Roland Kortenhorst nieuwe voorzitter CDA Zwolle

Zwolle – De Algemene Ledenvergadering van CDA Zwolle heeft deze week met algemene stemmen Roland Kortenhorst gekozen als haar voorzitter. Kortenhorst volgt daarmee de vertrekkende voorzitter Miranda Wesselink op die na vier jaar afscheid neemt.

cda_-_roland_kortenhorst.jpg 

Roland Kortenhorst (58) is geboren in Eindhoven. Hij studeerde scheepsbouw en scheepvaartkunde in Delft en was directeur van verschillende scheepwerven. Vanuit het CDA is Roland lid geweest van de Provinciale Staten in Friesland. Van 2002 tot en met 2008 zat Roland namens het CDA in de Tweede Kamer. Hij was namens zijn fractie woordvoerder op het gebied van defensie, verkeer en waterstaat en economische zaken, en hield zich vooral bezig met het industriebeleid.

“Voor alle inwoners”

Kortenhorst – sinds enkele jaren Zwollenaar – beseft dat het CDA in Zwolle na de laatste gemeenteraadsverkiezing in de raadszaal pas op de plaats heeft moeten maken. Maar daarom juist is er nieuwe dynamiek nodig, vindt de ervaren bestuurder. “Ik ga met veel enthousiasme aan de slag, samen met onze leden. Een mooie stad als Zwolle, verdient een sterk en zichtbaar CDA, die rekening houdt met de belangen van alle inwoners, van het bedrijfsleven tot de sociaal zwakkeren in onze gemeente. Ik wil daar graag mijn bijdrage aan leveren.”
Artikel delen:
Reacties 6
 1. Vanwege de laatste zin, die indruk maakt, snap ik dat hij gekozen is.
  Overigens is het CDA mijn partij al lang niet meer. Keer op keet aansprekende verkiezingsprogramma’s, die na de verkiezingen achteloos aan de kant geschoven worden.
  Ik heb nog steeds heimwee naar de ARP! Als het CDA uit nog eens op een serieuze manier het geluid van Aantjes, Boersma en Terpstra (oké, ook van Acht hoort in dat rijtje) laten horen hebben ze me weer. Helaas weet ik zeker dat dat nooit gaat gebeuren.


  ⚠️ Meld

 2. Is mijn wereld niet, Bernard. Van Agt (oud-KVP) vond ik destijds afschuwelijk conservatief en een echte havik. Ben hem later pas meer gaan waarderen. Wel bijzonder dat oud-politici als ze niks meer in de melk te brokkelen hebben opeens gepassioneerd raken over sociale ondeerwerpen. Van Boersma was ik ook een fan (“VVD is de partij van hebben, halen en houwen”).


  ⚠️ Meld

 3. Ben van Acht ook pas later gaan waarderen. Heb in 1982 nog wel op hem gestemd en voelde me bedrogen toen hij een maand later aan de kant stapte om plaats te maken voor Lubbers. Dat was de laatste keer dat ik CDA gestemd heb.


  ⚠️ Meld

 4. Net als mijn vader. Die is na de Nacht van Schmelzer uit de KVP gestapt, maar stemde later wel weer op Van Agt (echt met een g geschreven) omdat hij die aanvallen op hem zag als hernieuwd antipapisme.


  ⚠️ Meld

Reageer