Politiemedewerker buiten functie na diefstal

Zwolle – Dinsdag 11 oktober is een politiemedewerker van de eenheid Oost-Nederland aangehouden en buiten functie gesteld vanwege de verdenking van een strafbaar feit.

De medewerker wordt verdacht van diefstal dan wel verduistering. De afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten van de politie stelt onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland een onderzoek in. In afwachting van de uitkomsten hiervan is de medewerker buiten functie gesteld en de toegang tot politiegebouwen en -systemen ontzegd.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Nou dit weer. Toe te voegen aan dat lijstje (zie 13/10 18:00).

    Bij de Nederlandse Politiebond komen veel klachten binnen van bewakers van de Dienst Beveiliging en Bewaking (DBB). Ze doen melding van een moeizame omgang met de leidinggevenden en van chefs die zichzelf zouden bevoordelen. De bewakers zijn ‘diep teleurgesteld’ over de organisatie en de ondersteuning van hogerop, zegt Jan Struijss van de politievakbond.

    Ook in april was al sprake van onrust onder het personeel van de DBB, de dienst die onder meer verantwoordelijk is voor de beveiliging van het leden van het Koninklijk Huis en van PVV-leider Geert Wilders. Toen spraken ongeruste beveiligers van een ‘angstcultuur’ bij de dienst, waarin mensen niet meer vrij durfden te praten over hun zorgen.    ⚠️ Meld

Reageer