Politiek Log 65

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt dat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.
Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 66 ) te voorzien. Ga gerust je gang!
 

Artikel delen:
Reacties 582
 1. Zeven ongemakkelijke waarheden over Griekenland die Jeroen Dijsselbloem negeert Volgens minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën, PvdA) gaat het de goede kant op met Griekenland. In een opiniestuk voor NRC Handelsblad verdedigt hij het crisisbeleid in Europa. Maar de minister vergeet daarbij wel een groot aantal minder florissante ontwikkelingen te vermelden.

  Het optimistische verhaal van Dijsselbloem leunt hoofdzakelijk op twee wapenfeiten: ‘Op de ranglijst van de Wereldbank van landen met een goed ondernemersklimaat steeg Griekenland van een 190ste plek in 2010 naar een 60ste in 2016’ en ‘De overheidstekorten zijn teruggebracht naar 1,6 procent dit jaar.’

  Wat Dijsselbloem vergeet:

  – De Griekse economie is acht jaar na de crisis nog altijd meer dan twintig procent kleiner. Dat is een slechtere economische prestatie dan bijvoorbeeld die van de Verenigde Staten in de jaren van de Grote Depressie (jaren dertig).

  – De werkloosheid in Griekenland bedraagt momenteel nog 25,2 procent. Het IMF verwacht dat pas in 2060 (!) de werkloosheid zal zijn teruggekeerd op het niveau van voor de crisis. Er zullen nog ongeveer twee decennia van werkloosheid in de dubbele cijfers volgen.

  – De kindersterfte steeg tijdens de crisis met 43 procent, het aantal zelfmoorden met 36 procent.

  – Ruim de helft van de Griekse kinderen groeit momenteel op in armoede.

  – 58 procent van de Grieken heeft betalingsachterstanden. Belastingschulden verdubbelden naar 88 miljard euro tijdens de crisis.

  – Er is nog steeds geen Kadaster. Naar schatting zo’n twintig procent van de Griekse huizen is illegaal gebouwd en heeft geen geregistreerde eigenaar.

  – Oh ja, en Jeroen Dijsselbloem is, na de Duitse minister van Financiën Wolfgang Sch?uble, de meest gehate politicus in Griekenland. Aanzienlijk minder populair dan bijvoorbeeld Vladimir Poetin.

  Maar toch, fijn dat het ondernemersklimaat zo is verbeterd.

  Gekopieerd uit Zeven ongemakkelijke waarheden over Griekenland die Dijsselbloem negeert

  Kom je dus weer op de vraag uit of economische groei het enige is wat voor het welzijn telt.

 2. Bernard, economische groei is leuk en aardig en zeker niet onbelangrijk. Maar of het met ons welzijn ook de goede kant op gaat is maar zeer de vraag. Duizenden mensen zijn de afgelopen jaren ontslagen, de achterblijvers moeten na het vertrek van die mensen vaak nog steeds dezelfde hoeveelheid werk, soms zelfs nog meer, blijven uitvoeren. Gevolg: Meer burn-outs en spanning op de werkvloer. Daarnaast zijn we volledig doorgeslagen met het zogenaamde marktdenken in de publieke sector. Ook dat veroorzaakt stress en veel ongemak, kijk naar de puinhoop in de zorg. Dus het antwoord op je laatste opmerking is wat mij betreft: Nee.

 3. Vandaag in het nieuws: Gemeente Zwolle heeft vier miljoen over in 2016.

  Even wat bezuinigen op de WMO en thuiszorg, omdat er een AZC in Zwolle zou komen. Anders zou ik niet weten waar het geld vandaan moet komen. Bezuinigen op eigen inwoners die hulp nodig hebben.

  Een naaistreek van B & W. Eigen volk het laatst…

 4. Begin september zag ik de TeleTroepToeTerT liggen met een flinterdun artikel (op 1/3 deel van de voorpagina) over Nederlandse-Turken. Turken die reageren op landgenoten over verraad aan Erdogan. Bijzonder droevig dat ⤽Onze TTTTT⤝ dit vuurtje aanwakkert. Ook met hun suggestieve stijl. Nog triester, is het herhaaldelijk gebruik van de afkorting NSB, alleen al op de voorpagina!
  We kennen immers allen het verleden van ⤽deze kwaliteitskrant⤝.
  Volgens mij waren ze al voor, tijdens en zeker na de oorlog zelf zo fout als de sodemieter.
  Toch schromen ze niet om 70 jaar later landgenoten te betichten van NSB-gedrag. De moeder van alle verraad.

 5. Op een nieuwstopic stipte ik eens de vuiligheid en onrust binnen onze veiligheidshandhavers aan. Nu loopt er een omvangrijk onderzoek naar onder andere corruptie, verraad, fraude, ⤽mollen⤝en gedonder met inbeslag genomen goederen?? Ben benieuwd.

  Van NOS.nl:

  Een ⤽mooi samenspel tussen Politie en Defensie.
  Een Defensie-medewerkster is opgepakt voor het doorsluizen van politie-informatie aan Klaas Otto, de voormalige leider van motorclub No Surrender. Dat meldt De TTTTT.

  Volgens het dagblad werkt de vrouw op een medische afdeling op een Brabantse kazerne vanwaar ook een arrestatieteam van de politie wordt aangestuurd. Ze zou een relatie met Otto hebben gehad en hem maandenlang informatie hebben doorgespeeld over het politie-onderzoek naar hem en No Surrender.

  Dankzij de informatie wist Otto onder meer in welke burgerauto’s leden van het betreffende arrestatieteam rijden. Ook zou hij via de vrouw een pas hebben gekregen waarmee hij zich op internationale luchthavens als Defensie-medewerker kon legitimeren.

  Opmerkelijk is dat Otto het lek zelf bij de politie heeft gemeld. Hij zegt dat hij dat heeft gedaan om duidelijk te maken dat ook binnen de overheid mensen werken die het niet nauw met de regels nemen. “Wij krijgen altijd het predicaat van een criminele organisatie, maar de overheid heeft zelf boter op het hoofd.”

  Otto zit sinds begin juli vast op verdenking van afpersing, witwassen en brandstichting. Op de eerste zitting in zijn rechtszaak noemde het Openbaar Ministerie hem vorige week een beroepscrimineel.

  Ook van NOS.nl:

  Een 50-jarige Limburgse agent die vastzit voor het lekken van informatie is mogelijk ook betrokken geweest bij twee liquidatiepogingen. Het Openbaar Ministerie laat weten dat de man in zijn cel is aangehouden.

 6. Goeie krant de Telegraaf, beter dan het AD en de Stentor bijvoorbeeld. Daar staat in beide kranten hetzelfde nieuws. Ook veel beter dan al die linkse kranten zoals Trouw en Volks krant.

 7. O ja, Dick, de meeste mensen lezen en horen het nieuws zelf wel hoor, dus je hoeft hier echt niet lappen nieuws te plaatsen van bijvoorbeeld de Nos . Je mening is genoeg. Scheelt een heleboel gescrol.

 8. Kranten horen niet links of rechts te zijn. Het is hun taak om journalistiek bedrijven. Dus: Check en dubbelcheck. En één bron is geen bron. Ik zou geeneen krant weten te noemen die die regels nog hanteert.
  Tegenwoordig is het meer copy en paste zonder bronvermelding. Maar dat is soms ook wel weer leuk, omdat ze in hun ijver soms in een bericht van De Speld of Nieuwspaal trappen.

 9. Kranten mogen van mij best links of rechts georiënteerd zijn. Diversiteit in plaats van eenheidsworst. Zo staat de Telegraaf bekend als een meer rechtse krant. En de Volks krant als linkse krant. Daarom geeft Dick ook altijd zo af op de Telegraaf, namelijk ‘rechts ‘ . Daarom maakt hij deze krant altijd belachelijk. De TeleTroepToetert noemt hij deze krant. Over de Volks krant of Joop hoor je hem nooit. Nee, dat zijn kwaliteit, s bronnen volgens hem. Pff.

 10. Bernard ga jij hier nou de moraal ridder uithangen alles wat Dick hier van de links extremistische site Joop neerplempt ben jij het mee eens.
  Erg lachen met jou kontedraaien noemen ze dat ook wel.

 11. Bernard, het feit alleen al dat jij die ranzige pulp van joop ‘ goed doordacht’ vindt, bewijst dat de aanhang van joop niet alleen backstabbers zijn, maar ook nog wars van de realiteit en vooral dom.

 12. Bernard, typjes zoals jij en Dick vinden een mening alleen gefundeerd als’ ie geknipt en geplakt is van Joop.nl of een vergelijkbare site voor wegkijkende landverraders.

 13. Verzuiling bestaat nog steeds hoor. En daar is niks mee wat mij betreft. Zo is Joop.nl zwaar links georiënteerd. Dat is gewoon een feit. En bijvoorbeeld de zender WNL of de Telegraaf meer rechts. Mijn voorkeur gaat dan naar de laatste twee.

 14. Ik vind de Telegraaf erg schreeuwerig en dat staat me tegen. Maar in elk geval minder hypocriet en sluw dan de wegkijkende, ontkennende en feiten verdraaiende griezels van Joop.nl. Eng volk.

 15. Is helaas waar, Benjamin. Niet eens zozeer in de media, maar vooral de reageerders op artikelen van die sites. Steeds meer sites stoppen dan ook met de mogelijkheid om te reageren. En dat is ook weer jammer.

  Reacties kunnen van waarde zijn, maar de betreffende auteur moet dan actief mee doen. Dat zouden de redacties van hun auteurs moeten eisen. Kost wat meer, maar dan heb je ook wat.

 16. Bedeoel jij jezelf daar mee Bernard samen met Dick die hier al jaren lang die linkse prietpraat verkondigd waar niemand op zit te wachten.

 17. 😮 Heeft de discussie over de skeepies geld naar De Oranjes en de laffe rol van onze kukidentpremier (gejat van de Stijllozen) daar in, het Pol.log gepasseerd?

  😮 Heeft de discussie over het NL standpunt aangaande het “associatieverdrag met Oekraïne” en de vreemde rol van onze kukidentpremier (gejat van de Stijllozen) daar in, het Pol.log gepasseerd?

 18. Simpel verhaal. Waarom je druk maken over de Oranje toelage zolang er miljoenen en miljarden naar kansloze projecten gaan en naar onterechte uitkeringen zoals kinderbijslag naar het buitenland? En de uitslag van het Oekraïne-referendum was duidelijk: en die moet recht gedaan worden, punt uit.

 19. Dus de Oranjes kunnen niet gulzig genoeg aan het infuus van onze belastingcenten hangen. En het dondert niet dat “foute Benno” vrogger ook over onze rug smerige zakies heeft geregeld.

  Hun mogen alles hebben omdat

  er miljoenen en miljarden naar kansloze projecten gaan en naar onterechte uitkeringen zoals kinderbijslag naar het buitenland

  Welke kansloze projecten?

  Dat laatste ben ik met je eens, anders hoef je net zo goed geen referendum te houden. Hier ging het goed:

  In een raadplegend referendum heeft het Nederlandse electoraat zich op 1 juni 2005 uitgesproken tegen een Europese grondwet. Volgens de uitslag was 61,5 procent tegen en 38,5 procent vóór. De opkomst bij dit referendum was 63,3 procent. De toenmalige premier Balkenende sprak na het bekendmaken van de uitslag zijn teleurstelling uit over de verwerping. Partijen in het Nederlandse parlement namen de uitslag van het referendum over, hoewel het een niet-bindend referendum betrof.
  Het referendum ging over de vraag of er een Europese Grondwet moest komen.

  Naast de Nederlandse spraken ook de Franse kiezers zich uit tegen de Europese Grondwet. Daardoor trad deze niet in werking. De verwerping van de Grondwet in Nederland en Frankrijk wordt als historische mijlpaal gezien in de geschiedenis van de EU-lidstaten. Met veel moeite werd de Europese Grondwet omgevormd tot een minder ambitieus hervormingsverdrag (het Verdrag van Lissabon). Dit verdrag werd getekend door (destijds) 27 EU-lidstaten en trad in werking op 1 december 2009.

 20. Groningen van ons belastinggeld

  Nos o.a.

  Volgens de NAM kost het veel geld om schade in kaart te brengen. Ook procederen mensen lang, waardoor de kosten flink oplopen. Maar volgens de directeur van een bureau dat contra-expertises bij huizen in Groningen doet, gaat juist de NAM erg lang door met procederen. “Ik ken het voorbeeld van een geschil over een schadebedrag van 75 euro waarmee de NAM niet akkoord ging en waarbij een nieuwe expert werd opgeroepen. Belachelijk.”

  Ook een advocaat die gedupeerden bijstaat, zegt dat juist de NAM de zaken rekt. “Het valt op dat vooral de NAM zelf grote expertbureaus inschakelt waar veel tijd en geld in gaat zitten. De NAM hanteert de tactiek van rekken en uitstellen en hoopt dat de burger het er uiteindelijk bij laat zitten.”

  Goed vooruitzicht

  Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders zegt dat de strijd rond de afhandeling van kleine schades een grote ergernis voor bewoners is. “Het schadebedrag en de afhandeling staan totaal niet in verhouding. Dat kan en moet beter. Er moet een eenvoudige aanpak komen voor kleine schades waarbij de bewoner centraal staat. Als je weet dat het gemiddelde schadebedrag 1500 euro is, hanteer dat dan als uitgangspunt en wees daarin niet te zuinig.”
  Het Centrum Veilig Wonen wil vanwege de hoge kosten eenvoudige schadeclaims via een app gaan afhandelen. Mensen die schade hebben, kunnen vanaf komend jaar een foto sturen om een vergoeding te kunnen krijgen. Er hoeft dan geen expert meer op pad en dat scheelt geld.

  De Bron, De Volkskrant

  De laatste drie maanden gaf de NAM 22,8 miljoen euro uit aan het afhandelen van 3.379 schadegevallen, blijkt uit de laatste kwartaalrapportage van Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders. Het gemiddelde schadebedrag was 656 euro. Slechts 2,2 miljoen euro, nog geen 10 procent van de totale kosten, wordt besteed aan herstelwerkzaamheden. Oftewel: het afhandelen van een gemiddelde schade van 656 euro kost gemiddeld 6.090 euro.

 21. In afwachting van Ed’s toelichting op “kansloze projecten”, nog maar een “Van de Steurtje”

  Minister Van der Steur stopt met de proef voor mediation tussen daders en slachtoffers in het strafrecht. Hij zegt dat hij “helaas” heeft moeten constateren dat die meer kost dan het oplevert en dat hij er geen geld meer aan wil besteden uit de pot voor slachtofferhulp.

  De minister zegt dat hij dingen goed wil doen of anders helemaal niet, en dat hij daarom heeft besloten om maximaal in te zetten op een ander nieuw middel in het strafrecht: het spreekrecht voor slachtoffers. Hij vindt dat jammer, maar als er te weinig geld is, moet je keuzes maken, vindt hij.

  Teleurstelling

  De Raad voor de Rechtspraak (de rechters) is teleurgesteld. Voorzitter Bakker zegt dat bemiddeling vaak heel goed werkt. Hij noemt het voorbeeld van een meisje dat een ander meisje op school een gebroken neus sloeg. Toen dat buiten de rechtszaal om opgelost kon worden, was het daarna makkelijker voor de twee om elkaar dagelijks tegen te komen.

  Bakker zegt te begrijpen dat Van der Steur keuzes moet maken op zijn begroting. Maar hij vindt het jammer dat de proef niet wordt afgemaakt.

  Mediation blijft wel bestaan. Alleen de proef is gestopt. Daarin werd gekeken of bepaalde strafzaken beter door een bemiddelaar buiten de rechtszaal konden worden afgehandeld. Volgens een woordvoerder van Van der Steur betekent dat niet het einde van het middel.

  Van der Steur is zelf ook een groot voorstander van mediation. Hij diende als VVD-Kamerlid al een initiatiefwet in over deze vorm van bemiddeling. Daarin stond dat mediation een redelijk alternatief moest worden voor de gang naar de rechtszaal.

  De minister zegt dat hij het middel ook nu zal blijven promoten. Afgelopen zomer diende hij nog een wetsvoorstel in, waarin hij pleit voor een openbaar register voor mediators.

  Wat heeft deze zoveelste fail van die kasteelheer nu al wel gekost dan?

 22. En ja hoor, ook op zijn bordje nog maar eens een politie-dingetje

  Stress, werkdruk en bureaucratie vergallen werkplezier bij politie

  Agenten hebben minder plezier in hun werk dan andere werknemers. Ook hebben ze vaker dan gemiddeld last van stress en klagen ze over de werkdruk, blijkt uit de Medewerkersmonitor, die voor het eerst sinds de vorming van de Nationale Politie in 2013 is gehouden.

  Meer dan de helft van de ondervraagde agenten zegt regelmatig extra hard te moeten werken om iets af te krijgen. Daarbij is het werk ook emotioneel zwaar. Velen hebben te maken met agressie en intimidatie. De helft van de politiemensen is afgelopen jaar geconfronteerd met fysiek geweld.

  Politieagenten hebben verder last van de bureaucratie in de politie-organisatie. Ze vinden ook hun eigen werk vaak onnodig bureaucratisch. Velen zeggen dat ze voor van alles en nog een formulier moeten invullen en voor bijna alles toestemming moeten vragen. Ook vinden ze het heel moeilijk om iets op informele wijze te regelen.

  Een grote meerderheid van de agenten is wel trots en enthousiast over het politiewerk op zich. Ook zijn ze blij met hun collega’s.

  Veel agenten hebben het idee dat de leiding niet goed weet wat er op de werkvloer speelt. Agenten hebben ook hun twijfel over de informatievoorziening van de leiding naar de agenten.

  De leiding gaat de resultaten de komende tijd bespreken. Een aantal onderwerpen wordt landelijk opgepakt, zoals de aanpak van geweld tegen agenten.

  (Deze en 21:04 komen van NOS.nl)

  We voegen het bij mijn mening van 19 oktober 18:25
  * Op een nieuwstopic stipte ik eens de vuiligheid en onrust binnen onze veiligheidshandhavers aan. Nu loopt er een omvangrijk onderzoek naar onder andere corruptie, verraad, fraude, ⤽mollen⤝en gedonder met inbeslag genomen goederen?? Ben benieuwd.

  Vooral niet vergeten de Nationale Politie te noemen.

 23. Geert Wilders liep al weg:

  – bij de VVD
  – bij het gedoogkabinet waarin hij feitelijk de touwtjes in handen had
  – uit de 2e Kamer, waar zijn fractie als kuddedieren volgden
  – voor linkse media
  – verkiezingsbeloften (om mee te regeren?). De belangrijkste en snelst-ingeleverde is ‘het breekpunt m.b.t. de AOW-leeftijd….geen verhoging!’
  Zie het www voor de vele andere zaken waarin Geert wegliep voor de verantwoordelijkheid n.a.v. zijn eigen woord
  – nu loopt ie “gewoon” weg voor de uitspraak inzake de strafzaak tegen persoon in kwestie

 24. Hallo Dick hebben ze je weer los gelaten uit de Zwolse poort?
  Wat denk je even weer wat neer kwakken en support krijgen van je vriend Bernard?
  Weet je wie ook altijd wegliep dat was Ad Glad Melkert van de Partij van de aftreders.Kan me nog herrineren toen hij aan tafel zat bij Fortuyn met zijn zure porem.Binnen de kortste tijd was hij weg en had een topbaan bij de Vn de man liep helemaal binnen.
  Shame on you Ad.

 25. isteravond mocht PvdA-kandidaat Lodewijk Ashadin zijn ‘7 Punten Plan’ uit het Algemeen Dagblad toelichten bij de VARA (u moet weten: DWDD = Diederik, Pauw = Lodewijk). Maar het werd een obligate exercitie in uitdovende nachtkaarsen en gelukkig zat er een scheidsrechter aan tafel om over foeballe te lulle. En terecht. Asschers Manifest in het AD (oei, comments) was een tenenkrommend Open Deuren Vertoog vol lege kretologie opgesmukt met popi-jopie oneliners waar geen hond meer intuint – een scheet op het strand met windkracht 8. Lolo de Glibberaal probeerde Chez Jeroen de boel nog te redden met stoere praatjes over de Westermoskee van Job Cohen. Maar TRAP ER NIET IN.

  Shame on you Ashadin.

 26. We waren er al bang voor. Hoe langer een kwestie duurt in Den Haag, hoe groter de kans dat hij binnenskamers – ook wel bekend als: in de achterkamertjes – wordt beslecht. En dat punt hebben we nu bereikt. 1 november aanstaande (dat is dinsdag) moet Rutte met een antwoord op de uitslag van het referendum komen. De VVD wil het verdrag ratificeren. Sowieso. De PvdA trouwens ook. En D66 gaat het kabinet helpen. Kees Verhoeven was er in april als de Oekraïense plofkippen bij om letterlijk te schrijven: “Na referendum is niet ratificeren enige logische optie.” Das war einmal. Dinsdag in de Kamer hoorden we Kees al draaien. Woensdag vernamen we dat Pechtold wil tekenen bij het kruisje en daarvoor Kees onder de bus gooit. Gangsterpolitici uit Kiev werden die middag in de D66 fractiekamer gesignaleerd. En Kees neemt de woorden ‘niet ratificeren’ niet meer in de mond. Kees beweert dat hij niet draait. Wij tonen u bovenstaande montage, alsook onderstaande UNCUT Patatbaliebeelden. 6 minuten. Een half jaar na zijn stellige stellingname, komt zijn eigen standpunt ‘niet ratificeren’ niet meer over zijn lippen. Maar zijn opdracht van 12 april aan Rutte – verdrag intrekken en dáárna overleggen met Brussel – is nu veranderd in: ‘al Rutte’s opties zijn uitgeput, dus dit is een politieke kans voor D66 om belangrijk te zijn voor de VVD’. Zelfs de medebedenker van de referendumwet kiest daarmee voor zichzelf en het partijbelang, en niet voor de kiezer – laat staan voor de democratie. We zijn niet boos. We zijn teleurgesteld.

  Kontedraaiers bij de partij van de gladde veilingmeester d66.

 27. @rogiert: helemaal waar. D66 is de grootste gluiperpartij van het politieke bestel. Zo onbetrouwbaar en hypocriet kom je ze nergens tegen. Altijd een grote muil over democratie, maar een referendumuitslag negeren als het niet schikt. En dat dan weer krampachtig rechtpraten met holle kreten. En de zogenaamde ‘ hoogopgeleide’ achterban applaudiseert voor de grote wegkijker en deugridder Alexander P. Hoe schaad je het vertrouwen in de politiek? Een blamage voor de democratie, de D in deze partijnaam.

 28. Precies editie 038, Hans van Mierlo de oprichter van D66 stond nog ergens voor tenminste. Kun je van mannetje Pechtold niet zeggen, die loopt overal voor weg. Zelfs voor mee regeren . De verkiezingen zullen het uitwijzen.

 29. Precies editie 038, Hans van Mierlo de oprichter van D66 stond nog ergens voor tenminste. Kun je van mannetje Pechtold niet zeggen, die loopt overal voor weg. Zelfs voor mee regeren . De verkiezingen zullen het uitwijzen.

  Van Mierlo was een rasdemocraat met ijzeren ruggengraat. Inderdaad een politicus die ergens voor stond, net zoals Marijnisse, Wilders en Van der Staaij vandaag de dag. Ook Klaver komt in die buurt. Of je het nu met ze eens bent of niet, je weet wel wat je aan ze hebt. En dat kun je van vele anderen, met Pechtold als meest valse opperdraaikont niet zeggen.

 30. De “vleesch noch visch-partij”.

  Gister stond er wat opzienbarends in De Volkskrant.
  Hier een relaas:

  Oud-PVV??er Heemels klapt uit de school over dictatuur van Wilders

  Michael Heemels is ex-woordvoerder van Wilders en ex-Statenlid in Limburg. Hij raakte in opspraak toen bekend werd dat hij de fractiekas ongeveer 176.000 euro lichter had gemaakt en verslaafd was aan drugs en alcohol. Het is voor het eerst dat de ??voormalige golden boy?? ?? zoals de Volkskrant hem noemt in het interview ?? zijn verhaal doet over het dictatoriaal leiderschap van Wilders.

  In het interview met de krant vertelt Heemels hoe hoog de werkdruk is bij de PVV. Alle medewerkers van het secretariaat tot aan Kamerleden worden verwacht om constant paraat te staan en Wilders op zijn wenken te bedienen.

  Wilders communiceert via mail, Whatsapp en sms. Zijn vragen waren commando??s. Als hij iets wilde, stuurde hij een mail. Daarop moest ik bevestigen met ??ok??. Als ik dat niet deed, kreeg ik binnen een halve minuut een appje: ??zie mail??. Als ik dan nog niks deed, kreeg ik een sms: ??waarom reageer je niet??? Als het dan weer te lang duurde, werd ik gebeld door de secretaresse. Zelf belde hij bijna nooit.
  Als de secretaresse belde dat Geert je wilde zien, moest je alles uit je handen laten vallen en naar zijn kamer komen. Daar zei hij meteen wat hij wilde. Soms wilde hij weten hoe hij vandaag op tv kon komen. Binnen een kwartier moest ik dan met een idee komen. Geert wilde alles nú hebben. Hij wilde meteen als eerste kunnen reageren, er bovenop zitten.

  Zijn werk bestaat uit nieuws volgen, uitzoeken, verzamelen, rangschikken, updates bijhouden. Elke dag wilde hij om half negen een compleet overzicht van de artikelen uit alle nationale en internationale kranten ?? van Wall Street Journal tot Haaretz ?? over terrorisme, islam, integratie, veiligheid, IS. Geprint. Soms drukte ik iets niet af, omdat ik het niet belangrijk vond. Dan stuurde hij een woedende mail. Je moet alles lezen, niet alleen de koppen. Als ik zei dat het onmogelijk was om binnen een uur twintig kranten te lezen, zei hij: dan begin je maar eerder.

  Door het schrikbewind van Wilders zijn vele collega??s overspannen geraakt en zitten die ziek thuis, vertelt de voormalige woordvoerder.

  Ik weet dat anderen net zo op hun kop kregen als ik. Iedereen werd zo behandeld. De Kamerleden werden ook gewoon als hondjes opgetrommeld. Allerlei mensen hebben ziek thuis gezeten: de secretaresse, de tekstschrijver. Ik hoorde Geert in de kamer naast mij geregeld zijn stem verheffen. ??Soms werd ik bij Folkert geroepen, het hoofd personeelszaken. Die zei dan: ??Je weet hoe hij is, probeer het de volgende keer beter te doen. Ga niet in discussie.?? Als Geert een slechte bui had, zeiden de tekstschrijver en ik soms tegen elkaar: nou, het gaat weer lekker, h?? Maar daar bleef het bij. Het was not done om daar over te praten. Het was ieder voor zich daar.
  Heemels werd ook ingezet voor taken die niet direct in de taakomschrijving van een woordvoerder staan.

  Ik moest bijvoorbeeld meeschrijven aan stukken voor Prinsjesdag over terreurdreiging. Ik ben geen domme jongen, dus ik las me in. Maar ook dat was een race tegen de klok. Ik voelde me een Duracell-konijn: voortdurend onder hoogspanning.Diep van binnen dacht ik vaak: val dood. Toch zocht ik ook altijd de schuld bij mezelf. Dan dacht ik: had ik nog geconcentreerder kunnen zijn? Ik wilde presteren, voelde me loyaal aan hem. Daardoor raakte ik zo gestrest, gefrustreerd en uit balans dat ik steeds meer ging gebruiken.
  Het volledige interview is hier in de Volkskrant te lezen. Daar omschrijft de PVV??er hoe hij kwam te bezwijken onder de druk en onderwaardering, hoe hij geld verduisterde en hoe geregisseerd alles is wat Wilders doet en zegt. Die zou enkel gedreven worden door aandacht. Elke dag moest er gekeken worden naar hoe hij het beste de media kon halen met de ??minder-minder?? uitspraak als kers op de taart.

 31. Piratenpartij, een maand geleden:

  Het volledige bestuur van de Piratenpartij is vandaag opgestapt. Lijsttrekker Ancilla van de Leest reageert laconiek. ‘Ik kan er absoluut niet rouwig om zijn.’

  Twee van de drie opgestapte bestuurders hebben zich inmiddels aangesloten bij het Forum voor Democratie (FVD) van Thierry Baudet. ‘Als ze parallellen zien met die partij, is het alleen maar beter dat ze zijn opgestapt,’ zegt Van de Leest. ‘Ik ben blij dat ze hun cluppie hebben gevonden.

  * mooi citaat van mooie Ancilla.

 32. Tjonge jonge moet de Pvv het nu weer ontgelden Dick?
  Zullen we die waslijst van de Partij van de allochtonen is opsommen dan zijn we twee politieke logs verder.
  Maar misschien kan Bernard en Zwolse je weer even aanvullen dan hebben we dat ook weer gehad.
  Wen er alvast maar aan dat de Pvv vele malen groter wordt dan die oplichters partij van jou.

 33. Heb nog geen keuze gemaakt. Maar kom gerust.met tekst waar we over zouden kunnen . Reageren is ook veel makkelijker dan ageren.
  Misschien moeten we ook allemaal hier ‘een positieve insteek’ proberen. Anders nodigt het ook niet altijd uit tot lezen en kan de sfeer hier, nieuwe bezoekers/reageerders afschrikken.

 34. Dick, jij knipt en plakt een ellenlang negatief stuk over de PVV en begint vervolgens over een ‘ positieve insteek’. Begrijp je het zelf nog?

 35. Pechtold wil premier worden. Ook zei hij dat hij opstapt als D66 niet in het kabinet komt. Daag Pechtold, ik hoop dat hij zich aan zijn belofte houd en dus opstapt.

 36. Pechtold lijdt aan grootheidswaanzin en verkondigt leugens. Zo stelt hij dat zijn partij de zwijgende meerderheid vertegenwoordigt. Pure misleiding, want 76 zetels zit er voor deze valse draaier nooit in.

 37. Ook noemt Pechtold D66 een partij voor de ” gewone redelijke Nederlander ” inderdaad wat een verbeelding heeft deze man. Het is meer een partij voor draaiers en wegkijkers.

 38. Mannetje Pechtold , de draaier, diende een motie in die D66 nu zelf helpt schenden. Premier Rutte moest voor 1 November antwoord geven op de referendum uitslag over Oekraïne en geeft hem nu meer tijd. En zo’n man wil ook nog eens premier worden van dit land. Moet er niet aan denken.

 39. Is er nog een eigen mening nodig over de verdere verhoging van de AOW-leeftijd?
  Ja? Zou dan willen weten of er ook alternatieven zijn om hetzelfde te bereiken?

  – Wat moeten we vinden van Van de Steur’s verloving in een …. ambassadeurswoning? De kasteelheer betaalt niet eens huur voor de residentie… zou hij nou echt zo dom zijn om te beseffen dat dat gewoon niet kan?
  Het onderhoud geschiedt met belastinggeld…ons belastinggeld. Olie beer Bommel lijkt alle realiteitszin kwijt.
  Ook bij een onderwerp waar ik vanavond op terug kom.

 40. Ed, wil jij trouwens nog eens de “kansloze projecten” benoemen, die je 28 oktober 17:56 aanstipte?

  Ard van der Steur o.k. Pechtold en Ivo Opstelten, maar verder?

  Echt projecten die veel geld kosten, bedoel je toch?

 41. Dick: integratieprojecten, kosten directe en indirecte vluchtelingenopvang, alle mislukte ICT-projecten, inhuur niets torvoegende externen bij de overheid , financiering NPO, burgemeesters- en wethoudersfeestjes en een heel scala aan linkse subsidiefeestjes voor cultuur etc. Maar even: dit had zelfs jij toch ook zelf kunnen bedenken?

 42. Geldsmijterij bij de politietop…..terwijl ‘Jan met de politiepet’ moest smeken en demonstreren om een paar luizige centen. Bouman; baas destijds, mag van de kasteelheer gewoon adviseur blijven. OR-boy Giltay scheen als een zonnekoning te leven. Met zijn DB maakte hij misbruik van de chaos door en tijdens ondermeer de reorganisatie bij de politie. Die volgens velen nog mislukt is ook.

 43. De politie worstelde met het corruptieschandaal rond de aanschaf van nieuwe politie-auto’s.

  Ook liepen er andere pijnlijke affaires.
  Zoals mollen die belangrijke inlichtingen doorspeelden aan criminele organisaties.

  Van der Steur moet nu oordelen. En Bouma verdient nog steeds 185.000 per jaar. Vele volksvertegenwoordigers willen ook een onderzoek naar de nestor van Marky R.
  Ivo Opstelten is zijn naam. Mag ik nog weer eens vertellen over het moment dat hij hier bij ons aanbelde?

 44. Je zult begrijpen dat we het over de 1e 2 nogal oneens zijn en zullen blijven.

  Dit vind ik wel een goeie (ok bij de politie trouwens) alle mislukte ICT-projecten

  Inhuur….ZEKER ook!

  Financiering NPO….er mag daar wel eens de bezem door.

  Zwaar eens: burgemeesters- en wethoudersfeestjes

  Hier kunnen we het nog wel eens over hebben…dacht dat dat je hoofdpunt was: linkse subsidiefeestjes voor cultuur etc.

  Ja, eens te meer is het mij meegevallen hoe goed ik me in kan leven. Had ook een extremer lijstje verwacht. Dit is bijna een D66-lijstje
  😉

 45. Zo dacht ik dat je de EU en alles wat daarbij hoort, een kansloos project zou vinden. En het klimaatgeneuzel bijvoorbeeld.
  Tegen culturele zaken en subsidies….mag je ze ook apart zien en wat versta je allemaal (ook mbv wiki) onder cultuur? En ben je ook tegen Europese subsidies aan bijvoorbeeld onze landbouw?

  Tegen de elite bekt ook altijd goed. Maar zijn er bijvoorbeeld ook raakvlakken met witte boorden-criminelen? Zo hoorde bijvoorbeeld Jos van Rey toch tot de Limburgse-elite? En prins Benno bij de NL en (redelijk wijdversprijde) zeg maar ‘wereld-elite’.
  Dirk Scheringa (toch als alle bankdirecteuren) bij de witte boorden horend. Smerige zakies (zeker voor een CDAer) deed hij ook. Horen bankdirecteuren ook bij de elite? Maar dan toch zeker Gerrit Zalm niet? De man die, o.a., veel te vaak riep: “Nee mensen, het leven wordt NIET duurder met de komst van de Euro!”.
  Hij was ook bestuurslid bij de DirkScheringaBank. Net als Robin Linschoten. Ook witte boorden? Ook elitair? Als er al 1 elitaire partij zou zijn zijn de laatste 2 maar zeker veel vandaag genoemde mensen, op het Pol.log daar lid van.

