Geen asielzoekerscentrum in Zwolle

Zwolle – Er komt toch geen asielzoekerscentrum in Zwolle. Het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) heeft het verzoek voor het vestigen van een azc in Zwolle ingetrokken. De reden die het COA daarvoor geeft is dat er minder asielzoekers naar Nederland komen dan werd verwacht, daardoor staan veel opvanglocaties (gedeeltelijk) leeg. Voor 2016 en 2017 is er voldoende opvangcapaciteit in Nederland.

Burgemeester Henk Jan Meijer: "Het college van Zwolle heeft haar maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen door bij te willen dragen aan de oplossingen voor het vluchtelingenvraagstuk door opvangplaatsen te creëren. Passend bij het karakter en de maat van onze stad. De Zwolse samenleving heeft laten zien met respect voor elkaar het gesprek te blijven voeren over dit vraagstuk, hoe lastig dat soms ook was. Daar mogen we trots op zijn."

De Zwolse gemeenteraad stemde op 19 april jongstleden in met de komst van een azc in Zwolle op de waterschapslocatie, Dr. van Thienenweg 1. Hier konden 600 mensen voor een periode van maximaal 15 jaar opgevangen worden. Begin juli kondigde het COA aan de plannen voor azc’s opnieuw tegen het licht te houden vanwege een op dat moment afnemende behoefte aan opvanglocaties. Het college van burgemeester en wethouders is, na eerdere berichten over het niet doorgaan van azc’s elders in het land, maar ook dichtbij, zoals in Raalte en Enschede, niet helemaal verrast door het bericht van het COA.

Maatschappelijke betrokkenheid
September 2014 heeft het COA de gemeente verzocht om medewerking te verlenen om noodopvangplekken te verzorgen in de IJsselhallen. Eind 2014 is het verzoek ontvangen om een zoektocht te starten naar een locatie voor een azc in Zwolle. In beide gevallen begon de gemeente een intensief proces met haar inwoners. De betrokkenheid van de stad was groot: veel inwoners uit de omliggende wijken en buurten hebben zich ingezet en meegedacht om deze kwetsbare groep een goed en veilig (tijdelijk) thuis in Zwolle te bieden. “We hebben daarmee duidelijk laten zien dat we bereid zijn om mensen, zeker als ze in nood zijn, de helpende hand te bieden. Onze gastvrijheid is een grote kracht die we moeten blijven koesteren”, aldus burgemeester Meijer.

“Ik heb grote waardering voor hoe de inwoners van Zwolle en de organisaties, instellingen en bedrijven op Oosterenk met elkaar in gesprek zijn gegaan, ondanks de tegenstellingen die er soms waren. Ook inwoners die zorgen en bedenkingen hadden, hebben actief deelgenomen aan de gesprekken en bijeenkomsten. Deze inbreng heeft geleid tot aanpassing van het oorspronkelijke voorstel en ideeën voor aanpassingen in de directe omgeving van het geplande opvangcentrum. Een grote meerderheid van de gemeenteraad heeft vervolgens ingestemd met dit voorstel.”

Gevolgen voor Zwolle
Om de gemeentelijke voorbereidingskosten te verhalen doet de gemeente aanspraak op de landelijke regeling die in voorbereiding is.
Nu de plannen voor het azc van de baan zijn, gaan de eigenaren van de waterschapslocatie, de Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) en de gemeente Zwolle overleggen welke invulling het gebied kan krijgen.

De inwoners van Wipstrik, Berkum en Veldhoek en de scholen, instellingen en bedrijven op Oosterenk ontvangen een brief van burgemeester Meijer waarin ze geïnformeerd worden over het besluit van het COA.

 

 

Artikel delen:
Reacties 63
 1. Wat een goed nieuws is dit.
  Ben zeer blij dat de testeronbommen niet naar Zwolle komen en al helemaal niet in de buurt van scholen en ziekenhuis.
  Want het is 1 en al problemen in Ter Apel en kampen bv.


  ⚠️ Meld

 2. Prima zaak wat mij betreft. Vraag mij wel af wat er nu met dat oude pand gebeurt nu deze deal met het COA niet doorgaat. Het zal wel opnieuw in de verkoop moeten lijkt mij. Dit kon nog wel eens een financiële strop worden voor het waterschap. Maar dan gaan de belastingtarieven vast wel omhoog volgend jaar.


