WVF vier wedstrijden ongeslagen

Zwolle – Zaterdag 15 oktober trad de ploeg van hoofdtrainer Herben Visscher aan op sportpark De Rohorst tegen Den Ham. De gastheer van deze middag had voorafgaand aan de aftrap vijf punten vergaard uit de eerste zes wedstrijden. WVF daarentegen haalde acht punten, waarvan zeven uit de laatste drie wedstrijden. Het doel van de middag was dan ook uit te lopen op de onderste plekken, en de ongeslagen status in de uitwedstrijden voort te zetten.

Stipt om half drie blies scheidsrechter Kaya voor de eerste keer op zijn fluit, en de wedstrijd werd gestart. Den Ham kwam sterk uit de startblokken. De ‘Hammenaren’ legden veel kracht in de duels en probeerde vooral over de zijkanten een gaatje te vinden in de WVF-defensie. Na tien minuten leverde dit het eerste gevaar op voor het doel van Mike te Wiele. De bal ging rakelings naast de paal. WVF was wat zoekende en had wat moeite om grip te krijgen op het ‘kick-and-rush-spel’ van Den Ham. Na een kwartier spelen noteerde WVF haar eerste goede mogelijkheid. Een goed opgezette aanval via Romano Luhukay kwam bij Niek Mulder. Laatstgenoemde was niet zelfzuchtig en legde de bal terug op Marc van der Vegte. Helaas ontbrak de zuiverheid in de passing, waardoor Van der Vegte niet verder kwam dan een ‘schotje’.

Den Ham kwam met de schrik vrij. Het was na 22 minuten dat Den Ham op voorsprong kwam. Door balverlies van Van der Vegte, verkeerd dekken van de WVF-verdediging was het Louis Vijfhuizen van Den Ham die de 1-0 op het scorebord zette. De openingstreffer zorgde voor wat meer venijn bij WVF. WVF ging in ieder geval beter voetballen, toonde meer lef en kwam regelmatiger voor het doel van Den Ham. Dit leverde enkele corners op, die uiteindelijk niet het gewenste resultaat hadden. Na de zesde corner, in de 38ste minuut, was het uiteindelijk wel raak. Een afgeslagen bal werd op schitterende wijze, uit stand, door Marc van der Vegte in het doel geknald (1-1).

Voor de rust gebeurde er weinig bijzonders meer op sportpark de Rohorst. Het was tijd voor de thee en hier en daar wat zaken recht te zetten. Helaas was het na de rust eenzelfde spelbeeld als vlak voor de rust. De tweede helft was rommelig van beide kanten. WVF probeerde voetballend wel wat, maar was niet bij de machte om het Den Ham lastig te maken. Daarentegen was Den Ham vooral fysiek in de weer om een voorsprong te forceren. De defensie van WVF hield goed stand en zo nu en dan kwam WVF nog wel gevaarlijk door op de helft van Den Ham. Helaas leverde dit geen kansen op, omdat de passing te onzorgvuldig was. Ook de wissels (Lieben, Koning en Donker) aan Zwolse zijde konden niet het benodigde zetje geven. Al met al, een terechte uitslag, waarbij WVF de ongeslagen status in uitwedstrijden weet te behouden. Na het voetbalvrije weekend mag WVF het op 29 oktober opnemen tegen Enter Vooruit.

Scoreverloop: 22. Vijfhuizen 1-0, 38. Van der Vegte 1-1

Opstelling: Te Wiele, Bril, Reijnen, Heukels, Luhukay, Ruijsch, Mulder (75. P. Koning), M. Koning, Mellema (68. Lieben), Van der Vegte, Berends (85. Donker).

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Goed voor het swolsche voetbal???Als ze er nu al weer uit zouden vliegen gaat het wel heel hard. Hou mijn hart vast voor Be-Quick…….


    ⚠️ Meld

Reageer