 46. 😀 Dat was wel het meest voorstel- en voorspelbaar Rogiert…

  Als ik zo een beetje recalcitrant aan het opsommen ben voel ik me misschien wel meer SP-er. Hebben we het nog niet eens over het leger gehad en slechts zijdelings over het Koningshuis.

  Maar kom er maar in met alles (puntsgewijs graag) dat je tegen de PvdA hebt…wil best proberen………

  Bewust, echter, heb ik Geert niet bij de (2e kamer-pluche) elite genoemd en me niet afgevraagd of ie een witte boord is. Ben ook gestopt met 20:33, terwijl ik gewoon had kunnen toevoegen “Zoals iedereen weet komt Geert ook uit die partij”.

  =====

  Rogiert, kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat je liever verschillen wilt benadrukken dan overeenkomsten te signaleren :o:(:'(

 47. Had ik al geschreven dat Ard van der Steur een brallerige verlate-

  corpsbal (pejoratief onaangenaam (mannelijk) corpslid die bekakt praat, zich rumoerig gedraagt en stereotiep corporaal gedrag vertoont)

  is? Bovendien nog eens denkt dat ie boven de wet staat?

  Dezelfde wet waarvan hij de opperhandhaver is in ons mooie land?

 48. Rogiert, probeer in je reactie op 21:03 het woord Gutmensch te mijden. Vind dat namelijk zo’n lachwekkend zwaktebod. Een goed mens willen zijn, er alles aan doen om de indruk te wekken. Anderen je moraal willen opleggen oid (voel me er zo niet-bij betrokken).
  Lees de wiki-uitleg maar eens. Tja, wat moet je er mee. Probeer het eens met eigen woorden? Zelfs Geert gebruikt dit ‘doorgeprikte woord’ niet.

 49. Ook goeie suggesties, Dick: de EU-bende en de milieumaffia. Kost werkelijk klauwen vol geld en WAT is het meetbare rendement? Leuk, die vrije handel, maar kan Brussel echt niet efficiënter worden ingericht?

 50. meetbare rendement ligt bij het klimaat-verhaal & natuur en milieu net even anders. Investeren is noodzakelijk voor de toekomst….
  Anders? Helpen we de aarde naar de kloten….helaas is het op sommige plekken al heel ver. Klein voorbeeldje: Bij enorme wateroverlast (door klimaatverandering) zouden we even geleden tot aan onze knieën in het water staan. Nu al niet meer.

  Dat laatste: ABSOLUUT ZEKER!

 51. Hahaha 🙂 Rogiert wat laat jij je kennen. Vind de admin de laatste tijd minder skerp, maar in de nettiquette staat toch echt wat over “niet persoonlijk worden. Ach, jij hoeft het niet meer te worden, je vergalt ook al de nieuwstopics met je persoonlijke geneuzel.

  Extra hard 🙂 dat je verkleinnaampjes nodig hebt…zo 2003…dat is de tijd dat ik jouw grote leider nog “Gebleekte Geert” noemde. Nee, ik heb het niet over Willem Lucht die je al jaren kansloos in de maling neemt door hem ook je grote leider te noemen.

  Misschien eens een eigen leven gaan nemen en wat minder nicks?

 52. En Politiek, volgens google; even een snelle bloemlezing?

  – Da’s niet voor bange mensen (noem PVV-ers maar eens “niet bang voor alles wat anders is”, bijvoorbeeld)
  – oorlog zonder bloedvergieten (volgens een Volkskrant-opinie)
  – WOODY ALLEN: Je kunt politici beter allemaal in functie laten om ze in de gaten te houden.
  – ANONIEM: In de politiek zijn alle vrienden vals en alle vijanden echt.
  – ANONIEM: Een politicus denkt aan de volgende verkiezingen, een staatsman aan de volgende generatie.
  – W.VAN BROECKHOVEN: Politiek is verhinderen dat mensen zich gaan bemoeien met zaken die hen aanbelangen.
  – JAN BLOKKER: Politiek is één groot complot tegen eenvoudige sukkels als u en ik.
  – JOOP DEN UYL: Politiek is een spel en ik probeer het goed te spelen.
  – IGNAZIO SILONE: De politiek is een toneel waarop de souffleurs vaak harder spreken dan de acteurs.
  – GEORGE BERNARD SHAW: Hij weet niets, en denkt dat hij alles weet. Dat wijst duidelijk op een politieke loopbaan.
  – L.SENGHOR: De politiek is niet meer dan een van de vele aspecten van een cultuur(oewwww sommigen worden angstig en voelen haat als ze dit woord lezen).
  – ANONIEM: De taal daarentegen is de ziel ervan, en de poëzie is haar schoonste uitdrukkingsvorm…..

  misschien wel de mooiste vind ik. Bovendien kan ik me in alle genoemde definities vinden. Ook gij Rogiert?

 53. @ Ed, heb je hier nog een mening over?

  meetbare rendement ligt bij het klimaat-verhaal & natuur en milieu net even anders. Investeren is noodzakelijk voor de toekomst….
  Anders? Helpen we de aarde naar de kloten….helaas is het op sommige plekken al heel ver. Klein voorbeeldje: Bij enorme wateroverlast (door klimaatverandering) zouden we even geleden tot aan onze knieën in het water staan. Nu al niet meer.

  Dat laatste: ABSOLUUT ZEKER!

 54. Over EU en Nexit, heb ik dit nog teruggevonden van mezelf, op dit onvolprezen WeblogZwolle:

  Eerst uit een mail over samenwerken in Europees verband…om die redenen zou je bijvoorbeeld in de EU moeten blijven. Dit zijn mijn reacties:

  Die bankiers lullen natuurlijk nogal in hun eigen straatje, zoals iedereen.
  Pfff nogal uitzuigende instanties, getuigend beelden eerder van de week??.jammer dat er met die bankencisis alleen DirkSBank gesneuveld is, van die CDA-er.
  Zie het zo: bedrijven zijn een speelbal van de banken?? en verzekeraars.

  Dan kun je ⤽solidariteit⤝ wel aanvoeren, maar me dunkt wat we bijvoorbeeld aan solidariteit aan Griekenland en andere zuidelijke landen hebben getoond.
  Over samenwerken in Europees verband mbt Milieu: Maar daar hoef je van de voorm. Oostblokkers en de Zuidelijke landen, ook nauwelijks wat van te verwachten?? in meerdere opzichten helaas.
  Veiligheid (we hebben toch instanties als AIVD die hopelijk toch al op Europees-Niveau samenwerken? Ook vwb terrorisme-bestrijding.
  Vrede? We hebben toch de NAVO en er zijn al samenwerkings-pilots met Duitsland en België??met hoe meer landen hoe goedkoper en efficiënter. Maar dames als die muts Hennis P. willen ballen tonen en de VVD wil zich profileren op Defensie.
  We zullen niet snel een arm land zijn dat niet kan importeren!
  Wil absoluut niet meer denken in ⤽machtsblokken⤝. Weet jij hoeveel haat er in de wereld is tegen de USA?
  En die koude oorlog 2.0 nu? Er komt alleen maar ellende van met een hard lachende wapenindustrie??.
  PLUS een enorme hoeveelheid haat en angst die in de maatschappij wordt gepompt!
  Ga me zelf écht niet opdwingen om me op de arbeidsvoorwaarden van EG-ambtenaren te storten. Ze hebben meestal zelf bewust voor een baantje in Brussel of Straatsburg. Hoorde eens wat de gemiddelde verdiensten zijn….wil het niet eens meer googlen.

 55. Dit is, ff doorbijten menschen, van WLZ:

  Ben vooor uittreding geworden. Regels aanpassen heeft meer voeten in de aarde met 28 lidstaten. Hoe lang zal dat ook wel niet kunnen duren? Vele jaren! Zie het hele kleine dingetje dat in het Oekraïne-verdrag zou moeten worden bijgesteld.
  Vind dat er toch 1 “mits” is: Geen ANGSTIG protectionisme.
  * vooral mbt veiligheid en emigratie… maar ook defensie: Zoveel mogelijk met andere landen samenwerken, zodat niet elk land belachelijke bedragen voor vernietigingswapens hoeft neer te tellen. In NAVO-verband blijven opereren.
  De Europese Unie is:
  Véél te stroperig in de besluitvorming… hoe kan het ook anders als je iets wilt bereiken met 28 lidstaten, 28 eurocommissaris en….met 754 afgevaardigden/Europarlementariërs plus de voorzitter?
  Hoeveel ambtenaren verdienen hier dagelijks een ultra-dikbelegde boterham? Die ze waarschijnlijk ook nog kunnen declareren? Hoeveel van die jokers hebben er ook geen privé-chauffeur? Hoe enorm veel toeleveranciers verdienen aan dit circus?
  Hoe belachelijk veel km-ers worden er niet overbodig gedeclareerd omdat we met Straatsburg en Brussel als hoofdkantoor zitten? Puur omdat Frankrijk ook een hoofdkantoor wil? Was al eind 1984 met de MEAO-Bestuurlijke richting in Straatsburgs… wat waren we toen al verdrietig. De afstand tussen Straatsburg en Brussel is 435 kilometer. De jaarlijkse kosten voor de hotelovernachtingen en treinreizen van de 754 Europarlementariërs en voor het heen en weer laten rijden van vrachtwagens vol dossierkisten bedragen tussen 169 en 204 miljoen euro. Dat is vijftien tot twintig procent van het hele budget van het Parlement. De CO2-uitstoot als gevolg ervan is negentienduizend ton. De gebouwen in Straatsburg staan 89% van de tijd leeg. En… voor sommige ondersteunende diensten zijn ze dan weer op Luxemburg aangewezen. Luxemberug, de derde locatie.
  Vier Fransen wilden in een commisie vermeld hebben dat elk van de zes staten die de Europese Economische Gemeenschap stichtten, bij de stichting minimaal één institutie wensten te hebben. En dat dit nu feitelijk ook zo is. België huisvest de Commissie en De Raad. Luxemburg de Europese Rekenkamer, het Hof van Justitie en de Europese Investeringsbank. Frankrijk het Europarlement. Duitsland de Europese Centrale Bank. Italië het Gemeenschappelijke Onderzoekscentrum. En Nederland, we zouden het bijna vergeten, de European Police Office, het tegenwoordige Europol. Zeg nu zelf, is het acceptabel dat het grote Frankrijk, een van de stichtende naties, straks geen enkele Europese institutie meer herbergt?
  Ook wilden de Fransen genoteerd zien dat Straatsburg een stad is dichtbij de grens van Frankrijk en Duitsland, en dat de keuze voor die stad de eenwording van Europa na eindeloze Frans-Duitse twisten symboliseerde. Ze wensten dat nadrukkelijk op papier stond dat alle lidstaten er nog in het jongste verdrag mee akkoord zijn gegaan dat Straatsburg de zetel van het Europarlement is. Ze wilden opgeschreven hebben dat het om geneuzel ging over 0,04% van het totale budget van de Europese Unie.
  (Bron: een artikel in De Correspondent)
  We wonen in een (economisch) rijk land. Geestelijk lijkt het niet altijd even rijk, maar daar gaat het hier niet over. Komt die economische rijkdoor door Europa of misschien wel ondanks Europa? Zou Engeland (of heel GB?) straks een veel minder rijk land blijken? Het draait allemaal om invloed, geld, netwerken en macht…op een zelf opgetuigd podium.
  Is het strooien met miljarden aan subsidies logisch en verklaarbaar? Er is net een motie tot wijziging van de situatie ingebracht. Mocht de motie het wél redden in het Europarlement, dan moet er een verdragswijziging komen. Voor het zover is en alle achtentwintig lidstaten die geratificeerd hebben, zijn er vele jaren verstreken. Voorlopig pendelen die 754 Europese volksvertegenwoordigers dus nog wel even heen en weer.
  Veel mensen begrijpen ook niet meer dat een land, dat het zelf heeft vern*ukt, steeds maar weer miljarden steun krijgt. Vluchtelingenstromen kunnen volgens mij ook zonder de EG langs de buitengrenzen worden getoets op “oorlogsslachtoffers”.
  Maar de grootste kostenpost van dit verhuiscircus is zonder twijfel de imagoschade. Het bevestigt het beeld van de Europese Unie als een bureaucratisch gedrocht waar geld nodeloos over de balk wordt gesmeten. Niet voor niets ondertekenden 1,2 miljoen burgers een petitie waarin ze pleiten voor één zetel voor het Europarlement.
  De leider van de Britse Labourparty is ondanks de tegenvallende referendumuitslag niet van plan om op te stappen. Jeremy Corbyn is het niet eens met kritiek dat hij een onzichtbare campagne heeft gevoerd. “Tweederde van onze kiezers heeft voor ‘blijven’ gestemd”, zei hij.
  Als Labour de macht krijgt komt er als het aan Corbyn ligt geen nieuw EU-referendum. “De beslissing tot een brexit is genomen, die moeten we respecteren. We moeten werken aan een nieuwe relatie met Europa. Hoeveel handtekeningen dan ook. Een groep partijgenoten verwijt Corbyn dat hij halfslachtig campagne voerde voor een blijvend EU-lidmaatschap. Twee Labour-parlementariërs hebben het vertrouwen in hem opgezegd en willen zijn positie maandag in de Labour-fractie aan de orde stellen. Corbyn verwees naar een petitie die oproept om de komende twee maanden niet te steggelen over het leiderschap. Die werd 140.000 keer getekend. De Labour-leider hekelde de media omdat die in zijn ogen te veel aandacht hadden voor de strijd binnen de Conservatieve partij, in plaats van te berichten over de argumenten voor ‘blijven’ van Labour. Corbyn kleeft alweer vanaf 23/6 aan het pluche. Al kun je het nog zo met hem oneens zijn; David Cameron vertrok wel gelijk.
  Uitslagenkaart GB http://nos.nl/data/image/2016/06/24/293549/864×486.jpg

  De enige aansprekende reactie van het kabinet vond ik: Volgens Koenders is de uitslag een teken aan de wand, nu er in meer landen “eurosceptische tendensen” zijn. Hij vindt het belangrijk om uit te leggen dat Europa er voor de burgers moet zijn en niet andersom.
  Samsom kwam heel arrogant en bagatalliserend over. Kan helaas die uitspraken niet weervinden. Vond dit, even later, een stuk sterker: “Waar ik me boos over maak is de analyse dat oude, slecht opgeleide kiezers Engeland eruit zouden hebben gestemd. Dat zijn verdorie de mensen voor wie wij het doen. We moeten naar onszelf kijken, als die mensen geen heil meer zagen in de EU, dan heeft Europa niet genoeg gedaan.”
  Dit komt van http://www.pvda.nl :
  De uitslag laat echter ook het veel grotere probleem dat zich voltrekt in onze samenleving zien. Jongeren, hoog opgeleiden en inwoners van steden kozen in grote meerderheid vóór samenwerking. Ouderen, mensen met een beperkte opleiding en inwoners van dorpen en het Engelse platteland keerden samenwerking juist de rug toe. Tweespalt. We zien het nu in Groot-Brittannië, zagen het onlangs bij de verkiezingen in Oostenrijk en we voelen het in onze eigen steden en dorpen. Mensen groeien uit elkaar. Bij ons thuis echter, aangaande
  “Vóór samenwerking: Jongeren, hoog opgeleiden en inwoners van steden”.
  ⤢ De 4 jongeren hier zouden NIET voor ⤽blijven⤝ hebben gekozen. Fout is ook het woord ⤽samenwerking⤝. Wie is daar nu tegen? Alle 6 personen hier zouden voor een vertrek hebben gekozen. We zijn alle 6 ultra sociaal en altijd geneigd tot samenwerking. Al was het maar omdat dat de enige manier is om wat te bereiken. Over deze (EU) samenwerkingsvorm is echter al meer dan genoeg geschreven en (mede door mijn toedoen) zal er nog veel over geschreven worden. Waarom kunnen onafhankelijke staten niet samenwerken? Misschien zelfs beter, omdat ze per zaak kunnen shoppen met wie ze willen samenwerken?
  4 jongeren hier zitten op het HBO??.Jongeren, hoog opgeleiden en inwoners van steden? In GB welliswaar, maar toch?
  ⤢ 鸞Het zou de PVDA sieren als ze eens meer opkwamen voor ⤽mensen met een beperkte opleiding⤝, dan het zo te benoemen: Ouderen, mensen met een beperkte opleiding. Zal wel aan mij liggen, maar ik vind er wat dédain in zitten.
  Klopt: mensen groeien uit elkaar. Wat wil de politiek daar aan doen? In het verdere (PvdA-artikel) geen eerste letter van een oplossing, helaas.

 56. Uh :o:o:o sorry voor de lengte, maar da’s gelijk alles wat ik (voorlopig?) over de EU en een mogelijke Nexit kwijt wil….

  En, jammer dat velen om reden van een bepaald vluchtelingen-beleid, uit de EU willen. Dan zou je immers ook dat (als zelfstandige natie), zelf kunnen regelen.

  Zo jammer, dat ik misschien toch voor verlenging van het verblijf in de EU zou stemmen.

 57. Misschien stem ik wel SP als Monasch het niet wordt. Vond hem al opvallend toen hij diverse verkiezingscampagnes trok.

  Van De Stijllozen

  Op wiki vind ik dit o.a. aansprekend…. nu komt het ook weer boven:

  Uit ergernis over het toen zittende kabinet-Balkenende IV en de rol van de PvdA daarin schreef Monasch in juni 2007 het manifest “7 nieuwe veren- een einde aan de onduidelijkheid”. In augustus 2007 was hij mede-oprichter van de beweging ‘Rooie Veren’, die een uitgesproken sociaaldemocratische koers van de PvdA voorstaat. In 2008 stelde hij zich kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de PvdA bij de Europese Parlementsverkiezingen 2009. Monasch verloor deze strijd echter van het zittende Europarlementslid Thijs Berman.

  Tot slot

  Op 12 februari 2016 bracht Monasch naar voren dat PvdA-partijleider Diederik Samsom beter geen lijsttrekker kan worden bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. Hij gaf de voorkeur aan Ahmed Aboutaleb of Eberhard van der Laan

  Eens… Ook eens.

 58. :D:D:D Volgende week gaat Monach het vertrouwen in het Kabinet opzeggen… tenzij hij de motie van wantrouwen niet hoeft in te dienen.
  Als de wind zijn kant uit waait, zeg maar, volgende week.
  Ron: Hij legt de vinger op een zere plek bij de PvdA, is de beschouwing van Ron F. 😀
  Een campagnestunt? Goeie vraag. Toch denkt Ron dat het verder gaat dan een stunt.

  Tot slot Ron F.: Als de motie wordt ingediend: wat zijn dan de gevolgen voor de positie van Monasch in de PvdA?

  We zullen het allemaal zien, volgende week. Komtieieieieieie

 59. Wel een mooie discussie ed. Jij en ik kennen gerenomeerde milieu-instanties… ook in Zwolle. Zou het wat zijn als jij met een vraag of 3 (bijv. geloof jezelf in dat klimaat-verhaal?) aanklopte bij een voorlichter?
  Of heb je bij voorbaat zoiets van: “Spreekbuizen van dat soort instanties neem ik niet serieus”?

  Anders?

  Ja, ik kan natuurlijk heel goed mijn best doen. Mbv Wiki, maar als jij bij voorbaat al sceptisch staat tegen bijvoorbeeld zo’n bron…

  Zou je iemand of een instantie kunnen bedenken met wie jij zo’n goed gesprek zou kunnen hebben, dat je ook de “klimaat-realisten (sorry, weet ff geen ander woord)” serieus gaat nemen?

 60. Spreekbuizen van gerenommeerde milieu-instanties? Die subsidieslurpers zullen blijven manipuleren, om zo hun baantje zeker te stellen. Volkomen ongeloofwaardig, behalve voor de linkse kliek die schreeuwen belangrijker vindt dan onderbouwen. En voor jou dus ook.

 61. Ok, een antwoord zoals ik dus verwacht had.

  Zou je iemand of een instantie kunnen bedenken met wie jij zo’n goed gesprek zou kunnen hebben, dat je ook de “klimaat-realisten (sorry, weet ff geen ander woord)” serieus gaat nemen?

  Niet dus. Geen wetenschappelijk onderzoek, nixxx.

  Blijft duidelijk!

 62. Willem Lucht goh leeft die ook nog?
  Ik wist niet dat jij je in zulke politieke kringen begaf Dick.
  Des temeer toont dit aan dat je de ballen verstand van politiek hebt Dick.
  Beetje knippen en plakken en commentaar geven op vooral rechtse meningen met ondersteuning van je vriend Bernard en Zwolse .
  Nee niet echt sterk Dick heb je de adm al weer gemaild dat er een trol aanwezig is of ga je dit nog doen?Want daar ben je wel sterk in constant mails sturen naar weblogzwolle als het te persoonlijk wordt of niet Dick.

 63. Ik heb goed nieuws voor jou Rogiert. Zoals je weet is er een wijziging in de redactie geweest en wordt er nu nauwelijks meer gemodereerd. Dus leeft je uit.

 64. Precies Bernard. Molukse treinkaping was een incident, hoe betreursenwaardig en fout ook. Palestijnse terreur is chronisch. En dat praat Van Agt recht, schofterig!

 65. Overigens vind ik dat van Den Uyl nog wat minder ernstig dan het gedachtegoed van Van Agt: ten tijde van Den Uyl wist hij nog niet wat de impact van Hitler’s ambities zou zijn, Van Agt moet weten wat de impact van het islamitsch gedachtegoed en het gedrag van moslims op de wereldvrede en veiligheid. En juist dat schorem krijgt zijn steun!

 66. Een heel bijzondere, niet positeve, analyse over de Indonesen,, de hele Zuid-Oostelijke omgeving, manipulate, geloof en snelle klimaatverandering. Net precies bij Buitenhof.

  Nu Ab Klink met iemand over bijv de verzekeraar teveel op de stoel van de arts, budgetteren door artsen en Eerste hulp een experimenet. Natuurlijk over marktwerking en concurrentie, waar niemand blij mee is.
  Willen alle verzekeraars bijvoorbeeld overal aan mee doen?
  Waarom hebben we eigenlijk nog een zorgverzekeraar?

 67. Tot slot nu over de toekomst en de werking van het Eigen risico….bijvoorbeeld inkomens-afhankelijk maken?

  Het moet naar beneden!

  Premies hoger dan gedacht met prinsjesdag…maar dat wisten we al. Uiterlijk 19/11 horen we alle premies.

 68. 😮 Dat ze bij FC Utrecht niet, angstig, “Minder, minder Marokkanen” janken?

  Misschien omdat de Marokkaanse-Nederlanders vadaag weer belangrijk waren voor de club. 100% aandeel in de 2-1 winst..Ach zo zijn er veel goede voorbeelden op de Nederlandsche voetbalvelden. O.a. bij Feyenoord (loopt een heel goed voorbeeld), bij Ajax en bij PEC.

  Er zijn sowieso veel voorbeelden van geslaagde Marokkaanse-Nederlanders. Er zitten ook inspirerende menschen tussen.

  Net echte mensen, eigenlijk.

 69. Abou en de altijd vrolijke Ali B.Ben niet van zijn muziek, wel van de manier waarop ie in t leven staat. Heb me er niet in verdiept, maar er zijn er ongetijfeld meer.

  Namelijk, net echte mensen (in wat voor hokje dan ook); eigenlijk.

 70. Over welke abou heb je het? Is het je koosnaampje voor Abouthaleb? Die hypocriet die de moslimterreur in z’n eigen stad niet eens de baas is? Veel woorden, weinig daden, een typische PvdA’er . Een slecht voorbeeld.

 71. 😀 Real is terug, bedankt voor de nul punten. Vreemd dat je je naam nu net even anders schrijft als eerst, maar dat past en in de posting op t CL over al je nixxx. Ook past dat in het bestaande ‘nixxx inhoudelijks te melden’ plaatje. Heb wel tranen gelachen om al je postings onder al die verschillende nicks op t Artez-draadje.

  Welkom terug. Bedankt, alvast voor alles en vooral doorgaan!

 72. Dicky, nog steeds dyslexie? Mijn nickname ⤽real eagle⤝ is nog steeds hetzelfde. Vertel mij tijdens een van je heldere ogenblikken, eens over die verschillende nicks op t Artez-draadje. Knulletje, in kan er geen ⤽draadje⤝ aan vastknopen.

  Maar en draadje vast knopen aan jouw gewauwel, is mij nog nooit gelukt. 😀

 73. Zo. Dat is snel. Jacques Monasch wil toch geen lijsttrekker worden van de PvdA omdat de PvdA zich ontzettend als de PvdA gedraagt. De Partij van de Afspraaknietnakomers zou namelijk een flitslidmaatschap introduceren zodat iedereen voor de prijs van 1 Hans Spekmantrui mee kon stemmen bij de lijsttrekkerverkiezing publiciteitsstunt. Via een loophole was dat uiteindelijk ook mogelijk, maar dat is kennelijk te ingewikkeld voor Sjaak en zijn trawanten. Op feestboek kondigt de enige PvdA’er met een democratische ruggengraat aan dat hij niet meer meedoet aan de Poppenkast van de Asscherfanclub. Nu is de keuze bij de sociaalaristocraten dus beperkt tot de vicepremier van het kabinet Rutte-II en de bedrijfsleider van het kabinet Rutte-II. Bijkomend nadeel is dat we nu op GSHQ met 25.000 ‘All You Need Is Jacques’-condooms en 10.000 ‘Ik rem alleen voor Monasch’-stickers zitten opgescheept. Af te halen tegen elk aannemelijk bod. Rechtsreeks doneren kan natuurlijk ook. En vergeet niet u aan te melden voor het alsmaar uitdijende vacu?mLEGER DES PEILS.

  Hahaha wat een zooitje daar bij Ashadin en consorten.
  Nou wie hier nog op stemt mag wel knettergek zijn.

 74. Totale Leegloop: Toch ff opsommen wat vier jaar Diederik opleverde voor de PvdA: Desiree Bonis en Myrthe Hilkens vertrokken. Daarna drukten die twee DENK-Turken met slaande deuren hun borstelsnor. Tanja Jadnananananansing is ook al pleite, evenals Otwin van Dijk. Nu springt kikker Monasch uit de kruiwagen. En na de verkiezingen zien we sowieso Lea Bouwmeester, Lutz Jacobi, Sjoera Dikkers en Roos Vermeij niet meer terug (allemaal vrouwen!), en ook bewindslieden Koenders, Van Dam en Plasterk zien een terugkeer naar de PvdA fractiekamer niet meer zitten. Sjonge. Straks blijven Hans, Didi en Lodewijk nog maar met z’n drieën over.

  Prachtig hoe minder hoe beter met deze roverspartij.

 75. Over roverspartijen gesproken: in Zwolle hebben we d66. Ene mevrouw Sonja Paauw wil haar kunstvriendjes gemeenschapsgeld toeschuiven. Kan het nog fouter???

 76. Jullie kennen ze wel de duiders/kenners/deskundigen die voor/tijdens of na elke happening/verkiezing en/of een ander “belangrijk” evenement uit hun holen komen gekropen om ons te vergasten met hun “deskundig” commentaar. zo ook natuurlijk voor/tijdens/na de presidentsverkiezingen in Amerika.

  “God verhoede dat hij president wordt. Ik zet mijn geld weliswaar op Trump – maar dan dat hij het niet wordt. Trump wordt gesteund door oliedomme kiezers, volgens ons nationale “lachebekje” Amerika deskundige Maarten van Rossem.”

  “Een kwart van de geregistreerde Amerikaanse kiezers is Republikeins en van hen steunt 25% Donald Trump. Ik hoor de champagnekurken in het kamp van Hillary Clinton al knallen. Trump wordt met boter en suiker ingemaakt” aldus Willem Post van Instituut Clingendael.

  “Ik acht het onwaarschijnlijk dat Trump president wordt”, Trump is geen “”presidentsmateriaal” orakelt Hans Anker van Adviesbureau Anker Solutions, in de jaren negentig strategisch opiniepeiler voor de campagne van Bill Clinton.

  Het is elke keer weer bijzonder leuk om te constateren dat deze drie charlatans en met hen een heel leger z.g. TV deskundigen regelmatig op hun bek gaan.

  Ook vraag ik mij af hoe het mogelijk is dat de Amerikaanse opiniepeilers en journalisten (inclusief de brave ja knikkers van NPO/Media in Nederland) er zo naast zaten. Of beter: hoe konden ze er weer naast zitten! want de z.g. politieke analisten misten de opkomst van Donald Trump tijdens de Republikeinse voorverkiezingen, (het was toch maar een mediageile clown) trokken het boetekleed aan en beloofden het tijdens de presidentsverkiezingen beter te doen.
  Nou we hebben het gezien, wat een miskleunen van het slapende journaille. De enige die de roerselen bij kiezer op juiste wijze wist te peilen, was Donald Trump

  Jammer voor de azijn zeikers, maar Donald Trump “make america great again.” 🙂

 77. Die linkse ja-knikkers uit het DWDD/NPO-kamp zitten er continue naast: Oekrainereferendum? Wordt niets. Brexit? Echt niet. Trump als president? Kansloos.

  Net als hun wereldbeeld is ook hun zogenaamde expertise volledig ingehaald door de realiteit. Normaal denkende mensen wisten dit al langer, mooi dat het nu ook keer op keer bevestigd wordt.

 78. In een interview met de krant zegt Monasch dat hij ergens in de komende anderhalve week de knoop doorhakt. Naar eigen zeggen hebben veel mensen hem gevraagd de stap te zetten en voert hij momenteel gesprekken.

  ‘Ik wil een partij die een sociaal hart én een gezond verstand heeft’, aldus Monasch. In de Volkskrant pleit hij onder meer voor een strenger asielbeleid.

  Op de vraag of PVV’ers welkom zijn, antwoordt Monasch: ,,Waarom niet? Die mensen zijn niet besmet. Met racisten heb ik niks. Wegwezen. Maar veel PVV-stemmers hebben het hart op de goede plek. Alleen hebben ze het gevoel dat er aan tal van problemen niets wordt gedaan en dan stemmen ze maar op Wilders.”

  Van kritiek dat hij een linkse versie van de PVV voorstaat ligt Monasch niet wakker. ,,De mensen die mij PVV Light noemen, roepen tijdens de vluchtelingencrisis: Wir schaffen das. Ze brengen een oude slaapzak en knuffel naar het asielzoekerscentrum en vertrekken daarna weer naar Aerdenhout en Heemstede. Maar we kunnen het niet aan.”

  Open verkiezingen
  Monasch zou meedoen aan de lijsttrekkersverkiezing binnen de PvdA, maar trok zich terug en verliet zelfs de partij omdat er volgens hem alleen leden mogen meedoen, terwijl er eerder sprake zou zijn van open verkiezingen.

  Monasch profileert zich al jaren als kritische PvdA’er en had bovendien al aangegeven niet terug te willen keren in de Tweede Kamer. Toch wilde hij nog proberen de koers van de partij te veranderen.

  Ook wilde hij invloed op het verkiezingsprogramma. Naar eigen zeggen wilde hij de partij van binnenuit veranderen.

  Wat een verstandige man is dit.
  Ik ben geen linkse broeder maar alle lof voor deze man dat hij uit deze rovers en wegkijkpartij is uitgestapt.
  Dick en Bernard Zwolse Riet Pluim ik dacht dat de Partij van de allochtonen een democratische partij was ik lees toch nu heel wat anders.
  Shame on you Partij van de aftreders.

 79. GeenStijl en Postonline weer in de bocht. Zij melden verontwaardigd in de op hun bekende smeuïge wijze dat Geert Mak Trump vergelijkt met Hitler. En uiteraard neemt de kudde volgelingen dit gaarne tot zich en prijst in de reacties uitbundig hun schrijfgoden. Niemand die het interview opzoekt om het door te lezen. Wellicht had ik het ook niet gedaan, maar ik had het al gelezen en kon me niets van die vergelijking herinneren. Nog maar eens lezen dan. En wat blijkt, niet Geert Mak, maar de interviewer kwam er mee. Hier de betreffende passage:

  U doet hem bijna lijken op de Adolf Hitler uit de film Der Untergang.
  “Je moet daar heel voorzichtig mee zijn, maar er zijn gelijkenissen. De gevaarlijke figuren uit de jaren 30, Mussolini, Hitler, Stalin, hadden alvast één ding gemeen met Trump: hun tijdgenoten konden hen moeilijk plaatsen, maar veel mensen beseften wel dat ze heel gevaarlijk waren.”

  Zo komen de praatjes dus de wereld in.

 80. @Bernard, hier wordt geen passage uit zijn context getrokken. Geert Mak geeft duidelijk aan dat hij gelijkenissen ziet tussen Trump en figuren zoals Mussolini, Hitler en/of Stalin. Hij zegt het niet met zoveel woorden, (het gebruikelijke: ik zeg het niet, maar doe toch) maar geeft op een niet misverstaande wijze zijn (ver)oordeel. Het is dan ook voor mij onbegrijpelijk dat jij de intentie van zijn woorden niet als zodanig wilt zien. Dus geen praatjes, maar realiteit.

 81. Hij gaat het niet uit de weg, sterker nog: hij bevestigt het letterlijk. Dat maakt het bizar dat jij suggereert dat Mak die vergelijking niet maakt. Dan ben je OF slecht in begrijpend lezen, OF een naïeve wegkijker.

 82. Siert het geert Mak, dat hij het⤝inkoppertje⤝ van de interviewer niet uit de weg ging? Geloof mij maar op mijn blauwe ogen dat een figuur als Geert Mak het ⤽inkoppertje⤝ als een geschenk uit hemel zag, om zijn anti-Trump frustratie te spuien. En hoe kan dat beter als met een Godwin, nietwaar, bernard. ;D

 83. Daar ging de discussie niet over, draaier. Je haalt er nu een ander thema bij omdat je je realiseert dat Mak de vergelijking met Hitler wel degelijk heeft beaamt.

 84. Voel jij je in je kruis getast, bernard. Niemand maakt jouw monddood en/of ontneemt jouw je vrijheid van meningsuiting. Maar jij poneert een reactie op WLZ, ik mag toch hopen in afwachting van tegen-reactie?

