Caecilia en Philipskoor “herdenken”

Zwolle – Op dinsdag 1 november 2016 houden Toonkunstkoor Caecilia uit Zwolle en het Philips’ Philharmonisch koor uit Eindhoven samen een concert in de Spiegel te Zwolle. Het thema is ‘herdenken’. Op het programma staan het Requiem van Fauré en 2 composities van de Hongaar Kodály: Psalmus Hungaricus en Jézus és kufárok.

caecilia.jpg 

Alles staat onder leiding van dirigent Béni Csillag en wordt begeleid door het Orkest van het Oosten. Het orkest brengt ook het stuk Marosszéki Táncok van Kodály ten gehore. De solisten zijn: Marcel Beekman, tenor, Berend Eijkhout, bariton en Katharine Dain, sopraan. Het thema ‘herdenken’ is ingegeven door de datum van het concert: 1 november 2016. Rond deze datum worden in de meeste kerken de overledenen van het achterliggende jaar herdacht. Het Requiem van Fauré sluit hier mooi bij aan en is als ‘dodenmis’ bij velen zeer geliefd. Fauré zag de dood niet als een pijnlijk einde, maar als een bevrijding. En dat hoor je.

Met de werken van de Hongaarse componist Kodály herdenken TKK Caecilia en het Philips’ Philharmonisch koor, samen met hun Hongaarse dirigent Béni Csillag, dat 60 jaar geleden de Hongaarse bevolking tegen de Russische overheersing in opstand kwam. Deze werken worden niet zo vaak in Nederland uitgevoerd. Met name de Psalmus Hungaricus vraagt een grote orkestbezetting en dito koorbezetting. Vandaar de samenwerking van beide koren. 
 
De Hongaarse ambassade heeft dit bijzondere concert opgenomen in haar herdenkingsprogramma en er worden dan ook meerdere Hongaarse gasten verwacht. Dit concert geeft hen de gelegenheid om muziek uit eigen land en in de eigen taal te horen. Het concert begint om 20.00 uur in Theater de Spiegel (zaal open vanaf 19.30 uur). Kaarten zijn te bestellen via de leden van Caecilia, de website www.caeciliazwolle.nl of de Spiegel. Toegangsprijs: 1e rang € 33,- en 2e rang € 29,- , inclusief programmaboekje en consumptie.
Na het concert houdt Caecilia een open repetitieavond op donderdag 17 november 2016. U bent van harte welkom vanaf 19.15 uur in de Hoeksteen, Scheldelaan 141 te Zwolle. Caecilia nodigt nadrukkelijk bassen en sopranen uit om het koor te komen versterken. Voor meer informatie of aanmelden: info@caeciliazwolle.nl of 038- 376 2382. 

Artikel delen:

Reageer