Berkum blijft eerste na punt in Nunspeet

Zwolle – Berkum heeft bij Nunspeet met 1-1 gelijk gespeeld en blijft daarmee, met een minieme marge, de tabel in de 1e Klasse D aanvoeren. De bezoekers lieten beter spel zien, maar lieten kansen liggen en hadden na rust ook maar zo tegen verlies aan kunnen lopen. "In de eerste helft speelden we te afwachtend en lag het tempo te laag," vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. "Daarna creëerden we meer, maar toen had aan beide kanten de goal kunnen vallen."

Nunspeet-coach Marcel Boudesteijn was van mening dat zijn ploeg voor rust tekort kwam. "Toen leden we te veel balverlies en daardoor kwamen we ook op achterstand. Maar ik ben tevreden dat we daarna toch nog terug zijn gekomen." Berkum startte goed en zette met goed combinatiespel druk. Na ruim 10 minuten werd dat verzilverd, toen Ruud Wellenberg de bal op het middenveld onderschepte en Chris van der Meulen op pad stuurde. Die passeerde zijn directe tegenstander maar zijn inzet leek te stranden in de Nunspeetse defensie. De bal werd echter in de verdediging van richting veranderd en eindigde zo achter keeper Henrico Abma: 0-1. Een minuut of 10 later verzuimde Nunspeet te profiteren toen een bal voor het Zwolse doel langs ging, maar direct daarna kwam de thuisclub weer goed weg. Na een fraaie aanval via Jeroen van Brummen en Johnsen Bacuna leek Van der Meulen te kunnen scoren maar zijn schot werd ternauwernood onschadelijk gemaakt door doelman Abma. Berkum leek daarmee met een kleine voorsprong te gaan rusten, maar dat liep anders. Na een wel érg diep in blessuretijd genomen Nunspeetse corner werd er onvoldoende opgeruimd en stond Marc Dekker op de goede plek om namens de thuisclub de 1-1 in te koppen.

Direct na rust brak Berkums gelegenheidsspits Van Brummen uit waarna Bacuna leek te gaan scoren, maar opnieuw kreeg keeper Abma nog een hand achter de bal. Minuten later leverde de Nunspeetse sluitpost wéér goed werk. Na een pass van Wellenberg nam Van Brummen uitstekend aan, draaide bij zijn bewaker weg en vuurde onmiddellijk. Doelman Abma voorkwam met een uitstekende reflex echter dat Berkum weer op voorsprong kwam. Een kwartier voor tijd hadden de bezoekers zelfs met lege handen kunnen komen, toen de gedreven Tom IJzerman bijna op de Zwolse doellijn een levensgrote kans kreeg. De geblokte invaller verprutste die mogelijkheid echter en zo veranderde de stand niet meer, ook omdat Nunspeet-keeper Abma kort voor tijd een geweldig afstandsschot van Mehran Ali Pour Asli net zo fraai uit zijn doel hield. Omdat naaste concurrent WHC zo vriendelijk was om ook gelijk te spelen blijft Berkum koploper in 1D, met één puntje voorsprong. Over twee weken volgt voor Berkum het laatste duel in de eerste periode tegen Hulzense Boys, zodat de Zwollenaren de kansen op de periodetitel in eigen hand hebben.

Artikel delen:
Reacties 24
 1. Youp weer vanaf de 69e minuut.
  In een ongetwijfeld sensationele pot, laat nummer 2 (Wezep) het thuis aardig liggen. Tegen DOS uit het rechterrijtje werd het 3-3. WHC, die er vorig jaar net in bleef, staat nu nog 2e op 1 punt. De beslissing in 1D is nu wel heel dichtbij.


  Maak melding

 2. Dan moeten ze die prijzen naar beneden gooien, een neutrale toeschouwer betaald geen 6 euro.
  Maar ja die duur betaalde spelers moeten ook ergens van betaald worden.  Maak melding

 3. Nee hoor Bony, was een intikkertje; bedoelt om een glimlach op te wekken. Mag ook wel eens hier.

  6 Euro vind ik veel geld, heb dat van de zomer wel betaald bij een meerdaags muzikaal evenement met live muziek en 2 potjes. Weet niet wat ze WVF vragen. Als iets je club is kun je natuurlijk ook gewoon lid worden.