  Dat deze tegen-reacties dan niet in jouw straatje passen, wil nog niet zeggen dat betreffende reageerders jouw geen vrijheid van meningsuiting gunnen. Maar het is domweg en feit dat figuren als een Geert Mak regelmatig (als ze geen onderbouwde argumenten meer hebben) gebruik maakt van Godwins. Lees zijn eerdere interviews/verhandelingen er maar eens op na.

 85. Voor een beter begrip dan ook nog maar even wat hij er aan vooraf zij wat de interviewer op die vraag bracht:

  ??Als isolationist wil hij de oppermachtige rol van de VS in het buitenland afbouwen. Dat betekent het einde van het Amerikaanse imperium. Die hegemonie heeft niet overal heil gebracht. Het probleem is dat zo??n ontmanteling bedachtzaam moet gebeuren,, anders wordt de wereld nog instabieler dan hij al is. Bovendien staan we nog altijd dichtbij een economische crisis ?? je hebt een president nodig die standvastig en getemperd reageert. Trump is daar gewoonweg niet toe in staat. Zijn hele staat van dienst is op dezelfde strategie gebaseerd: beslissen op intuïtie en zien wat ervan komt, enkel denken in termen van winst, een compromis zien als verraad, en vooral niet luisteren naar advies. Als hij in de problemen komt, is het rammen, slaan, schelden en anderen de schuld geven.??

 86. Het is altijd typerend dat een figuur als een Geert Mak en met dezelfde saus overgoten Maarten van Rossem over een afstand van duizenden kilometers de roerselen van een bepaald persoon kunnen duiden. Verkiezingsretoriek daar kan/mag je het merendeel van de uitspraken van Trump onderbrengen. De soep wordt nooit zo heet gegeten als het wordt opgediend.

  Alleen al om Trump een isolationist te noemen raakt kant nog wal, hij wil zich minder gaan bemoeien met eventuele brandhaarden in de wereld, en niet langer politieman van deze wereld zijn, wat is daar mis mee? Of loopt het de Europese elite, en met name Geert Mak dun door de broek, omdat Trump terecht eist dat de overige Nato-landen hun financiele plichten moeten nakomen. 70% van dat bedrag wordt opgehoest door Amerika. Hoezo Europese parasieten?

  Het getuigd van een arrogantie/vooringenomenheid om bij voorbaat al aan te geven dat Trump niet in staat is om de economische crisis het hoofd te bieden. Hij is geen politici, die alleen maar geld wat niet van hen is kan verbrassen, maar een zakenman die tot nog toe een miljarden zakenimperium leidt. Gelukkig geen politieke nitwit.

  Voor mij zijn een Mak en zijn kloon van Rossem achterhaalde figuren, die hoognodig van de voor hen overgebleven faciliteit gebruik moeten maken: ACHTER DE GERANIMUS!

  Nou vooruit dan, Geert Mak mag voor deze ene keer nog zijn “mening” verkondigen. Maar dan vluks achter de geraniums, Opa. 😉

 87. Laten Mak, Van Rossum, Pechtold, Rottenberg en die andere linkse deugridders gerust hun zelfingenomen mening verkondigen. Ik geniet ervan: keer op keer schrikken ze zich rot als hun wereldbeeld, verkiezingsprogonoses etc. weer niet blijken te kloppen en wordt ingehaald door de realiteit. Heerlijk:D

 88. He real,leuk weer jou te lezen, tsja Bernard een andere wijze te laten zien als zijn wijze is net zo iets als zwolse, Riet Pluim laten geloven dat buiten de PvDA er ook nog iets anders is alhoewel zij toch nu vaak naar de draaiers D66 neigt. Afijn we zullen zien wat de boze Trump gaat brengen, optie een schandaal en anders netjes zijn vier jaren uitzitten omringd door adviseurs.

 89. Dat Trump niet de ideale presidentskandidaat is zal best. Alhoewel: misschien is zo’n type met heldere ideeën en daadkracht nu net wat de wereld nodig heeft. Maar de vraag die zelden gesteld wordt is: waarom zou Clinton een betere president zijn dan Trump? Welke kwaliteiten heeft zij die haar geschikt maken voor deze job?

 90. Als ik de beelden terug zie van de Amerikaanse verkiezingen schiet ik nog steeds in een lachstuip. Juichend Republikeinen, diep bedroefde Democraten. Natuurlijk is het nooit leuk als je verliest, en natuurlijk mag je dat ook laten zien/horen, maar de droefheid van de verliezers was over the top, pure aanstellerij was het. Hysterisch huilende volwassenen die zogenaamd al snikkend met een waterval aan tranen hun gevoelens aan de wereld moesten tonen.
  Wat een softies!

  Weet je waar ik aan terug moest denken? Aan het overlijden van de despoot ⤽de grote leider⤝ Kim Jong-II van Noord Korea, waar een voor geregistreerde massa (huil) bijeenkomst werd opgevoerd waarbij iedereen verplicht moest huilen om het grote verlies, op straffe van verbanning naar een strafkamp.

  Het zal mij benieuwen hoe het op 7 maart 2017 zal gaan in ons land, wellicht ook huilende links georiënteerde mensen die hun nederlaag maar moeilijk kunnen verkauwen, of is de Nederlander daar te nuchter voor? Tja, dat dachten we ook van de linksere Amerikaanse Democraten. 🙂

 91. Is de strijd al losgebarsten bij de Partij van de Allochtonen?
  Ik denk dat Lodewijk Ashadin gaat winnen,hij heeft nog net iets een gladdere babbel als Didderik.

 92. Lekker belangrijk wie de strijd wint bij deze splinterpartij. Allebei worstelen ze met een achterhaald wereldbeeld, net als de hypocriete meelopers van Pechtold.

 93. Tilburg – Ook bij het tweede PvdA-debat tussen Lodewijk Asscher en Diederik Samsom is het er hard aan toegegaan. Bij een discussie over arbeidsmigratie en Europa werd de vicepremier zelfs uitgejouwd door een deel van het publiek, nadat hij Samsom er van had beschuldigd dat het hem ??niet kan schelen?? dat mensen zich van Europa afkeren.

  Hierna schoot Asscher zelfs uit zijn slof tegen het boe-roepende publiek. ⤸Het gaat om de toekomst van ons land, verdorie! Dan mag je toch wel van mening verschillen?!⤝, brieste hij tegen de zaal.

  Samsom probeerde in het debat juist verschillen tussen hem en Asscher weg te vlakken. Regelmatig zei hij dat ze ??samen?? hebben gestreden en dat hij het beleid van de minister van Sociale Zaken van harte ondersteunde.

  Op een vraag uit het publiek of het niet beter zou zijn als de heren samen de campagne in zouden gaan in plaats van tegen over elkaar, gaf de vicepremier geen krimp.

  ⤸Dat was de status quo⤝, regeerde Asscher, wijzend naar de belabberde peilingen voor de PvdA. ⤸We moeten dat onder ogen zien. Er is echt een verandering nodig.⤝

  In de PvdA groeit de zorg over de felle toon bij de lijsttrekkerstrijd. PvdA??ers kunnen er maar moeilijk aan wennen dat de twee mannen die de afgelopen vier jaar samen het motorblok van de PvdA vormden, nu ineens tegenover elkaar staan.

  Mooi nog meer discussie .
  Dit is echt genieten Shame on you Lodewijk Ashadin

 94. Ik zag die Timmerfrans op tv je weet wel van die leugenaars en wegkijk partij Pvda.Het leek wel of die een bromfietshelm had ingeslikt.Wat een opgeblazen kikker zeg.

 95. Bericht door bernard, op 19 november 2016 22:16
  Nee, dan kun je beter een dictatoriale partij hebben. Daar wordt niet gediscussieerd.

  Correct bernard, een dictatoriale partij is inderdaad waardeloos , net als een dictatuur. Maar zoals je ongetwijfeld zal weten, is een democratie een synoniem van dictatuur, het enige verschil is dat er in een democratie meer dictators zijn. 😉

 96. Bang dat de stelling klopt :o:o:o

  Maar zoals je ongetwijfeld zal weten, is een democratie een synoniem van dictatuur, het enige verschil is dat er in een democratie meer dictators zijn.

 97. Wat is het toch schatje, dat ⤽gekleurde⤝ voorvechtster(tje) tegen racisme/discriminatie en in bovenstaande cartoon omringt door boze witte racistische mannen. Je zou haast gaan denken aan kleurdiscriminatie van de cartoonist, en dat moet je toch niet willen nu de woorden ⤽discriminatie⤝ en ⤽racistisch⤝ tegenwoordig de boventoon voeren in ons (A)lgemeen (B)eschaafd (N)ederlands.. Al is het geheel wel KUNSTIG weergegeven volgens reageerder Dicky.

  Maar laat ik jullie een geheimpje vertellen: Ik ben een racist??????en absoluut niet gelijk aan anderen.

  Conditionering, manipulatie en totale hersenspoeling heeft zijn verwoestende werk gedaan, en heeft ons de woorden ⤽discriminatie/racisme⤝ door de strot geduwd als zijnde: Iedereen is gelijk!
  We zijn hier met 7000.000.000 mensen op deze aardkloot, (het kan ook een miljard(tje) maar of minder zijn, ik heb ze niet geteld) en niemand is gelijk. Zowel uiterlijk als innerlijk zijn wij volkomen anders. Elke levensvorm is uniek!

  Van geboorte Nederlander, stapeldol op dit landje en op die eigenwijze Nederlanders, en geef prioriteit aan omgang met Nederlanders. Maar daarnaast bestaat mijn vrienden/kennissen/zakenrelaties uit een divers aanbod van internationale/religieuze types, en om onze links draaiende hotemetoten gerust te stellen, in alle soorten/kleuren/maten er zitten zelfs enige ⤽liberale⤝ moslims tussen.

  Wat is namelijk het geval: Elk normaal mens is een ⤽racist⤝ / Elk normaal mens ⤽discrimineert⤝

  Willekeurig racistisch voorbeeld?: Ik krijg de kriebels als ik Zoeloekaffers ect. zie, met schaaltjes in hun onderlip en enorme rangen in oorlellen waarbij vrouwen dan ook nog de nodige ringen om hun hals dragen??.die als ze stout zijn geweest en ongehoorzaam aan hun ⤽verheven⤝ echtgenoot, weggenomen worden waardoor ze dermate zwak zijn dat hun nekkie bij het minste geringste kan breken. Hoewel ik ze als mens erken/respecteer zijn het volkeren die ik niet gelijk stel aan onze westerse beschaving. En zo kan ik nog wel enige honderden ⤽wantoestanden⤝ van gekleurde/witte/gele/ rassen opnoemen. Maar is dat RACISME?

  Willekeurig discriminatie voorbeeld: Zoals iedereen wel weet, betekend discriminatie ⤽het maken van onderscheid.⤝
  Bij bepaalde figuren is de krankzinnigheid al zover doorgeslagen dat het benoemen dat sneeuw ⤽wit⤝ is, het gebruiken van bepaalde getallen, het dragen van bepaalde kleuren en het beschrijven van de huidskleur strafbaar moet worden gesteld. Op school, het speelterrein en op het werk ⤽discrimineren⤝ we allemaal. Niemand voelt zich er lekker bij als er leden van het hogere kader plaats neemt aan het tafeltje waar de ⤽gewone⤝ werknemer zit. De rijken komen samen, terwijl de mindere goden eveneens samenklonteren. Van nature zoeken we allemaal onze eigen ⤽soort.⤝ De kantoorklerken zitten bij elkaar, terwijl de ingenieurs hun eigen habitat hebben en grondwerkers hun eigen plekje claimen. Ik heb nog nooit ervaren dat hierdoor zich iemand gediscrimineerd voelt, gewoon omdat het een natuurlijk gegeven is dat gelijken van interesse elkaar opzoeken en verbinden. Precies zoals in de natuur.

  Op dezelfde manier zoals veel mensen zich distantiëren van criminelen, pedofielen en leugenaars ect. Zijn ze daardoor dan discriminerend?

  ⤽Gelukkig ben ik een racist????.en discrimineer!⤝ ;D

 98. En toch… Onder welke noemer zou je het Chinese systeem willen schuiven. Niet helemaal democratisch maar in de verte door z’n vele gedelegeerden toch wel.
  Het voordeel van het Chinese systeem is dat de politici geen horizon hebben van vier jaar, maar veel verder kijken. Bijvoorbeeld op klimaatgebied heeft de Chinese overheid nu een aantal vergaande beslissingen genomen, en of je het er mee eens bent of niet, het bedrijfsleven weet wat het de komende dertig jaar daar aan heeft en kan zich daar op instellen. Toch een groot voordeel in vergelijking met het zwabberbeleid van ons.
  Die korte horizon van ons is in ieder geval niet ons sterkste punt.

 99. @bernard, laten we de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is. Je kent inmiddels politici, ze zijn zo glibberig als een paling in een emmer snot. Grote woorden, maar de vraag is alleen wel of politici nog steeds zo gretig zullen zijn als het wetenschappelijk klimaatpanel van de Verenigde Naties IPCC in 2018 met zijn rapport komt en duidelijk wordt wat precies nodig is (money!/money! 😀 ) om hun beloftes waar te maken.

 100. Maar dat bedoel ik. Die glibberigheid heb je niet in de Chinese politiek. Daar geldt: Eens besloten, voor (bijna) altijd besloten. Over vier jaar heb je daar geen andere machthebbers die het zo nodig weer anders willen doen. Ik weet niet eens of Parijs de belangrijkste drijfveer voor hen was. De smog in Peking tijdens de Olympische Spelen kan ook een belangrijke trigger zijn geweest.

 101. @Benard, om nog even terug te komen op je laatste reactie.

  Volgens mijn bescheiden mening een SCHIJN democratie, die ondanks mooie praatjes volledig gedomineerd wordt door de PARTIJ.

  Maar trek je conclusie.

  In het Westen heerst vaak het beeld dat de Communistische Partij zich halsstarrig vasthoudt aan de politieke structuur van de Staat, maar dat is niet helemaal het geval. Interessant genoeg staat het leiderschap van de Communistische Partij van China (CPC) niet onder de Algemene Principes van de staat in de Grondwet vermeld. Betekent dit dan dat de CPC geen speciale status heeft in de Chinese politieke structuur? Niet helemaal waar. In de Preambule lezen we: “Onder het leiderschap van de Communistische Partij van China met ondersteuning van het Marxisme, Leninisme en het gedachtegoed van Mao Zedong zullen de Chinese mensen van alle nationaliteiten zich vast blijven houden aan de democratische dictatuur van het volk en de socialistische weg blijven volgen…”

  Volgens de Grondwet van 1982 “behoort alle macht binnen de Volksrepubliek China toe aan het volk” en “het volk beheert staatszaken en geeft leiding aan economische, culturele en sociale kwesties gebruik makende van verschillende kanalen en op verschillende manieren binnen de wetgeving.”
  Het volk heeft invloed via het National People’s Congress (NPC), Nationaal Volkscongres, en via de op verschillende niveaus plaatsvindende plaatselijke volkscongressen. Alle nationale minderheden hebben het recht op een passende vertegenwoordiging.
  Het Permanente Comité is het permanent actieve orgaan van de NPC. Het Nationaal Volkscongres en het Permanente Comité bemoeien zich beiden met de vitale staatskwesties. Toch wordt er met geen woord gesproken over de directe invloed van de Communistische Partij in staatskwesties.
  De Grondwet van China heeft alle essentiële principes van een staat waarin de belangen van het volk overheersen.
  De verborgen macht van de partij
  De Communistische Partij van China is niet de enige politieke partij van het land. Zonder twijfel is de CPC de heersende en meest invloedrijke politieke macht in het land. Op dit moment heeft de CPC meer dan 78 miljoen leden verdeeld over meer dan 3,5 miljoen plaatselijke organisaties. Het is geen geheim dat ongeveer 70 procent van de huidige NPC gedelegeerden lid zijn van de CPC.
  Naast de CPC zijn er nog acht andere erkende partijen in het land! Op dit moment hebben deze democratische partijen ongeveer een half miljoen leden. Volgens Europese criteria zijn dit indrukwekkende getallen, maar het moet natuurlijk in het perspectief van de Chinese bevolking gezien worden.

  De nieuwe aanpak?
  Samen met de Communistische Partij nemen de acht kleinere partijen ook deel aan het politieke systeem als leden van het Chinese People’s Political Consultative Conference (CPPCC), Chinese Politieke Raadgevende Conferentie van het Volk. De CPPCC is een politiek adviesorgaan van de Volksrepubliek China. De resoluties en de meningen zijn op geen enkele manier bindend. De CPPCC heeft uitsluitend een adviserende rol.
  Tegelijkertijd lijkt het niet toevallig dat de voorzitter en partijsecretaris van het Nationale Comité van de CPPCC het drie na belangrijkste lid van het Permanente Comité van het Politbureau van de CPC is. De president van de Volksrepubliek China heeft ook de functie General Secretary (secretaris-generaal) van de CPC. De premier van de Staatsraad is ook lid van het Permanente Comité van het Politbureau van de CPC.

  De Grondwet zegt niet dat lidmaatschap van de Communistische Partij een voorwaarde is voor officials van de overheid. In de Grondwet staat: “burgers van de Volksrepubliek China die het recht hebben om te stemmen en verkiesbaar zijn kunnen als ze ouder dan 45 jaar zijn in aanmerking komen om tot president of vicepresident van de Volksrepubliek China verkozen te worden.”
  In elk land is er een kloof tussen de wet en de manier waarop deze in het echte leven toegepast wordt. De praktijk komt niet altijd exact overeen met de theorie.

 102. Inderdaad. Hoe dan ook. De politieke koers in China is vele malen stabieler dan die van de Europese landen. Die chinezen lachen zich rot dat wij elke vier jaar weer een totaal andere regering kiezen.

 103. .
  Benard, ik kan je weer eens niet volgen. In vorige reacties geef je aan dat jij een dictatuur verwerpelijk vindt, ( een dictator heeft ook maar een politieke koers, dat van hemzelf) maar nu heb je het over de STABIELE koers in China, omdat dit volk niet elke vier jaar naar de stembus hoeft. Hoe wil je daar noemen, een stabiele (democratische?) meerjaren dictatuur? 🙂

 104. De Turkse overheid is van plan pleeg- en adoptiegezinnen hun kinderen te ontnemen als blijkt dat de ouders aanhangers zijn van de islamitische geestelijke Fethullah G?len. Volgens de Turkse krant Yeni Safak loopt er inmiddels een onderzoek naar zo??n vijfduizend gezinnen. Turkije houdt G?len verantwoordelijk voor de mislukte staatsgreep eerder dit jaar.

  (van Joop.nl dus het is vast een echt plan)

 105. Van de Stijllozen, over dezelfde sympathieke persoonlijkheid…
  Zal dus ook wel waar zijn.

  Haha, blutte Erdogan wil money zien van Euroturken

  topicerdomoneyfeztival.pngKapothard lollen om islamofascist Erdogan, die alle competente mensen in zijn land in de bak gooit, al zijn buren voor de schenen schopt en ook nog eens zichzelf en de clan rond zijn familie verrijkt. Ja, daar krijg je een bananenrepubliek van en nee, dat is niet zo goed voor de economie. Erdo heeft dus dringend cash nodig en vraagt dus alle Turkies in de Diaspora om even 1000 ballen over te maken naar een rekening in Turkije. Grappig! zelf eerst in de goede tijd duizenden euro’s investeren in moskeeën in plaats van handel, maar als het fout gaat. Het valt nog maar te bezien of de Nederturkies hier gehoor aan gaan geven, want gratuit nationalisme is immers een stuk makkelijker dan zomaar ineens de poeplap te moeten trekken voor het vaderland. Nouja, of het allemaal zo lollig is… Uiteindelijk komen mannen met snorren er onherroepelijk achter dat een crashende en door onvrijheid verstikte economie alleen maar te redden is met het opzetten van een oorlogseconomie en het veroveren van geld en land van de buren, dus we moeten onze borst maar nat maken voor nog meer onrust en vluchtelingen uit de regio Puinhopië.

 106. Je vraagt je wel eens af, waarom zoveel mensen zo??n verschrikkelijke hekel (haten?) aan de tegenwoordige PvdA hebben. Maar het is een vraag die gemakkelijk te beantwoorden is. Niet dat de huidige salonsocialisten het zelf begrijpen, ze doen vanuit hun eigen tunnelvisie z.g. zo hun best maar de afkeer wordt daardoor alleen maar groter. Zelfkritiek is bedoeld voor andere mensen maar zeker niet voor hen, maar het zijn juist zij die het kwaad diep in hun hart meedragen. PvdA??ers zijn goed, omdat alleen zij weten wat goed voor u is. Ingewikkelder willen ze het niet maken, want dat is in strijd met hun ⤽idealen⤝ tunnelvisie.

  Ingewikkeld is het ook niet, maar aanleiding tot weerstand des te meer. Laten we beginnen met een voorbeeld die ons door PvdA burgermeester van Amsterdam (vd Laan) door de strot geduwd is: ⤽het gekonkel rond de kleurverandering van zwarte piet⤝, dat natuurlijk de welwillende goedkeuring had van PvdA coryfee (nitwit) Asscher, de klassieke PvdA samenzwering.

  Alles hieronder wasemt een stinkende PvdA walm uit.

  *Achterkamertjesgekonkel
  *De oren laten hangen naar een klein groepje extremisten, die door hen naar de mond gepraat wordt.
  *Andersdenkende worden bij voorbaat verdacht/verketterd, als zijnde fascisten/rechts-extremisten/racisten
  *Fantasieloos gelul als zijnde, ⤽dat wij dit met zijn allen moeten accepteren⤝
  *Kritiekloze slippendragers die je proberen wijs te maken dat dit ⤽de nieuwe tijd is⤝

  Dit gaat over Zwarte Piet, maar het is naadloos toe te passen op vrijwel alles waar de PvdA voor staat, ze hebben in de loop der jaren het wereldrecord doordrammen gevestigd. En ze zijn er nog trots op ook

  In hun arrogantie vinden ze dat ze desalniettemin recht hebben op uw stem op 15 maart, het liefst zouden ze het eisen.

 107. Gisteravond. Item in Opsporing Verzocht (1.405.000 kijkers). Over de schokkende (8 minuten durende) groepsverkrachting. Van een jonge vrouw. In haar eigen Volkswagen Up. Om 19:00 uur ’s avonds. Op de Bokelweg in Schiedam. Door drie negers. Vermoedelijk tussen de 16 en 20 jaar oud. Iemand tips? Bel 0800-6070.

  Tjong jonge ik moet wel zeggen dat multiculturele samenleving goed is geslaagd.Het is te hopen dat het slachtoffer niet uit een Pvda-familie komt want anders verdwijnt dit ook weer gewoon in de doofpot.

 108. De afgelopen jaren heeft de gevestigde politieke elite, een nieuw woord/etiket gevonden voor uitspraken die haar niet welgevallig is: POPULISME! Het is/was natuurlijk een woord waaraan al langer een kwade reuk zat, maar dat was nooit exact omschreven. Dat kan men nog steeds niet, maar als BEZWAAR klinkt het natuurlijk buitengewoon goed.
  Als bijkomend voordeel is het de stok om de PVV mee aan te vallen, en in tweede instantie de SP. Maar wat bedoelen de politiek correcte politici die zo laatdunkend spreken over ⤽populisten⤝ nu eigenlijk. Men verwijt op zeurige toon dat de SP en PVV zich tamelijk ongenuanceerd uitlaten. Dat is op sommige punten juist, maar wat is het bezwaar.

  De politiek correcte politici vindt dat populisten inspelen op onderbuikgevoelens. Dat een populist dit alleen kan weten door wat het volk/electoraat denkt, en niet wat zij als politiek correcte politici als waarheid verkondigen laten zij liever buiten beschouwing. Wie vindt dat onderbuikgevoelens geen rol mogen spelen in de politiek, heeft weinig begrepen van democratie.

  U kent het ritueel van de gevestigde politieke partijen na een verkiezingsnederlaag, ze gaan zich herbezinnen op hun programma??s. Men probeert, kort gezegd, de huidige partijprincipes/ideologie aan te passen aan de vraag, om zo bij de volgende verkiezingen op een betere manier het electoraat te overtuigen van hun gelijk. Of anders gezegd, men probeert de beleden partijprincipes/ideologie op een populistische aan te passen aan het tijdsmoment.
  Na gevolg van electoraal succes/nederlaag worden ideeën van ander partijen gekopieerd, deze worden gemixt en gemengd met de traditionele partijprincipes/ideologie, en daarna overgoten met een leugenachtig maar smaakvol sausje dat bij de eerst volgende verkiezingen wordt uitgeserveerd.

  Vanuit hun vastgeroeste overtuiging wil de politiek correcte politici niet zien/begrijpen dat nieuwe partijen populistisch MOETEN zijn, aangezien ze anders voor de kiezer niet interessant zijn. Zij brengen iets nieuws, dat de gevestigde partijen nooit hebben opgepakt. De gevestigde bestuurlijke elite houdt niet van duidelijkheid, daar geeft men jaar na jaar ook uiting aan. Alsof bedekt geformuleerde beleidswensen (met meel in de mond spreken) werkelijk anders uit zouden pakken dan helder gekozen woorden om uitdrukking te geven aan politieke wensen.

  Wie het woord POPULIST gebruikt om politieke tegenstanders weg te zetten, diskwalificeert zichzelf op een gruwelijke manier.

 109. Sinterklaas wie kent hem niet, leuk Sinterklaas versje en zeer toepasselijk op weg naar 5 december. Op het zelfde wijsje zou men kunnen neuriën: ⤽Geert Wilders wie kent hem niet?⤝ Voor de een held, iemand die de waarheid durft te vertellen, iemand die opkomt voor de Nederlandse waarden en tradities. Voor het linkse gedeelte van ons volk een haatzaaier, een racist, een populist, iemand die verdeeldheid zaait in onze links georiënteerde samenleving.

  Dat kan, en dat mag ook allemaal gezegd worden. Maar zijn politieke tegenstanders hebben nog veel meer in petto. Hij vaart namelijk op een antimoreel kompas. Mijn hemel, dat is de grootste misdaad die iemand kan begaan.

  Varen op een antimoreel kompas, dat is wel het ergste wat er kan gebeuren volgens zijn critici: dus is hij ethisch ⤽fout⤝ Hij maakt doorlopend(altijd) de verkeerde keuzes en opinies, en daardoor wordt het electoraat op het verkeerde been gezet, en dat moet je toch niet willen als goedmens. De goedmens is daardoor zo in verwarring gebracht, dat de visie van de antimoralist Wilders zelfs zo sterk leidend is geworden voor deze ⤽goede⤝ mensen, dat ze hun visie/ideologie gaan ijken op wat Wilders zegt of schrijft. Alsof dat niet tekenend is voor de morele leegte waarin zij zelf verkeren.
  Zou het niet beter zijn dat er vanuit een krachtige positieve positie, een alternatieve ideologische visie zou worden ontwikkeld die antwoord geeft op de maatschappelijke problemen in Nederland? Maar dan moet men gaan nadenken, en dat is nu juist niet waarvoor ze zijn ingehuurd, maar voor money/money:D. Nee, men kan beter Wilders gebruiken als een soort orakel waartegen men zo fel mogelijk moet ageren. Altijd!. Onvoorwaardelijk!. In de hoop dat het electoraat hun onkunde niet zal doorzien.

  Wat Wilders ook beweert, over een imploderende EU, illegale massamigratie, gezondheidszorg die steeds verder wordt afgebroken, de ⤽goede⤝ mensen stellen zich in slagorde afwijzend op. Ze vinden het van ondergeschikt belang of de uit spraken van Wilders waar zijn of niet. Ook al is zijn analyse goed, tegen Wilders zijn is beter. Je zult maar geassocieerd worden met de verkeerde mensen. Die gedachte is toch onverteerbaar bij de ⤽goede⤝mensen.
  Het is alleen ze spijtig voor de goedmensen, dat steeds meer burgers in Nederland er achter komen dat Wilders achteraf gezien toch wel erg vaak gelijk heeft. Ondanks dat hij door de goedmens en de mainstream media als een paria neergezet wordt. Je zou verwachten dat zulke figuren eindelijk eens uit hun coconnetje zoude kruipen, en tot inkeer zouden komen. Maar nee, dat gebeurt niet. In hun tunnelvisie blijft Wilders de verpersoonlijking van het kwaad.

  Het is toch wel ideaal dat zo iemand bestaat, je wacht tot Wilders met zijn volgende standpunt komt (goed/niet goed), en zet je er tegen af. Hoef je zelf niet na te denken, en kan je verder gaan waar je goed in bent in de 2e slaapkamer. Wel te rusten??.

 110. Bij praktisch iedereen is er ingestampt wat democratie inhoud, ⤽onze⤝ bestuurders fulmineren dit woord te pas en te onpas: ⤽Besluiten worden genomen op basis van een meerderheid die beslissend is⤝ Maar bij steeds meer mensen geeft dit toch unheimlich gevoel. Democratie betekent in hun beleefwereld dat iedereen zijn zegje mag doen, en dat er naar hen geluisterd wordt. Dat dan vervolgens de meerderheid alsnog beslist, is onvermijdelijk, maar zeker niet de hoofdzaak van wat democratisch is.

  Het belangrijkste bezwaar van veel mensen tegen de bestuurlijk cocon, wat wij de regering noemen , is dat er de afgelopen jaren het gevoel is ontstaan dat er niet naar hen werd geluisterd. Hoewel de ⤽formele⤝ kant van de democratie netjes de platgereden paadjes volgt, keren steeds meer mensen zich af van het proces, omdat volgens de burgers de bestuurders horend doof zijn voor hun grieven. Wie wordt weggezet als iemand met onacceptabele gedachten, zonder dat daar begrijpelijke argumenten tegenover gezet worden, zal niet snel geneigd zijn zich democratisch behandeld te voelen.

  Een echt democratisch proces verloopt zonder spelregels vooraf, ten opzichte van de gedachten die zijn toegestaan, ook al zijn ze nog zo onuitvoerbaar. Gedurende het ⤽democratische⤝ proces van besluitvorming zullen in een ideale situatie de gedachten die maatschappelijk onacceptabel blijken, door argumentatie het pleit verliezen. Verliezen is nooit leuk, maar kan ook voor de verliezers verhelderend werken. Een stimulans om de volgende maal sterker onderbouwd een nieuw debat aan te gaan.

  Kwalijk wordt het als een sterk groeiende minderheid zich tekort voelt gedaan, als zij afwijkende standpunten naar voren brengen, zonder dat er ook maar een enig teken is dat er van die argumenten nota is genomen. Wat is het gevolg, een steeds groter wordende frustratie van een sterk groeiend aantal burgers. Dit het proces wat er zich de afgelopen jaren in Nederland heeft afgespeeld. De bestuurlijke elite ging in steeds sterkere mate afwijken van wat in de maatschappij als wenselijk werd gezien, in ieder geval voor wat men bespreekbaar wilde maken. De bestuurlijke elite ontwikkelde zich tot een naar binnen gekeerde kliek, die het onmogelijk maakten bepaalde maatschappelijke problemen aan de orde te stellen, het is/was alleen mogelijk volgens de regels (natuurwet?) die de bestuurlijke elite zich eigen had gemaakt.

  Hoe men zich ook in allerlei bochten wringt om het te ontkennen, de opkomst van partijen als de PVV en SP is een signaal van verwijdering tussen de bestuurlijke elite en de burger, een signaal dat op een hautaine wijze werd ontkent, met het gevolg dat de elite het dun door de broek gaat nu de PVV inmiddels dik spekkoper is in de virtuele peilingen. De partijleiding van deze groeperingen PVV/SP geeft namelijk richting aan breed gedragen gevoelens/onvrede in de maatschappij door GOED te luisteren naar de meningen in de achterban; en zeker niet te verwaarlozen, de potentiële achterban.

 111. Gaat lekker hier in Nederland met de asiel zoeker centrums. Stromen vol met gelukzoekers uit Noord Afrika. Wat een ellende halen we binnen in dit land. Om met de woorden van de heer G. Wilders te eindigen, ‘willen we meer of minder Marokkanen ‘ .

 112. Degenen die te pas en te onpas >RECHTS< in al zijn gradaties als bijvoegelijk naamwoord gebruiken in al hun berichten. bernard, bernard.....splinter en balk? Maar het is beetje veel extreemlinks om als zodanig te reageren, op actie/reactie. Bekijk je de (jouw favoriete?) site Joop.nl eens, dan zijn ze qua woordgebruik hier ouderlingen.

 113. Volgens mij is HET verschil tussen Asscher en Samsom:

  Diederik zou het zo weer doen met de VVD.
  Asscher vindt dat dit kabinet ons leert dat de PvdA niet weer met de VVD moet willen regeren.

  Maar dit heb ik van Asscher, die nu bij het altijd horens waardige “Spijkers met Koppen” zit. Dus Samsom kan zich nu niet verdedigen, nog dit toelichten.

 114. Volgens mij is het niet zo moeilijk wat ik bedoel Bernard. Als je gister het nieuws een beetje gevolgd had dan weet je best wat ik bedoel. De AZC in Nederland zitten vol met Marokkanen die zich totaal misdragen tegenover personeel en andere bewoners. Ze jatten bij het leven, zuipen, blowen en noem maar op. Het zijn pure gelukzoekers die totaal geen kans maken op een verblijfsvergunning, en dat weten ze ook donders goed . Deze lieden moeten zo snel mogelijk het land uit.

 115. Zou ie macht ruiken?
  De nieuwe gelukszoekers??. Er is immers nogal wat ruimte op rechts… Er vallen wel wat stemmen bij (de op winst staande) Geert weg te kapen.

  Dijkgraaf van GeenPeil is niet de enige
  – VoorNederland
  – VNL
  – Forum voor Democratie

  Nijman van GeenPeil noemde zijn vroegere kompanen Roos en Baudet ‘narcisten, egocentrische opportunisten, ijdele mannetjes’.

