‘Bluefinger Grand Slam’ thema zesde SportGala

Zwolle – De zesde editie van het SportGala Zwolle wordt zaterdag 4 februari 2017 gehouden in het Zwols ‘Theater van de Sport’, oftewel het Landstede Sportcentrum. Stichting Sportief Zwolle is opnieuw de organiserende partij en wordt ondersteund door een breed scala organisaties uit de gemeente Zwolle. De organisatie betrekt zowel top- als breedtesport bij het sportevenement. Het thema tijdens het zesde SportGala Zwolle is ‘Bluefinger Grand Slam’.

SportGala Zwolle is het platform waar sportverenigingen, onderwijsinstellingen, de politiek, sporters en het bedrijfsleven elkaar ontmoeten. Daar waar voorgaande jaren onder meer wateractiviteiten, wielersporten en vechtsporten in de gemeente centraal stonden tijdens het Zwolse sportfeest, is het dit keer de bedoeling om themagericht op een spectaculaire wijze vooral de sporten tennis en honkbal onder de aandacht te brengen. Naast de sportverkiezing is uiteraard ook de ondertekening van het Gouden Sportboek van de gemeente Zwolle een belangrijk onderdeel. Het aandragen van prestaties loopt parallel aan de Zwolse sportverkiezing.

De prijzen worden uitgereikt in de categorieën Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sporttalent en Sportcoach. Naast deze vijf hoofdcategorieën kent het SportGala Zwolle vier publieksprijzen, betreffende de categorieën Sportvrijwilliger, Sportiefste schoolinitiatief, Sportstimuleringsprijs en Sportiefste ondernemersinitiatief. Bij de vier laatstgenoemde categorieën gaat het om een digitale publieksverkiezing. De sportstimuleringsprijs is gericht op Zwolse sportevenementen en/of sportverenigingen in groei en bloei. Vanaf dinsdag 18 oktober 2015 mag iedereen kandidaten aandragen voor de verkiezing en het Gouden Sportboek via www.sportgalazwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer