Kaarten gaan hard voor Danny Vera in Hedon

Zwolle – Zaterdag 22 oktober treedt Danny Vera op in Zwols poppodium Hedon. Beïnvloed door Roy Orbison, Bruce Springsteen, Chris Isaak en Lucinda Williams, kocht Danny Vera vijftien jaar geleden in New Orleans zijn eerste gitaar, een Gretsch ’67 Tennessean en sindsdien heeft de man zich de karakteristieke Americana-sound helemaal eigen gemaakt. Met nieuwste wapenfeit The Outsider, wat alweer zijn achtste album is, gooit hij opnieuw hoge ogen. Er zijn dan ook nog maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor het concert in Hedon.

 

dannyverapress.jpg

Het gaat goed met Danny Vera. Hij is een druk bezet man die naast zijn werk bij Voetbal Inside heel veel optreedt en opneemt. Na een try-out van 6 shows in 2014, en daarbij passende EP The New Black & White kreeg Danny Vera bijna 50 shows geboekt van September 2015 tot en met maart 2016 en daar maakte hij The New Black & White pt. II bij. Het werd een onverwacht succes voor Danny Vera. "Ik dacht in eerste instantie ‘dit zijn er wel veel’ maar dit was echt geweldig. Ik hoopte dat de zalen gewoon lekker gevuld zouden zijn, en ik had dus nooit gedacht dat het grootste gedeelte van de zalen uitverkocht was! Echt een geweldige ervaring."

Zijn laatste studioalbum The Outsider verscheen in september van dit jaar. De nummers zijn veelal autobiografisch. “Het gaat over van alles… net als al mijn platen… Liefde, het Leven, de dood, met hier en daar een vleugje maatschappijkritiek. Omdat ik vind dat dat moet. Daarnaast schrijf ik altijd autobiografisch dus kun je er niet omheen… als er iets is wat je leuk vindt schrijf je er over en als er iets is waar je je aan ergert doe je dat ook… daar ben je songwriter voor.”

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle

Wanneer : Zaterdag 22 oktober 2016
Zaal Open : 19:00 uur
Aanvang : 19:45 uur
Entree : € 16,50

Kaarten voor dit optreden zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl en bij Plato in Zwolle.

 

Artikel delen:

Reageer