 116. Eens even napluizen hoe de PvdA zich de afgelopen week ⤽⤝belachelijk⤝ heeft gemaakt met allerhande absurde voorstellen, oftewel ⤽kiezers opvrijen⤝. En ja hoor, geen hond die zich druk maakt om het leiderschapverkiezing van de PvdA, dus raakt de partij volledig van de leg. Schijnbaar hebben de kiezers de inhoudsloosheid en hypocrisie eindelijk begrepen. Dus wordt het tijd voor de overgebleven salonsocialisten om de stormbal hijsen, met het/hun aloude credo: ⤽Save our Jobs⤝

  De afvallige (salonsocialist) Jacques Monarch wreef nog even smalend wat peper in de open wond door terecht het door de PvdA gelanceerde voorstel om het onderwijs blijere docenten te geven, als bullshit te kwalificeren. De werkdruk zou terug moeten van 25 naar 20 uren lesgeven per week volgens Diederik Samsom en zijn politieke kompanen. Ook moeten volgens Didi de salarissen in het basisonderwijs omhoog, en daarnaast wil hij een 14e maand bovenop het salaris voor alle docenten. En na 40 jaar onderwijs verdient een docent volgens hem een ⤽medaille van verdienste⤝ van de samenleving. Opvrijen van eventuele potentiële kiezers behelst het voorstel, al zal niemand het de docenten misgunnen. Wat hier als voorstel (luchtfietserij) wordt ingebracht betekent een kostenverhoging van 35%, en dat is dan nog exclusief het geld wat er bij komt. Want hoe je het wendt of keert, het is niets anders dan de zoveelste arbeidstijdverkorting. Of zou Didi denken dat dit gratis is, het ontstane financiële gat zal toch opgevuld moeten worden.

  Dan nog een ⤽sympathiek⤝ voorstel van de partij die weet wat goed voor u is. De belofte om iets te gaan doen aan de bijstand. U kent de bekende slogan: ⤽Sterkste schouders/solidair enz.⤝ Zelfs het beperkte ⤽genie⤝ Pechtold zag wel iets in het gemurmel/noodsprong van de PvdA. Maar jammer dan, zelfs in het linkse partijblad ⤽de Volkskrant⤝ werd het voorstel tot aan de grond toe afgebrand.

  Pasja Marcouch (pvdA) kwam ook nog even voorbij, om ter bescherming van de allochtone stem de politie nog even te vertellen wat ze allemaal fout doen. En passant mededeelde dat PVV stemmers vanzelfsprekend niet bij de politie thuis horen. Al zal deze nep Nederlander wel niet begrijpen hoeveel politiemensen stiekem op de PVV stemmen. Stiekem ja, want BERUFSVERBOT, weet je wel. Formeel gezien is dit natuurlijk een onbeschofte groepsdiscriminatie, waardoor alle PVV stemmers eigenlijk in optocht naar een politiebureau zouden moeten marcheren, om PvdA??ers een koekje van eigen deeg te geven om op vooringevulde formulieren aangifte doen tegen beroeps intrigant Marcouch wegens groepsdiscriminatie.

  Ach, wie maak zich heden te dage nog druk over een splinterpartijtje in de marge, ergens half maart zal het gebl?r worden opgevolgd door een zacht gekreun als de PvdA langzaam wegzakt naar de bodem van de politieke geschiedenis. Zo komt er weer wat ruimte op links. ;D

 117. Nee Dick, Dijkgraaf is veel te aardig daarvoor. Ik begrijp ook niet dat hij hier ingetrapt is. Hoewel hij scherp is, humor heeft en betrokken is gaat deze partij niks worden.

 118. Ik denk dat Dijkgraaf het licht heeft gezien en eindelijk ziet hoe het er hier aan toe gaat in dit land.Het is jammer dat al deze mensen zich niet kunnen verenigen in de Pvv als dat toch eens waar kon zijn wat een mooie en grote partij krijgen we dan in Nederland.Vegen ze de partij van de allochtonen en de partij van de gladde ex-veilingmeester pechtold in 1 keer van de kaart.:D:D

 119. Alex, excuses Rogiert ik kan jullie beiden maar niet van elkaar onderscheiden.

  Ze meppen elkaar nu de tent al uit met hun haantjes gedrag, al die splinterpartijtjes willen vissen in dezelfde vijver.

  GeenPeil gaat meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart. De uit website GeenStijl voortgekomen politieke beweging heeft voor maandag een partijbijeenkomst aangekondigd in Amersfoort. Daar zal journalist Jan Dijkgraaf (54, onder andere ex-Metro) als lijsttrekker worden gepresenteerd.

  Door: Remco Meijer 3 december 2016, 12:36

  Bron de de Volkskrant

  Dat staat in een verklaring op GeenPeil.nl, geschreven door Bart Nijman. GeenPeil dwong eerder dit jaar met een handtekeningenactie een referendum af over het associatieverdrag met Oekraïne. Bij een opkomst van 32,3 procent stemde 61 procent van de bevolking tegen. Het kabinet beraadt zich inmiddels ruim een half jaar over wat het met deze uitslag aanmoet.

  GeenPeil zegt ‘geen politieke partij in de klassieke betekenis van het woord’ te zullen worden. ‘Het draait volledig om directe volksvertegenwoordiging en controle van de macht’, schrijft Nijman. ‘Iedereen die denkt dat GeenPeil binnen de gevestigde orde volgens de spelregels van het establishment gaat meedoen aan het Haagse toneelstukje, moet ff twee keer nadenken.’

  Jan Roos is op pad met VNL.

  Daarmee hebben de gezichten van het Oekraïne-referendum zich nu ieder voor zich aan een nieuwe politieke partij verbonden. ‘Opiniemaker’ Jan Roos is beoogd lijsttrekker van VoorNederland, de partij die al enige tijd geleden de drempel van duizend leden overschreed die nodig zijn om subsidie te krijgen. Eerder presenteerde VNL oud-advocaat Bram Moszkowicz als lijsttrekker, maar hij haakte al snel af.

  VNL komt voort uit de bij de PVV van Geert Wilders vertrokken Kamerleden Joram van Klaveren en Louis Bontes. In peilingen haalt VNL op dit moment 1 zetel.

  Forum voor Democratie
  Thierry Baudet waagt zijn kans met Forum voor Democratie.

  Eerder meldde een andere voorvechter van het referendum, Thierry Baudet, dat hij zijn Forum voor Democratie wil omvormen tot politieke partij. Hij heeft onder meer steun van de Leidse hoogleraar Paul Cliteur.
  GeenPeil heeft bij herhaling laten weten de stap van Roos en Baudet af te keuren, maar zegt op de site uit boosheid over het getalm van premier Rutte nu toch in actie te willen komen. Nijman van GeenPeil noemde zijn vroegere kompanen Roos en Baudet ‘narcisten, egocentrische opportunisten, ijdele mannetjes’.

  Kiezers die ontevreden zijn over de bestaande partijen kunnen op 15 maart ook terecht bij Denk van de voormalige PvdA-Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk ?zt?rk, en bij Nieuwe Wegen van voormalig PvdA-Kamerlid Jacques Monasch. Mochten zij allemaal zetels halen, dan zal dat het politieke landschap verder versnipperen.

 120. Buiten gewoon goed nieuws.

  Uiterst rechts wint niet in Oostenrijk
  55 min geledenRob Savelberg.

  WENEN – Na een spannende tweede ronde werd zondagavond duidelijk dat Oostenrijk net geen uiterst rechtse president krijgt. In plaats daarvan wordt de linkse kandidaat Alexander van der Bellen, een man met Nederlandse achternaam, staatshoofd in de chique Hofburg van Wenen.

  Dit blijkt uit exitpolls van de staatsomroep ORF. Iets meer dan de meerderheid van de kiezers, 53,3%, koos voor de ex-chef van de Groenen, Van der Bellen. Voor de verliezer, Norbert Hofer van de rechtse FP?, stemden 46,7 %.

  De FP? wil de uitslag niet bestrijden, zoals bij de eerste verkiezing in mei, waarbij Van der Bellen ook nipt won. Daarna werd duidelijk dat er mogelijkheden tot manipulatie waren geweest – omdat het stemmen per brief onzuiver was. De FP?, opgericht door ex-nazi??s en groot gemaakt door de populistische partijleider Jörg Haider, tekende bezwaar aan.

  De campagnemanager van Van der Bellen, Lothar Lock verklaarde zondagavond: ,,Veel mensen zijn wakker geschud door de laatste maanden, met daarbij de beslissing voor de Brexit en de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen. Ze vinden dat Alexander van der Bellen een staatsman is, die Oostenrijk goed kan vertegenwoordigen. Hij wil bruggen bouwen en geen loopgraven. Dat was beslissend.⤽

 121. Kabinet Rutte 2, is met stip gestegen op de lijst waarin de meeste ⤽zetelrovers⤝ actief zijn/waren. ( alleen in de periode 1967-1971 was het aantal hoger). Joram van Klaveren, Louis Bonte, Ronald van Vliet, Tunahan Kuzu, Selçuk ?zt?rk, Nobert Klein, Johan Houwers en last but not least Jacques Monasch, hebben met de slaande deuren (en niet te beroerd om nog even te spugen in de hand die hun voedde) hun fractie verlaten, maar niet hun lucratieve baantje. ⤽Zetelroof⤝ is van alle tijden, maar er is geen enkele reden om dit absurde verschijnsel goed te praten.

  Het uit 1848 stammende grondwetwijziging geeft aan dat Kamerleden op persoonlijke titel gekozen worden. Partijen bestaan volgens deze overjarige (168 jaar) grondwetwijziging niet. Dat mag dan zo zijn vanaf 1848, maar al zeker een eeuw beheersen politieke partijen de politiek in Den Haag. Veruit de meeste Kamerleden worden gekozen op voordracht van de partij, en achter de brede rug van hun lijsttrekker. Zij danken allemaal hun baantje aan de partij die ze op de kandidatenlijst heeft geplaatst.

  Als enige bovenstaande afsplitser haalde alleen het zonnetje in huis Kuzu voldoende voorkeurstemmen voor een zetel (namelijk ruim 23.000) Een ander verhaal zou het zijn als deze intrigant zelfstandig aan de verkiezingen had deelgenomen, dan zou het bij lange na niet voldoende zijn geweest om verkozen te worden. Een kandidaat wordt met voorkeur stemmen gekozen als hij/zij 25% van de kiesdeler haalt. Had KUZU een eigen lijst gevormd, los van de PvdA, dan had hij circa 65.000 stemmen moeten vergaren om in de 2e Kamer te komen.

  Zetelroof is een oneigenlijke manier om met je mandaat om te gaan. De kiezer heeft je gekozen als kandidaat van de partij, en zeker niet vanwege je eigen opvattingen. Dus komt het gros naamlozen op de slippen van de lijsttrekker de 2e Kamer binnen. In de praktijk komt het er op neer, dat zetelrovers hun resterende tijd uitzitten (financieel aantrekkelijk) want het komt niet/of zelden voor dat ze een verdere politieke carri?re opbouwen. De enige die dat de afgelopen decennia wel is gelukt is Geert Wilders. Hij stapte in 2004 uit de VVD en vormde de PVV.

  Een ruime Kamermeerderheid lijkt er eindelijk van doordrongen dat zetelroof niet deugt en bestreden moet worden. Een werkgroep van de Kamer heeft daarvoor enkele maanden terug al enige ideeën aangedragen. Kamerleden die zich afsplitsen zouden minder geld moeten krijgen voor fractieondersteuning en minder spreektijd in de Kamer.

  Zal het helpen? Ik geloof het niet, het wordt de hoogste tijd om zetelroof definitief onmogelijk te maken. Dat kan alleen als we een stokoude/achterhaalde grondwetswijziging uit 1848 vervangen door een wijziging die aangepast is aan de huidige tijd.

 122. Kent u hem nog, de man die ooit verkondigde in 2006 dat hij niets tegen de invoering van de islamitische SHARIA had in Nederland, als er maar een tweederde meerderheid was? De ultieme democraat, nietwaar? Zijn naam Piet Hein Donner (CDA), op het moment van zijn verstandsverbijstering aangesteld als minister van justitie. En zoals het met meerdere niet toerekeningsvatbare personen gebeurd, is de beste man inmiddels ⤽gepromoveerd⤝ naar een ⤽hogere⤝ functie namelijk Vice president Raad van State. Dan is hij namelijk uit het zicht. Deze nitwit heeft hard uitgehaald naar de nieuwe partij Geen Peil. Donner reageerde met: ⤽ De gekozen vertegenwoordigers zouden slechts een doorgeefluik zijn voor mensen en opvattingen van hun achterban⤝. Maar het meest hypocriete moet nog komen: ⤽Een aanpak als die van Geen Peil luidt het einde van de DEMOCRATISCHE rechtstaat in!⤝

  Nu kan je alles bedenken bij de hersenspinsel van de initiatief nemers van deze ⤽nieuwe vorm⤝ van politiek bedrijven ( het lijkt mij meer luchtfietserij) maar het lijkt mij geen einde van de rechtsstaat. Einde van de rechtsstaat vindt ik meer op zijn plaats met de door Donner in 2006 uitgesproken tekst: ⤽Als tweederde van alle Nederlanders morgen de SHARIA zou willen invoeren, dan moet de mogelijkheid toch bestaan⤝ hij noemde het zelfs ⤽de essentie van democratie⤝

  Als ik moet kiezen tussen de ⤽luchtfietserij⤝ van Geen Peil en/of de islamitische SHARIA, dan was mijn keus snel gemaakt. ;D

 123. Tuurlijk meneer Bernard, past niet in uwe straat he.
  Ach valt de dame van riet of dick uwe geschelschapsboy u niet bij? Zou hij weer last hebben van zijn ADHD postingsgedrag zoals hij vaak bewezen heeft. Bam roepetoeters copypasten overal bemoeien en ineens weg. Tsja zo was die al in Westenholte jong. Maare Bernard blijf hopen op een Utopia dream on

  Real Eagle mooi:D:D

 124. Door figuren als Bernard komt die sharia hier in Nederland wel. De meeste stemmen gelden toch? Iedere vrouw een hoofddoek op, want anders discriminatie. Zo is het met zwarte piet ook gegaan.

  Als de samenleving eraan toe is, dan moet het veranderen van binnenuit hoor ik Asscher en Pechtold nog zeggen. Via de democratie. Nog een keer, de meeste stemmen gelden toch?

 125. Da’s een hele gevoelige vraag voor types zoals bernard. Mag ik het antwoord inschatten? Iets met:ja klopt, mits de uitslag ons uitkomt, anders zeggen we dat de stemmers het niet goed begrepen hebben en leggen we de meerderheid van de stemmen naast ons neer. Huichelaars.

 126. Huichelaars inderdaad. Ik schat zo in over een jaar of 25 stemt Bernard niet meer vanwege zijn leeftijd. Gun hem een lang leven daar niet van. Kom dan op voor onze jeugd in plaats van het wegkijken en korte termijn denken.

  De vraag blijft: de meeste stemmen gelden en dat is wat wij graag willen in een democratie met een grote groep moslims die tegen de democratie zijn. Geen gevaar, geen probleem.

  De sharia en hoofddoek is er straks voor iedereen. De meeste stemmen gelden toch? Zwarte piet ook aanpassen toch?

 127. Democratie is een staatsvorm waarbij het volk soeverein is en als het goed uitgevoerd wordt, zichzelf regeert. In een democratie moet het onmogelijk zijn dat aan de meerderheid van het volk ongewenste maatregelen of wetten worden opgelegd. NEE!…het signaal van de Nederlandse kiezer was helder toen in 2005 naar hun mening over de Europese Grondwet werd gevraagd. Toch heeft de overdracht van de macht en het opgeven van de soevereiniteit van de Nederlandse bevolking plaatsgevonden. De gekozen Nederlandse regering is in steeds grotere mate de marionet van een ongekozen maffiose Europese Unie. Een kleine minderheid regeert het Nederlandse volk uit naam van een buitenlandse macht in Brussel, die door de meerderheid van het Nederlandse volk nooit is gekozen/erkend. Is dat DEMOCRATIE? Nee, dat is omfloerste DICTATUUR!

  Is het Nederlandse volk ooit iets gevraagd over het opgeven van de gulden? Een wereldwijd bekent en geliefd betaalmiddel, waardevast en een symbool van kracht van ons ⤽kikkerlandje⤝. De politieke elite besloot over de hoofden (of was het achter de rug?) van de Nederlander de euro in te voeren. Door iedere econoom en door iedere burger met een gemiddeld verstandelijk/ontwikkeld vermogen werd voorspeld dat de invoering tot crisis in de EU zou leiden. Maar wat een geluk, daar was de Europese Unie als oplossing van de door haarzelf gecreëerde crisis. Meer macht naar de Europese Unie! Als je in complottheorieën zou geloven,??.. een opzetje? Het zal toch niet????.

  Is u en/of mij ook maar iets gevraagd over de verdragen van Schengen? In 1985 tekende de Nederlandse elite het eerste verdrag van Schengen. (o.a. vrij verkeer van personen/open grenzen) Is er toen op een DEMOCRATISCHE manier uitgelegd wat voor een gevolgen dit verdrag voor u en mij zou hebben? Niet de Nederlandse bevolking werd vertegenwoordigd door de elite, maar ze vertegenwoordigden hun heer en gebieder de Europese Unie. Zodoende dat we niets in te brengen hebben tegen de huidige invasie van economische migranten die Nederland bereikt, en die toch zeker niet onder de noemer van ECHTE vluchteling gezet kan worden. De huidige invasie crisis is het gevolg van het feit dat de EU haar eigen wetten met de voeten treedt. Verdragen van Schengen bepaalt dat de migrant in het eerste EU land dat bereikt wordt, moet worden op[gevangen. Dat was toch de achterliggende gedachte voor het verwijderen van grenscontroles? Maar ja, naleven van wetten/verdragen en elite, is als een misselijk makend drankje.

  Hierboven, enige (oude) voorbeelden van ⤽democratische⤝ manipulatie van de bovengestelde elite. De huidige voorbeelden bv. het gehaspel over ⤽Oekraïne⤝ / ⤽windmolens⤝/ ⤽zwarte piet⤝ / ⤽pensioenen⤝/ enz. zal ik jullie maar besparen, daar ook deze ⤽toestanden⤝ steeds meer aantonen wij niet leven onder de legitimiteit van een democratie, maar bestuurd worden doormiddel van een omfloerste dictatuur.

 128. Over zetelroof gesproken, laten we Ohran Cetin van D66 in Zwolle niet vergeten twee jaar terug.
  http://www.destentor.nl/regio/zwolle/cetin-uit-d66-zwolle-gezet-verder-als-eenmansfractie-1.4652205

  Bijna een eigen Denkpartij in Zwolle dankzij D66 faalbeleid. Niet echt bepaald helderlichten bij D66: Claudia van Bruggen uit ons eigen Zwolle is tegen schoolzwemmen, want gevaarlijk.
  https://www.zwollenu.nl/hoofdzaken/d66-vindt-terugkeer-schoolzwemmen-in-zwolle-gevaarlijk/

 129. Vrouwe Justitia ⤽Godin der Gerechtigheid⤝

  *Rob Oudkerk (PvdA) : ⤽Wij hebben hier ook k*tmarokkanen⤝ ONSCHULDG!⤝
  *Hans Spekman (PvdA) : ⤽We moeten Marokkanen vernederen⤝ ONSCHULDIG!
  *Diederik Samsom (PvdA) : Marokkanen hebben een ETNISCH monopolie op overlast⤝ ONSCHULDIG!
  *Aboutaleb (PvdA) : ⤽Rot op als je het hier niet bevalt⤝ ONSCHULDIG!
  *Mark Rutte (VVD) : ⤽over Turkse overlastgevers Pleur op! ONSCHULDIG!

  *Geert Wilders (PVV) : ⤽Willen we hier meer of minder Marokkanen⤝ SCHULDIG!

  En de politiek correcte elite dronk samen met Vrouwe Justitia een glas deden en plas en zag dat het goed was. 😉

 130. Real eagle, het is niet te geloven waarin ons land is afgezakt. Policor ten top zolang het marxisme maar bij iedereen kan worden ingevoerd. Het liefst iedereen zo multi culti mogelijk en eigen volk het laatst.
  De blanke europeaan is in 2050 net zoals de indiaan lang geleden onderdrukt. De indiaan behoudt nog steeds zijn eigen cultuur. Dat is voor de europeaan over 500 jaar compleet weggevaagd.

  Dank aan het multi culti marxisme.

 131. Wat zijn we toch blij, met een regering die gebukt staat naar ⤽maffiose internationale⤝ organisaties (o.a.EU/VN) die zonder enige legitimiteit Nederland gijzelen met internationale verdragen die het ons onmogelijk maken om vreemdelingen uit te zetten. Vreemdelingen met wie wij qua burgerschap en leefbaarheid niet door één deur kunnen, mogen niet worden uitgezet. De regeringspartijen VVD/PvdA doen zogenaamd zo hun best om de wens van de meerderheid van Nederlandse bevolking uit te voeren, maar het geijkte antwoord is: ⤽internationale verdragen maken dit onmogelijk!⤝

  Deze mensen moeten beter inburgeren, wordt er dan zacht gelispeld, maar hoe wil je zoiets voor elkaar krijgen zonder stok achter de deur? Beschaafde landen zouden zelf moeten kunnen bepalen wie zij laten binnenkomen en/of blijven.
  Wanneer begrijpt men nou eens, dat als mensen echt niet willen, terwijl dit (inburgering) een eis is die hoort bij dit land, je dan ook geen recht hebt om hier te zijn.

  De VVD heeft hiermee voor de 3890e keer kiezersbedrog gepleegd en leeft samen met zijn broeder in crime de PvdA het regeerakkoord niet na. Als toetje op de migranten taart blijkt nu dat het aantal ⤽asielzoekers⤝ uit Noord Afrika (vooral Marokko) in een ras tempo toeneemt. Deze Migranten (of zijn het vakantiegangers?) hebben nul/zero kans op een verblijfsvergunning. Maar zoals bekend doormiddel van onze softe wetgeving, kunnen uitgeprocedeerde en illegale vreemdelingen niet uitgezet worden. Maar onze inventieve baasjes in Den Haag hebben hierop wat gevonden, om deze mensen ⤽vrijwillig⤝ te laten vertrekken krijgen ze een bonus (een z.g. vertrekpremie!). een bonus dat neerkomt op grofweg een half jaarsalaris (± ?? 2000 ) voor de gewone man in het land van herkomst. De 2e slaapkamer wil hier een eind aan maken, maar zolang deze regeling nog bestaat, prevaleert de uitverkoopkreet: ⤽vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan!⤝ voor de Marokkaanse ⤽zieligjes⤝ (hoor ik daar: minder, minder?) ;D

  Mark Rutte, Lodewijk Asscher en Klaas Dijkhoff laten zich gijzelen door de rotsvaste onwil om buiten de Brusselse pot te pissen. Al het gekakel voor de B?hne, ook van het grootste deel van de 2e slaapkamer, is ketelmuziek. Het eenzijdig opzeggen van of tijdelijk buiten werking verklaren van verdragen wil men niet nemen, anders hadden ze het allang geprobeerd. Het oeverloze gemarchandeer over het verloren Oekraïne referendum geeft dit wel aan. Met deze ruggengraat loze regering moet alles met de zegen van Brussel.

  Verdragen en Europese afspraken zijn niet in beton gegoten. Waar een wil is, is een weg., niet waar Mark Rutte?……
  Ja maar??..Als er????.Brussel??..VN????Afspraken??..Kan niet????.ZZZZZZ????.zzzzzzz????.snurk. 😉

 132. Af en toe loop je wel eens te filosoferen met goede vrienden/kennissen over de 2e Kamer verkiezingen van 15 maart a.s. Zoals we allemaal (of ik moet een zachte vorm van dyslexie hebben) kunnen lezen is de PVV al maanden in de fictieve peilingen veruit de grootste partij van Nederland, met als hijgende tweede de VVD. Dus voor iedereen met een PVV voorkeur, is het effe cashen voor Wilders.

  Maar is het wel effe eenvoudig cashen, ik heb er zo mijn bedenkingen bij. Het is namelijk geen (zoals het in het Frans zo mooi klinkt) égalité des chances. Wat ik verwacht is een door de media opgeklopte/opgepookte hetze van anti Wilders sentimenten die probeert de kiezer in de armen van de op één na grootste partij te manipuleren. Zoals we inmiddels weten is het gros van de kiezers vrij slecht geïnformeerd, en hebben ze ook helemaal geen zin/tijd om zich in politiek te verdiepen, en zijn ze al blij dat het journaille rondom de verkiezingen het voor hen op een rijtje zet.
  En dat is een kolfje naar de hand van het linkse journaille, om de PVV en zijn aanhangers weg te zetten als zijnde racisten, xenofoben, populisten, halve nazi??s en wat men al zo meer kan bedenken. Niet dat de meeste halve zolen van het journaille ook maar enig begrip hebben van de door hen gebezigde woorden, maar het klinkt zo stoer, niet waar?
  Op deze verachtelijke manier willen ze voorkomen dat de PVV op 15 maart als grootste uit bus komt. En zal in mijn beleving de hijgende tweede met behulp van het corrupte journaille alsnog de verkiezingen winnen.

  Hoe we het wendt of keert: de VVD, PvdA, D66, CDA, CU en dat clubje van Klavertje vier, als je dat in een mixer giet, komt er op het eind iets uit wat dezelfde fletse smaak heeft. POLIIEK CORRECT!

  Voor de b?hne steggelen ze wat over triviale punten, maar op hoofdlijnen zijn ze het altijd eens. Het is één grauw politiekcorrect blok in het parlement. Meer macht/geld naar de Europese Unie, meer macht en geld naar moslims en islam in Nederland, meer macht en geld naar de klimaathysterie. En de Nederlandse melkkoe is er wel om tot de laatste cent te worden uitgewrongen om dat te financieren.

  En om het linkse gedeelte gerust te stellen, ik ben geen kiezer zelfs geen zwevende kiezer, want ik stem ?berhaupt niet meer. Maar vindt politiek wel interessant, wat zeg ik????..zelfs bijzonder komisch! Maar ik ben en blijf conservatief, en kan daarom slecht tegen vooroordelen en gemanipuleer vanaf de linker zijde.

 133. Zo even mijn dagelijks keuteltje, geldelijk gesponsord door een externe geldschieter,:o op het log neerleggen.
  Want je moet er toch niet aan denken, dat dit gerenommeerde politieke log een roemloze zachte dood sterft.

  Volgens de befdragers die het Wilders proces voorzaten, is er een nieuwe juridische benaming voor nationaliteit:, namelijk: ⤽RAS⤝. Dus als er in het buitenland of waar dan ook naar uw nationaliteit wordt gevraagd, hoeft u hierop niet meer te antwoorden. Vanaf heden spreken we niet meer over nationaliteit maar is RAS voldoende.

  Dus het Duitse ras, het Engelse ras, enz. enz. Nu ben ik maar een eenvoudige Nederlandse boerenl*l, en juridisch een uitgesproken nitwit, maar ik heb wel een paar vraagjes.

  De Marokkaanse medeburgers waarover het ging in het Wildersproces hebben allemaal een dubbelpaspoort (het Marokkaanse en het Nederlandse) deze mensen zijn dus vanaf heden behept met een dubbel RAS. (mijn hemel het zal je maar gebeuren) Nu vraag ik mij af, als Wilders in dat cafeetje had geroepen ⤽wilt u meer of minder Nederlanders!⤝ hadden dan deze ± 6000 verongelijkte dubbel RASgenoten ook in optocht aangifte gedaan? Of is hun tweede RAS (nationaliteit) voor hen volkomen irrelevant, en alleen maar van toepassing om mee te vreten uit de honingpot.

  De mensen van het Nederlandse RAS met één paspoort hadden over het ⤽meer of minder Nederlanders⤝ grinnikend de schouders opgehaald, en overgegaan tot de orde van de dag. Maar ik mag toch verwachten dat onze TWEE rassen gemeenschap ( tikkeltje verwarrend) die zo ontzettend trots zijn op hun unieke twee rassen status, maar jammerlijk in bezit zijn van super lange tenen zich hier ook vreselijk aan gestoord zouden hebben,????. of toch niet?

  Hoe moet ik dit RAS nu noemen het MarokNeder ras of het NederMarok ras, misschien het MN/NM ras? Zoals je kunt lezen, heb het er echt moeilijk mee. Dus vraagjes????.vraagjes????..Ik sta open voor suggesties. 🙂

 134. Ik doe een voorstel eddie038 zoals ik heb vernomen uit de europese politiek in het buitenland:

  1. Na drie misdrijven voor dubbele paspoorthouders is uitzetten en persona non grata stellen.
  2. Aanspraak maken op bijstand na tien jaar fulltime werken tenminste 36 weken in een jaar
  3. Geen kinderbijslag na twee kinderen
  4. Geen importhuwelijk voor dubbele paspoorthouders
  5. loyaliteit en deelname aan vreemde krijgsmacht is uitzetten en persona non grata stellen

 135. Na drie misdrijven voor dubbele paspoorthouders is uitzetten en persona non grata stellen.
  2. Aanspraak maken op bijstand na tien jaar fulltime werken tenminste 36 weken in een jaar
  3. Geen kinderbijslag na twee kinderen
  4. Geen importhuwelijk voor dubbele paspoorthouders
  5. loyaliteit en deelname aan vreemde krijgsmacht is uitzetten en persona non grata stellen

  Ik scherp’m nog wat aan:

  1. Waarom eerst wachten totdat er drie misdrijven zijn begaan?? Na 1 misdrijf exit. Scheelt veel slachtoffers en geld.
  2. Eens.
  3. Geen kinderen.
  4. Eens.
  5. Vanzelfsprekend.

  De voorspelbare kritiek van linksmenschen en de moraalpolitie: dit kun je niet maken want grondwet en universele rechten enz. Reactie: onzin. Onthoud het basisprincipe: je HOEFT hier niet te wonen! Dit zijn de regels, als je daar moeit mee hebt past dit land blijkbaar niet bij jou. Dan maak je een keuze voor een ander land en vertrekt. Helder voor iedereen, toch?

 136. Ach Eddie, in 10 jaar tijd heeft Nederland een miljoen nieuwe bewoners erbij gekregen. Een allochtoon zit vier keer zo vaak in de criminaliteit dan een autochtoon weten we nu. En dat al alleen maar toenmen.

  Mijn andere voorstel is trouwens ook dat stelselmatig bedreigde mensen binnen Nederland zoals Geert Wilders of Ebru Umar asiel kunnen krijgen in het buitenland. Net zoals om dezelfde redenen asielzoekers hier komen vanwege politieke bedreigingen. Oh nee, dat geldt niet voor deze mensen volgens de linksmensch.

  En maar afvragen waarom er een stijging is inbraken. Ook hier hebben we goedpraters en wegkijkers. Niet te geloven toch?
  https://www.weblogzwolle.nl/content/view/52740/55/#comment-415614

  Criminaliteit

  Op het gebied van criminaliteit blijkt het verschil met autochtone Nederlanders in aantallen kleiner geworden. Toch geldt dat allochtonen ongeveer vier keer zo vaak (2,7 procent) verdacht zijn van een misdrijf als autochtone Nederlanders (0,7 procent). Het gaat dan vooral om jonge Antilliaans- en Marokkaans-Nederlandse mannen.

  De studie, Integratie in zicht?, gaat over de ontwikkeling in de afgelopen tien tot vijftien jaar. Er werd vooral gekeken naar Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse Nederlanders en naar de groep ‘overig niet-westers’.

  Bericht van gisteren op nu.nl

  http://www.nu.nl/binnenland/43…redirect=1

  Over het aantal moslims in Nederland:
  Tot in 2007 verwachtte het CBS dat het aantal moslims in Nederland de grens van 1 miljoen in 2006 zou passeren. Naar schatting waren er eind 2004 in Nederland 944.000 moslims, waarvan 6.000 autochtone Nederlanders. Daarbij werd het aantal allochtone moslims geschat met behulp van het percentage moslims in het land van herkomst. Bij nieuwere schattingen, die op basis van POLS-enquêtes werden opgesteld, kwam het CBS voor 2005 uit op 877.000 moslims en op 837.000 in 2006.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Nederland

  De schatting zal nu ongeveer 1,5 miljoen moslims zijn in Nederland. Slaap lekker verder, Pechtold en Asscher gaan het voor je oplossen.

 137. D666 volk. Pechtold regeert en ziet eruit als een gehaktbal die drie dagen buiten de koelkast heeft gelegen. Sommigen gooien er nog mosterd op en eten het als zoete koek. Ik trap er niet in.

 138. Het hoort wel een beetje bij de kerstsfeer, wat de PvdA ons nu weer voorschotelt. Zonder de traditionele kerststal, maar wel met de geboorte van de 5e??euh??6e verlosser? ( sorry, ik raak een beetje de tel kwijt ) met de welluidende naam: Lodewijk Frans Asscher. Even een geheugensteuntje wie deze onopvallende figuur Lodewijk Asscher is, hij heeft de afgelopen 4 jaar de stoel/pluche warm gehouden als zetbaas van het ministerie van SWW, als minister. In theorie heeft hij ook mogen fungeren als vicepremier, als Rutte even naar het toilet moest of onderweg was naar Brussel. Hebben we ook maar iets positiefs aan deze man gehad, (pose denker van Rodin) ik kan het mij niet herinneren.

  Iets negatiefs dan, hebt u even een dag of twee? Zolang zal ik er niet over doen, maar dat deze figuur een volkomen mislukkeling is, is een vaststaand feit. Hij heeft wel iets van de goochelaar Hans Klok, hij kan namelijk opeens in het ⤽niets⤝ (op tijd vertrekken) verdwijnen. Lodewijk heeft zes jaar in Amsterdam de functie van wethouder mogen beheren zowel van financiën / economische zaken / Onderwijs en inburgering en jeugd, zoals u ziet een hele mond vol, als deze titels ook tot resultaat zouden leiden. Niet bij Lodewijk Asscher die net als een slak een slijmspoor achter liet, maar nu als een spoor van mislukkingen. Asschers agenda had vier hoofdpunten: een islamitische zuil opzetten als ⤽ijkpunt⤝ voor moslimemancipatie, de Wallen opschonen, bureaucratie in de jeugdzorg verminderen en het basisonderwijs verbeteren.

  **** De eerste mislukte knaller, de bouw van de enorme Westermoskee als de ultieme emancipatiemachine, ondersteund met een ⤽gulle⤝ subsidie van 6 à 7 miljoen euro. Nou dat hebben we geweten, inmiddels is de moskee volledig in handen van het Turkse Mili Görös, en probeert de Turkse overheid hierop greep te krijgen via het directoraat Diyanet, dus nul/nada integratie. **** Het tweede mislukte plan, het opschonen van de Wallen, voor 105 miljoen euro werden de (pooiers) ondernemers uitgekocht, van de 428 rammen moesten er 290 overblijven. Zoals verwacht, is het project volledig vast gelopen. Er werden 131 ramen dichtgetimmerd maar het aantal ⤽krimi⤝ bedrijven zoals coffeeshops/massagesalons is juist toegenomen. De uitgekochte ⤽ondernemers⤝ kochten gierend van het lachen, van de opbrengst riante villa??s en horecabedrijven in Zuid Frankrijk. **** Dan het derde ⤽doordachte⤝ plan, genaamd operatie Frankenstein, het tegengaan van bureaucratie in de jeugdzorg, dat hij weggaf aan ambtenaren, om daarna in een stoffig archief te belanden, niemand heeft daarna ook nog maar iets van het ⤽plan⤝ gehoord of gezien.

