Nationaal Integratiediner in Zwolle

Zwolle – Donderdag vond de zesde editie van het Nationaal Integratiediner plaats op meer dan 300 locaties verspreid over heel Nederland. Er deden meer dan 90 organisaties en ruim 20.000 mensen mee aan dit initiatief dat in 2011 is gestart door schoonmaakorganisatie Asito. Ook in Zwolle vond een Nationaal Integratiediner plaats. Bij Wehkamp en Landstede MBO aten tientallen mensen van verschillende afkomst samen.

integratiediner.jpg 

Tijdens het Nationaal Integratiediner worden verschillen gevierd. Niet alleen verschillen zoals afkomst, maar ook verschillen zoals leeftijd; geslacht; en functie. Elianne Verdult, ambassadeur en projectleider van het Nationaal Integratiediner: “Mensen hebben het aan tafel over hele andere dingen dan op de werkvloer. Ze leren elkaar op een hele andere manier kennen. Mensen met verschillende achtergronden gaan het gesprek met elkaar aan en op die manier ontstaat er begrip. Verschillen zijn niet iets om bang voor te zijn, verschillen zijn er om te vieren! Ze maken ons sterker als een team.”


De deelnemers aan het Nationaal Integratiediner zijn afkomstig uit alle lagen van de samenleving. De samenstelling van de deelnemers is op bijna elke locatie van het Nationaal Integratiediner anders, maar er is een focus op het actief benaderen van doelgroepen die niet dagelijks met elkaar in aanraking komen. Te denken van aan combinaties met vluchtelingen, mensen met een beperking of eenzame ouderen. 
Volgend jaar staat het Nationaal Integratiediner gepland op 12 oktober. Dan viert het Nationaal Integratiediner haar zevende editie. Iedereen kan deelnemen en zelf een Integratiediner organiseren in de wijk, op het werk, bij de sportvereniging, op school of waar dan ook. Op de website van het Nationaal Integratiediner, www.nationaalintegratiediner.nl, is meer informatie te vinden.
Artikel delen: