Popup Bazaar in de Grote Kerk

Zwolle – De derde Popup Bazaar in de Grote Kerk wordt gehouden op zaterdag 15 oktober. Voorgaande edities van deze markt met ambachtsproducten, (toegepaste) kunst, design en illustratie zijn een succes gebleken. De eerste Popup Bazaar ooit, gehouden in april dit jaar, bracht zelfs 5.200 bezoekers op de been.

popupbazaar.jpg 

Ondanks dat succes hebben de organisatoren Soortvanwinkel en Grote Kerk Zwolle het concept verder uitgewerkt. “Met onder andere muziek de hele dag door brengen we een sfeer die vergelijkbaar is met die van een festival”, zegt coördinator markten Hank Oomkes van de Grote Kerk Zwolle. De oude hallenkerk zal verder voornamelijk gevuld zijn met vele kraampjes. Kunstenaars en ambachtsmannen- en vrouwen uit het hele land komen naar de Zwolse binnenstad om er hun unieke waar aan de man / vrouw te brengen. Met veel handgemaakte producten vind je als bezoeker geheid zaken die je nog niet eerder zag en evenmin bij de buren treft. Simpelweg omdat er soms maar een exemplaar van is.

De kraampjes worden bevolkt door vakmensen die zijn geselecteerd door Kirsten Zuiderbaan en Tosca van den Braak. De dames van Soortvanwinkel, zelf kunstenaars, kunnen putten uit een groot landelijk netwerk. 
De bazaar duurt van 10.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk, evenals de boekenmarkt in de kerk.
Artikel delen:

Reageer