  Ere wie ere toekomt ;D hij boekte in die zes jaar één succes, de kwaliteit van de zwakke basisscholen verbeterde fors door het programma Kwaliteitsaanpak Basisonderwijs (KBO). Al leidde de aanpak volgens ingewijden niet tot betere resultaten dan in andere gemeenten.

  Bovenstaande zijn enige fiasco??s van Asscher uit zijn Amsterdamse periode. Als zetbaas op het ministerie van SWW gooide hij er uit de losse pols ook nog even wat onhaalbare plannetjes uit: Het banenplan tegen werkloosheid, kosten 600 miljoen euro, maar dan heb je ook niks. Met geld van bedrijven en vakbonden, zou dat 300.000 banen scheppen.
  Conclusie: er is niemand aan een baan geholpen, hooguit een paar mensen die hierdoor gesubsidieerd werken. Asscher levert niets, alleen zoals het een PvdAer beklijft, holle kreten/frasen. **** Dan zijn met veel aplomb aangekondigde Flexwet, dat werkgevers moest aansporen meer mensen in vaste dienst te nemen en ontslag te vereenvoudigen. De conclusie: werknemers nemen minder mensen in vaste dienst, het aantal zpp??ers stijgt, net als de bureaucratie

  Goochelaar Asscher verandert altijd op tijd van baan (nu weer lijsttrekker) of doet zijn portefeuille over voordat hij in de moeilijkheden komt i.v.m. zijn beleid. Paling en snot, zullen we maar zeggen.
  ;D

 139. Wat hebben we toch een voortreffelijke ⤽onafhankelijke⤽ publieke omroep, met het NOS journaal, Nieuwsuur, Een Vandaag, Buitenhof en De Wereld Draait Door, enz. De bevooroordeeldheid spat er van af, wanneer er weer enige gehersenspoelde linkse figuren aan schuiven bij de politiekcorrecte journalisten die deze praatprogramma??s presenteren. Het is dan ook super gezellig aan tafel met al die PvdA/GroenLinks adepten, en wat verder nog uit die meurende linkse hoek opborrelt.. En laten we niet ⤽onze politiek correcte Bekende Nederlanders vergeten (o.a de dik betaalde Peter RRRRR de Vries) die samen met duidende spindoctors op een onverbiddelijk manier hun diep rood gekleurde oordeel als hapklare brokken door u strot proberen te duwen. En natuurlijk komen er als tafelversiering af en toe ook enkele gefrustreerde moslims opdraven voor het broodnodige ⤽evenwicht⤝. Wat wil een mens nog meer, niet waar?

  Jeroen??tje, Thijs??je, Twan??etje, Eva??tje, Mariëlle??tje en hoe die andere hotemetoten ook mogen heten, grijnzen u/mij elke avond van oor tot oor tegemoet vanaf de leugenbuis, in hun opzet de Nederlandse kiezer zodanig in de politiek correcte hoek te framen, dat op 17 maart a.s. die verketterde PVV maar niet de grootste partij zal worden. Zelfs het quasionafhankelijke journaille van zenders als RTL en BNR laten zich maar wat graag meeslepen in deze framing, want ze moeten natuurlijk wel extra hun best doen om serieus genomen te worden door de grote broer in Hilversum.

  Als kers op de taart gaat er uitzending voorbij zonder dat er minstens vijf keer een sneer naar de PVV wordt uitgedeeld, er zijn zelfs uitzendingen waarbij dit voor driekwart het avondvullend programma is. Hoezo beperkte tunnelvisie? Men wil natuurlijk de politie correcte kijkbuiskinderen en de voorgeselecteerde toehoorders in de studio niet teleurstellen, en maken er samen met de opgetrommelde nuttige idioten een waar ⤽volksfeest⤝ van, om Wilders afwisselend voor een ⤽populist, een ⤽racist⤝ een ⤽xenofoob⤝ of een ⤽fascist⤝ uit te maken. Dat is gieren en brullen, voor de geïndoctrineerde rode garde met hun beperkte vocabulaire, en geloof maar niet dat ze ook maar enige begrip hebben van de inhoud van deze woorden, maar het klinkt in hun oren zo stoer. Het is een dwangmatige obsessie van deze politiek correcte mensen, ze vinden dat zij alleen deugen, en krijgen er maar niet genoeg van om anders denkende te verketteren. Dat de goegemeente hiervan inmiddels onpasselijk is geworden, blijkt wel uit het feit dat hele volksstammen inmiddels een ander politiek onderkomen hebben gevonden.

  Dus, Jeroen??tje, Thijs??je, Twan??etje, Eva??tje, Mariëlle??tje en al de andere hotemetoten geniet maar tot 17 maart, want daarna sta je weer voor zoveelste keer voor paal,????.. sorry dames, voor ????????;D

 140. Bericht door real eagle, op 18 december 2016 22:20
  17 maart?……. Gut, dat heb je als je zelf niet meer aan dat “volksfeest” meedoet…… 15 maat natuurlijk.

  Waarom maakt u zich dan zo druk met die lappen tekst, vreemd.:D:D:D
  Denk dat het een betweter is, maar wens hem veel succes met de verdere lappen tekst.

 141. Dame heeft em al eens betrapt op het “gewoon kopieren” van de lappen; zonder bronvermelding. Was best lachen toen. Ach, t zal allemaal wel; iedereen zou gewoon lekker actief moeten zijn met wat ie leuk vindt. Hier dus ook. Vind het wel jammer voor hem dat ie zo weinig respons krijgt. Maar je kunt niet alles hebben.

 142. Aan de woordvoerder van DENK werd vanavond gevraagd of hij ook vond dat politieke partijen niet vanuit het buitenland financieel gesteund zouden moeten worden. Ik was het er in ieder geval helemaal mee eens. Geen buitenlandse invloeden in onze politiek!

 143. @Sjakel

  Dag heer/mevrouw Sjakel, leuk eens een andere reaguurder te lezen op het politiek log van WLZ, niet dat u met deze twee zinnen veel toevoegt aan het geheel, maar men weet maar nooit wat er uit de eerste schichtige poging kan ontstaan.

  U denkt dat ik een betweter ben, zoals u weet denken staat vrij. Zelfs tegen iemand zeggen dat hij een betweter is, is uw goede recht, ik kan daarover alleen maar grinniken. Grinniken ja, omdat ik het vermoeden heb dat enige van mijn lappen tekst invloed heeft gehad op uw politieke spijsvertering. Dat de politieke spijsvertering bij u via het LINKER darmstelsel gaat, is na uw ⤽uitgebreide⤝ reactie niet zo moeilijk te raden. Dat u mij op het eind van uw armtierige poging om iets op het scherm te zetten, toch nog veel succes wenst verbaast mij, daar in uw linkse kringen, iemand met een ander zienswijze succes toewensen, meestal als een doodzonde wordt aangemerkt. Maar verder geachte heer/mevrouw Sjakel??.. ⤽Sans Rancune!⤝ ;D

 144. Sjakel = Opletter… gna, ;D gna, ;D zit ik mij “druk” te maken om die clown. Dat freubeltje is echt niet moeite waard om op te reageren

  Gijsje goochem, je verraadt je steeds weer met je dwangmatig geplaatste dansende poppetjes. 😀 😀
  🙂

 145. Tjonge, had ik zowat het intellectueel epistel van (onze) Dicky gemist.

  Hallo Zwolse Dicky, meester van de copy-paste. (zonder bronvermelding) De (man?) die op WLZ deze vorm van klakkeloos overnemen tot ⤽kunst⤝ verheven heeft. Zie zijn vorige inzendingen op het Pol.log. De notoire intrigant, die door zijn dwangmatige minderwaardigheid complex is verworden tot het schlemieltje van WLZ, en nog steeds niet begrepen heeft dat iedereen hem achter zijn rug uitlacht.. Stoer proberen over te komen met achterlijke teksten als: ⤽blonde schuimers⤝, ⤽dat iedereen hem zo??n fantastische kerel vindt⤝, iedereen regelmatig verveeld met oninteressante privé anekdotes⤝ en zo kan ik nog wel een dag of wat doorgaan. Typisch de symptomen van iemand met een diep geworteld minderwaardigheid complex. Je zou haast medelijden met zo??n figuur krijgen, maar dat kan voor deze intrigant niet opbrengen.

  Deze copy-paste boy probeert vanuit zijn beperkt verstandelijk vermogen mij te veroordelen, doormiddel van de aantijging dat ik lappen ⤽kopieer⤝. Inderdaad zullen er passages in voorkomen die herleid kunnen worden naar andere berichtgeving, maar als in deze berichtgeving wordt gesteld dat één van jouw linkse adepten overleden is, moet ik dan schrijven dat hij nog steeds de horlepiep danst? Probeer die versteende grijze massa in je bovenkamer weer eens tot leven te wekken, dan komt er misschien wat zinnigs uit je toetsen. En zo als altijd span je iemand anders voor je karretje, in dit geval Dame. Inderdaad heeft in het verleden Dame mij gewezen op het feit dat in mijn ⤽lappen⤝ passages voorkomen die in andere berichtgeving ook te lezen zijn. Een kwestie van plagiaat, ik dacht het niet. Documenteren heet dat in het Nederlands, ook wel je hersenen gebruiken om te voorkomen dat er bagger geschreven wordt. Zelfs bij de door jou aanbeden Joep, kom ik passage tegen die al eens geschreven zijn, dan zal ik over de linksdraaiende scribenten van Joop.nl maar niet hebben.

  Dus DROPPIE, zoals altijd is jouw aantijging van nul en gene waarde, een zielige/smerige poging om mij in diskrediet te brengen, maar dat komt waarschijnlijk voort vanuit je gereformeerde achtergrond.

  De ballen! :-*

 146. 🙂 Vol verwachting en hoop maar eens vroeg gekeken wat Real-nogwat reageerde. De 1e regel is genoeg voor me: grote dank Real. Jij ook vrolijke en gezellige feestdagen toegewenst :-*

 147. Zwaar eens met bernard, op 19 december 2016 18:55. Heb het helemaal gezien. Jammer dat SP en PvdA schijnbaar met opzet ontbraken….
  Wordt de sympathieke Klaver, van de doorgeslagen groenen (eens groen-rechts) nu als linkse voorman geframed 😮

  Sowieso duidelijk rechtse inslag bij de Tros/Avro-combinatie. :'(

 148. Mocht het hier overigens over de 2 verschrikkelijke gebeurtenissen van gister gaan….vergeet Zurich dan niet!

  Nee, geen zin om hier mee te doen met de discussie. Voer ik liever op een ander platform.

 149. hahaha real eagle heeft weer helemaal gelijk. Beticht worden van copy en paste terwijl dick de koning hiervan is. hahahaha

  Ja het is wat in met de aanslagen door moslims. Helaas zijn wij blank en geen moslim en dus gaat aanslagen nog heel lang door.

 150. Dick,
  Zurich? Wat heeft dat met de 2 verschrikkelijke gebeurtenissen van gisteren te maken?

  Nee, geen zin om hier mee te doen met de discussie. Voer ik liever op een ander platform.

  Heel goed, Dick! Lekker op joop.nl je geestverwanten opzoeken.

 151. Bericht door real eagle, op 19 december 2016 20:53
  Sjakel = Opletter… gna, smilies/grin.gif gna, smilies/grin.gif zit ik mij “druk” te maken om die clown. Dat freubeltje is echt niet moeite waard om op te reageren

  Maar je doet het wel.
  Dat Dame je betrapt heeft zit je nog steeds dwars. Dus de naam Pinokkio past precies bij jou.:P

 152. Sjakel, wie maakt zich nu druk over Dame? Bedoel je dat draaierige tutje dat wegloopt als ze het inhoudelijk niet meer bij kan benen met ‘r slaapverwekkende gutmenschbraaksels?

 153. Opletter-tje, ik mis de dansende poppetjes bij je verhaaltje. Je stijlfiguurtjes 😀 😀 vergeten? Nou, nu vluks een schone luier, en verder geen grote mensen lastig vallen. ;D

 154. Er is/was vandaag topoverleg in de achterkamertjes (crisis beraad) bij de traditionele politieke partijen, de politiek correcte deugmeute is een strategie aan het bedenken hoe ze die vreselijke Wilders kunnen stoppen. Stijgt die ⤽populist⤝ als een komeet in virtuele peilingen, wordt hij ook nog door de potentiële kiezer gekozen tot Politicus van Jaar 2016. Stemt me daar even ruim een kwart van de 40.000 deelnemers op Wilders, het plebs is volgens de politiek correcte trekpoppen moreel volledig de weg kwijt.

  De uitzending van de jaarlijkse publieksverkiezing bij een vandaag gezien, dan zal u de kinnesinne bij het snotneusje Klaver niet ontgaan zijn, het droop van zijn babyface af. Het jochie die zich zo graag voordoet als de Nederlandse ⤽Yes We Can⤝ Obama, stond er maar bedremmeld bij, het jochie zal in zijn jeugdige overmoed toch niet gedacht hebben dat hij Politicus van Jaar zou worden?

  In 2017 goed je best doen Klaver, zorgen dat tijdens je interrupties in de 2e Kamer je luierbroekje niet verschuift, dan bestaat vast wel mogelijkheid enige procenten bovenop de 11% van nu bijeen te schrapen. Het zonnetje in huis (2e Kamer) Dijsselbloem kwam op grote afstand als derde over streep, met een schamele 7%.

  Een indicatie geeft deze uitslag wel, een kwart van de 40.000 deelnemers aan deze verkiezing stemde op Wilders, kijk je naar de virtuele peilingen zit Wilders aan ongeveer het zelfde percentage. Dat wordt extra luierbroekjes verzamelen voor de politiek correcte partijleiders. Voor de eventuele geïnteresseerde partijleiders kan ik het informatieve boekje ⤽Juf Sas en de Plasklas⤝ aanbevelen.

 155. Bericht door real eagle, op 20 december 2016 15:05
  Opletter-tje, ik mis de dansende poppetjes bij je verhaaltje. Je stijlfiguurtjes smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif vergeten? Nou, nu vluks een schone luier, en verder geen grote mensen lastig vallen.

  Foifoifoi, Pinokkio8)

 156. Achteraf een goede zaak dat het AZC hier in Zwolle niet door is gegaan. In Duitsland zijn ze daar nu wel achter gekomen helaas wat voor ellende ze binnen gehaald hebben. De meeste asiel aanvragen komen in dit land ook nog eens van kansloze gelukzoekers die hier de boel lopen te verzieken.

 157. Bericht door real eagle, op 19 december 2016 22:23
  Tjonge, had ik zowat het intellectueel epistel van (onze) Dicky gemist.

  Mooi hé Brinkgreven, u vermaakt zich wel daar.:D

 158. Onze felicitaties van het jaar, gaan naar het hopeloos genuanceerde…..

  Sargasso bestaat 15 jaar!
  Door Steeph Gepost op 12:06 dinsdag 20 december 2016

  Misschien hier ook maar eens plakken/linken 8)
  Vanzelfsprekend word er alleen geplakt met bronvermelding.
  Dame heeft al eens opgezocht waar het strafrechtelijk toe kan leiden als je plagiaat pleegt (zonder goedvinden of bronvermelding…..nogmaals attentie Pinokkio Brinkgreven). Ja, als je je best wilt doen, is het op 1 van de Pol.logs terug te vinden. Misschien met behulp van de zoekmachine?

 159. Vooruit Pinokkio Brinkgreven, omdat je je er zo heerlijk over opwindt én omdat het gewoon kan. Iene nog dat….voor vandaag he; kan niet beloven wat er nogmeer in ’t vat zit. Maar weer eens een ouderwetsche kopiëren/plakken; geen linkt dit keer. Hoop dat je begrijpt waar ie vandaan komt… van http://www.joop.nl
  Zonder bronvermelding riskeer ik immers trammelant. En gaat men mij ook van liegen betichten 😮 Nee, zo wil niemand te boek staan….
  Hier is ie dan eindelijk, trusten alvast en droom niet over uberlange neuzen. Of wel, dat mag je zelf weten 😉

  Van Theo Brand
  Hoofdredacteur De Linker Wang[/b]

  Stervenshulp moet uitzondering blijven, ook voor GroenLinks

  Als de politiek er een collectief recht van maakt, wie moet dan de stervenshulp gaan uitvoeren? Welke beroepsgroep wil je hiermee belasten?

  cc-foto: Jason Matthews
  cc-foto: Jason Matthews
  Dat hulp bij levensbeëindiging onder voorwaarden mogelijk moet zijn, staat voor mij niet ter discussie. Op basis van een persoonlijke ervaring weet ik dat een zachte dood voor een terminale patiënt die uitzichtloos lijdt, heilzaam kan zijn voor betrokkene en daarmee ?? als er sprake is van open communicatie ?? ook voor zijn of haar omgeving.

  Er zijn ook mensen die psychisch ondraaglijk en uitzichtloos lijden. Dat lijkt mij een veel complexer verhaal waar ik gelukkig (nog) geen ervaring mee heb. Ook hier kan na een zorgvuldig proces gekozen worden voor euthanasie. Ook binnen de bestaande wetgeving.

  Ik vind dat stervenshulp de uitzondering moet blijven. De roep om het recht op stervenshulp voor iedereen boven een bepaalde leeftijd, lijkt me vooral een ideologisch gemotiveerd verhaal. Zelfbeschikking is dan het sleutelwoord. In het publieke debat wil de één niet voor de ander onder doen: ??kijk toch eens hoe liberaal en ruimdenkend ik ben??. Maar wat vergeten wordt is dat zelfbeschikking en autonomie weliswaar belangrijk, maar in het menselijk samenleven nooit absoluut zijn. Mensen hebben ook andere waarden en verlangens. Niemand is een eiland. Geen wonder dat de PCOB en Unie KBO, twee grotere ouderenbonden, heel kritisch zijn en bezwaren maken inzake het recente wetsvoorstel van D66-Kamerlid Pia Dijkstra ??Voltooid Leven??.

  Natuurlijk komen mensen in de laatste levensfase vaak voor grote vragen te staan. Is mijn leven nog de moeite waard? Wat heeft het allemaal voor zin? Mensen gaan daar verschillend mee om. En de antwoorden op deze vragen kunnen ook van dag tot dag verschillen. Levenskunst groeit misschien wel naarmate je ouder en gebrekkiger wordt.

  In onze cultuur is het marktdenken sterk aanwezig. Wat kost het? Wat en wie heeft (nog) nut? Kunnen we het niet efficiënter organiseren? Dat zijn vooral de vragen die klinken. Mensen kunnen mede hierdoor een gevoel krijgen van overbodigheid. En dat moeten we niet willen, vindt bijvoorbeeld ook schrijfster Vonne van der Meer. In het decembernummer van magazine De Linker Wang staat een boeiend interview met haar naar aanleiding van haar boek ??Winter in Gloster Huis?? dat over deze thematiek is verschenen.

  Stervenshulp moet de uitzondering blijven. Als de politiek er een collectief recht van maakt, wie moet dan de stervenshulp gaan uitvoeren? Welke beroepsgroep wil je hiermee belasten? Weinigen staan te juichen. En wat wordt de norm als je volstrekt afhankelijk bent? En hoe kijken mensen naar zichzelf? Gaan ze zich sneller overbodig voelen? Mag het afhankelijk zijn nog zin geven? Bijvoorbeeld de voldoening die iemand beleeft om te zorgen, waardoor degene die zorg ontvangt weer iets betekent voor degene die zorgt biedt? Of worden deze subtiele onderlinge gevoelens, en de zingeving die kan ontstaan vanuit een zorgrelatie, dan sneller gezien als softe compassie en ondoelmatige dwaasheid?

  Autonomie is een belangrijke waarde. Maar het gaat ook om de vraag hoe we willen samenleven en hoe we willen omgaan met kwetsbaarheid en afhankelijkheid. Ik wil kiezen voor een ??cultuur van het leven?? waarin stervenshulp vanuit barmhartigheid de legitieme uitzondering blijft. Juist die legitimiteit ?? die er dankzij de huidige euthanasiewet is ?? ervaar ik als een positieve verworvenheid. Maar het gaat dan nadrukkelijk wel om uitzonderingen onder heldere voorwaarden.

  Ik hoop dat mijn eigen partij, GroenLinks, voor de tweede route kiest. Ik zie het als de gulden middenweg tussen enerzijds het dogmatisme van christelijk-rechts en anderzijds de tunnelvisie van een aantal liberalen die in ons land relatief veel invloed lijken te hebben.

 160. 🙂 Bedankt voor de constructieve bijdragen heren (?).
  Heb dit grijze pol.log graag een beetje ingekleurd.

  Werkzuh/verveelzuh/irriteerzuh/lachzuh (zal wel niet)….
  Doe in elk geval waar je zin in hebt, het leven is maar kort en vaak vol tegenslagen….natuurlijk ff positief afsluiten.

  :-*… :P…. 😀

 161. Den Haag – In de PvdA-fractie heerst grote verslagenheid nu Kamerleden hun plek te horen hebben gekregen voor de kandidatenlijst voor de verkiezingen.

  De wekelijkse fractievergadering op dinsdagochtend was om te huilen, nu blijkt dat het overgrote deel van de PvdA-parlementariërs geen verkiesbare plaats krijgt. Zo kunnen alleen Kamervoorzitter Arib (2), fractieleider Kuiken (6) en financieel specialist Nijboer (7) op een plek in de top-10 rekenen.

  Staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur) wordt beloond voor het opruimen van de puinhopen die haar voorganger Mansveld op het ministerie achterliet en krijgt de vierde plek. Ook vicevoorzitter van de FNV Gijs van Dijk en minister Dijsselbloem (Financiën) staan in de top-5. Minister Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) zou de hekkensluiter van de top-10 zijn.

  De PvdA schommelt rond de tien zetels in de peilingen. Donderdag wordt de kandidatenlijst officieel bekend gemaakt.

  Gaan ze nu al huilie huilie doen bij de Partij van de Allochtonen 10 zetels dat is wel erg optimistisch:D:D:D

  @Psycholoog sloot bij Wvf???:P:P

 162. Beter Geert dan Lodewijk Ashadin want die Partij van de allochtonen heeft het hele land laten vollopen met al die kansloze asielzoekers en criminelen.Pas maar op Dick dat er geen aanslag in winkelcentrum Stadshagen komt door zo’n gek je zult er maar net lopen met je blonde vrouwtje hup Pvda hup Pvda er kan nog meer bij.

 163. Ja, t zal je gebeuren zeg! Maar, misschien vreemd, ik ben er nog geen seconde bang voor. Vorige week zaterdag, veel volk rond de Grote Kerk, bij zo’n gezellig Kerst gebeuren. Heb gelukkig geen veiligheidsdingetjes gezien. Ook niet opgelet. Laten wij die nuchtere Nederlanders blijven, die nog onbevreest kunnen feestvieren. Angst is altijd al een slechte raadgever geweest.

 164. Sylvana Simons gaat weg bij Denk. Ze start haar eigen politieke partij, met de naam Artikel 1. Met Artikel 1 gaat ze meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart.

  Dat zegt de voormalige tv-presentatrice zaterdag in interviews met de NOS en de Volkskrant.

  Als reden voor haar plotselinge vertrek noemt Simons de reactie van Denk op de bedreigingen aan haar adres. ,,Sinds mijn aantreden bij Denk heb ik veel warme reacties gekregen, maar ook veel bedreigingen. Juist op zo’n moment is het belangrijk dat je je bij een partij geborgen voelt. Daarin ben ik teleurgesteld”, vertelt Simons aan de NOS.

  Denk meldde de bedreigingen aan de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), die met maatregelen kwam. “Voordat die maatregelen werden toegepast, werd mij al duidelijk dat Denk vooral bezig was met het vieren van de media-aandacht, en niet met mijn welzijn”, aldus Simons in hetzelfde interview. In de Volkskrant zegt ze: ,,In onze groepsapp reageerden ze ’s avonds jubelend op de media-aandacht die de persconferentie genereerde. Maar Tunahan Kuzu heeft mij tot op de dag van vandaag niet gebeld en gevraagd hoe het met me gaat.”

  Ook kon Simons zich niet meer vinden in de stijl van de partij, zegt ze in de Volkskrant ,,Denk appelleert aan boosheid en gedijt bij polarisatie, maar biedt geen lonkend perspectief en toont geen leiderschap. Ik ben blij dat ze racisme op de politieke agenda hebben gezet, maar ik wil niet alleen maar tégen iets zijn????. Met de naam van haar eigen partij refereert ze aan het eerste artikel van de grondwet, dat gelijke behandeling voor iedereen garandeert en discriminatie verbiedt.

  Begin december begonnen Simons en Ian van der Kooye, tot zaterdag strateeg en campagneleider van Denk, met gesprekken voor hun nieuwe partij. De twee besloten hun oud-partijgenoten niet in te lichten over hun vertrek. ,,Een scheiding komt niet van de ene op de andere dag. Soms moet je ’s nachts ertussenuit knijpen omdat je partner je niet onbeschadigd zal laten gaan”, zegt Simons in de Volkskrant.

  Simons en Van der Kooye werken nog aan het partijprogramma en de kandidatenlijst.

  De oud-presentatrice sloot zich in mei aan bij Denk, waarna zij meerdere malen werd bedreigd. Zeker tien mensen worden daarvoor door het Openbaar Ministerie vervolgd.

  Hahaha prachtig dit de opperpiet heeft weer wat te klagen en trekt de stekker der al weer uit.Het volk is niet te vertrouwen dat blijkt wel weer.1 Groot zakie en alleen maar voor eigen gewin.Nee dan maar de Pvv misschien niet democratisch maar de partij blijft aardig bij mekaar.
  Hup Geert op naar de 40 zetels.
  Misschien dat deze onbetrouwbare sensatiezoekster wel naar de partij van Lodewijk Ashadin kan of naar de partij van de gladde veilingmeester.Ze kan natuurlijk ook nog Singh Varma binnen halen dat is ook wel een stemmenkanon.

 165. Hahaha inderdaad Dirk. De grootste racisten zijn de anti racisten. Het was te verwachten dat zij niet op de nog te presenteren kieslijst staat van 30 december. Hoe dan ook zeurpiet Simons 15 jaar geleden in een interview met volkskrant:

  Als je op zwarte mannen valt, heb je echt een probleem. Vrouwen, wit en zwart, die op zwarte mannen vallen, zijn vaak alleen en lopen tegen dezelfde dingen aan. Ontrouw, onbetrouwbaarheid, het onvermogen van die mannen om over gevoelens te praten. Een Nederlandse vriendin van mij had een donkere vriend. Zijn samen op vakantie geweest en noem maar op. Krijgt ze opeens een telefoontje van hem: blijkt hij op het punt te staan met een ander te trouwen.⤝

  Of deze van haar twitter:

  Sylvana Simons ⤏@SylvanaSimons 30 jun. 2015

  Mama stuurt ’n foto van haar op mijn leeftijd. Da’s effe schrikken. Ik lijk zó op haar, weet nu dat ik later ook een kromme Chinees word

  Bedoel ik racistisch hokjes denken van mevrouw Simons. Na haar verkiezingsfiasco kan zij zo terug op de bananenboot naar Suriname. Niemand die haar nog wil hebben.

 166. Beetje de schoolmeesterversie van Timmerfrans, als je ‘m zo ziet. Trap er niet in. Ed van der Vaart, raadslid voor D66 in Eemnes (hier met meer passende hoodie), is gisteren na tussenkomst van twee politiewagens met agenten aangehouden & opgepakt omdat hij met een hamer achter vuurwerk afstekende kinderen aan ging, een tas vuurwerk in de sloot slingerde en met zijn fiets op de kinderen inreed. Twee kinderen zouden letsel hebben opgelopen. Explosieve Edje heeft de nieuwjaarsnacht in de cel doorgebracht en er is door diverse slachtoffers aangifte tegen hem gedaan. En verder blijft het stil aan de overkant, want nou ja, laten we wel wezen. Ook al was de War on Rotjes beduidend wapenstil nu Arno Bonte & ANP dit jaar geen vuurwerkmeldpunt hoaxten, vuurwerk is toch gewoon milieuracisme, D66 is een intrinsiek deugende verbindingspartij en nieuwjaar vieren is natuurlijk haram. Dus Ed deed ook maar gewoon zijn burgerplicht. Als je partijleider al met grote hakbijlen lekker verder staat te kloven, kun je als lokalo natuurlijk niet achterblijven. Bedankt, Ed!

  Hier zal de gladde veilingmeester Pechtold niet blij mee zijn.
  Shame on you D66

 167. De paniek slaat toe bij de PvdA, de draaitollen partij onder leiding van de nieuwe Messias Lodewijk Asscher gaat opnieuw haar partijprogramma aanpassen. Zoals iedereen weet zitten er bij sociaaldemocraten maar een paar mensen met een beetje redelijk verstandelijk vermogen, maar die worden uit de partij gezet, of stappen zelf op. Dan blijven er automatisch alleen maar mensen over met linkse hersencellen. Zoals altijd wreekt dit gebrek zich tegen de tijd als er echt nagedacht moet worden, en er een visie/partijprogramma moet worden opgesteld i.v.m. de komende verkiezingen.

  Dus goede raad is dan duur, voor de overgebleven naïevelingen die niet in staat zijn om uit hun beperkte hersencellen inventieve ideeën te peuren. Het huidige partijprogramma is/was volgens de nieuwe partijleider Lodewijk Asscher niet afdoende om de teleurgestelde / gillend weggelopen achterban terug te brengen in het warme sociaaldemocratische nest. Maar hoe moet je binnen een partij zonder vast omlijnde ideologie en/of ideeën zoiets verwezenlijken, daar had de top van het splinterpartijtje onder leiding van de nieuwe Messias wel een idee over. Een bekend gegeven is dat ⤽JATTEN⤝ door PvdA??ers tot een kunst verheven is, en zij niet schromen deze vorm van proletarisch winkelen op alle vlakken toe te passen. Dus wordt/werd er stiekem geloerd in de keuken van de SP, om zo haar onvermogen te maskeren zelf een representatief verkiezingsprogramma op te stellen. Deze stuiptrekkingen geven haarscherp weer in wat voor miserabele toestand de partij van de ⤽deugmensen⤝ zichzelf heeft gemanipuleerd.

  Dus na het ⤽JATTEN⤝ van aansprekende punten uit het SP programma (punten waar de SP al jaren voor staat) is besloten dat de PvdArmoede een linksere koers gaat varen en zich gaat richten op typisch socialistische thema??s als zorg en onderwijs. Een echt ROOD geluid dus, op de melodie van socialisten sluit de rijen, enz.enz.
  Asscher heeft het licht (avondrood?) gezien, en wil het vrije verkeer van personen aanpakken, en daarmee de ⤽oneerlijke concurrentie⤝ voor Nederlandse arbeiders, hij wil namelijk de arbeider weer centraal stellen. Nadenkertje: ⤽heeft deze gladjakker de afgelopen vier jaar op het pluche alleen maar liggen snurken?⤝

  Met nog wat belastingplannetjes (ook gejat) die z.g. te goede komen aan de arbeider en zorg probeert deze socialistische intrigant de PvdA luchtbel weer omhoog te stuwen. Verkiezingsbraaksel, luchtfietserij, holle frasen, leugens, loze beloftes,????????..enz. Na 15 maart wordt het een paar weekjes kwartetten door wat voor partijen dan ook, en worden alle holle verkiezingsfrasen bij het grofvuil gezet, en begint het uitwringen van de Nederlandse burger opnieuw. Dit alles ter eer en glorie van ⤽onze volksvertegenwoordigers⤝.

  Even checken of er geen passages in mijn schrijfseltje voorkomen die kunnen lijden tot de kreet: ⤽PLAGIAAT!⤝. Na nauwgezette controle, blijkt dat volgens mij niet het geval, of het moet de aanduiding: ⤽Asscher/PvdA⤝ zijn.

  ⤽uw scribent slaakt zucht van verlichting⤝ ;D

 168. Wat een ongelofelijke ⤽zak hooi⤝ is die Halbe Zijlstra fractie voorzitter van de VVD toch. Voor het kerstreces met veel aplomb verkondigen dat de VVD onder geen beding zou samenwerken met de PVV om te komen tot een eventuele coalitie, maar binnen een maand heeft deze ⤽onbuigzame⤝ Fries zijn keuteltje alweer ingetrokken. Wat blijkt, de VVD begint hem schijnbaar te knijpen, nadat Wilders met zijn PVV inmiddels een gat van 10 zetels heeft geslagen t.o.v. de VVD in de virtuele peilingen is deze stoere Fries blijkbaar terug gefloten door het partijkader.

  De VVD elite kan het zich namelijk niet veroorloven om de PVV buiten te sluiten, daar het dan misschien met 3/4 of meer partijen om de tafel moet gaan zitten om een coalitie te vormen, ik zou zeggen ⤽tel uit je winst!⤝. Een onwerkbaar kluwen van elkaar bijtende politieke denkbeelden, dat als men utopisch tot een vergelijk zou komen, binnen de kortste keren implodeert. Natuurlijk gilt politiekcorrect al tijden dat het ondenkbaar is om de PVV regeer verantwoordelijkheid te geven, want vanuit hun ⤽democratische⤝ denkbeelden moet deze partij kaltgesteld worden.
  Maar er is niets zo vloeibaar als politici als het om pluche gaat.

  Volgens ⤽draaier⤝ Zijlstra is het volkomen normaal indien de PVV de verkiezingen wint deze het initiatief neemt en bij voldoende pluchegeile medestanders zelfs de premier levert. Maar laat de PVV deze uitspraak van Zijlstra maar met een dikke korrel zout nemen, want net als zijn illustere draaitol Mark Rutte staat de VVD er om bekend om tijdens de campagne een z.g. ⤽zuiver⤝ liedje te zingen, maar vervolgens over te gaan tot een afgrijselijk ⤽vals⤝ liedje.

