Fraterhuis Academie over Steven Spielberg

Zwolle – De Fraterhuis Academie staat zaterdag 22 oktober in het teken van de gerenommeerde regisseur Steven Spielberg. Huisdocent Constant Hoogenbosch is onze gids tijdens een veelomvattende tour door het rijke oeuvre van deze meesterverteller.

In 2016 wordt de Amerikaanse regisseur Steven Spielberg 70 jaar. Een mooie aanleiding om terug te kijken op een bijzondere carrière vol prachtige films. In een uitgebreide lezing met talrijke illustratieve scenes uit zijn films neemt huisdocent Constant Hoogenbosch de loopbaan van Spielberg onder de loep en onderstreept hij de karakteristieke aanpak van deze verhalenverteller pur sang. Hoogenbosch volgt Spielberg vanaf zijn eerste schreden in de filmwereld in de jaren zestig tot zijn status van meest succesvolle regisseur aan het einde van de 20e eeuw.

Praktisch
Zaterdag 22 oktober van 11.00-14.00 uur. De entreeprijs is € 15 regulier en € 10 voor Vrienden. Inclusief pauze met aangeklede koffie & thee, en een college-envelop.
 
Fraterhuis Academie Celekwartier
 
 De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in één van onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie.
 
 De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats op de vroege zaterdagmiddag, inclusief pauze met aangeklede koffie, thee & Fraterwater plus een goodie-envelop.
 
Beeldbepalend
Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Artikel delen:

Reageer