Bouw horecapaviljoen in Park de Wezenlanden

Zwolle – In de week van 17 oktober a.s. gaat de bouw van het horecapaviljoen in Park de Wezenlanden van start. De eerste werkzaamheden bestaan uit het plaatsen van hekken en het bouwrijp maken van de grond. Vanaf 24 oktober vinden de daadwerkelijke bouwwerkzaamheden plaats, waaronder het plaatsen van heipalen. Volgens de huidige planning wordt Parkpaviljoen Wezenlanden, zoals het officieel gaat heten, in april 2017 geopend.

Het bouwterrein wordt vanaf de start met bouwhekken afgeschermd. Waar nodig wordt het terrein door de aannemer beveiligd en verlicht. Het bouwterrein dat afgeschermd wordt is groter dan het paviljoen omdat er tijdens de bouw tijdelijk grond geborgen moet worden

Jeroen Vrolijken, eigenaar van Coelenhage BV, heeft afspraken met de (onder)aannemer(s) gemaakt om het aantal voertuigen op het bouwterrein tot een minimum te beperken. Er wordt in principe niet buiten de normale werktijden gewerkt. Tijdens de bouw blijven alle paden en wegen begaanbaar voor het publiek. Daarmee wordt de overlast van de bouw zoveel mogelijk beperkt. Omwonenden kunnen bij vragen over de bouw contact opnemen met de eigenaar via het mailadres bouw@paviljoenzwolle.nl.

Milieuvriendelijk
Kenmerkend voor het paviljoen zijn de natuurlijke materialen die zowel binnen als buiten worden gebruikt. Het dak wordt bijvoorbeeld geheel voorzien van sedum, als onderdeel van het meer dan energie neutrale pand. Parkpaviljoen Wezenlanden wordt een van de meest milieuvriendelijkste gebouwen van Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ow bah, gaat dat toch door? Hoopte dat dat van de kaart was… Erg jammer dat dit ten koste gaat van de m2’s groen. En rust. Helaas moet dit weer commercieel uitgebuit worden.


    ⚠️ Meld

  2. Bezoekersgroepen krijgen parkeerplaatsen toegewezen op het terrein van het provinciehuis. Het paviljoen zelf is in principe niet bereikbaar met de auto.

    Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat de eerste bezoeker de auto naast het paviljoen parkeren…….


    ⚠️ Meld

Reageer