  Of Wilders inderdaad regeer verantwoordelijkheid op zich wil nemen, is glazenbol/theeblaadjes kijken daar met 30 + zetels in kamer met enige medestanders VNL/Baudet oppositie voeren misschien ook een interessante optie is.
  Wilders zit op dit moment glimlachend/meesmuilend van afstand het gekakel te aanschouwen, en wacht op zijn gemak af hoe de muizen zullen lopen. Leuke/interessante tijden tot 15 maart, maar eens kijken hoe de rest van de politieke partijen zich hier uit wurmen, en zeker niet te vergeten het ⤽(on) bevooroordeelde⤝ journaille.

 169. Nou daar ben je klaar mee bij de PvdA, denk je dat er een nieuwe Messias is opgestaan blijkt het een ⤽verward⤝ persoon te zijn. Een persoon met de welluidende naam Lodewijk Asscher, die niet het verschil ziet tussen iemand verbaal aanvallen, of fysiek geweld gebruiken. Wat oreert namelijk deze verwarde Lodewijk: ⤽door tijdens zijn proces de rechters (verbaal) aan te vallen, gedraagt PVV leider Geert Wilders zich net als de fysieke belagers van agenten tijdens Oud en Nieuw⤝

  Laat deze uitspraak even op u inwerken??????..Mag ik het zo zeggen, deze ⤽verwarde⤝ man kletst uit zijn nekharen of te wel uit zijn nek. Er zit nogal wat verschil tussen het verbale geweld ⤽neprechtbank/neprechters/PVV hatende rechters⤝ waarmee Wilders de rechtbank die hem veroordeelde bestookte, en het fysieke geweld doormiddel van het bestoken met vuurwerkbommen tijdens Oud en Nieuw van de politie en ambulancepersoneel.

  De ⤽verwarde⤝ vicepremier noemt Wilders een pyromaan, aangezien de PVV voorman met zijn uitspraken ⤽eigenlijk de Grondwet in de fik steekt⤝. Hebben we dan nog een Grondwet, Asscher verwart dit geschreven document toch niet met GRONDVERF, waar de huisschilders uit Brussel (de EU) hun eigen ⤽democratische⤝ afwerklaag inmiddels centimeters dik overheen gekwast hebben?

  Laten we de uitspraken van deze ⤽verwarde⤝ man niet te zwaar nemen, zijn partijtje is nadat hij met veel aplomb tot listtrekker is gebombardeerd er in virtuele peilingen nog zeteltje op vooruitgegaan, in tegenstelling tot zijn illustere voorgangers Cohen/Samsom die nadat zij tot lijsttrekker werden gekozen een sprong omhoog maakten in de peilingen.
  Zodoende dat deze ⤽kat in het nauw⤝ misschien zulke rare sprongen/uitspraken doet, maar of dat een boost in de peilingen zal geven, is te betwijfelen.

  Natuurlijk hoort het bekritiseren van je politieke tegenstander bij een verkiezingscampagne, maar de tegenstander vergelijken met crimineel tuig is over the top. Dat zegt meer over jezelf dan over je tegenstander. Laten we reêel blijven, rechters en openbare gezagsdragers zijn geen halfgoden en dus feilbaar, al denken ze daar zelf vaak anders over. Het zijn en blijven mensen die net als u en ik fouten kunnen maken, dus kritiek op hun handelen, moet mogelijk zijn.

  Is Wilders ongenaakbaar, bij lange niet. Hij laat (te?) vaak steken vallen, en moet zeker kritisch gevolgd worden. Maar kom dan met steek houdende argumenten, en kom niet met suggestieve absurde verhaaltjes al zou hij figuurlijk vuurwerkbommen naar de rechters hebben gegooid.

 170. PvdA-leider Lodewijk Asscher wil dat Nederlanders weer trots zijn op hun eigen land. Door toenemende onzekerheid, bijvoorbeeld door terreurdreiging en de schaduwkanten van migratie, zou die trots gevaar lopen.

  ⤸Velen van ons leven met de angst langzaam te verliezen wat we hebben en wie we zijn. Onze vrijheid, onze openheid⤝, aldus Asscher op zijn partijcongres in Utrecht.

  De PvdA-voorman benoemde expliciet criminele asielzoekers uit veilige landen, die steeds vaker voor overlast zorgen in Nederland. ⤸Door criminelen uit veilige landen die ten koste van echte vluchtelingen misbruik van ons asielsysteem, wordt de wil om uit te blijven gaan van het goede soms behoorlijk op de proef gesteld⤝, zei de sociaaldemocraat. Hij waarschuwde tegelijkertijd dat ??mensen die in iedere Achmed een gevaar zien?? niet de macht mogen grijpen.

  Asscher haalde daarmee uit naar PVV-voorman Geert Wilders. ⤸Tegen hem zeg ik: jazeker Nederland is van Ons. Maar wij laten bangmakers niet bepalen wie bij Ons hoort en wie niet. Nederland is van ons allemaal!⤝

  Ook de VVD kreeg een sneer, omdat die Nederland als een BV zou zien.

  Volgens Asscher hebben we in Nederland meer gemeen dan wat ons verdeelt. Hij zei te dromen van een toekomstig, divers opgebouwd Oranje-voetbalelftal dat ons land over vijftien jaar wereldkampioen maakt. ⤸Abel, Cem, Jaap, Mouad, Justin, Luca en Annas. Als één team.⤝

  Het PvdA-publiek vond het prachtig. In de zaal waren kartonnen platen met Asschers naam uitgedeeld die omhoog werden gehouden, al ware het een Amerikaanse verkiezingsconventie. Het diende om het enthousiasme voor de rode leider te onderstrepen. Eerder vandaag nam Diederik Samsom afscheid van de het congres. Hij werd vorige maand door de PvdA-leden aan de kant gezet, omdat ze de toekomst zonniger inzien met Lodewijk Asscher.

  Wat een idioot die Lodewijk Ashadin Het Nederlands voetbal elftal vergelijken met de Nederlandse samenleving.Die harlekijn is nog gekker als gek.
  Ik ben al jaren niet meer trots op dit land het land is weggegeven Mohammed Mustafa en Erdogan.
  Meneer Ashadin Surinaamse voetballers zijn ook niet trots op dit land het liefst lopen ze met de Surinaamse vlag op de schoenen en het Wilhelmus mee zingen doen ze zowie zo al niet een uitzondering nagelaten.
  Nee mij stem gaat zeker naar Geert en hopenlijk nog vele miljoenen.
  Afrekenen met die gladde glippers ook met Rutte die de Pvv al weer uitsluit.

 171. Wat zijn de politieke partijen toch eensgezind/inventief in het bedenken van de algemene nieuwe verkiezingsslogan, die de potentiële kiezer op 15 maart over de denkbeeldige streep moet trekken. De allesomvattende slogan is: ⤽UITSLUITEN!⤝. De VVD/D66/CDA/GroenL?SP/PvdA willen niet met PVV naar bed, de SP wil niet tussen lakens met de VVD, en ik zal ongetwijfeld nog wel enige uitspraken van de wat mindere goden over het hoofd hebben gezien die ook voor bepaalde politieke denbeelden allergie/smetvrees hebben.

  Democratie! Het meest bezongen systeem dat mensen de meeste vrijheid geeft in hun doen en laten. Democratie, toegepast in de politiek is het summum aan vrijheid om een politieke richting te kiezen die je goeddunkt, en deze samen met andere politieke partijen te mixen tot een aanvaardbaar geheel. Behalve als het natuurlijk bij een deel van de politieke partijen niet uitkomt wat een groot deel van het domme klootjes volk eventueel zal aankruisen in het stemlokaal. Dan gaan ze op voorhand deze mensen UITSLUITEN!

  Zo ook ⤽onze⤝ LINKS liberale premier (van alle Nederlanders, en hoeder van de democratie?) Rutte die een soort van ergerlijke minachting ten toon spreid naar mensen die PVV stemmen. Is dit de ultieme vorm van democratie??.., of is dit een vorm van dictatoriaal optreden om een rivaliserende politieke partij in samenwerking met diverse politieke medestanders binnen een cordon sanitair te plaatsen?

  Is het VVD arrogantie, of is het de zoveelste campagne leugen van deze notoire leugenaar die stoer op de pauken slaat met: ⤽de kans dat de VVD gaat samen werken met de PVV, is NUL!. Met inmiddels in de virtuele peilingen een achterstand van 11 zetels t.o.v. de PVV begint teflon Mark rare kunsten te vertonen, die er echt niet toe zullen leiden dat opgestapte ex VVD kiezers verleidt worden tot terugkeer naar de ⤽moederpartij⤝. Rare partij de VVD, waar steeds meer tegenstrijdige kreten ten toon gespreid worden, Halbe Zijlstra zet afgelopen week de deur weer open voor de PVV, maar Rutte doet het een paar dagen later met een klap weer dicht. Consistent beleid is dat zeker niet, eerder een vorm van zwabberen. Rutte noemt regelmatig voorstellen van andere politieke partijen ⤽warrig⤝, zou het niet zinnig zijn dat hij betekenis van zelfreflectie eens opzoekt in een woordenboek?

  Zit er nog zoveel rancune bij Rutte over het mislukken van het Catshuis overleg tijdens Rutte 1? Volgens onze aalgladde premier betekent dat er geen samenwerking tussen VVD/PVV mogelijk is, nog niet dat hij de kiezers van de PVV uitsluit. ⤽Met hen zijn we in gesprek, het zijn fatsoenlijke mensen met terechte zorgen⤝. Met een pleistertje op een grote wond, stop je geen pijn, Rutte. 15 maart worden de kaarten geschud, even afwachten wat er dan nog over is van je arrogantie.

 172. Daar is het weer, het eeuwige wensdenken van de SP, met name onze nationale ⤽teddybeer⤝ Emile Roemer. Hij daagt linkse partijen uit tot een ⤽progressief blok⤝ tegen Rutte. Nu schat ik in dat het merendeel van de kiezers geen bezwaar zal hebben als Rutte eindelijk met pek en veren over de schutting gewipt zal worden, maar of dit doormiddel van een ⤽progressief blok⤝ zal gebeuren is zoals ik hierboven al aangaf ⤽WENSDENKEN!⤝

  Dat Roemer zijn SP en Rutte zijn VVD qua politieke ideeën net zo ruim/diep van elkaar afstaan als de kloof Grand Canyon is een vaststaand feit, daar is inderdaad geen politieke mix van te maken. Precies zoals er geen mix valt te maken van een ⤽progressief blok⤝ er is al jaren aangetoond dat deze wens een utopie is, en geen draagvlak heeft. Ook al is het op zich geen slecht idee. Ego??s als Asscher/Klaver hebben hier geen zin in, nu ze zelf eindelijk wat meer in de publieke schijnwerper komen te staan, en zich naar buiten toe kunnen profileren als ⤽redder des vaderland⤝.

  Maar dan nog, wat heet een ⤽progressief blok⤝, een samenraapsel van drie partijen SP/GroenLinks/PvdA op dit moment goed voor het schamel aantal van 36 zeteltjes in de peiling. Laten we ruim denken, en het CDA 16 zetels als links beschouwen (wat ze ook zijn) en daar nog enige pluchegijle snipperpartijen die voor regeer verantwoordelijkheid hun eigen moeder zouden verkopen bij voegen. Dat worden dan 50+/CU/PvdD die samen opgeteld 19 zetels aanbrengen. Hoera! Dan hebben we 72 zetels, maar ook zeven partijen die binnen vak K hun zegje willen doen, in een minderheidskabinet. Want geloof maar niet dat D66 toe zal treden in deze ratjetoe. Voor een meerderheid moet er dan nog gezocht worden naar 4 zetels, wat impliceert dat er een 8e partij bij moet komen. Kunnen we het nog volgen Roemer, of ben je inmiddels genezen van je utopische gedachten kronkels. Fijn dat je weer met beide voeten op de grond staat.

 173. Brekend nieuws!…. We hebben in Nederland een politici (lijsttrekker van GroenLinks) met een nieuwe nevenfunctie: ⤽Stand up Comedian⤝. Het geinponem Jesse Klaver heeft zich namelijk kandidaat gesteld voor het premierschap. Het idee alleen al, zal zelfs bij zijn linkse ⤽vrienden⤝ met een homerisch gelach zijn ontvangen.

  Moeten we aan dit zelfkickend/hilarische verhaaltje nog meer aandacht besteden? We hebben weer eens kunnen lachen om een zelfkickende politieke nitwit, laten we het hier maar bij laten. 🙂

 174. We zitten weer dik in de propaganda oorlog, het carrousel draait weet op volle toeren.????Voor het NOS journaal, NIEUWSUUR, de VARA, RTL, en natuurlijk in hun kielzog het onvermijdelijke journaille van de papieren vodjes, die wij nog steeds kranten noemen is het hoogtij. Alles staat weer bol van hoe goed de linkse traditionele partijen het wel niet met ons voor hebben. Ze gaan weer vol op het orgel, het maakt ze geen bal uit wat er gezegd/geschreven maar vooral gelogen wordt, als we maar niet van het geijkte/platgetrapte paadje afwijken die de politiek correcte ⤽deugmensen⤝ samen met de media voor ons uitgestippeld hebben.

  De aanhang van de PvdA, of liever gezegd wat er nog over is snottert nog steeds dat er de afgelopen regeer periode een te rechts beleid gevoerd is, terwijl de wat minder gereduceerde VVD het tegenoverstelde huilt. De schoothondjes van het huidige rariteiten kabinet, D66, CDA, CU, GroenLinks en SGP realiseren zich dat ze de afgelopen vier jaar alleen maar gekeft en gekwispeld hebben, en zijn nu aan het oefenen hoe ze als een volwassen hond moeten blaffen om de rest van de politiek correcte roedel tot 15 maart ⤽angst⤝ aan te jagen. Oftewel zoveel mogelijk kiezers terug te blaffen in hun ⤽geriefelijke⤝ politieke hok.

  Dit hele circus wordt enthousiast ondersteund door de treurbuis ⤽toppers⤝ als Pauw/van Nieuwkerk/ Huys en de wat mindere goden. ⤽Journalisten⤝ die tot hun haarvaten behept zijn met het PvdA virus, die zo geïnfecteerd zijn door deze linkse sekte, dat het er op lijkt als ze deze zouden verlaten/afvallen net als bij de islam moeten bekopen met de dood. Deze ⤽onafhankelijke⤝ apostelen heb ik nog nooit kunnen betrappen op zelfstandig nadenken, laat staan op een kritische kanttekening op het door hen aangehangen geloof.

  Als we zo eens om ons heenkijken/luisteren, valt het op dat de gemiddelde kiezer niet of nauwelijks geïnteresseerd is in politiek en dat ze veel zo niet alles slikken van de bevooroordeelde media, waarbij moet worden aangetekend dat er een tendens gaande is dat er een groot aantal kiezers deze leugenbubbel inmiddels door geprikt hebben. Nu maar hopen de rest het niet alleen bij mopperen laat, als het laatste verzorgingshuis sluit en/of vader/moeder/grootouders 24 uur in een poepluier moet zitten. Of dat er op de zorg nog meer beknibbeld wordt, en het ⤽eigen risico⤝ na de 15 maart als een komeet omhoog schiet. Er zijn GENOEG alternatieven????????????????????????????????????????. LAAT JE GEEN ZAND IN OGEN STROOIEN DOOR DE DEUGMENSEN EN DE MEELOPERS VAN DE MEDIA!

 175. En dan dit nog:

  Anonymous dreigt Trump met aanval

  WASHINGTON – Hackersgroep Anonymous dreigt Donald Trump, die vrijdag president van de Verenigde Staten wordt, met een aanval. Op het semi-officiële Twitter-account YourAnonCentral zegt Anonymous dat Trump spijt zal krijgen van de komende vier jaar, waarin hij president is.

  Anonymous beschuldigt Trump van ”financiële en persoonlijke banden met Russische criminelen, kinderhandelaren en witwassers.” De groep voegt er aan toe: ”We zitten niet langer in de jaren 80, informatie verdwijnt niet, het is er allemaal.” Volgens Anonymous is Trump betrokken bij ”heavy shit” en is ”je vader er niet meer om je te beschermen”.

 176. SLECHTE VERLIEZERS!,??.. dit etiket kunnen we blind op de Amerikaanse Democraten plakken. Net als in ons land, zijn ook de progressieve mensen in Amerika rancuneus/haatdragend als ze hun zin niet kunnen doordrijven. Allerlei futiliteiten worden minutieus onder een vergrootglas gelegd en in chocolade letters op de voorpagina van de hun welgezinde media en treurbuizen tentoongesteld, in de hoop??????????.ja, in wat voor hoop? Hopen ze hiermee alsnog te voorkomen dat Trump morgen wordt ingezworen als President?………… Rare snuiters, die progressievelingen.

  Hun voorzanger Barack Hussein Obama, is het grote voorbeeld/initiatiefnemer voor de Amerikaanse democraten, zijn uitlatingen/handelingen tijdens zijn zwanendans als President getuigen van een dermate rancuneuze karaktertrek dat dit zelfs door vooraanstaande democraten als Bullshit wordt aangemerkt. Een rancuneuze handeling die zeker met onbegrip werd bekeken was de onthouding van stemmen (geen veto) in de VN, tot een resolutie t.o.v. het nederzettingen beleid van Israël aan de orde was. Trump, kan hier alsnog alleen maar meewaardig om lachen, daar hij al heeft aangekondigd deze absurde handeling binnenkort naar het rijk der fabelen te knikkeren. En terecht!

  Verder heeft de voor de B?hne zo vriendelijke Barack nog wat speldenprikken uitgedeeld met wat minder in het oog springende oprispingen. Zo is door hem als zijnde Keizer Nero gratie verleend aan meer dan duizend gewelddadige druggerelateerde misdadigers. Meer dan welke voorafgaande President dan ook. Als afscheid cadeau aan de nieuwe Minister van Justitie die juist een voorstander is van een harder drugbeleid. Yes We Can?

  Trump, komt met het voordstel/belofte dat hij voorlopige de overbodige milieuregels die de economie schaden in de ijskast wil zetten, om werkgelegenheid te scheppen in de kolen en olie industrie. Dan heeft hij buiten het rancuneuze baasje Obama gerekend, die in zijn laatste week als half god van Amerika nog even snel grote gebieden als ⤽beschermd natuurgebied⤝ uit zijn hoge hoed toverde. In o.a. de zee van Chukchi/zee van Beaufort mag niet naar olie/gas geboord worden. Als ⤽toetje⤝ verordende ⤽Yes We Can⤝ dat in 31 gebieden voor de Atlantische kust het zelfde van toepassing is. Niet dat Trump deze stupide regelingen niet kan terugdraaien, maar het vertraagd zijn doelstellingen, want er zijn wel complexe rechtszaken voor nodig.

  Verder is op voordracht van moslim adept Obama het registratiesysteem voor bezoekers uit moslimlanden ontmanteld, dat als startpunt gebruikt had kunnen worden voor de database die Trump wilde voor Moslims. Maar ja, als door de knieen gaat en de hand kust van de Koning van Saoedi-Arabië, mag zoiets verwachten, nietwaar?

  Amerikaanse / Europese ⤽progressieven⤝ het zijn klonen van elkaar, die hun nederlagen slecht kunnen verdragen.
  Onvolwassen gedrag, kleuter gedrag komt eerder bij mij op.

 177. ……vroeger keek ik nog naar Toon Hermans. Wat een bijzonder gratis vermaak toch op WLZ. Wanneer kunnen wij je volgende bijdrage verwacht @real eagle ?

 178. Janna, zichtbaar is geen geheel onzichtbare dimensie, komisch is een grappige dimensie die mijn onzichtbarheid kan beschadigen. Help.

 179. Jammer dat het Museumplein, zover weg is.
  Sowieso, want het is daar in de buurt ook heel goed toeven 😀

  Want 1000 demonstranten, vind ik niet echt veel

  Ze kunnen in de overtuiging zijn van miljoenen Nederlanders, die hen moreel steunen aangaande de leus!

  Denk alleen al aan Christelijk-NL
  Ook bijvoorbeeld de vele Joga/zweverige/spirituele/Boedisten bijvoorbeeld. Bijzonder veel niet-gelovigen ook en aanhangers van andere religies.

  LIEFDE en samen staan voor hen centraal.
  Des te vreemder dat Trump gister op de Bijbel zweerde.

 180. D ????.20 januari 19:02

  A star is born, his name completely invisible D!

  Dat ik deze stumper niet uitfluit, heeft dit geinponem te danken aan het feit dat ik niet kan fluiten en geeuwen tegelijk. ;D

 181. Nog net niet stampvoetend, maar met overslaand stemgeluid fulmineerde ons linkse baasje en nepjournalist zijne hoogheid Francisco van Jole van het gesubsidieerde haatsite(tje) Joop.nl tijdens een uitzending op Staatsradio1 tegen het plan van RTL4 om voor het lijsttrekkersdebat op deze zender alleen de vier grootste partijen in de peilingen uit te nodigen. >⤝ALLEEN RECHTSE GELUIDEN, SCHANDE!⤝< gilde ⤽onze⤝ eenzijdig linkse en subjectieve PvdA adept die nog maar net van hyperventilatie gered kon worden door zijn kompanen in de studio. Dat dit waarschijnlijk PVV, VVD, CDA en D66 zullen worden (JOLO⤝s splinterpartijtje PvdA staat op zeven) is/was voor JOLO ontzettend erg, omdat door het ontbreken van de PvdA de kijker dan gebrainwasht wordt met alleen rechtse geluiden. Van Jole bekent om zijn ⤽sociale, solidaire en verschillige⤝ standpunten die dagelijks ten toon gespreid worden op zijn haatsite Joop.nl, fulmineerde nadat hij was bijgekomen van zijn bijna hyperventilatie black out: >⤽Als je dat zo doet krijg je een debat met alleen maar rechtse partijen, dit is heel raar in een land waar de verhoudingen rechtslinks een beetje 50/50 zijn⤝.< Hoe de verhoudingen liggen is glazen bol kijken, daar de betreffend partijen er een wel zeer flexibele ruggengraat op na houden, die moeiteloos met elk briesje naar links/rechts mee bewegen. Aldus de hatende andersdenkenden uitsluitende minkukel/online medewerker van de ⤽verschillige⤝ omroep VARA die een website van haat en laster beheert op kosten van de belastingbetaler/VARA leden.

 182. Tweet van de dag, niet van Geert of van Trump.
  Nee, nixxx geen elite, van de gewone (niet boze blanke) man.

  Ze zijn allemaal in Koblenz nu. SNEL grenzen dicht!!!
  By… Wil Eikelboom

 183. Haha Welke (betrouwbare) peilingen?

  RTL-politiek = sinds jaar en dag Fritsie Wester
  Die elk jaar de gelekte miljoenennota krijgt.
  Nonchalant de Popie-Jopie spelend, ff meedoen met en tv-dingetje…dame lozen lid van de inside-club. De kaastolp.
  De nogal politiek-elitair-belanghebbende én podiumbiedende-“journalist”, zal in elk geval zorgen dat de partij waarvoor hij altijd roeptoeterde …. het CDA,. aan mag schuiven.
  Als de setting sowieso maar zo rechts mogelijk is.

  Verwacht de partij van ‘adelijk-elitaire dominee’ van Haersma-Buma, S. (CDA)overigens ook in het Kabinet. Niet alleen omdat de VVD-vrienden altijd zo graag willen. Wie weet niet meer dat mannen als Maxime Verhagen de scepter zwaaiden.

 184. Wel intrigerend, het steeds maar weer op het chatlog terug komende ⤽verhaaltje?⤝, dat een sloot 2 kanten heeft, moet dit gezien worden in samenhang met de plotseling opgedoken naam van een zekere van Raalte?

  Zou dit iets zijn voor de alom ⤽geprezen⤝ Peter RRRRRR de Vries. Een bepaald figuur legt zulke ⤽verhaaltjes?⤝ altijd uit als: ⤽Waar rook is vuur⤝, of wordt het deze keer snel/stiekem geblust? Nieuwsgierig, jazeker we zijn net mensen.;D

 185. Een half miljoen vrouwen lopen op straat in Washington. Ze eisen dat Trump respect heeft voor het vrouwvolk.

  Trump zal zich hier geen bal van aantrekken. Hij voelt zich gesteund door hillbillies, amish, mormonen en andere groepen die werkelijk geloven in de geheel onzichtbare dimensie. Deze clubs beschouwen vrouwen als een derderangs wezens die kinderen mogen uitpoepen, het huis mogen poetsen en de deur mogen opzetten als de baas des huizes jeuk heeft.

  Het wordt smullen de komende tijd, regelmatig zullen we geconfronteerd worden met bizar Trump nieuws. In Nederland was deze verkrachtende narcist al lang Ter BeSchikking gesteld, in de VS kun je echter alles gewoon afkopen. Trumpie wil het trouwens nog makkelijker maken om met een blaffer over straat te kunnen lopen. Zal hij hiermee zijn eigen ondergang in gang stellen?

 186. 😀 That’s me Eagle. En er staat nog veel meer online over mij (en de mijnen). Logisch als je al zo lang op zulke verschillende blogs post. En je van jezelf een open blik op de wereld hebt en een open boek bent. Heb heel weinig te verbergen. Volgens mij heb jij alles te verbergen?
  Gewoon doen joh, alles kan en we leven in een vrij land.

  Nergens vond ik overigens zo snel een ‘ban voor het leven’ op mijn weg als bij……De Stijllozen 😮

  Na een week, weliswaar intensief, posten.

  Politiek?
  Heb vertrouwen in de wijze en praktiserende Asscher
  Net als ik elders op WLZ mijn vertrouwen heb uitgesproken.

 187. In Nederland was deze verkrachtende narcist al lang Ter BeSchikking gesteld, in de VS kun je echter alles gewoon afkopen. Trumpie wil het trouwens nog makkelijker maken om met een blaffer over straat te kunnen lopen.

  Niet te geloven, maar waar.

 188. Waarom is deze posting nu weer eerst naar de admin gestuurd?

  Omdat ik schreef dat ik en open boek ben en er veel meer online staat over mij? Omdat er veel mensen zijn die zo angstig gesloten over zichzelf zijn dat hun roepnaam niet eens bekend mag worden?

  Heb ik al die jaren zoveel gepost op uiteenlopende blogs/gastenboeken etc. Ben echter nog nooit zo snel “voor het leven gebant” als bij De Stijllozen. 1 week (weliswaar intensief) gepost… Weg met de vrijheid van posten. Streep erdoor want dergelijke kritiek werd niet op prijs gesteld. “Wij leggen de vrijheid van menigsuiting wel uit, zoals wij dat willen”.

  Moet ik dan elke keer voor posten en kopie maken. Omdat de posting anders vaak eerst naar de admin. moet en er nooit meer uitkomt? 😮

 189. Opstelten heb ik hier destijds nog mogen afserveren aan de voordeur. Liep ie in een wit jasje mee, tegen De Knip in Stadshagen , met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen. Wil e.e.a. best nog wel eens vertellen. Maar dat is al vaker gebeurd…..

  Wat ik niet vaak verteld heb, is dat ik eerst ook tegen “De Knip in Stadshagen” was. Terwijl ik helemaal geen lid ben was de Zwolse PvdA-er Ronald Revenberg bereid om met mij naar de eventuele plekken te lopen. Hij beschreef hoe het er uit zou zien als “De Knip in Stadshagen” een feit was. Daarna was ik om, had munitie om Opstelten “met de mond vol tanden te laten staan” (en de mee zoemende RTL-camera’s te laten zwijgen).
  Bovendien vind ik het prima zo in mooi-Stadshagen.

  * Maar we moeten nodig weg….tot later en vergeet niet van het weekend te genieten!

 190. Leuk humorvol artikel(tje) in het dagblad van het Noorden. De laatste Drentse PvdA diehards uit de Veenkoloniën dreigen de verkiezingscampagne in hun streek te laten imploderen. De PvdA afdelingen van Borger-Oddoorn, Aa en Hunze en Stadskanaal zijn het spuugzat en dreigen de verkiezingscampagne in hun regio te boycotten. Een zekere Albert de Vries (wie kent hem niet?) PvdA Kamerlid heeft de woede op gewekt van de laatste der PvdA Mohikanen in de weidse Veenkolonie. Deze goochemerd, die waarschijnlijk nooit verder is gekomen dan de Haagse stolp, suggereerde in de ogen van de noeste PvdA aanhang, voorbarig in het Dagblad van het Noorden dat een plan voor het zonnepark, als alternatief voor het sterk omstreden Wind Drentse Monden en Oostermoer al kant en klaar had moeten zijn.

  In deze uitlating verslikte de door de rode wol gedrenkte Drentse achterban zich in. Komende week waren ze juist van plan om een alternatief plan te presenteren voor de omstreden windmolens die in het gebied zouden verrijzen. En dat is nodig ook zegt Jan Feiken >⤝beoogd campagneleider van de afdeling Borger-Odoorn: ⤽als we aanbellen in het gebied met onze RODE ROOS, mogen we blij zijn dat we geen schot hagel in de kont krijgen.⤝

  Mooi verhaal in het Dagblad van het Noorden. Reken er maar niet op dat de campagneteams uit de veenkolonie 28 januari in de auto stappen om in Utrecht op het PvdA hoofdkantoor van Spekman ⤽de spiegeltjes en kraaltjes⤝ voor de landelijke campagne in ontvangst te nemen.

  Misschien moeten ze bij de PvdA maar eens het spotje van Asscher bekijken: ⤽wie je ook kiest; kies voor elkaar⤝ 🙂

 191. Wat een geweldige toespraak van Trump.
  Ik heb genoten en hoop binnenkort dat we in Nederland ook zo’n man aan de macht hebben.
  Eerst maar eens aan ons zelf denken en dan aan al die klaplopers die niet werken of het land komen uitzuigen.

 192. Kennen we haar nog de zelfbenoemde Diva van GroenLinks, de zich als een lonkende 2e rangs filmster door de 2e Kamer bewoog? Natuurlijk kennen we nog het huppeltutje La Halsema, deze overjarige Diva mocht enige tijd geleden bevallig aanzitten bij een debat in de Balie ( podium voor het ⤽vrije⤝ woord, eigentijdse kunst, debat en cultuur) een links bolwerk, waar iedereen geacht wordt het enige echte evangelie te verkondigen: ⤽de links preek⤝

  Nadat dat La Halsema het woord had gevoerd, ontstond er enige verwarring bij de zorgvuldig uitgezochte debaters en het publiek. La Halsema bleek namelijk van haar ⤽geloof⤝ te zijn gevallen, en bleek inmiddels een groot fan te zijn geworden van ⤽onze⤝ VVD premier Rutte. Dat is/was toch wel de hoogste vorm van heiligschennis, om op ⤽vijandelijke grond⤝ in de heilige linkse tempel de Balie een VVD??er de hemel in te prijzen. Dat is als vloeken in de kerk.

  Het voormalige GroenLinks gezicht La Halsema, is na enige ⤽tussen Pausen⤝ inmiddels opgevolgd door ⤝Yes We Can⤝ Jesse Klaver die zijn uiterste best doet om een kloon te worden van Barak Obama en/of de Canadese premier Justin Trudeau.
  Deze Klaver zal niet blij zijn, dat zijn zorgvuldig/agressief opgezette smeercampagne om Rutte uit het torentje te ⤽verjagen⤝, door middel van de lovende VVD uitlatingen van La Halsema aan betonrot kan gaan lijden. Er is natuurlijk niets zo funest, dan dat een vorige fractie leid(st)er gaten gaat schieten in je zorgvuldig opgezette betoog.

  Klaver staat er met zijn GroenLinks in de virtuele peilingen met 16 zetels beter voor dan La Halsema ooit heeft mogen dromen, zou het jaloezie zijn? Of vindt La Halsema dat de uit Amerika/Canada geïmporteerde fratsen/marketingstuntjes in ons nuchtere Nederland niet thuis horen. Onderlinge linkse haat en nijd? Wordt vervolgd????

 193. In nostalgische tijden hielden de ⤽gestaalde⤝ vakbondskaders van het linkse FNV bolwerk zich alleen maar bezig met werkzaamheden waarvoor ze ingehuurd waren, zoals loononderhandelingen, CAO??s, arbeidsomstandigheden, bedrijfsbezettingen, demonstraties op het Malieveld, actie folders uitdelen en dikke rapporten schrijven. Zoals we zien een drukke dagtaak, die door bevlogen vakbondskader met ⤽liefde⤝ werd uitgevoerd. Een nobel streven waar enerzijds de arbeiders van profiteerden, en anderzijds de vakbondsbonzen zichzelf rijkelijk voor beloonden.

  Inmiddels zit er enigszins de klad in het nobele vakbondswerk, daar het merendeel van de oudere leden de pijp aan maarten heeft gegeven,
  en de jeugdige arbeider geen enkele feeling heeft met een vakbond, en zeker niet met vakbondswerk. Dus goede raad is/was duur bij de vakbondsbonzen, dus gingen ze naarstig op zoek naar nieuwe groeimarkten. Dat was na enige oriënterende snuffelsessies snel gevonden,
  als rechtgeaarde beroepsactivist met het hart op de juiste linkse plaats, kwam men al gauw uit op: ⤽Israel bashing⤝. Dat land is natuurlijk bij uitstek geschikt om in vaste dienst als pispaal te dienen voor een organisatie die zich ⤽vakbond⤝ noemt.

  Het linieerde zich aan de BDS beweging een wereldwijd actief netwerk van ⤽antizionisten⤝ (jodenhaters) opgericht door 117 Palestijnse
  organisaties met het hoofdkantoor in Rammallah. Het FNV werd op deze manier solidair, met een organisatie die vinden dat de staat Israel geen bestaansrecht heeft en van de wereldkaart moet verdwijnen. Door boycots (B) ⤽divesement⤝ (D) en sancties (S), niks geen tweestaten oplossing, gewoon Israel kapot boycotten en Groot Palestina uitroepen.

  Hiermee heeft het FNV samenwerking gezocht/en gekregen met een stelletje extremisten, een beweging waar geen enkel fatsoenlijke partij in ons land ook maar iets mee te maken wil hebben. En zo draait de Palestinawerkgroep van het FNV mee in de BDS beweging en steunt de internationale hetze tegen Israel. Of speelt er eigenbelang bij de linkse FVN partijbonzen om hun goed betaalde baantjes veilig te stellen, om doormiddel van deze ⤽antizionistische⤝ koers het dalende ledental tegen te gaan, want trappen tegen Israel is zeer populair in de moslimgemeenschap en kan daar vast nieuwe vakbondsleden opleveren. Misschien dat groepskorting een optie is?

