Voor elk talent een rol in Sneeuwwitje en de 7

Zwolle – De repetities voor de voorstelling Sneeuwwitje en de 7 zijn in volle gang. Zaterdag 29 oktober 2016 zijn talenten van Frion en De Twijn te zien in deze familievoorstelling in Theater de Spiegel. Het is een theaterstuk dat confronteert, verrast en verleidt tot meedoen, vol muziek, zang en dans. Het script is geschreven door Don Duyns naar een idee van theatermaker Art-Jan de Vries.

Ruim 50 bijzondere talenten zijn te zien in de rol van dwerg, spiegel en jager, tot engel en theaterjuffrouw. Ook is er een mensenbos en natuurlijk ontbreekt Sneeuwwitje niet in deze buitengewone voorstelling. Marijn is één van de dwergen: "Ik speel een dwerg, een rode dwerg. Ik weet niet goed wat voor dwerg het is, het is een tussenin dwerg." Grete speelt de winter: "Ik moet veel oefenen en dan pas euh…weet ik het in een keer uit m’n hoofd. Maar nu voorlopig moet ik even een paar dingen opschrijven. Wat de winter heeft gezegd. En dan weet ik het." Regisseur en acteur Art-Jan de Vries en productie-assistent Inez Schatz van de Special Theater Road Show: "We vinden het een eer om te mogen samenwerken met al deze mensen. Het is fantastisch te zien hoe iedereen groeit." Ook lokale organisaties, amateurkunstenaars en inwoners zijn betrokken.

Er wordt op verschillende locaties volop gerepeteerd, gewerkt aan het decor, genaaid aan de kostuums en een wijkkoor is verschillende liedjes aan het instuderen. Na al deze voorbereiding, wordt de voorstelling op zaterdag 29 oktober 2016 gespeeld in de grote zaal van Theater de Spiegel in Zwolle. Directeur Tine Veldhuizen van Special Arts vertelt: "Op voorhand wordt géén rekening gehouden met de beperkingen van mogelijke deelnemers. Het is juist de bedoeling dat de talenten en kwaliteiten die je hebt aan een breed publiek getoond worden."

Frion is blij met dit project. Bestuurder Annamiek van Dalen: "Wij doen mee omdat wij ervan overtuigd zijn dat mensen met een verstandelijke beperking talenten bezitten en waarde toevoegen aan de maatschappij. Voor de Special Theater Road Show zoekt Special Arts de verbinding met bestaande netwerken: de buurt, (muziek)verenigingen en inwoners van de stad. Daardoor wordt er een theatershow wordt neergezet op basis van gelijkwaardigheid."

Artikel delen:

Reageer