Man aangehouden voor bekladding spelersbus

Zwolle – De politie heeft woensdagmorgen 19 oktober een 44-jarige man uit Zwolle aangehouden. Hij wordt verdacht van het bekladden van een spelersbus van Go Ahead Eagles.

Maandagavond werd er een oefenwedstrijd gespeeld in het stadion in Zwolle. Na de wedstrijd bleek een spelersbus van Go Ahead Eagles te zijn bespoten met graffiti. De busmaatschappij heeft aangifte gedaan van vernieling en de politie heeft een onderzoek ingesteld. Dat leidde tot de aanhouding van een 44-jarige man uit Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 89
 1. Oké jullie hebben gelijk een koninklijke onderscheiding vind ik ook wat ver gaan, maar een lintje uitgereikt door onze eigen burgervader vind ik wel toepasselijk.


  ⚠️ Meld

 2. Beetje kneuzerig dit Zwolse en Deventer wanna-be harde kerngedrag. Soort basisschool groep 8 jochies die na school afspreken om te ‘vechten’.

  En ondertussen wel het klapvee uithangen op de tribune en meebrallen met ‘dans je de hele nacht met mij’. Stoer hoor, tough guys, indrukwekkend.


  ⚠️ Meld

 3. 44 jaar en dan doe je zoiets, voor de mensen die dit goedpraten: kansloos en dom. Het is gewoon vernieling en wangedrag wat niets met voetballen te maken heeft. En dat zit dan ook nog op de tribune bij PEC. Om je dood te schamen.


  ⚠️ Meld

 4. Zou sowieso wel goed zijn als dit hersenloze gedoe eens ophield.
  Was hij in Deventer geboren dan was ie hoogst waarschijnlijk voor de Eagles geweest.
  Het is maar net waar je bedje heeft gestaan (of toevallig al lang woont) dat je voor die plaatselijke club bent.  ⚠️ Meld

 5. Zielig toch? als je op je 44e nog zo’n beperkte en dwangmatig aangestuurde hersenmassa hebt? Sommige bekrompen geest hebben blijkbaar een vijandbeeld nodig om zichzelf te kunnen afreageren. Maar als de aard van deze afwijking bekend is zal er hopenlijk toch wel een passende psychische behandelmethode voor zijn?

  Ps, sommige reactie’s hierboven doen mij vrezen dat deze dwangmatige vernielziekte nog besmettelijk is ook. 😉


  ⚠️ Meld

 6. hahaha meldingsdrang is dat misschien de juiste term observer? Hoe kan ik zo hard mogelijk op mijn borst kloppen met moreel gebral ondersteund met een probeersel van intellectuele onderbouwing ?
  Mooi staaltje van een mug een olifan met maken maar wat eigenlijk de meeste hier willen graag een beetje aandacht.
  Ik ook, net als Eddie die het woord klapvee heel leuk vind en te pas en te onpas overal aan plakt.

  De dader is mijn held alleen al omdat ie hier jullie ware aard naar boven brengt.

  Fijne dag!


  ⚠️ Meld

 7. Ja hoor durf er best voor uit te komen dat ik hier geen problemen mee heb. Zijn wel ergere dingen om je druk over te maken.
  Doekje en sponsje en alle “leed” is weg.
  Kon dat ook maar met alle toetsenbord helden hier.


  ⚠️ Meld

 8. joppuhBericht door joppuh, op 19 oktober 2016 12:34
  Nou dat vind ik dus niet….respect voor je tegenstander.

  Iedereen moet te allen tijde van andermans spullen afblijven, zo niet dan keihard aanpakken. Maar respect voor de tegenstander? Wat een onzin, ze moeten de tegenstander opvreten. Wie het ook is, Volendam of Barcelona. Echte topsporters kunnen ook niet tegen hun verlies, anders accepteren ze veel te snel een achterstand. Daarom zijn ze ook zo groot geworden. Lees de boeken maar eens over Michels, Beenhakker of Van Hanegem.


  ⚠️ Meld

 9. Ik vind toetsenbordhelden niet zo erg aks mensen die andermans spullen beschadigen. Voor iedere categorie is wel iets anders te vinden om het weer in perspectief te zetten. Dat rechtvaardigt het niet.


  ⚠️ Meld

 10. @1e john

  De dader is mijn held

  Dat mag, de meeste mensen kiezen wel een held of zijn fan van een persoon die wat bijzonders presteert maar jij zoekt je held wel erg aan de onderkant van de samenleving hoor.


  ⚠️ Meld

 11. ik vind dit wel een bijzondere prestatie en jij ook anders zou jij je morele gal er niet overheen spugen.
  Onderkant van de samenleving ? Dit? Hahahahaha probeer het nog eens zou ik zeggen.


