PEC Zwolle speelt gelijk tegen FC Twente

Zwolle – PEC Zwolle heeft een knap punt overgehouden aan het bezoek aan FC Twente. De ploeg van trainer Ron Jans komt twee keer op achterstand, maar dankzij doelpunten van Youness Mokhtar en Django Warmerdam speelt Zwolle toch gelijk (2-2). ,,Wij rijden wel tevreden terug naar Zwolle", vertelt een tevreden trainer Ron Jans.

twe-pec.jpg 

Zwolle zag in de warming-up Dirk Marcellis afhaken, die niet fit genoeg bleek om te kunnen spelen. In zijn plaats speelde Philippe Sandler, die in de beginfase meteen opviel. Helaas voor hem was dat, omdat hij een penalty veroorzaakte na een overtreding op Kamohelo Mokotjo. De penalty werd door een andere oud-speler van PEC Zwolle benut: Mateusz Klich schoot de bal buiten bereik van doelman Mickey van der Hart. Zwolle voetbalde in de eerste helft prima mee met de thuisploeg en had ook wat kleine kansjes. Ted van de Pavert kopte de bal in de handen van Twente-keeper Nick Marsman, terwijl een schot van Mustafa Saymak geblokt werd. Vlak voor rust werd het dankzij een knappe individuele actie van Youness Mokhtar toch gelijk. De aanvaller werd diepgestuurd en schoot de bal fraai in de verre hoek. ,,We konden gelijke tred houden met Twente, dat was na rust wel anders", vertelde Django Warmerdam, die halverwege de eerste helft de geblesseerd uitgevallen Wout Brama verving.

Want FC Twente schakelde na rust een tandje bij. Het speelde een drietal grote kansen bij elkaar, maar een doelpunt leverde dit niet op. Invaller Dylan Seys kon van dichtbij de bal niet achter Van der Hart krijgen, terwijl Enes Ünal twee keer gevaarlijk was. Zijn kopbal spatte uiteen op de lat, de andere inzet kon gepakt worden door de Zwolse doelman. ,,Het leek wel alsof Twente alle energie had opgespaard voor de tweede helft”, vertelde Jans. Lang bleef het desondanks 1-1, tot de slotfase. Het was de topscorer van de Tukkers degene die de 2-1 maakte. Hij werd de diepte in gestuurd en scoorde met een vlammend schot. Daardoor leek Zwolle af te stevenen op een nederlaag, tot minuut 84. Warmerdam speelde zichzelf vrij op het middenveld en schoot maar eens. De bal ging in de verre hoek achter keeper Marsman. ,,Heerlijk, dit hadden we nodig. Het was wel Lucky, maar dat geeft niet”, vond Warmerdam. ,,Mooi dat Django dit voor elkaar krijgt als één van de jonge exponenten”, vond trainer Jans.

Bron: PEC Zwolle 

Artikel delen:
Reacties 11
 1. In ieder geval een punt. PEC Zwolle moet zich maar eens echt afvragen waarom het altijd zoveel geblesseerde spelers heeft. Wanneer je dit vergelijkt met andere clubs in de ED is dit ver buiten de proporties. Heeft dit te maken met:

  A: Het plastic veld?
  B: De manier van trainen?
  C: De medische staf?

  Ik noem maar een voorbeeld van een speler als een Dirk Kuyt, die speelt bijna het hele seizoen blessurevrij.

  Wat is de feitelijke oorzaak van het continue blessureleed bij de spelers van PEC Zwolle?  Maak melding

 2. We mogen bepaald niet klagen met een punt. Ben tweede helft geschrokken van het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen. Maar goed, dankzij die lekkere 2-2 toch een bonuspunt. Jammer dat Mohktar zich zo achterlijk gedraagt na z’n goal. De ware aard van dit type speler was weer zichtbaar.


  Maak melding

 3. Eens met eddie038. Met een hoop geluk een kostbaar puntje gepakt. Maar het moet nu eens afgelopen zijn met de vele blessures! Ik zit zoals hier boven gezegd ook te denken aan het verwijderen van het kunstgras en weer lekker voor een mooie grasmat te gaan. De trainingen en de jeugdwedstrijden kunnen wel bij Be Quick 28, of je investeert in een trainingsveld.


  Maak melding

 4. Echt gras, spelers met personality en power en een serieuze technische staf. Jans begint potsierlijk te worden, die vd Gunst is ZO opzichtig het volgzame keffertje van Jans en de rest straalt ook alles behalve topsport uit.


  Maak melding

 5. Geschrokken dat Twente, toch met ook niet het beste materiaal, Oevel meer overwicht had in met name 2e helft. Hoop dat marcellis snel weer terug is want achterin zijn we erg kwetsbaar!


  Maak melding

 6. Nou, zo slecht is dat materiaal van Twente niet. Zeker op het middenveld en in de aanval is er genoeg kwaliteit aanwezig om in de subtop te kunnen spelen. Ik ben blij als Zwolle aan het eind van het seizoen handhaving kan realiseren. Moet er niet aan denken om te degraderen!


  Maak melding

Reageer