Gratis reparatie fietsverlichting in Stadshagen

Zwolle – Op de volgende Repair Café Stadshagen van 29 oktober 2016 staat voor de tweede keer het repareren van fietsverlichting centraal. Heeft u een fiets waaraan de verlichting niet goed is, dan staan vrijwilligers van Repair Café Stadshagen, Fietsersbond Zwolle en twee monteurs klaar om de fietsverlichting na te kijken en waar nodig te repareren.

Voor de werkzaamheden worden geen kosten in rekening gebracht. Voor vervanging van materialen krijgt u bij de fietsenmaker een korting van 15%. Eind oktober gaat de wintertijd weer in. Dat betekent dat het laat licht wordt en vroeg donker. Een goede verlichting helpt voor de zichtbaarheid van fietser en voor de automobilist. Zorg voor eigen (en die van uw kinderen) veiligheid door een goede fietsverlichting! In 2015 zijn van 56 fietsen de verlichting gerepareerd. Doel is om dat aantal om zijn minst te evenaren. Deze wijkactie wordt mogelijk gemaakt door Veilig Verkeer Nederland afd. Zwolle, Wijkstichting Stadshagen Totaal, Lichtbrigade ANWB, Fietsersbond Zwolle, Stichting IJsselheem en een fietsenmaker uit Stadshagen.

Repair Café Stadshagen viert ook een feestje. Deze maand bestaat dit succesvolle initiatief twee jaar.
In gebouw Werkeren, aan de Werkerlaan 154, draait het elke laatste zaterdag van de maand allemaal om (samen) repareren. Op zaterdag 29 oktober tussen 10.00 uur en 14.00 uur staan er fietsvaklieden klaar. Naast reparatie van fietsverlichting kunt u daar ook terecht voor reparatie van boeken, elektronische spullen, textiel en tuingereedschap. Eigenlijk alles dat stuk is. Wilt u wel het kapotte product vooraf schoonmaken? Garantie wordt niet gegeven, maar circa 75% gaat gerepareerd terug met de eigenaren!
Info via repaircafestadshagen@gmail.com of de Facebookpagina van Repair Café Stadshagen.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Wat een goed initiatief. Vorige week alleen al maarliefst 3 maal een bijna-aanrijding met spookfietser. Je doet je best binnen de kom extra alert te zijn, maar wat je niet ziet zie je niet.

    Goed werk!


    ⚠️ Meld

  2. meestal mankeert er niets aan de verlichting, maar is de fietser te lui om het licht aan te zetten, taak voor de politie om te bekeuren i.p.v. waarschuwingen uit te delen, licht niet aan fiets innemen loop maar verder, fiets ophalen en boete betalen, bij jongeren ouders mee laten komen.


    ⚠️ Meld

Reageer