  ⚠️ Meld

 3. Mijn dag kan niet meer stuk. Eindelijk een goed bericht van het COA. Onze dochters en vrouwen kunnen gerust gaan slapen.


  ⚠️ Meld

 4. Deze website zou een rapporteerknop moeten hebben. Opmerkingen als “testeronbommen” en “onze dochters en vrouwen kunnen gerust gaan slapen” zijn racistisch. Heeft Weblog Zwolle geen huisregels?

  P.S. Het waren lelieblanke jongens die me als kind staande hielden en m’n banden leeg lieten lopen. Het was een lelieblanke man die mij op m’n elfde aanrandde. Het waren lelieblanke mannen die mijn vrienden en mij tijdens een vakantiekamp zonder aanleiding bedreigden en in elkaar sloegen. En een paar jaar later weer. Onze jongeren behoren tot de meest gewelddadige in Europa. Intussen wordt er bijna iedere dag een moskee bedreigd of beschadigd. En dan zou ik me druk moeten maken over een paar honderd vluchtelingen? Learn some perspective!


  ⚠️ Meld

 5. Precies @Kareltje , en ook vooral, wat gaat het de gemeenschap nog kosten. De VVD stelt nu al de vraag wat de financiële gevolgen zijn van het niet doorgaan van het AZC. Deze deal tussen het waterschap , Jansen vastgoed en de gemeente wat betreft de oude panden, gaat vast veel geld kosten nu de plannen van tafel zijn. Hier lezen, horen we vast en zeker meer over.


  ⚠️ Meld

 6. Riet Pluim: Vertel dat aan het meisje lelieblank meisje uit kampen dat gruwelijk verkracht is. Ze zal je uitlachen, als ze dat inmiddels al weer kan.


  ⚠️ Meld

 7. @marcelmetdekorteacht – Me uitlachen zal ze alleen doen als ze net zo ongevoelig is als jij. Is wat mij is overkomen, minder gruwelijk omdat het door Hollandse jongens is gedaan?


  ⚠️ Meld

 8. Riet, laat al die haters maar, heel triest, die incidenten met asielzoekers. Wekelijks slaan jongeren elkaar op de bek in het uitgaansleven, wekelijks worden er door Nederlandse jongeren allerlei verwerpelijke dingen gedaan. Vinden we kennelijk normaal. Iedere vorm van criminaliteit is waardeloos. Asielzoekers/vluchtelingen die zich misdragen verspelen hun recht op een verblijfsvergunning of asiel. Een hele groep daarop afrekenen slaat nergens op. Maar de lomp- en domheid regeert in dit soort discussies. Laat maar gaan.


  ⚠️ Meld

 9. Nee Riet Pluim. Dat is misschien net zo erg. Maar ik walg ervan dat mensen direct het woord racisme gebruiken terwijl de krant volstaat met negatieve berichtgeving over asielzoekers. Te pas en te onpas gooit iedereen het op racisme als je een afwijkende mening hebt over asielzoekers. Ongevoelig wordt je door de ellende die velen veroorzaken. Je kop in het zand steken noem ik dat.


  ⚠️ Meld

 10. @marcelmetdekorteacht – Het IS racisme als je een mening hebt over een hele groep op basis van incidenten. Het is nota bene niet eens een groep. Het enige wat asielzoekers gemeen hebben is dat ze asiel zoeken; verder is de diversiteit groter dan onder de Nederlandse bevolking. Jij demoniseert zeshonderd mensen die je helemaal niet eens kent, vanwege één verkrachtingspoging in Kampen. Waarom hanteer je voor blanke Hollanders niet dezelfde maatstaven? Zou jij aangesproken willen worden op mijn aanranding? Kan ik wel veilig wonen met jou in de buurt?


  ⚠️ Meld

 11. @Riet Pluim

  Deze website zou een rapporteerknop moeten hebben. Opmerkingen als “lelieblank” en “onze jongeren behoren tot de meest gewelddadige in Europa” zijn racistisch. Heeft Weblog Zwolle geen huisregels?

  Wat met je gebeurd is is heel vervelend, maar de kans dat een asielzoeker zoiets doet is statistisch gezien toch echt vele malen groter. Als je dat racistisch vindt moet je bij het CBS zijn die deze statistieken bekend maakt. In plaats van de racismekaart trekken is het verstandiger om een klein beetje realiteitszin te behouden. Onder elke groep zijn rotte appels. Maar als van groep x 3x zoveel mensen de criminaliteit opzoekt als van groep y kun je natuurlijk roepen ‘groep y heeft ook rotte appels’, maar het grotere probleem zit dan toch echt in groep x.