 194. Wel eens gehoord van de stichting DocP, nee ik tot voor kort ook niet. De letters staan voor Diensten onderzoek centrum Palestina. Een stichting die innig samenwerkt met het in bovenstaande reactie genoemde BDS, waar het FNV zo gecharmeerd van is. De ⤽werkzaamheden⤝ van deze stichting bestaan voornamelijk door met hen samengestelde inspectieteams supermarkten te controleren, niet om proletarisch winkelen te voorkomen, maar om heel andere redenen.

  Wat zijn de ⤽werkzaamheden⤝ van deze inspectieteams, ze zijn op zoek naar ⤽foute⤝ spullen, foute mensen en foute winkels.>⤝Wie labelde er in het verleden ook alweer, was dat niet iemand met een klein snorretje?⤝ < Uitgedost in ⤽speciale uniformjasjes⤝ struinen ze de winkel af, op zoek naar artikelen waarop staat dat ze uit Israël komen Als hongerende wolven storten de moslim stormtroopers en wereldwinkeltutjes zich op de schappen om te zoeken naar een ⤽besmet⤝ product, om deze wanneer er één gevonden wordt triomfantelijk omhoog te houden alsof het de wereldbeker voetbal is. De score wordt vervolgens bijgehouden op een whitebord, en zo nodig wordt het vinden van ⤽foute⤝ producten wereldkundig gemaakt via een megafoon. De winkels worden van te voren verkend, scouts zorgen er voor dat de ⤝besmette⤝ producten voortijdig gemarkeerd worden, er worden tips gegeven om gedoe met de politie en/of bewakingsdienst te voorkomen, en er wordt benadrukt om altijd een fotograaf ter beschikking te hebben, voor de ⤽broodnodige⤝ PR. Deze werkwijze is niet alleen bedacht om de ⤽verderfelijke⤝ producten in een kwaad daglicht te stellen, maar ook een ieder die het waagt om een ⤽besmet⤝ product te kopen zoveel mogelijk te intimideren. Het meest ridicule is dat DocP een AMBI status bezit, dit betekent dat deze belachelijke mongolen aangemerkt worden als ⤽algemeen nut beogende instelling⤝ en daarom al grijnzend profiteren van aanzienlijke belasting voordelen. En niet alleen belastingvoordelen, ze worden ook nog eens gesponsord van uit de politiek, door de SP. Harry van Bommel, >⤽jawel de man, die als enige niet hoorde tijdens een Palestina demonstratie (joden aan het gas)⤝< ontkent dat, maar het staat toch echt zwart op wit in hun jaarverslag van 2014. Ik krijg hier en onbehagelijk gevoel bij.

 195. De afgelopen tijd, ben ik eens uit nieuwsgierigheid/oriënterend voor de ⤽lol⤝ in de verkiezingprogramma??s van diverse politieke partijen gedoken. Wat ik daar tegen kwam, was een rookgordijn/woordenbrij die voor de ⤽normale⤝ kiezer niet te verkauwen is. Natuurlijk zal de politieke ⤽hobbyist ⤽ van deze dik geschreven pillen er een orgasme van krijgen, maar de potentiële kiezer heeft er niets aan. De ⤽hobbyisten⤝ zoals parlementaire journalisten en de weinige geïnteresseerden wensen natuurlijk een ⤽doorwrocht⤝ verhaal, waarin alle voorgestelde maatregelen volledig zijn doorberekend, waarin alles wat genoemd en ook nog uitgewerkt ook.
  Maar verlos de kiezer van verkiezingsprogramma??s, samengesteld door ingehuurde reclamebureaus/vormgevers/juristen en boekhouders, die de Dikke van Dale tot op de bodem leegschrapen op zoek naar de juiste ⤽feelgood⤝ woorden.

  De kiezer, die straks met het rode potlood in de hand staat, heeft hier geen boodschap aan, die is geen journalist en zeker geen schriftgeleerde. Je mag/moet je toch in gemoede afvragen, waarom politieke partijen elke keer tegen verkiezingstijd zo??n theater opvoeren, het papier waarop deze ⤽bagger⤝ geschreven is, is het niet waard. De dikke verkiezingsprogramma??s zijn grote onzin, geen enkele van de z.g. doorwrochte verhalen wordt nooit realiteit. Ik zie Pechtold zes jaar geleden nog staan ⤽in de stijl van stekker Sap⤝ met een dikke stapel documenten voor de interruptiemicrofoon: ⤽zal ik hier een nietje in doen?⤝ ⤽U moet kiezen!⤝ zei hij er nog bij. Dat had hij in zijn meer dan 300 blz. dikke programma ook beter kunnen doen. En daarna in de shredder.

  Misschien, heel misschien is het A4 tje van Wilders wel de oplossing, laat in korte bewoordingen zien waarvoor je staat. Wie een bijbel nodig heeft om te zeggen wat hij bedoelt is geen politicus maar een evangelist. Dus ⤽geachte⤝ politieke partijen, zet helder/beknopt je evangelie op een A4 tje, doe er een kafje met strikje om en lever het in bij Pechtold, die doet er wel een nietje in.

  De rest van de ⤽bagger⤝ mag in de shredder. 😉

 196. De inkt van de handtekening was nog niet droog onder het decreet dat President Trump uitvaardigde die aangaf dat moslims uit zeven landen niet langer welkom zijn in de VS, of heel ⤽progressief⤝ Nederland gilde schuimbekkend: ⤽Discriminatie!⤝ Wie waren er als eerste bij, ⤽onze⤝gillende keukenmeiden Pechtold/Klaver die in koor gilden ⤽WEERZINWEKKEND!⤝. Het Trump decreet is/was natuurlijk een geijkt item voor deze twee mafklappers in aanloop naar de verkiezingen van 15 maart om als stevig statement te dienen, in de hoop dat de progressieve volidioten/huppeltutjes al huilend/jankend van hun afkeer blijk zouden geven.

  Maar wat jammer/zielig nou, dat al deze ten hoop lopende progressieve jankers nooit iets anders lezen dan ⤽Joop.nl/Volkskrant en NRC⤝, want anders hadden ze geweten dat Trump niets anders gedaan heeft dan een wet van hun half god Obama uitvoeren. Ome Barack Houssein Obama drong tijdens zijn regeerperiode namelijk aan bij het US Congres een strengere wetgeving op te stellen om mensen een inreisverbod te geven die gedurende een bepaalde periode in bepaalde moslimlanden aanwezig waren.

  Het Congres voerde als antwoord op Obama??s verzoek een nieuw wetsvoorstel in die uiteindelijk door Obama is bekrachtigd. De nieuwe wet werd bijna een jaar geleden door Obama goedgekeurd. Volgens deze nieuwe wet die door Obama is ingevoerd en getekend is het voor mensen uit de navolgende landen verboden de VS binnen te komen, tenzij ze worden toegelaten als officiële vluchtelingen. Hier komt de eyeopener voor de progressieve verdwaasden, deze landen zijn: ⤽Syrië / Irak / Iran / Jemen / Soedan / Somalië en Libië. Precies de zelfde landen, waarover huilebalken nu in koor gillen: ⤽DISCRIMINATIE!⤝

  Als je de tekst leest van Trump??s z.g. nieuwe ⤽moslimstop⤝ zal je zien dat Trump nergens een specifiek land noemt. Trump verwijst alleen naar wetgevingen die bekend staan als 217(a)(12) of the INA, 8 U.S.C. 1187(a)(12), en laten die nu precies deze zeven landen bevatten. Dus samengevat valt er eigenlijk niets te snotteren of discriminatie te gillen, want de ⤽nieuwe⤝ wetgeving is geen nieuwe wet maar de uitvoering van een wet van Obama.

  Dat Ome Obama nu tegen zijn eigen wet ageert, geeft misschien wel aan dat na acht jaar de grote baas spelen van de Verenigde Staten zich binnen zijn lange termijn geheugen wat spinnen/stof raggen ontwikkelen. ;D

 197. Laten we het eens hebben over de ⤽MUUR.⤝ Niet de muur van Geraardsbergen uit de wielerronde van Vlaanderen, ook niet de Chinese muur, maar over de Trump ⤽MUUR⤝, de barri?re aan de grens van de VS om illegale Mexicanen tegen te houden.

  De rechtgeaarde progressieve Nederlander staat in de wereld bekend om zijn corrigerende vingertje, niets is deze groep te dol om een ieder te wijzen op de ⤽fouten⤝ die ze begaan, en hoe zij als Nederlands ⤽deugmens⤝ dit graag anders willen zien. Zoiets als de muis die brulde voor zijn eigen ego, want niemand neemt hier ook maar enige notie van. Zo ook met de Trump ⤽MUUR⤝, hel en verdoemenis werd/wordt er uitgebraakt over het onrecht, dat die vermaledijde Trump deze zielige Mexicanen aandoet.
  Maar lieve ⤽deugmensen⤝ toch, dit hier is Nederland en aan de overkant van de grote plas bevindt zich de Verenigde Staten van Amerika. Deze Amerikanen hebben enige tijd geleden democratisch een nieuwe President gekozen met een duidelijk programma. Is het dan vreemd dat ze daar in de VS zelf het recht willen hebben om te beslissen wie men wel of niet binnenlaat? Als ik President van Amerika zou zijn, zou ik een 15 meter hoge muur bouwen, om progressieve betweters/deugmensen als jullie buiten de deur te houden.

  Waar zeuren/ageren jullie eigenlijk tegen, doe je oogkleppen af en kijk om je heen er is absoluut niets nieuws onder de zon. De Koerden bouwen muren tegen de Arabieren, Tunesië tegen Libië, Algerije tegen Marokko, Marokko tegen de Westelijke Sahara met bunkers/mijnenvelden, Spanje tegen Marokko, Noorwegen een hek tegen Rusland, Litouwen tegen Rusland, Oostenrijk heeft een hek gebouwd, Hongarije heeft hek, Israël tegen de Arabieren, enz. enz. Wel eens in Rome geweest, om Vaticaanstad staat ook een muur. Hoe noemen we dat in links bargoens, selectief luisteren/horen? Ga toch koken, zou Fortuyn hebben gezegd.

  Samengevat, als de VS besluit zijn grenzen te sluiten hebben ze ondanks het geleuter/gejank van links daar al het recht toe.

 198. Hoewel ik dat denigrerende Nanninga-jargon ontzettend vermoeiend vind ben ik het met de strekking van je verhaal helemaal eens. Laat de Amerikanen doen wat zij willen. Hebben wij niks mee te maken.

  En laten we maar naar ons zelf kijken. Europa heeft alweer bijna net zoveel kilometers grensversperring als in de tijd van het IJzeren Gordijn.

  Kenia begon vorige maand met de bouw van een muur langs de 700 kilometer lange grens met Somalië. Doel is om infiltranten van de Somalische terreurbeweging Al-Shabaab de toegang te beletten. Gemeenschappen aan weerszijden van die grens is vriendelijk verzocht om plaats te maken voor de muur.

  Tunesië voltooide onlangs een 200 kilometer lange barri?re langs de grens met Libië. Om strijders van terreurbeweging Islamitische Staat te weren (IS). De Verenigde Staten betalen de elektronische beveiliging langs de aarden wal met daarachter een diepe greppel.

  En nu hebben het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk plannen om bij de havenstad Calais een muur te bouwen. Samen willen de landen de toegangsweg tot Kanaaltunnel met glad beton van vier meter hoog ommuren, zodat migranten die naar het Verenigd Koninkrijk willen reizen de passerende vrachtwagens niet meer kunnen benaderen.

  Maar het zal niet meevallen om het record van 2015 te overtreffen. Zestien landen bouwden of planden vorig jaar een grenshek of een grensmuur. In alfabetische volgorde: Algerije, Estland, Hongarije, India en Iran. Letland, Litouwen, Macedonië, Maleisië, Mexico en Namibië. Oekraïne, Oostenrijk, Oman, Slovenië en Turkije (langs de grens met Syrië).

  Een lange lijst van landen die zich verschansten. 2015 was ??het jaar van de grensbarri?res.?? Gouden tijden voor prikkeldraadfabrieken. Een mijlpaal in een tijdperk van groeiende onzekerheid.

  In een geglobaliseerde wereld bloeien grensbarri?res als nooit tevoren. Van Oezbekistan tot Botswana, van Thailand tot Brazilië, op alle continenten bouwen naties muren of hekken, voorzien van de meest geavanceerde detectiesystemen, om de buren buiten te houden.

 199. Samen zijn die vijfenzestig grensbarri?res zo??n 40.000 kilometer lang, dat is de omtrek van de aarde. De kosten van aanleg en onderhoud lopen in de honderden miljarden euro??s. Zeker 80 procent is pas deze eeuw gebouwd. Dat geldt ook voor de bekendste grensmuren: van de Verenigde Staten, India en Israël. Stuk voor stuk het werk van naties die zich graag etaleren als toonbeeld van vrijheid en democratie.

 200. @bernard, dat is verrassend, we zijn het een keer eens. Dat moet natuurlijk niet te vaak gebeuren, want dan is het dualisme weg, dan is er niets meer om tegen aan te zeiken???? 🙂

 201. Ik blijf mij er over verbazen, en het is mij een raadsel dat z.g. progressieve mensen die het afgelopen decennia uit ⤽overtuiging?⤝ met een haast satanisch genoegen het christendom met de grond gelijk hebben gemaakt en met vlijmscherpe pen hun donderpreken over de ⤽verstandloze⤝ christenen uitspuwden, nu alle kritiek op een veel agressiever geloof verwerpen.

  Een geloof dat op dogma??s drijft en meer dwang uitoefent op gelovigen dan het christendom ooit heeft gedaan. Men staat dit geloof alle ruimte/macht toe om de invloed op onze samenleving te vergroten. Hun moskeeën en organisaties worden gesubsidieerd, haar culturele achtergronden blindelings geaccepteerd/gedoogd. Eventuele criticasters worden publiekelijk aan de schandpaal genageld en krijgen het klassieke scala van godwins over zich heen.

  Waar zijn ze gebleven de z.g. kritische progressieve ⤽helden⤝ van weleer, ze zijn verworden tot een kudde makke schapen van dit andere geloof en paraderen als hypocrieten in een stoet van strooplikkers/theedrinkers.
  Smachtend wachten ze op een morele uitglijder van een christen politici, of het weigeren van een hostie aan een homoseksuele kerkganger. Dan zie je ze komen uit alle hoeken en gaten de progressieve politici en de gesubsidieerde sympathisanten met in hun kielzog hijgende camerateams van de media, om schuimbekkend de katholieke kerk binnen te stormen, en op een schreeuwende manier hun misgenoegen kenbaar te maken.

  Om de hoek staat een moskee, van dat andere geloof. Hier durft een homoseksueel niet eens zijn voet op de drempel te zetten en gelden verschillende wetten voor mannen en vrouwen. De bonte stoet van de gekwelde progressieve zielen groeten met instemmende blik en glimlachend de imam. De camera is dan allang opgeborgen.

  Tja, wat moet men hier van denken. Zij die decennia kritiek hebben gehad op het christendom, en nu uit lafheid buigen voor een ander geloof zijn het meest onderkruiperige deel van ons volk. De schijnheiligheid spat er van af.

  Welke religie iemand aanhangt zal mij verder een zorg zijn, maar ik heb een bloedhekel aan schijnheiligheid.

 202. Dit kan ik even niet plaatsen

  dat z.g. progressieve mensen die het afgelopen decennia uit ⤽overtuiging?⤝ met een haast satanisch genoegen het christendom met de grond gelijk hebben gemaakt en met vlijmscherpe pen hun donderpreken over de ⤽verstandloze⤝ christenen uitspuwden

  Waar doel je op? Volgens mij is het overgrote deel van de christenen zelf progressief.

 203. Als je progressief leest in de context, dus politiek, zal je begrijpen dat ik hiermee doel op aanhangers van ⤽linkse⤝ partijen. Vooral de aanhangers van de PvdA maakte zich hier schuldig aan, met o.a. cabaret/conference /columns e.d.

 204. Dat begrijp ik. En dat zijn over het algemeen mensen met een christelijke achtergrond. Freek de Jonge was zelfs een zoon van een dominee. Herman Finkers gaat regelmatig voor in een katholieke dienst.
  Het is ook het makkelijkst om grappen te maken over een wereld waar je zelf uit komt. Bovendien hebben naar mijn mening progressieven veel meer gevoel voor humor dan conservatieven.

 205. Bij Wiskunde en Natuurkunde leerde je al denken in eerst in twee of drie, toen in vier en uiteindelijk in N-dimensionale ruimten.

  Bij Maatschappijleer, het nieuws en stemwijzers wordt nog steeds het politieke spectrum weergegeven als Links-Rechts. Met het voorwoordje extreem om te demoniseren, om als autoriteit aan te geven dat sommige partijen niet mogen.

  Een gedachte die al fout gaat bij de PVV. Hun ideeën over veiligheid, immigratie en grenzen zijn puur rechts, hun ideeën over AOW, zorg en sociale huur weer heel links. Eigenlijk een hele socialistische partij, maar dan met het pragmatische besef dat we niet een miljard Afrikanen kunnen verwelkomen in onze hangmat.

  Heb je geluk dan staan er ook de termen progressief of conservatief. Termen die vele kiezers niet begrijpen, maar de betrokken politici ook niet. Progressief is een maat voor hoe wild de ideeën zijn, conservatief is de gedachte dat als je alles bij het oude laat je nog steeds inspeelt op een veranderende maatschappij. Rate of change, terwijl die snelheid meer afhankelijk is van politieke consensus dan ideologie. Leuk om alles in een hokje te duwen, zinloos in een advies.

  Het CPB maakt jaarlijks dezelfde fout. Partij plannen die maar een procentje veranderen aan een belastingschijf of uitkering kunnen prima doorgerekend worden. Bijsturingen die eisen dat het CPB serieus nadenkt over een model worden botweg niet meegenomen.

  Zoals maatregelen om illegalen te weren of eerder heen te zenden. Het CPB weigert die ideeën op te pakken, in te schatten en die te verwerken in de doorrekeningen van partijprogramma’s. Daarmee ontstaat een verkeerd beeld over partijen die met innovatieve ideeën komen. De baten én de lasten daarvan halen de eindstreep niet.

  Sowieso is het al walgelijk dat een kiezer zich moet baseren op een campagne, op een koopkrachtplaatje, op een schreeuwdebat of andere tijdelijke theatervoorstellingen. Het zou de democratie sieren als we gewoon met een maand stilte en bezinning de verkiezingen ingaan.

  Op de inhoud, in plaats van op de kaft.

 206. Er is nog een manier om je keuze te bepalen: de zoekmachine https://watstemthetparlement.nl.

  Je kunt er alle stemmingen over moties, amendementen en wetsvoorstellen vanaf het kabinet-Kok I mee doorzoeken. De site werkt redelijk intuïtief: je kunt een trefwoord invoeren, een periode afbakenen, een bepaald beleidsterrein doorzoeken, alleen zoeken op bijvoorbeeld wetten of alleen moties, kijken naar voor/tegen stemmen, zoeken op indienende partijen en meer.

  Het geblader heeft een aantal vermoedens van mij bevestigd en andere weer ontkracht. Gaat wel wat tijd in zitten, maar is heel verhelderend.
  Partijen stemmen lang niet altijd in de geest zoals je zou verwachten op basis van hun campagnes.

 207. Verkiezingen 15 maart 2017! De vraag is inmiddels voor kiezend Nederland niet meer, welke partijen spekkoper zullen worden de komende verkiezingen, maar hoeveel zetels ze bijeen zullen hosselen. Hierbij springt (zoals het er nu naar uitziet) de PVV er bovenuit, maar vlak de nieuwkomers FvD, VNL en zelfs GeenPeil niet uit, deze outsiders kunnen wel eens voor een niet verwachte verrassing zorgen. Waarschijnlijk hoeven deze partijen hiervoor weinig te doen, behalve vanuit een zetel minzaam toekijken en op het gemak de eigen standpunten uitdragen. Het meeste werk wordt hen door de gevestigde partijen en de media uit handen genomen, doormiddel van de platvloerse hype van demoniseren, waar de kiezer inmiddels stoïcijns en schouderophalend op reageert.

  De strategie van de gevestigde partijen is inmiddels duidelijk, er is gekozen voor de het geijkte ⤽met zijn allen tegen de populisten!⤝ Deze strategie kan juist wel eens de reden zijn dat de ⤽populisten⤝ het heel goed doen. Deze keuze kan wel eens tweedelig zijn. Want het draait tegenwoordig niet meer om de partijen, maar om de juiste politieke koers en de toekomst van Nederland. De hedendaagse vraag is, willen we meer van het zelfde, of juist minder, minder, minder. Zeker nu er alternatieven bij zijn gekomen, voor kiezers die niets meer zagen in het huidige politiek bestel.

  Deze situatie had voorkomen kunnen worden, als de politiek en media hun zwart/wit kijk op zaken had bijgesteld, en de juiste lessen had getrokken uit de Amerikaanse verkiezingen en de Brexit. Burgers/kiezers zijn heus niet xenofoob vanwege globalisering, nationalist vanwege de EU, racist door Marokkanen en/of fascist door de islam. De manier waarop hen zaken door de strot geduwd wordt en het gevoel geen enkele zeggenschap meer te hebben, (o.a. negeren van referenda) maakt dat men zegt/denkt: ⤽ Tot hier en niet verder!⤝

  De voornaamste reden dat het conservatieve kamp wel eens kan pieken de komende verkiezingen, is omdat ⤽progressief⤝ geen enkel middel heeft om dat te voorkomen. Het laat de mensen/kiezer Siberisch koud of ze voor onfatsoenlijk, racist, fascist of erger uitgemaakt worden. Deze bewoordingen worden inmiddels als een geuzennaam beschouwt, plus dat alle z.g. doemscenario??s hen de neus uit komt.
  Hopelijk dat er nieuwe grenzen worden getrokken in Europa, waar alle grenzen zijn uitgegumd,??????. de grens is bereikt!

 208. Zoals we al een lange tijd weten, zijn de VVD en het CDA niet de meest betrouwbare politieke partijen. Niet dat bij de overige partijen de leugenmachine in een lagere versnelling staat, maar ditmaal maar weer eens voor de zoveelste keer de focus op VVD/CDA.

  We hebben het allemaal nog wel in meer of mindere mate op ons netvlies staan, het innige huwelijk in 2010 tussen de VVD en het CDA (Rutte 1), die gelijktijdig bigamie pleegden door er een (tweezijdige?)partner bij te halen met de naam PVV. De PVV mocht bijna alle bedgeheimen delen, als een soort gedoogpartner. De bruidegom Mark Rutte was zeer verguld dat zijn liberale partij na honderd jaar eindelijk weer eens een premier mocht leveren, en met het CDA als ervaren bruid kon het niet mis gaan. Of toch wel,??. ze hadden samen namelijk in de 2e Kamer geen meerderheid, dus werd er enthousiast gezocht naar een welwillende gedoogpartner. Na even wat rondgesnuffeld te hebben, kwamen ze uit bij de PVV, die met Wilders een voorman had die hoopte met zijn gedoogstrategie een aanzet te geven tot echte regeerdeelname bij een volgend kabinet.

  Helaas, zoals het meestal gaat met een triootje binnen een huwelijk liep het ⤽avontuurtje⤝ niet goed af, in 2012 was de liefde over en werd er een drievoudige vechtscheiding aangevraagd.

  En zoals het altijd gaat bij een vechtscheiding, wordt er altijd naar de ander gewezen als het gaat om de schuldvraag. En wie kon dat niet beter zijn als het derde rad in het trio huwelijk, namelijk de PVV, waarvan door VVD/CDA achteraf gezegd werd dat het toch al niet zo??n formidabele bedpartner was. De rancune en de wrok zat zo diep, dat werd besloten alle fluim en ongenoegen over één bedpartner uit te spugen, om hem zo kwaad mogelijk af te schilderen, al zijnde een overspelige melaatse. Dat was de eerste aanzet tot een cordon sanitaire, die inmiddels in samenspraak met vrijwel al de andere politieke partijen heeft geleid tot een volledige cordon sanitaire, oftewel UITSLUITING!

  Jaren lang tamboereerden de VVD/CDA over het gebroken huwelijk, dat de overspelige bedpartner hier schuldig aan was, hij was een ⤽wegloper⤝, omdat hij de echtelijke sponde als een dief in de nacht verlaten had. Deze aantijging was koren op de molen van de uitsluitende partijen, en stond vetgedrukt in het scenario voor de komende verkiezingen 15 maart om de PVV alsnog als een onbetrouwbare partner af te schilderen. De leugenmachine werd al vast volgegoten met allerlei weetjes/onzin die links en rechts bijeen gehosseld was om de machine te laten proefdraaien, maar dat lukte niet want er bleek zand in de motor te zitten.

  Zand dat er was ingegoten door een ex CDA minister uit Rutte1, met de naam Hans Hillen. Deze ex minister is namelijk gekomen met een geheel andere versie over het mislukte huwelijk. Volgens hem implodeerde Rutte1 niet door de opstelling van Wilders, maar waren ⤽budgettaire problemen⤝ de oorzaak. En ja, het is net zoals in het zakelijke verkeer, als je niet eens kunt worden over de prijs, gaat de deal niet door.

  Op zich natuurlijk een zeer verhelderende uitspraak, die het monotone gezwets van VVD/CDA duidelijk als een vuige leugen ontmaskert. Maar Hillen kwam met nog een ontluisterende uitspraak, desgevraagd liet hij weten dat de hele zaak een opzetje is geweest om de schuld bij de PVV te leggen in de hoop een cordon sanitaire te leggen om de PVV, om zodoende de PVV te verzwakken en klein te houden. Herinneren we ons de uitspraak van een kwade Rutte naar Wilders nog?: ⤽Ik zal er voor zorgen dat je partij geminimaliseerd wordt tot een splinter partijtje!⤝ Als je eens naar de peilingen kijkt is het de notoire leugenaar aardig gelukt??????of toch niet?

  Klasse van CDA??er Hans Hillen, die niet mee doet aan de leugen polonaise van de VVD/CDA en overige partijen, en zich op een correct manier distantieert van het leugen carrousel in den Haag. Het bewijs is duidelijk, Nederland wordt al jaren geregeerd door een leugenachtige kliek met een ons kent ons mentaliteit, die alle vuiligheid uit de kast trekken om buitenstaanders buiten regeerdeelname te houden.

 209. Bij alle partijen, maar vooral bij de links progressieven bevinden zich volgens eigen zeggen alleen maar hoogopgeleide intellectuele leden/kiezers/sympathisanten. Vanuit deze partijen wordt wat minzaam/neerbuigend neergekeken op de PVV, die als ⤽tokkie⤝ partij gezien wordt en als smeltkroes van laagopgeleide ⤽boze witte mannen⤝. Je zal als hoogopgeleid links progressief/globalistisch figuur maar in het zelfde hokje geplaatst worden als een PVV??er, niet één hoogopgeleide zal het in zijn hoogbegaafde hoofd halen om hierop te stemmen, je zou spontaan uitslag krijgen, nietwaar? ;D

  Maar is dat wel zo, De UNIE ⤽vakbond van beambten, leidinggevend en hoger personeel⤝ heeft een peiling uitgevoerd onder 4000 leden in het hele land over hun stemintentie van 15 maart, en wat blijkt, het merendeel geeft zijn stem aan de PVV. Is dat even schrikken, voor de hoogbegaafde progressieve tegenstrevers!
  Hun zelfgenoegzame eigenbeeld volledig aan scherven na deze peiling, plus de absurde vastgeroeste beeldvorming dat aangeeft dat de PVV zich alleen maar druk maakt om islamisering.

  Uit onderzoek blijkt verder dat de middelbaar en hoogopgeleide werkende zich grote zorgen maken over de
  toekomst van hun kinderen, pensioen, gezondheidszorg en de zorg voor ouderen.
  ⤽Waar de populariteit van de PVV vooral in verband wordt gebracht met anti Islam gevoelens, laten deze
  resultaten een andere oorzaak zien die mogelijk voortkomt uit afkeer van de huidige politieke elite⤝
  aldus Castelein (voorzitter van De UNIE)

  Het lijkt er op dat ook hogeropgeleiden van progressieve/conservatieve huize langzamerhand inzien dat het gierend de verkeerde kant op gaat met Nederland/Europa en dat razend snel wat moet veranderen. Is de PVV hiervoor de juiste oplossing, dat is koffiedik kijken, maar wat wel zeker is: als we met zijn allen, laag, middelbaar en hoogopgeleid de andere kant blijven opkijken, en de ernstige problemen niet onderkennen, gaat er nooit iets veranderen.

 210. Koffiedik kijken kan natuurlijk. Maar je wordt denk ik wijzer als je gaat kijken hoe de PVV de afgelopen periode gestemd heeft in de tweede kamer over de onderwerpen die jou interesseren.

 211. Heiligschennis dat is het!, wat door het politiekcorrecte NOS journaal gisterenavond zonder enige gene op de treurbuis werd gekwakt. Natuurlijk zijn we er al jaren van doordrongen dat het Hilversumse speeltje niet de meest betrouwbare nieuwsbron is, maar toch. Wat blijkt, 10 ⤽topeconomen⤝ van de Rabobank hebben uitgedokterd wat de beste en slechtste opties zijn bij een evt. Nexit voor Nederland. De economische wichelaars kwamen met wat opzienbarende conclusies.

  Het meest opzienbarende: ⤽ DE EU IN ZIJN HUIDIGE VORM IS TEN DODE OPGESCHREVEN!⤝

  Dat is toch wel de ergste vorm van heiligschennis wat het politiekcorrecte journaal haar nieuwslezer daar laat zeggen,???? volgens niet bevestigde berichten was de nieuwslezer na afloop verplicht zijn mond een kwartier lang te spoelen met mondwater.

  De scenario??s zijn al steunend en zuchtend doorgenomen, en zoals een ieder op zijn klompen kon aanvoelen: ⤽de Nexit kwam er niet goed uit⤝, dat zou teveel geld kosten, en zou de economie op korte/lange termijn zware schade toebrengen. Wel werd schoorvoetend toegegeven door de economische wichelaars, dat door hen het pikzwarte scenario van de Engelse Brexit verkeerd was ingeschat. Tja m??n beste ⤽topeconomen⤝, de wichelroede beweegt (te?) vaak de verkeerd kant op. Er werd nog wel even tegengesputterd, over het verschil tussen Nederland en Groot Brittannië, wij zitten namelijk met de euro en zij niet.

  De verlichte geesten zagen nog wel enkele andere mogelijkheden, een nieuwe EU zonder zuidelijke/oostelijke landen. Italië en Griekenland plus de oostelijke nieuwkomers krijgen een warme handdruk/knuffel, en worden vriendelijk doch dringend verzocht te vertrekken en de deur niet te hard achter zich dicht te slaan.

  Wat is hier nu zo schokkend aan? Tot op heden heeft niemand het gewaagd, en zeker de politieke correcte staatsomroep niet, dat we de EU binnenkort met het badwater het afvoerputje in kunnen spoelen. Een complete trendbreuk met wat ons de afgelopen decennia aan leugens verteld is. De critici verkondigden alleen maar populistisch geneuzel, en begrepen er de ballen van. Het begint er op te lijken dat er enige hoopvolle barsten ontstaan in de betonnen plaat die de EU lovers voor hun hoofd hebben, en dat er eindelijk gekeken wordt naar andere mogelijkheden. Maar het meest opzienbarend is wel, dat er nu ook hardop gezegd kan worden, zelfs door de geïndoctrineerde staatsomroep, dat de EU zich van de ene naar de andere crisis rommelt.

  Laten we maar hopen dat Guy (Verhofstadt) en ⤽onze⤝ Alexander (Pechtold) bij hun zaterdagavond date hier niets van meegekregen hebben, want dan zou het wel eens een onrustige nacht voor hen gaan worden.
  Dat gun je deze twee ⤽tortelduiven⤝ ook weer niet. ;D

 212. Zeg goochemerd, dacht je dat ik een gesprek had gehad met die topeconomen? Als je even wat verder rond kijkt/leest en niet als een suffe dombo alleen maar op de OBSCURE SITE de Correspondent (waar je betaalde leugens mag lezen) rondneust, kan jij je bekrompen wereldbeeld misschien ietwat verbreden. Het is geen copy-paste dombo, maar gewoon een vrije impressie van http;//www.npo.nl/nieuwsuur/09-02-2017/VPWON 1267575.

  Dat jij niet verder komt dan twee zinnen op het scherm en/of linkjes neem ik je niet kwalijk, maar laat een ander in zijn waarde, en trek geen te grote broek aan die je op de enkels zakt.

 213. Zijn vrienden Dick en Zwolse zijn verdwenen en nu gaat onze Bernard het op een andere manier proberen.Vandaag Wilders nog even gezien op net 1 was een goed en duidelijk gesprek.Geen speld tussen te krijgen.
  Geert wou nog graag een keer carnaval vieren maar helaas is dit niet mogelijk in dit verotte land.

 214. Oké, dan denk ik voortaan dat jij werkelijk zo bent.
  Ja mijn bijdragen zijn nooit lang. Ik heb ooit van een wijze schrijver geleerd dat schrijven schrappen is. En dat neem ik ter harte. Vaak blijft er zelfs helemaal niets van over.

 215. We hebben het lek boven water volgens de zittende politici, want het gaat weer beter met ons land. We zijn moeizaam uit de financiële malheur/crisis geklauterd, maar we zijn er sterker uitgekomen dan we er ingingen. Is dat zo? Nou onze elite zegt het toch.

  Wie profiteren er dan zoal van dat het ⤽beter gaat⤝, u en ik hebben er nog weinig van gemerkt. Ik kan me alleen nog herinneren dat er een flinke prijs (belastinggeld) betaald is aan de veroorzakers van de crisis, de banken en financiële instellingen. Nou ja een zeurpiet die het hier nog over heeft, we hebben het lek boven water, en varen weer met volle kracht vooruit. Bij de banken en financiële instellingen klotst het geld inmiddels weer tegen de plinten, maar in het kader van automatisering vallen er onder het personeel wel rake klappen, de ene reorganisatie is nog niet achter de rug of de volgende klopt aan de deur. Op managementniveau is men daar zeer content mee, want de riante vertrekregeling voor het kader is via wat obscure omweggetjes weer in ere hersteld, en het salaris van de bovenlaag is als een komeet omhooggeschoten. Hoe is het dan met al die kantoorklerken, die allemaal doormiddel van een reorganisatie gedwongen aan de deur zijn gezet? Luister eens, die zaten er toch alleen maar om de klanten service te verlenen, dat brengt geen geld in de lade. De klanten kunnen toch niet buiten een bank, dus daar maken we ons niet zo druk over.

