we een groeiend aantal 4e klassers (het laagste van het laagste) hebben??.

  Als Be Quick weer verliest. Tuinders zelfs gewoon thuis met 3-5 van komtie??..Noord-Veluwe Boys verliezen??.

  Vind ik dat behalve treurniswekkend en jammer ook beschamend voor een stad als Zwolle.

  Kan me best voorstellen dat bij sommige verenigingen wordt overwogen om (dan maar) te betalen.

  WVF probeert het met eigen spelers te doen, al zijn ze 2x opeenvolgend gedegradeerd.

  Ze gaan er dit jaar in blijven??hierboven is te lezen met hoeveel ⤽kinderen van de vereniging⤝, minimaal, WVF de competitie in gaat.

  “Minimaal⤝, want ik ben bijvoorbeeld Moes (al zal ie te weinig kunnen trainen voor 1), Stan (Gert Schaafsma ook?) en Muhittin Y. vergeten op te sommen. 
  …….
  Ach ja en zure zeikers als Epoo en zijn (of haar?) triest aantal nicknames, schijn je overal te hebben.

  Overal in de communicatie waar je elkaar niet kunt zien. Bijvoorbeeld op sociale media en hier op het Politieke Log.

  Want voor directie live communicatie/elkaar gewoon in de ogen kijken als je praat??.⤝helaas, daar zijn ze te skijterig voor⤝.

  Best fijn dat die (vaak) ⤽eenzame verbitterden⤝ een platform als het www hebben.

  Je zou er niet aan moeten denken wat er zou gebeuren als ze gewoon op straat zouden communiceren op dezelfde manier.

  Tot zover mijn ⤽inleef-moment van de dag⤝.
  😉


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.