  “Het IS racisme als je een mening hebt over een hele groep op basis van incidenten.” En dat is precies wat jij doet, met je ‘lelieblank’ en ‘onze jongeren zijn de gewelddadigste van europa’. Hypocriet.


  ⚠️ Meld

 12. @Daniel – Ten eerste is het niet waar dat er onder asielzoekers meer rotte appels zitten dan onder Hollanders. Ten tweede doet het niet ter zake; de gezonde appels hoeven niet onder de rotte te lijden. En ten derde scheer ik Hollandse jongens niet over één kam. Dus donder lekker op met je “dat is precies wat jij doet” want dat is nu net wat ik NIET doe en jij wel.


  ⚠️ Meld

 13. Poeh “verkrachting poging in kampen”?Voor iemand die het zelf heeft meegemaakt zou ik toch verwachten dat je wat voorzichtiger je uitspraken zou doen.

  Er is een verschil tussen vluchteling en immigrant. Er zijn immigranten die met een vluchteling masker hier hun geluk beproeven.
  En met de huidige individualisering in onze maatschappij vraag ik mij af of er ?berhaupt plek is.

  Ik zie dat ouderen en jongeren die vast lopen al moeite hebben met de huidige arbeidsmarkt. Hoe moeten al deze nieuwe burgers gaan interegeren?

  Mooi streven hoor maar denk dat de problemen alleen maar groter worden of je nu een statushouder bent of iemand die begeleiding nodigb heeft.  ⚠️ Meld

 14. @Riet Pluim,

  “Dus donder lekker op met je “dat is precies wat jij doet”

  Mensen zoals jij met dit soort taalgebruik kunnen niet meer serieus worden genomen.


  ⚠️ Meld

 15. Nou nou Riet Pluim, Daniel heeft wel een punt vind ik. Lelieblanke jongeren vind ik ook racistisch en zou wat mij betreft ook gecensureerd moeten worden. ‘onze jongeren ‘ zijn de gewelddadigste van heel Europa. Zijn dat alleen de lelieblanke of vallen daar ooit de allochtone jongeren onder in dit land? Als er iemand racistisch en generaliserend reageert ben jij dat wel. Jij hebt het over moskeeën die bedreigd en beschadigd worden, bijna dagelijks volgens jou. Weet je wel hoeveel christenen hun leven niet zeker is en er al vermoord zijn in Islamitische landen ,moslimstaten , alleen om hun geloof?


  ⚠️ Meld

 16. Volgens mij gaat het nu over één persoon?!
  Het AZC is niet meer nodig, dat is mooi! Pand waterschap is al niet meer can het waterschap! Jullie hebben de afgelopen maanden niet opgelet. Ik denk dat Isala het wel kan gebruiken dus zal wel goed komen.


  ⚠️ Meld

 17. Nee , laten we niet meer op de persoon spelen. Wel een mooie naam trouwens, Riet Pluim, buigt met alle winden mee @ Zwollenaar 5 , dat klopt de panden zijn niet meer van de waterschappen Drenthe Overijssel maar van een Vastgoedbedrijf. Bureau Zinryk heeft een interessant stuk daarover ooit gepubliceerd hoe de verkoop is gegaan toen der tijd. 🙂 Het goede nieuws is voor de mensen die zich zorgen maken over de opvang locaties, in de gemeente Hardenberg word binnenkort een grote locatie geopend voor langere tijd.


  ⚠️ Meld

 18. @bernard

  Dus als er meerdere individuele meningen die overwegend met elkaar eens zijn met gegronde redenen een meerderheid hebben t.o.v. een enkel individu, dan is dat zwak van de meerderheid volgens jou? En vervolgens noem jij dat stoer.


  ⚠️ Meld

 19. @bernard

  Nee het is en blijft een mening van individuelen met een gezamenlijke deler t.o.v. een van een enkel individu die hierin een andere mening over heeft. Dat heet niet stoer, maar is meer een feit hoe een meerderheid hierover denkt t.o.v. het individu met een andere mening.


  ⚠️ Meld

 20. @bernard

  Dat is hoe jij het individueel zelf benaderd en is tevens jouw goed recht, maar dat weegt niet op t.o.v. het collectief dat een andere mening is toebedeelt.