  In de andere sectoren zijn de salarissen van de ⤽gewone⤝ werknemer niet of minimaal gestegen, de werkdruk is wel gestegen, want met minder mensen het zelfde werk uitvoeren voor het zelfde geld geeft natuurlijk wel wat meer druk, maar wat het belangrijkste is voor het management een flinke boots aan de winst. Slavenarbeid, er gaat nog net niet de zweep over.

  Klagen,?? doe niet zo asociaal want we horen volgens ⤽onze⤝ politici tot welvarendste landen ter wereld. Nou ja, de bovenlaag dan, waar natuurlijk ook de politici toe behoren die ons deze leugens proberen aan te praten. Het klootjesvolk, wordt nog steeds tot genoegen van deze bovenlaag tot het bot uitgekleed. De belastingdruk is nog nooit zo hoog geweest, en als er per ongeluk iets is wat het leven wat aangenamer kan maken wordt razendsnel (doormiddel van accijnzen) duurder gemaakt. We worden tot schrik van onze bovengestelden ook steeds ouder, dus automatisch duurder. Dus stijgen de zorgkosten door een wirwar aan bureaucratie tot een niet te evenaren hoogte, maar je krijgt er wel minder voor terug. We betalen steeds meer, maar gelijktijdig wordt stevig het mes gezet in de ontvangende zorg.

  Waar bemoei ik me eigenlijk mee als ⤽populist⤝, maar ik kan het als sponsor van de belastingdienst niet laten. Vaak loop ik te gillen dat de ontwikkelingshulp wat terug geschroefd kan worden om dat dit een bewezen bodemloze put is, en de jaarlijkse douceurtjes aan die uitvreters in Brussel gestopt moet worden en dat politici op alle fronten te kort schieten, terwijl ze volgens henzelf toch zo hun best doen. Dat doen ze ook want ze zijn de enige die er beter van worden, of is dat een nare vorm van afgunst van mijn kant? Ook loop ik wel eens te zeuren over het opendeuren beleid, omdat iedereen gekleurd/nietgekleurd vrolijk ons land binnen kan wandelen, in die mate dan ik er langzamerhand kleurenblind van wordt. Of discrimineer ik nu weer?

  Maar volgens ⤽onze⤝ politici (verkiezingstijd) moet de vlag uit want het gaat beter met ons land. 😀

 216. Tja, ik vind automatisering een zegen. Wat is er mooier dan dat computers en robots het werk doen en de mens zich kan bezig houden met leuke dingen, die overigens best onzinnig mogen zijn. Wat hij maar wil.
  Helaas is onze economie daar nog niet op ingesteld en moeten we dus haast maken met de invoering van het basisinkomen.
  Oké, ik ben nu 65 en zal binnenkort wel mijn AOW krijgen, maar had vijf jaar geleden al door dat werken niet hetgene is waarvoor wij op aarde zijn en heb daarnaar gehandeld.

 217. Meer dan een half jaar is er gesteggeld in Nederland over het referendum om toetreding van de Oekraïne tot de EU tegen te gaan, ⤽onze⤝ aalgladde⤝ premier wrong zich in allerlei bochten om de uitkomst van het referendum (negatief) te traineren om alsnog een ⤽geitenpaadje⤝ te vinden, om zijn opperbazen in Brussel tevreden te stellen. Met een samenraapsel aan foefjes/leugens/drogredenen werd getracht de winnaars van het referendum op het verkeerde been te zetten, met als ultiem resultaat, een vodje papier, die met veel aplomb door ⤽onze⤝ regering aangemerkt werd als ⤽inlegvel⤝.

  Een ⤽inlegveltje⤝ dat moest aangeven dat er geluisterd was naar de tegenstemmers van het referendum, en dat ⤽onze⤝ regering met voorop de nationale trekpop Rutte er alles aan zou doen om de Oekraïne geen extra faciliteiten te verlenen i.v.m. met het associatie verdrag tot toetreding tot de EU. Een veto/nee stem van één van de aangesloten landen was volgens ⤽onze⤝ nationale Pinokkio namelijk voldoende om de onderhandelingen te stoppen, of in ieder geval drastisch te wijzigen. En weer is de aloude wijsheid waarheid geworden, ⤽de muis die brulde⤝ het homerisch gelach vanuit Brussel was in Den Haag te horen.

  Niets maar dan ook niets trekt Brussel zich aan van ⤽het vodje papier⤝ dat door Rutte aan het associatie verdrag is vast geniet, vanaf het moment dat het inlegvel binnen was, is door Brussel alles in de hoogste versnelling gezet om de Oekraïne zo snel mogelijk binnen de EU te slepen. Vanaf vandaag is door het Europese Parlement een handvest aangeboden om het opschorten van visum vrij reizen met niet EU staten te vereenvoudigen. Het is een maatregel om het visum vrij reizen van/naar Oekraïne te versnellen. Zoals we allemaal weten is de EU wereldkampioen stroperig functioneren, maar nu wordt er vaart achter gezet. Indien er de aankomende 24 uur door een Europese partijgroep niet wordt aangegeven om hierover te stemmen, is de aanname automatisch van kracht.

  Dus dit jaar, (gedacht wordt aan juni) mag de Oekraïner frank en vrij zonder visum restrictie reizen door het Schengengebied, dus ook Nederland. Dat we de tweede helft van dit jaar bezoek zullen krijgen van veel nieuwe (vakantiegangers) gastarbeiders laat zich daardoor niet moeilijk raden. Het geeft maar weer eens aan dat wij als Nederlandse burger geen donder te vertellen hebben, en het z.g. ⤽waarborgen inlegvelletje⤝ in de bijlage bij het associatieverdrag alleen handig als is toiletpapier. Onze NEE stem is van nul en gene waarde gebleken, er is om onze democratische stem heel eenvoudig een cordon sanitaire gelegd. Nee, dat zeg ik verkeerd: EEN CORDON ELITAIR!

 218. real eagle

  Zeg goochemerd, suffige dombo als jij nou eens een extra inlegvelletje in je eigen pampertje legt, loopt jou eigen afval straks niet langs je korte beentjes in je eigen veel te grote broek die jij jezelf hebt aangemeten.

 219. Kijk daar hebben we laurentine, ons allerliefste trolletje die ook al eens een paar keuteltjes heeft laat vallen op het Chatlog. Zou ZIJ/HIJ echt vrouwelijk zijn, of verschuilt ZIJ/HIJ zich achter een gefingeerde naam? Misschien is het HIJ/ZIJ wel een transgender, die net als in haar ⤽lieve⤝ reactie volledig de weg kwijt is. ;D

  Lieverd, over dat inlegvelletje/pamper zit je volledig mis, er is niets beter als een ouderwetse incontinentie luier, ik kan het in jouw tweezijdige situatie aanraden. Normaal ben ik een nogal breedsprakig persoon, maar ik zal het deze keer kort houden, dit is een éénmalige reactie naar jou toe, daar ik sprakeloos ben van je inhoudelijke/doorwrochte reactie. Nou lieverd, een dikke knuffel van een ⤽meelevend⤝ reaguurder. 🙂

 220. @bernard, waarom zou framing niet tot en open discussie kunnen leiden? Framing houdt in dat een bepaald persoon een mening/gedachte poneert, die wel of niet met de bestaande waarheid overeenkomt. Voor zijn tegenstrevers een uitdaging om deze met inhoudelijke argumenten naar willekeur te ontkrachten. Deze opzet (framing) kan volgens mijn ⤽bescheiden⤝ mening juist een vruchtbare open discussie teweeg brengen. Als men hier natuurlijk voor openstaat.

 221. ???????…….Als framing als hoofdpunt geldt, kan daaruit toch een zinnige discussie ontstaan? Maar als op voorhand een discussie al aangemerkt wordt als “ontzettend vermoeiend”, kan je daar ook beter niet aan beginnen. Of een andere “hobby” zoeken. ;D

 222. en Haag – GroenLinks-leider Jesse Klaver slaat wild om zich heen, nu is gebleken dat hij zijn levensverhaal heeft opgepoetst. Deze krant publiceerde vanochtend een artikel waarin duidelijk wordt dat er heel wat valt af te dingen op Klavers verhalen over zijn jeugd, op de start van zijn carri?re en op de beloftes die hij doet.

  Klaver zet zijn oud-mentor van de middelbare school en de pastoor uit zijn geboorteplaats Roosendaal in een reactie op Facebook weg als leugenaars. De twee hadden vanochtend in de krant het tranentrekkende relaas van Klaver over diens moeilijke jeugd tegengesproken. Maar volgens de GL-leider is sprake van ‘een onzinstuk’.

  Hij reageert verbeten op de onthullingen in deze krant, waaruit blijkt dat zijn verleden minder dramatisch is dan hij zijn toehoorders graag voorspiegelt. Zo overdreef de linkse politicus de weerzin bij de Katholieke Kerk om hem als baby te dopen, jokte hij over zijn ‘zware’ schoolcarriere en schetste hij een onjuist beeld over de wijk waarin hij opgroeide.

  Klaver, kennelijk in het nauw gedreven, voelde zich vandaag genoodzaakt te reageren. Hij spreekt van een ‘zuur’ stuk. ⤸Inmiddels is GroenLinks zo sterk dat vanochtend wij aan de beurt waren.⤝ Hij beweert: ⤸Ik ben altijd open en transparant geweest.⤝

  Bij GroenLinks brak de afgelopen dagen blijkbaar paniek uit over het verhaal, nadat deze krant wederhoor had gevraagd aan Klaver.

  Verschillende media bleken van tevoren gewaarschuwd dat er een stuk op handen was over de politicus, dat wellicht niet zo positief zou zijn over de man die SP-aanvoerder Emile Roemer en PvdA-voorman Lodewijk Asscher naar de kroon wil steken als leider op links.

  Prachtig weer een gevalletje Sing Varhma?

 223. Den Haag – PvdA??ers moeten harder hun best doen om de verkiezingen te winnen. Partijvoorzitter Hans Spekman stoort zich mateloos aan sociaaldemocraten die er tijdens de campagne met de pet naar gooien.

  Met zijn uithaal naar luie sociaaldemocraten reageert de partijvoorzitter op kritiek uit eigen gelederen. Meerdere Kamerleden mopperen op Spekman. Volgens hen is hij niet te harden als hij de wekelijkse fractiebijeenkomst bezoekt. Als hem vragen worden gesteld over de campagne, schiet hij uit zijn slof. ⤸Hij kan werkelijk niks hebben⤝, zegt een van hen bezorgd. ⤸Het is onnodig⤝, veroordeelt een ander hem.

  Spekman zelf slaat terug. ⤸Ik ben altijd zo⤝, laat hij schouderophalend weten. ⤸Ik probeer gewoon iedereen op te zwepen. De Kamerleden die ermee stoppen moeten óók campagne voeren⤝, vindt hij. ⤸Ik wil simpelweg dat iedereen zich de benen uit het lijf loopt voor de partij.⤝

  De PvdA heeft het dezer dagen niet makkelijk. In de peilingen staat de partij op een schamele twaalf zetels. De sfeer op de PvdA-burelen is dan ook veelal bedremmeld. Anderen koesteren nog de hoop dat hun cluppie ?? net als de vorige keer ?? vlak voor de stembusgang als een feniks uit de as zal herrijzen.

  ⤸De verkiezingen? Daar heb ik geen hoge verwachtingen van.⤝ Kamerlid Henk Leenders windt er geen doekjes om. Hij stort zich de aankomende weken naar eigen zeggen nog ??vol vuur?? op de campagne in Brabant, maar zegt: ⤸Wat we nu moeten doen, is de schade beperkt houden.⤝

  PvdA-Europarlementariër Paul Tang is ook niet bepaald monter. Hij wil dat zijn partij nu echt gaat samenwerken met andere linkse partijen. ⤸We moeten elkaar dit keer niet laten vallen. Ik zou zelfs willen pleiten voor een minderheidsregering over links.⤝

  ⤸De verkiezingen worden voor ons dramatisch⤝, voorspelt een Kamerlid dat zijn ei alleen anoniem kwijt wil. Hij denkt dat kiezers weinig trek hebben in de PvdA omdat de uitgestippelde koers de verkeerde is. ⤸We zetten geen stappen vooruit, maar juist naar achteren. We leunen bijvoorbeeld weer helemaal tegen de vakbonden aan, terwijl ook zij op uitsterven staan.⤝

  Staatssecretaris Sharon Dijksma, die dit jaar in de kern van het PvdA-campagneteam zit, sombert niet. Zij denkt dat de echte strijd nog moet losbarsten.

  Onze geitenwollentrui Spekman is eindelijk wakker is dit dizelfde Spekman die van de gemeente Utrecht een gratis seizoenkaart heeft voor de plaatselijke fc?

 224. Abe.

  Wat heeft Spekman en anderen te maken met de dramatische vrij val van de PVV?

  Of is dat jou manier om het te bagatelliseren, dat mag maar vindt dat uiterst zwak van je.

 225. Bericht door Abe, op 27 februari 2017 16:31
  Niet zwakker als jij Laurie.Pas op voor de bruine ster.

  Abe,

  Het enigste waar ik voor op pas, zijn de enge nationalisten, je weet wel van die club waar jij aanhanger van bent,

 226. Gisteren Jan de Roos bij Jinek gezien? Stel ze een gerichte vraag en ze krijgen vlekken. Ze klagen over liegende en bedriegende politici, maar nemen het zelf nu ineens ook al niet zo nauw met de waarheid. Deze man, die ons een geldverslindend referendum door de neus boorde waar zo goed als niemand een gefundeerd standpunt in kon nemen, zit er vooral voor zichzelf. Een referendum waar 20% van de bevolking effectief tegen gestemd heeft en 68% geen keus kon of wilde maken. En van die 20% heeft niet iedereen tegen het verdrag gestemd, maar wilde men laten weten dat men tegen de EU is. Een beetje als: “Bent u voor of tegen rekeningrijden?”, “Ik vind dat alle garages dichtmoeten!”.
  En dat is het probleem met al die populistische partijen, zodra er naar inhoud gevraagd wordt, geven ze niet thuis of komen niet opdagen.
  Voor wie het nog niet duidelijk was, onze grote blonde indonesiër, WIL helemaal niet in een kabinet. Want hij weet dat hij nagenoeg alles wat hij roeptoetert onuitvoerbaar is. Kijk anders Lubach van afgelopen zondag eens terug. Geen fan van de man, maar hij fileert prima de uitspraken van de PVV leider op basis van feiten.
  Dus wordt hij de grootste opositie partij en kan hij als blonde calimero lekker zijn heilige huisjes blijven verkondigen en een riant salaris opstrijken op het pluche. Het pluche en de eilite waar hij zo tegen is, volgens eigen zeggen.

  Er spelen momenteel wel grote issues. Issues die stuk voor stuk een prominente plek hebben bij de verschillende politieke partijen die wél een programma hebben dat doordacht in elkaar zit. Maar oneliners zijn nu eenmaal makkelijker om overtuigd te worden in tijden dat we overal te druk voor zijn………

 227. Bericht door bernard, op 5 maart 2017 14:11
  Huh, Dame? Heb ik een bericht gemist?

  bernard,

  Dat denk ik , ik heb het waarschijnlijk ook gemist.

  Maar een virtuele persoon verandering suggereren , kan ook een middel zijn om je eigen wensdenken te realiseren.

  Ik vrees dat dit hier gaande is ,

 228. Gaat goed met de multi culti samenleving turken die alles kort en klein slaan en schijt hebben aan ons land.In ieder geval weer wat stemmen op Geert.Hup Holland hup

 229. Abe,

  Helaas voor jou een verloren stem, vanochtend weer 3 zeteltjes gezakt, en wordt ingehaald, en een plekje in de oppositie is weer gegarandeerd.

 230. Abe.

  Leuk geprobeerd maar jij bent met uitstek niet de persoon waar ik een discussie mee zal gaan voeren.

  Je hebt jezelf in meerdere gedaantes hier op dit WLZ laten zien en horen, Daar heb je in ieder geval niet mee bereikt dat jij geloofwaardig overkomt.

  Wens je veel succes met het zoeken naar iemand die jou grijs gedraaide niets zeggende riedeltje wil aanhoren.

 231. Meer stemmen voor Geert? Hahahahaha, Rutte profiteert juist en Geert zakt verder weg.
  Maar goed, ik had al eerder in dit blog aangegeven dat de PVV helemaal niet uit is op regeren. Willen alleen maar vanuit de heup schieten op alles, maar als je ze om een oplossing vraagt dan geven ze niet thuis (of komen niet opdagen).
  Heeft ie overigens al afgezegd voor vanmiddag of gaat dat nu eindelijk wel eens door? Hoewel gezien de peiling D66 of CDA wellicht een meer logische keus zou zijn.

  (@Laurentine, ben het met je eens, maar doe toch een poging, misschien komt er een hele zinnige, onderbouwde reactie, maar dat zal ijdele hoop zijn ben ik bang)

 232. Laat Rob Outkerk die kar maar trekken!
  Tuurlijk zit er nog leven in die kar.

  Ongelooflijk dat de campagne niet ingezet was op:
  – kijk eens wie onze bewindslieden zijn…
  incl van der Laan en Aboutaleb (maar ook Noten van Dalfsen bijvoorbeeld!) en de weliswaar ijdele Frans Timmermans.
  En ijdel lijkt wel een voorwaarde in de politiek…wat dacht je van ‘Thierry met de elitaire achternaam’ en zijn runningmate?
  – Sinds jaren zat een kabinet de rit weer uit!
  Kijk eens….lijstje….wat we allemaal bereikt hebben………….
  Ondanks dat gedonder op Veiligheid en Justitie. Ook bij de politie dat mollengeneuzel en politie-verrijken, foute persoonsbewakers etc. houdt niet op…niet vanzelf.
  En die belasting-kwiebus.
  – “We hebben er uit gehaald wat er in zat. Ondanks genoemde hobbels die niet voor onze kar uitgingen. Er was een impasse….er was geen andere mogelijkheid dan dit Kabinet. En we ZIJN er in geslaagd…. ondanks de situatie 4 jaar geleden.
  Niet gek voor een water en vuur-kabinet.
  Wij zijn helemaal geen slachtoffer, waarom zouden wij dan in de slachtofferrol willen kruipen?
  We hebben nogal wat neergezet…en daar zijn we trots op”.

  Goed lijstje ook:
  http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=7388PCR&D1=0,6,12,15,18,22&D2=(l-29)-l&VW=T

 233. We hebben het er volgens mij hier nog nooit over gehad. Daarom bij deze.

  De aankeiler in De Correspondent:

  Kunnen we eindelijk een serieuze discussie voeren over het basisinkomen? Veel Nederlandse media zien het nog als een enge, onbetaalbare, linkse fantasie. Dus nemen ze niet de moeite om zich goed te verdiepen in het onderwerp. Dat levert misleidend nieuws op zoals in Het Financieele Dagblad: ‘Basisinkomen leidt niet tot vermindering armoede??.
  Correspondent Rutger Bregman fileert de misleidingen over het basisinkomen in de media.

  Enkele van de 73 reacties onder het artikel:

  Maarten:
  De rekensom is heel simpel en als je over kosten praat begrijp je het niet. Het is een herverdeling, die tot kostenreductie leidt, namelijk uitvoeringskosten van de sociale zekerheid. Voor herverdeling hoef je niet bang te zijn, we doen niet anders in Nederland, al jaren. Het enige verschil is dat basisinkomen slimmer is.

  1. we geven iedereen een basisinkomen
  2. we schaffen de bijstand af
  3. we heffen zoveel extra belasting, dat het totaal saldo nul is.

  Oftewel:
  – iedereen krijgt er in eerste instantie geld bij
  – door de gerealiseerde besparing qua uitvoeringskosten hoeft slechts een deel daarvan gecompenseerd te worden.
  – de mensen die al genoeg verdienden, maar er toch een basisinkomen bij krijgen hoeven dus slechts een deel daarvan weer terug te geven als compensatie.

  Conclusie, we gaan er financieel gewoon op vooruit en de mensen die zeggen dat het zoveel kost, zijn vergeten dat je eerst een bonus hebt gekregen, waarvan je slechts een deel terugbetaalt.

  Tara:
  Dat klopt dan toch weer niet helemaal Maarten, want als ‘het totaal saldo nul is’ zoals jij voorstelt, zal het extra geld dat gaat naar degenen die nu onder de armoedegrens leven, toch echt betaald moeten worden door andere mensen. Het is goed te regelen dat dit betaald wordt door degenen die (heel) veel verdienen en/of bezitten, maar er zal toch echt iemand op achteruit gaan.

  Dat gezegd hebbende, ik ben er helemaal vóór. Het is eigenlijk een nivelleringsinstrument, dat net iets verder gaat in nivellering dan ons huidige belastingstelsel.

  Maarten:
  Tara, in het huidige systeem worden de kosten (bijstand) voor degenen die onder de armoede grens leven ook al betaald door de mensen die veel verdienen. Het enige wat overblijft is de besparing en niemand hoeft meer te gaan betalen.

  En had ik al gezegd dat ik voor ben?

 234. Nog een leuk draadje tussen die reacties:

  Frans
  Even een beginnetje.
  Kosten voor ca 15,8 miljoen inwoners boven 15 jaar (statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?VW=??)
  met een basisinkomen van ??1000 per maand is ca 188 miljard.
  Daar kunnen de huidige kosten vanaf.
  rijksoverheid.nl/documenten/begrotingen/????
  Gerekend over 2016 vrijwel de gehele begroting van sociale zaken en werkgelegenheid (kinderopvang niet meegerekend) 29 miljard,
  Sociale verzekering 56 miljard, huurtoeslag 3,4 miljard, studiefinanciering 5 miljard. Dat is totaal 93,4 miljard.
  Kosten basisinkomen 188 miljard – 93,4 miljard = ca 95 miljard.
  Er zijn ongetwijfeld nog meer posten die kunnen verdwijnen.
  Voordelen van lagere kosten zorg, minder criminaliteit, betere schoolprestaties ed niet meegerekend.
  Bij een basisinkomen van ??800 zijn de kosten ca 58 miljard.
  Graag aanvullingen of verbeteringen.

  Cas
  Hogere belasting voor iedereen die al een baan heeft: bijvoorbeeld de belastingvrije voet naar nul.
  Gemeentelijke uitvoeringskosten zitten niet in de rijksbegroting, volgens mij.

  Maarten
  Het ‘kost’ dus 93,4 miljard om aan ons allemaal een cadeautje te doen van 188 miljard. Dan hebben we dus gelijk 94,6 miljoen winst. Meteen doen dus.

  Anders gezegd, stel ik doe jou een aanbod: als jij me ?? 93,40 geeft, krijg je ?? 188 van me terug. En iedereen maar zeggen, sorry ik vind 93,40 wel erg duur, hoe moet ik dat betalen?

  Brenda
  Nou Maarten, als jij me dat aanbod zou doen zou ik metéén denken: ‘er zit een addertje onder het gras’. Aanbod ala de Nigeriaanse prins – ik zou er niet op ingaan. Ik lees het artikel en de meeste reacties met een behoorlijke dosis scepsis, overigens – ben geen voorstander – en sta open om overtuigd te worden. Nog niet gelukt. En jouw aanbod legt dat – voor mij – kort en krachtig uit: te mooi om waar te zijn. Ik lees door… 😉

  Maarten
  Brenda, het is ook nooit goed, zucht 🙂
  In dit geval laat de winst zich eenvoudig verklaren: basisinkomen maakt een buitengewoon inefficiënt en duur systeem overbodig, het cadeautje is de winst die dat oplevert.
  één uur geleden

 235. Bericht door Berkum2, op 1 juni 2017 17:37
  Oudkerk we hebben het toch niet over de Oudkerk de buitendedeurpompert van de Partij van de aftreders Dick?

  Berkum2 allias Kleinganssei. Sjakel. Eddie van 1 tot ?,Alex ect ect ect.

  Ik ken ook zo n buiten de deur pompert uit het het wijkje Berkum. Jou toch niet onbekend deze geestverwant.

  ?

 236. Bericht door Berkum2, op 4 juni 2017 20:39
  Ben jij vaak gepompt door hem laurie?

  Berkum2.

  Ben gezegend dat ik niet van die 3e rangs figuren in en rond mijn prive leven heb, en dat wil ik graag zo houden.

 237. De formatie is geknapt op ??een relatief klein punt,?? zei Herman Tjeenk Willink. ??GroenLinks wilde mijn eindvoorstel niet accepteren. Daar kan je ook als informateur die bijna heilig is verklaard weinig aan doen.??
  Zeker wel. Geen voorstel doen dat de waarheid geweld aan doet.

  De tekst waar het op misliep was deze:

 238. msterdam – De zus van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb moet drie maanden de gevangenis in vanwege verduistering en valsheid in geschrifte. Tlaitmas, roepnaam Latifa (46), ontfutselde van 2012 tot 2014 een bedrag van 63.325 euro van de Rotterdamse stichting NoordBruist. Ze gaf het allemaal uit aan zichzelf.

  De kapper, de huur, boodschappen, benzine; De Steenwijkse had als penningmeester van NoordBruist een extra pinpas in haar portemonnee, die zij steeds vaker voor privézaken tevoorschijn haalde. Toen zij tegen de lamp dreigde te lopen, diende zij bij de boekhouder van het administratiekantoor vijf vervalste facturen en zestien neppe bankafschriften in.

  Uiteindelijk was het spel toch uit en gaven de andere bestuursleden hun collega aan. Het verduisterde geld kwam voor een groot deel voort uit subsidies en giften. Dat was voor de rechter zo zwaarwegend, dat zij vrijwel volledig meeging in de eis van het openbaar ministerie.

  De officier van justitie eiste twee weken geleden terugbetaling van het volledige bedrag, verhoogd met nog enkele aanverwante kosten, de drie maanden gevangenisstraf en een eeuwig verbod op het uitoefenen van een bestuursfunctie bij een stichting.

  Alleen bij die laatste eis was de rechter iets milder. ,,Het beroepsverbod zullen wij iets matigen, mevrouw mag drie jaar geen bestuursfunctie bij welke stichting dan ook uitoefenen. Overigens zal de reclassering hier toezicht op houden.⤝

  De rechter wenste verder geen verzachtende omstandigheden in te bouwen, daarvoor had Latifa zich te weinig behulpzaam getoond tijdens de rechtszaak. ,,Mevrouw wilde geen openheid geven over haar persoonlijke omstandigheden en daarom ziet de rechtbank geen reden om daar rekening mee te houden.⤝

  Latifa Aboutaleb en haar advocaat waren niet aanwezig bij de uitspraak. Het is niet bekend of zij in hoger beroep zullen gaan tegen de uitspraak.

  Je moet al dat spul nog meer functies geven in dit land gaat vanzelf naar de kloten.

 239. Als het dan maar niet van de Pvda is want die maken er door het hele land een grote rotzooi van.Net als de wethouders van de Partij van de allochtonen waarvan de meesten op wachtgeld zitten en mooi uit de ruif mee kanen.

 240. in 2011 kwam voormalig burgemeester van Gouda Wim Cornelis enkele malen negatief in het nieuws toen naar buiten kwam dat hij de schijn van belangenverstrengeling tegen zich had bij het bouwen van een vakantiehuis in Ghana. Hij liet dit huis namelijk zonder vergunning bouwen in Elmina, een zusterstad van Gouda, en was er in de drie en een half jaar daarvoor al twaalf keer op kosten van de belastingbetaler heen gevlogen. Uit een onafhankelijk onderzoek van KPMG bleek dat de aannemer van de bouw in Ghana banden had met Gouda, iets wat Cornelis in eerste instantie altijd ontkende. Verder concludeerde het rapport dat er teveel zakelijke relaties van de gemeente Gouda betrokken waren bij het tot stand komen van de vakantiewoning.
  Dubieus was ook de verkoop van een Ghanese plasticfabriek aan de aannemer van de vakantiewoning aangezien de gemeente Gouda een zakelijk belang had in de fabriek.
  Wim Cornelis diende enkele maanden later zijn ontslag in, hij werd door de zittende raad benoemd tot ereburger.

  Pvda integer?

 241. Wat moet je vol haat zitten als je (als Hikje) zo atheïstisch bent. Of zoals Benny de integriteit een doen en laten van slechts de PvdA voortdurend onderuit haalt.

  Hoe zou zo’n integriteitsplaatje er over (bjivoorbeeld) de VVD uitzien?

  Maar ok, wie vanaf de oorlog (en daarvoor ook al) mede de politieke buhne bezet, kan repliek verwachten.

 242. Iemand ontvankelijk hier voor dit politieke onderwerp?

  Het koningshuis en o.a. hun keuzes voor potentiële vakantiewoningen?
  Als je het me nu zou vragen:

  Koningshuis afschaffen? Ja! Gaat nooit gebeuren hoor, maar waarom huist dat geslacht dat daar door veel zinloos bleoedvergieten zit?
  Willen ze het eigenlijk zelf wel?

 243. Goh Dick je bent het redelijk vaak met Geert Wilders eens koningshuis afschaffen ouderenzorg verbeteren.Misschien is de Pvv wat voor je.
  Mijn stem hadden ze al nu jij nog.

 244. Is dit ook politiek?

  Het zorgt elk jaar weer voor controverse: pepernoten in de zomer. Deze keer heeft de Albert Heijn in het Drentse Havelte de primeur.

  —–
  Vind het zelf wel een strakke commerciële stunt 😀

 245. @ Benny, belachelijk weinig draagvlak voor ‘afschaffing koningshuis’ helaas. Zo kritisch mogelijk volgen, dan maar. En zoveel mogelijk “Willy’s van Sander van de Pavert”, bitte.

  Geloof niet dat koningshuis iets is wat door God gestuurd zou zijn oid.
  Dan vind ik dit eerder Heb meelij[/url]
  Geloof ook niet dat “Israël heilig is”. Dat dat (1 op 1) het beloofde land uit de bijbel is. De grenzen zijn, nog niet heel erg lang geleden, door de toenmalige “internationale gemeenschap” vastgesteld. Je kunt wel alles willen uitleggen zodat dat in je straatje past…
  Maar wie woonden er eerst…. en waar wonen ze nu?

 246. @ bernard, ben ook tegen hokjesdenken. Kreeg ik ineens een wel heel passende profielschets, gebaseerd op een bepaalde theorie natuurlijk, paste ik plotseling wel in “een hokje” 😮

 247. Mooi, op meerdere kwesties van toepassing:

  Tweet van de dag??28 juli 2017


  Woedende mensen die het niet kunnen handelen dat andere mensen rekening proberen te houden met weer andere mensen. ⤝

  Jan Postma

 248. Tuurlijk is dit een politiek probleem

  Dat het CDA de intensieve veehouderij propagandeert, moge bekend zijn. Hoe onchristelijk ook.
  VVD propagandeert elke handel die (hoe dan ook) geld oplevert.
  * Da’s al een fix stuk van het “motorblok”.

  Hoe gaat het CU met het rentmeesterschap om?
  Heb er wel kort met (ex-collega’s) dat CU-raadslid en de nieuwe CU-wethouder over gehad.
  De laatste heeft het zelfs in zijn portefeuille. Moet zeggen dat ik er vertrouwen in heb.

  Maar weet nogsteeds niet hoe CU er landelijk aan de onderhandelingstafel in staat.

 249. LONDEN – Het Verenigd Koninkrijk ontneemt 150 jihadisten en andere criminelen de Britse nationaliteit. De overheid is bang dat de voormalig staatsburgers anders terug zouden komen naar hun thuisland, als Islamitische Staat ineenstort, schrijft The Sunday Times. Ook van jihadbruiden is de nationaliteit afgenomen.

  Het gaat alleen om jihadisten en criminelen die ook nog een andere nationaliteit hebben. Volgens het internationaal recht is het namelijk verboden om mensen statenloos te maken.

  Islamitische Staat (IS) verliest steeds meer macht in Irak en Syrië. Recent hebben Iraakse troepen Mosul heroverd, de strijd om het Syrische Raqqa is nog gaande.

  Goed voor beeld doet volgen hopelijk.

 250. Er wordt hier idd een potentieel probleem aangekaart. Weliswaar geboren uit angst, zoals bekend “altijd een slechte raadgever”. Je mag toch hopen dat de internationale inlichtingendiensten wel e.e.a. onder controle hebben EN goed samenwerken….
  Begrijp de passage over het internationaal recht ook goed!

  En nogmaals “Laat je niet leiden door gaat en angst”. Maar
  ‘Let love come to town!’

  Is overigens bekend dat het (As)Syrische Mosul, het Ninave van vrogger is?

 251. Sorry …. Nineve

  Maar niemand vindt die 22.000 dode varkens interessant?

  Zou VVDer-exVVDer-PVVer-exPVVer….etc etc hier ook nog weer langskomen met een bos kopietjes onder de arm?
  Zal dat dan weer onder een andere naam zijn?

  Allemaal vragen. Maar vind persoonlijk de trieste varkensbrand even t belangrijkste.

 252. Waarom komt/kwam in 2016, dit niet uitgebreid in de media?

  Mag niet op onderhandelingstafel ontbreken van kabinet
  “rechts met den bijbel” in oprichting.

 253. @ Benny 22:40. Mbt verbranden 22.000 varkens? Jazeker, met name voor Graus.

  Ok, bedankt bernard, omdat ik zag staan dat het uit jaaroverzicht 2016 kwam… is natuurlijk ook NA 2016.

 254. @ 22:11 Miijn punt is vooral:
  Hoe kan een Chr.partij tegen deze gewijzigde motie stemmen.
  Hoe kan een Chr. partij ?berhaupt vierkant achter de intensieve veehouderij staan?

  Denk dat ik het wel weet vwb CDA:
  Heel veel stemmers in Brabant en Limburg. Brabant is volgens mij de provincie met de meeste intensieve veehouderij. Maar nu echt weg.

 255. Bericht door dick, op 30 juli 2017 14:16

  *Zou VVDer-exVVDer-PVVer-exPVVer….etc etc hier ook nog weer langskomen met een bos kopietjes onder de arm?
  Zal dat dan weer onder een andere naam zijn?*

  Dicky, Dicky, toch????.wat ben je toch een armzalig provocateur(tje). Probeer je mij uit te dagen? Je hebt in de loop der tijd toch wel begrepen (copy paste boy), dat ik je verb