Sint Nicolaasloop afsluiting van hardloopjaar

Zwolle – Bijna elke wijk in Zwolle heeft zijn eigen hardloopevenement. Zo kan de Zwolse hardloper het hele jaar door in zijn eigen stad aan wel 8 hardloopwedstrijden meedoen. Traditiegetrouw is de Sint Nicolaasloop de afsluiter van het jaar, de laatste zondag voor 5 december.

Dit jaar op zondag 27 november 2016. De Sint Nicolaasloop heeft routes door het mooie buitengebied aan de noordkant van Zwolle tussen de Vecht en Zwarte water. Het parcours gaat langs de wijken Berkum-Brinkhoek, Aa-landen en Holterbroek. Er zijn 4 afstanden; een gratis 1,5km kidsrun, 5+, 8 km en de 10em (16,1km) dus voor elk wat wils. Alle routes bestaan uit 1 ronde. De start en finish is bij SV HTC aan de Brinkhoekweg 200 te Zwolle. Van alle hardloopwedstrijden in Zwolle hoort de Sint Nicolaasloop bij 1 van de kleinere met totaal ca. 350 deelnemers en is wel veruit de oudste. Dit jaar voor de 42e keer!

Voorheen georganiseerd door Skivereniging Zwolle, maar sinds enkele jaren is de organisatie in handen van Loopgroep Run2Day Zwolle.
Meer informatie en inschrijven op www.sintnicolaasloop.nl

Artikel delen:

Reageer