  ⚠️ Meld

 21. eens Bernard (21:58).

  Zodra sommigen zich achter een “collectief” gaan verschuilen, en een persoon aanvallen op grond van een mening, gaan mij de nekharen recht overeind staan.


  ⚠️ Meld

 22. @drama

  Noem het de democratie waarbij iedereen een eigen mening mag hebben en waarbij het er niet toedoet of het collectief op één lijn staat t.o.v. het individu, maar dat beide partijen elkaar hierin niet blijven verwijten wat goed of fout is, ook al vormt het collectief de meerderheid in een gezamenlijke mening t.o.v. het individu omtrent het desbetreffende onderwerp. En dan is het niet nodig, om jouw nekharen daarvoor recht overeind te laten gaan staan.;)


  ⚠️ Meld

 23. @ Steven; kan ik er vanuitgaan dat het door jou genoemde collectief bestaat uit reaguurders op dit topic, die ongeveer dezelfde mening als de jouwe aanhangen?

  Van “opwegen” (22:28) kan volgens mij hier geen sprake zijn, tenzij jij vindt dat bij verschillende meningen de meerderheid bepaalt wie gelijk heeft.:(


  ⚠️ Meld

 24. @drama

  Duidelijker kan ik het niet maken. De vragen en antwoorden zitten namelijk al in het betoog verwerkt. Iedere verdere discussie hierin zal lijden tot een eindeloos dilemma van het welbekende “welles of nietes” spelletje.


  ⚠️ Meld

 25. Als men collectief niet snapt dat een gelijke mening niet hetzelfde is als collectief iemand aanvallen op subjectieve gronden met aanziens des persoons, dan faalt de democratie en is de intrinsieke motivatie van een aantal eerder gericht op het neersabelen van het individu, dan op feitelijk gronden een open en eerlijke discussie te voeren.


  ⚠️ Meld

 26. @Passant

  Wanneer jij mijn reacties leest, stel ik mij neutraal op en zonder een aanname te doen wat juist of onjuist is. Het is zelfs zo, dat wanneer een meerderheid tegen iets is en wat tevens misschien ook terecht blijkt te zijn in wat voor een vorm dan ook, dan kan dit door een kleine groep beleidsbepalers teniet worden gedaan in onze samenleving. Dus gelijk hebben of gelijk willen krijgen is een heel ander verhaal. Kort samengevat; Een kleine groep of een enkele individu kan doorslaggevend zijn t.o.v. de meerderheid maar het kan ook andersom.


  ⚠️ Meld

 27. @bernard

  “Aanvallen” is hierin meer een ruimtelijk begrip, dat je zowel positief als negatief kan opvatten. Het gezamenlijk kleineren, schofferen etc. van een groep richting een enkel individu is een manier van uiting, dat hoe dan ook nooit getolereerd mag worden.


  ⚠️ Meld

 28. Dick, niet zo lui zijn. Google de auteur van het manifest even. Zo zijn er tal van voorbeelden.

  Uit onderzoek is al gebleken hoe schrikbarende percentages van de Europese moslimbevolking in het ergste geval het doel hebben de wereld te islamiseren en in er in veel grotere aantallen op zijn minst radicale waarden op na te houden.

  Vergeet niet dat er in Europa ook maar een klein percentage fanatieke nazi’s nodig waren om grote aantallen meelopers te mobiliseren. De nieuwe oorlog is een stille oorlog. Via media en insluipers. Dat zeggen ze zelf.  ⚠️ Meld

 29. In perspectief: als het over een paar decennia 2 graden warmer wordt raken vanuit Afrika 6 miljoen mensen op drift. Die gaan niet richting de Zuidpool. Niet dat daarom nu het AZC in Zwolle open moet blijven, maar de migratie zal in de nabije toekomst sterk toenemen. Ik kan me voorstellen dat iedereen zich tegen die klimaatverandering in gaat zetten.


  ⚠️ Meld

 30. Goed dat je de komende klimaatvluchtelingenstroom noemt, Linda. Velen sluiten daar nu nog de ogen voor. De stroom van vluchtelingen in deze tijd is ook al voor een deel op gang gebracht door het veranderende klimaat. De boeren trokken de afgelopen jaren naar de steden, omdat ze met hun uitgedroogde land niets meer beginnen konden. De daardoor ontstane spanningen en ontevredenheid in die steden heeft weer mee geholpen bij het ontstaan van de bende die het in Syrië nu is.


