Opvolger Borgen heet All Inclusive

Zwolle – Terwijl Europa in haar voegen kraakt, maakt het Noord Nederlands Toneel (NNT) een voorstelling over de strooptocht naar geluk, die bezoekers meesleurt in de droom achter de vluchteling. All Inclusive is de volgende voorstelling van de makers van theaterhit Borgen en is op donderdag 27 oktober te zien in Theater de Spiegel.


Het absurde muziektheater All Inclusive neemt je mee de kroeg in, waar de Stamgasten rondjes eigen gelijk halen, eigen pijn ventileren en absurde redeneringen volgen om de wereld te begrijpen. Een gemeenschap van gelijkgestemden die voor één avond de oplossing vinden, die de dag daarop vergeten is. Al gauw doemt de vraag op of wij in Europa minder op zoek zijn naar geluk dan de talloze vluchtelingen die dagelijks grenzen oversteken. 

Ko van den Bosch: “Wat ik zo frappant vind, is dat de vluchtelingencrisis de Europese gemeenschap bijna opblaast. We handelen niet naar wat wij zeggen dat de grote waarden van het Westen zijn. Ik vond het interessant om het te hebben over de gemeenschap die wij denken te zijn.”
 Ola Mafaalani: “All Inclusive is als een mysterieuze gesloten deur die je redding lijkt, een nieuw begin waar je met huivering voor staat. Alleen je weet niet of het een ingang is of een uitgang is. Ken je dat gevoel?”All Inclusive, collectief gemaakt theater

Het maakproces van All Inclusive is anders dan alle andere voorstellingen die het NNT tot nu toe maakte. All Inclusive kent geen regisseur, maar wordt collectief gemaakt door alle acteurs, musici, vormgevers en ontwerpers. 

“Veel dingen die niet letterlijk worden gezegd in tekst, krijg je mee via muziek. De muziek is heel ingenieus dramaturgisch verweven met tekst, beeld en handeling.” (harpiste Eva Tebbe)
.
 
All Inclusive wordt collectief gemaakt door: Bram van de Heijden, Ko van den Bosch, Ola Mafaalani, Malou Gorter, Jochem Stavenuiter, Peter Vandemeulebroecke, Eef van Breen, Eva Tebbe, Maaike-Merel van Baarzel, Stathis Elio, decorontwerp: André Joosten, kostuumontwerp: Johanna Trudzinski en Andrea Kränzlin, geluidsontwerp: Peter Zwart, lichtontwerp: Tim Vleugel


 
Van de makers van theaterhit Borgen
 
Het NNT maakte in het voorjaar van 2016 theaterhit Borgen. De voorstelling was genomineerd door zowel het Nederlands als het Vlaams Theaterfestival en behoort daarmee volgens de jury’s tot de beste voorstellingen van het afgelopen seizoen. Malou Gorter werd genomineerd voor de Theo d’Or, prijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke dragende rol. 
Regisseur Ola Mafaalani ontving in september 2016 de Prosceniumprijs voor haar bijdrage aan het toneelklimaat.
Artikel delen:

Reageer