Theater Gnaffel: Oma, mag ik mijn pop terug?

Zwolle – Op 2 november om 14.30 uur speelt Theater Gnaffel haar voorstelling Oma, mag ik mijn pop terug? in Woonzorgcentrum De Molenhof in Zwolle. Theater Gnaffel maakt voorstellingen met levensechte poppen voor jong en oud. Deze voorstelling is een cadeau van het theatergezelschap aan het zorgcentrum en de wijk Assendorp. Er wordt hierbij samengewerkt met Kbs Het Atelier. Leerlingen van de basisschool zijn als gastheer/vrouw aanwezig bij de voorstelling.

gnaffel_-_oma_mag_ik_mijn_pop_terug_-_erik_franssen_-_internet_1.jpg 

Kbs Het Atelier is vorig seizoen met een aantal groepen aanwezig geweest bij de voorstelling Oma, mag ik mijn pop terug? van Theater Gnaffel. Naar aanleiding van het bijbehorende educatiemateriaal is vanuit de school de vraag gekomen of de kinderen ook eens een bezoek zouden kunnen brengen aan een verzorgingshuis. Er is toen geregeld dat ze op de koffie konden bij bewoners van De Molenhof. Dit is uitgegroeid tot structureel bezoek eens in de zes weken en nu nog steeds zetten de ouders van de kinderen dit bezoek voort.

Naar aanleiding van deze mooie ontwikkelingen heeft Theater Gnaffel besloten de voorstelling cadeau te geven aan De Molenhof, zodat alle drie de organisaties elkaar in één ruimte ontmoeten en samen een activiteit beleven.

De voorstelling is in eerste instantie bedoeld voor bewoners van De Molenhof, hun familieleden en personeelsleden. Daarnaast is er plaats voor andere geïnteresseerden uit de wijk Assendorp en Zwolle. Aanmelden is niet nodig, wel geldt vol = vol! De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar.

Oma, mag ik mijn pop terug?
Oma, mag ik mijn pop terug? is een grappige en ontroerende voorstelling over Fien en haar oma, gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Haayema.

Elke zondag gaat Fien met haar pop bij oma op visite. Ze doen spelletjes en eten koekjes. De koekjes zijn veel zachter dan bij Fien thuis. Fien ziet dat haar oma ouder wordt en steeds meer begint te vergeten. Op een dag vergeet oma zoveel dat ze moet verhuizen naar een speciaal huis voor vergeetachtige opa’s en oma’s. Pop mag een nachtje bij haar logeren, maar als oma niet meer weet waar ze pop gelaten heeft, moet Fien in actie komen.

Meer informatie over de voorstelling is te vinden op www.gnaffel.nl .

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Vind het nog steeds bijzonder dat een dergelijk gezelschap vierhonderduizend euro (!!) per jaar aan subsidie heeft gekregen in voorgaande jaren.    ⚠️ Meld

  2. Dat valt nog mee, gezien dit bedrag wordt verdeeld over een grotere groep mensen. Het kan erger. Ik ken ook een presentator van de VARA, die meer dan een half miljoen per jaar verdient in zijn eentje en betaalt wordt van onze belasting centen in de vorm van subsidie. En die het ook nog eens meer dan terecht vindt, dat hij zo’n buitenproportioneel salaris ontvangt.


    ⚠️ Meld

Reageer