  ⚠️ Meld

 31. Islamofobie moeten wij ten aller tijde bestrijden. En elke ontkenner zou eens notie moeten nemen van onderstaande youtube kanaal. Niets engs, gewoon fragmenten van een redelijk klinkende meneer uit fatsoenlijke NPO programma’s die wij allen zijn geloof en moskee gunnen.

  https://www.youtube.com/channel/UCkq-4O1kTTyD2Zh1W8vTDew/videos?shelf_id=0&sort=dd&view=0

  Je ziet hier namelijk geen enkel bewijs voor planmatige islamisering zoals beschreven in http://www.billionbibles.org/sharia/muslim-brotherhood-project.html. Meneer weet precies waar de gevoeligheden liggen bij onderdrukte, zich voor aanslagen excuserende, sharia verwerpende moslims en autochtone deugers.

  Kan iemand mij uitleggen waarom je mensen met dit soort denkbeelden die natuurlijk vluchten voor oorlog en geweld in grote aantallen niet ons land binnen wil laten? 😮


  ⚠️ Meld

 32. Bericht door Kuffar, op 13 oktober 2016 13:23
  Islamofobie moeten wij ten aller tijde bestrijden.

  wikipedia:
  Islamofobie, is de angst voor en af­keer van al­les wat met de islam te ma­ken heeft. Vaak wordt deze term gelinkt aan haat of vooroordelen jegens of discriminatie van moslims.

  Kan idd niet genoeg bestreden worden….;)


  ⚠️ Meld

 33. @Drama 😀 😀 😀

  @Kufar, Mooie stukken over de klimaatverandering. Ik ben ook van mening dat de mens maar een kleine factor is in het opwarmen van de aarde. Deze visie sluit dus aan bij mijn beleving, maar om nu te zeggen dat deze twee heren gelijk hebben, daar durf ik me niet aan te wagen. Er zijn immers ook wel twee stukken te vinden waarin het tegendeel beweert wordt. En die klinken soms ook best aannemelijk.

  Hetzelfde is het geval met de standpunten inzake “buitenlanders”, daar hang ik een andere mening aan dan jij en daar kunnen wij ook allebei in de media stukken bij vinden die aansluiten bij onze mening. Denk in “mijn gebied” bijvoorbeeld aan Aboutaleb, die als moslim echt afstand neemt van de radicalen.
  En zo ken ik persoonlijk ook “allochtonen” waar ik mee sport, waar ik mee werk, etc. Neem aan dat jij die ook hebt.
  Hoe zie jij het voor je als “jullie” wens waarheid wordt. Gaan we dan “kampen” inrichten om ze in “op te bergen”, voordat we ze met de trein of vliegtuig “exporteren”. Ik krijg daar hele nare voorgevoelens bij in ieder geval. En geldt dat dan voor iedereen? Dus ook voor alle bekende moslims van tv, van de voetbal, etc.etc.?

  Tuurlijk moet je ingrijpen als het noodzakelijk is en soms is daar een groep bij die meer aandacht vergt. Straffen mogen wat mij betreft wel flink omhoog, maar om een (grote) groep weg te zetten als geheel, gaat er bij mij niet in.
  Ik respecteer jouw mening, ik hoop dat je dat ook kunt met de mijne. Eén ding is zeker volgens mij, wij zullen elkaar niet in het midden gaan vinden denk ik.


  ⚠️ Meld

 34. Klimaatverandering in relatie tot vluchtelingenproblematiek, begrijp ik goed. Denk dat het zo is als bernard beschrijft.

  Maar wat vindt men (o.a. Passant) van de klimaat-problematiek (bestaat die sowieso?) in de wereld; denk aan het klimaat-akkoord?
  En die bij ons in de buurt bijvoorbeeld van een onvolprezen bron [/url]?

  En Passant (nog even en passant), is het niet erg makkelijk

  Ik ben ook van mening dat de mens maar een kleine factor is in het opwarmen van de aarde.

  en wellicht te onderbouwen?


  ⚠️ Meld

 35. Deze week is er landelijk extra aandacht voor water (en bijvoorbeeld waterveiligheid nu en in de toekomst…ja OOK VOOR WAT HEM MOET KOSTEN in relatie tot wat het ons gekost heeft.
  Bijvoorbeeld eind vorige eeuw en o.a. in 1953. Natuurlijk gedurende meerdere eeuwen. Is de relatie met klimaatverandering duidelijk?