  Geen enkel Berkum-probleem ed. Slechts veel goede herinneringen. Wel gebiedenerwijs ‘beperk!’. Levert geen probleem op hoor, verre van dat.


  Maak melding

 4. Heb je even Ed? Tuurlijk beetje zeuren, geinen en in de maling nemen hoort er bij. Al tijdens de onderlinge Zwolse potjes. Op school etc. Heb je zelf nooit gevoetbald of in Zwolle op school gezeten? Vind trouwens dat jiij vaak zuur klinkt over alles. Zeker ook op de Algemene Logs.

  Bedankt voor herstel van de overgeslagen letter. Snelheid is ook een aspect van kwaliteit.


  Maak melding

 5. Je gaat iets te snel door de bocht, Dick: snelheid is een aspect van kwaliteit zolang het niet tot storende slordigheden leidt. Liever een zorgvuldige hersenchirurg dan een snelle, dat idee

  Voetbal: ja, ik heb nogal gevoetbald, dat klopt. Maar wat heeft dat in hemelsnaam te maken met waar ik op school heb gezeten??

  En wat bedoel je met “zuur” ? Gebruik je die term als iemand een andere mening dan jij heeft? 😉


  Maak melding

 6. O.a. je laatste posting op het Politieke Log was nogal zuur over medelanders. Kan me niet heugen dat je hier echt vrolijk was. In Zwolse scholen, tijdens stappen en onderlinge potjes, werd er veel (met respect) gezeurd/gedold/gelachen/gebluft en geprovoceerd. Kwam hier gister nog zo’n gangmaker van vv Berkum tegen. Vreemd dat je dat allemaal niet hebt meegekregen.


  Maak melding

 7. Zuur, kritisch, realistisch….en dan ook nog de term ‘ vrolijk’. Beetje verwarrend, Dick. Je gebruikt een subjectieve term om de mening van anderen te typeren. Daarbij ontwijk je de inhoud stelselmatig. In jouw geval geen onverstandige keuze, maar dat terzijde. Overigens, ik heb weinig met Berkum, maar het is wel met afstand de meest succesvolle amateurclub van de stad. Soms bekruipt me het gevoel dat je daar enerzijds graag bij wilt horen, maar je weet ook dat je er eigenlijk niet tussen past en dat ze het daar niet zo op je hebben. En dus ga je maar zeuren over de prijs van toegangskaarten en hoe leuk het is bij wvf. Beetje sneu.


  Maak melding

 8. Hahahahaja, HET cliché als je het op de iinhoud weer niet redt, Dick! Succes met je wvf maatjes, fijn dat je er zo goedkoop heen kunt.


  Maak melding

 9. “Soit” is nog beter 😉

  Maar beste Ed, heb je niemand anders om tegenaan te ouweh*eren? Je misbruikt dit draadje al een tijd voor een chat. Die ontaard in een nogal mislukte psycho-analyse.

  Vanaf het begin van de avond

  Bericht door eddie038, op 16 oktober 2016 18:07 Wat is nu precies je probleem, Dick?

  Ineens zou ik een probleem hebben…ok…vervolgens ageer en val je mij alleen maar aan. Och, ik mocht graag verdedigen. Maar het kan wel lukken Ed/Eddy/Ed038/Edo38/eddie038/Real Eagle/VVD-er en of Ex-VVDer….Je zou bijna zweren dat je in een identiteitscrisis verkeerde en/of je jezelf aan het zoeken was.

  Temeer omdat je me tegelijkertjid bestookt met onzin op het Politieke Log over je wens

  Of draai het om als het te moeilijk voor je is: uitkering of strafblad, dan ook niet meebeslissen over wie er gaat regeren. Levensovertuiging strijdig met westerse normen en waarden? Ook geen stemrecht. Heel makkelijk te meten, kwestie van bestanden koppelen. Leuke bijkomstigheid: de dwarsverbanden tussen die bestanden

  Waar na je ook nog weer 4 postings (ook puur aan mij) weet te lanceren.

  Met genoegen heb ik het begin van je zondagavond proberen op te leuken. Maar vanaf nu zul je het zelf moeten proberen. Laterrrrr  Maak melding

 10. Dick, ga lekker elk weekend naar een muzikaal evenement met live muziek, dan hoef je je niet meer diCk te maken over het Zwolse voetbal.
  Jij blij…..wij blij!


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.