  On topic: Heel benieuwd wat er met het pand aan de Van Tienenweg gebeurd. Denk dat COA en Jansen Vastgoed er meer over kunnen zeggen. De grond op zich, is volgens mij ook nogsteeds erg gewild.


  ⚠️ Meld

 36. @Dick, Mijn mening (niet wetenschappelijk onderbouwd!) is gebaseerd op het feit dat er altijd ijstijden zijn geweest, maar ook altijd perioden van droogte/hitte op deze mooie planeet. Dus ook toen er nog extra CO2 uitstoot was en ook toen de mens nog niet zo aanwezig was op deze aardkloot.
  Versnellen wij het proces? Wellicht, maar stel dat de aarde in duizenden jaren in een soort elips beweging om de zon draait; een beweging die jaarlijks nauwelijks opvalt, maar over langere periode staat de zon dichter (of verder weg) bij de aarde. Kan dat niet een paar graden schelen?
  Of, zoals in het laatste boek van Dan Brown (nu verfilmt), wat te denken van de exponentiële groei van de mensheid? Allemaal extra kacheltjes van zo’n 36.5 graden. In dat geval heeft de mens dus wel invloed op de temperatuur, maar niet direct op basis van gebruik van fossiele brandstoffen.

  Kan ik dat onderbouwen? Nee! Is het waar? Vast ook niet! Maar wij willen als mensheid graag de touwtjes in handen hebben, alleen denk ik dat dat niet in alle gevallen mogelijk is. Ik ben sterk van mening dat de natuur zichzelf altijd zal aanpassen en ingrijpt als het nodig is (epedimiën, natuurrampen, etc).

  Nogmaals, de mening van mij, nergens op gebaseerd behalve op mijn (beperkte) denkvermogen. De kans dat er niets van klopt is dus erg groot 🙂


  ⚠️ Meld

 37. Bericht door Passant, op 13 oktober 2016 14:59
  @Drama smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif

  @Kufar, Mooie stukken over de klimaatverandering.

  Niet van mij.

  Jammer maar voorspelbaar dat men de eerste beste gelegenheid aangrijpt offtopic te gaan.  ⚠️ Meld

 38. @ Kuffar, bedankt voor je uitgebreide reacties en aanvulling. Tariq Ramadan komt me weer bekend voor van eerder bezoek aan De Stijllozen. Bezoek de site namelijk wel eens. Soms, heel soms, kan ik hun humor ook waarderen. Heb er zelfs even op gepost. Gedurende een dag of 10 regelmatig. Heb een ban voor het leven bemachtigd. Dit is 1 van mijn fictieve oorkondes!

  Nee, als betrouwbare (niet gebasseerd op meningen) nieuwssite faalt ie…hopeloos en ongenuanceerd 😉

  Sta zelf anders in de situatie. Probeer de tragedie vanuit de (nogal) hulpbehoevende medemens te bekijken. Zodoende probeer ik naar mogelijkheden en kansen te zoeken om wat voor hen te kunnen betekenen. Dat is trouwens lastig als individu. Al hoorde ik gister dat mensen ….uh ergens in Zwolle…zich hadden ontfermd over radeloze mensen uit Syrië…heel toevallig was er overigens maandag ook wat op tv over een adopterend gezin.

  Gelukkig zijn er ook nog veel politieke partijen (de rustige meerderheid) die de situatie betrokken en op een humane manier bekijken. Nee, VVD hoort daar volgens mij niet bij…..in hun drift potentiële PVV-stemmers te bekoren.


  ⚠️ Meld

 39. @Dick: De links zijn allemaal van verschillende sites waaronder wikipedia. Niet flauw doen 😉

  Via google plaatjeszoeken kwam ik bij de tweet “geen terroristen onder vluchtelingen”. Zag later pas gelinkt van gs.


  ⚠️ Meld

 40. Lees vanaf “probeer’ in mijn posting. We gaan het hier samen niet over eens worden. Zou alle eigen postings over dit belangrijke onderwerp hier nog eens kunnen kopieren….die worden namelijk automatisch bewaard als je bent ingelogd op dit onvolprezen WLZ.

  Net als ieder weldenkend mens eens met de kreet. Des temeer respect en waardering voor de mensen die dat onderscheid moeten proberen te maken.

  Angst blijft een belachelijk slechte raadgever.  ⚠️ Meld

Reageer