  ⚠️ Meld

 12. ik vind dit wel een bijzondere prestatie

  Ik denk toch niet dat de politie hem heeft opgepakt om hem een medaille uit te reiken voor deze “bijzondere prestatie”:):)


  ⚠️ Meld

 13. Leuke stunt toch van meneer. Oké het mag niet en iedereen moet van elkaars spullen afblijven etc….
  Zijn we zelf allemaal zo braaf? Hebben wij nooit is iets gedaan wat niet mocht?
  Zo erg is dit toch allemaal ook weer niet…
  Sommige mensen hier overdrijven weer zo gemakkelijk!  ⚠️ Meld

 14. Het is bijzonder sneu dat een volwassen vent op deze manier het voorbeeld geeft. Je zou je toch helemaal kapot moeten schamen. 44 jaar…


  ⚠️ Meld

 15. Dus je bent 44 jaar en moet je nog bewijzen om een “bepaalde status” te krijgen bij een aantal in zwart geklede droeftoeters die zich PEC Zwolle supporters noemen?
  Hoe sneu ben je dan zeg?

  Kinderachtige actie en hopelijk een stadionverbod voor het leven. PEC Zwolle mag wat mij betreft best een signaal afgeven en laten zien dat zij de baas in en rondom het stadion zijn en dat zij bepalen wat wel en niet mag.
  Dit soort sneue acties zorgt namelijk voor een reactie vanuit Deventer bij “mannnen” met hetzelfde lage IQ.


  ⚠️ Meld

 16. Wat een ophef over deze zware 44 jarige beroepscrimineel, ga je druk maken om andere zaken stelletje moraalridders ik walg van gasten zoals de meesten van jullie hierboven, dapper doen veilig achter jullie toetsenbord, alleen maar met de vinger wijzen en oordelen hebben maar er wat aan doen hoo maar. 1962marc, in zwart geklede droeftoeters? Jij bent een schoolvoorbeeld van een internetheld, je weet ze precies te beschrijven en wat ze doen maar je muil opentrekken Ho maar. Kijk om je heen wat er allemaal gaande is in deze wereld en Nederland en ga je niet druk maken om een 44 jarige die met een stift “alle moraalridders zijn homo” op een eagle bus kalkt.


  ⚠️ Meld

 17. Ben het helemaal met je eens @Oldschool73. Zal ook wel een beetje met de gemiddelde leeftijd van de vaste kliek te maken hebben. Boven de vijftig. Maak je druk om de echte problemen in de maatschappij, zou ik hun mee willen geven.


  ⚠️ Meld

 18. @Oldschool73

  “ik walg van gasten zoals de meesten van jullie hierboven”

  En wij walgen van jouw soort figuren dat wat krom is recht probeert te praten.


  ⚠️ Meld

 19. @Oldschool73

  Ja in jouw geval is het niet van recht naar krom, maar krom naar recht. Een kromme gedachtespinsel van jou die jij ook nog eens normaal vindt blijkbaar.


  ⚠️ Meld

 20. Ik geef het toe, het lukt mij op deze weblog niet om aan aantal lieden die het normaal vinden om andermans spullen te beschadigen, of het goedkeuren, met redelijke argumenten te overtuigen.
  Hier moeten echt zware beroepskrachten, zoals psychiaters, mental coaches of een jaartje militaire dienstplicht aan te pas komen.
  Hoe dan ook, deze lieden kosten de maatschappij weer een hoop geld.


  ⚠️ Meld

 21. @observer misschien lukt het je wel in het echie, ik zou zeggen try me of durf je dat nie? Laat maar…ik weet het antwoord al. Dappere internetheld dan ben jij


  ⚠️ Meld

 22. Flink hoor. Wie is er nu ruig achter de toetsen. En je hebt nog steeds t punt gemist oldschool…namelijk dat je andermans spullen niet moedwillig moet beschadigen.


  ⚠️ Meld

 23. We spreken over vernieling, het kalken van een paar letters op de bus van de aartsrivaal.

  Ongeacht de leeftijd van de dader het blijft een simpele vernieling. Vernieling wordt volgens meerdere strafrechtelijke bronnen afgedaan met het betalen van de schade en een geldboete.

  “Kinderachtige actie en hopelijk een stadionverbod voor het leven. PEC Zwolle mag wat mij betreft best een signaal afgeven en laten zien dat zij de baas in en rondom het stadion zijn en dat zij bepalen wat wel en niet mag.”
  Waarom zou deze persoon een extra straf verdienen als bijvoorbeeld een stadionverbod? Omdat de ondergrond van de vernieling een bus betrof, mag hij dan ook geen bus meer in? Door bovenstaande quote ga ik de discussie toch maar wat breder in. Mag een zwartrijder nooit meer de trein in? Mag een asielzoeker die een overtreding maakt of een misdrijf pleegt Nederland niet meer in? Mag een gemeentelijke bestuurder die er een puinhoop van maakt nooit meer in de politiek? Mag een hardrijder een tijd niet meer de snelweg op?

  “maar jij zoekt je held wel erg aan de onderkant van de samenleving hoor.”
  Misschien moeten we ons meer druk maken over de bovenkant van de samenleving, de verantwoordelijken voor het vernielen van onze maatschappij…


  ⚠️ Meld

 24. Gebroken gezin? Ach wat zielig. Dus eigenlijk is hij slachtoffer. Slachtoffer van het niet nemen van verantwoordelijkheid voor zijn eigen leven.

  “Er was eens een tuigvlogger……..met een zus”.


  ⚠️ Meld

 25. ik ken de dader en hij komt uit een gebroken gezin, Misschien moeten we ons meer druk maken over de bovenkant van de samenleving, ik walg van gasten zoals de meesten van jullie hierboven, Zijn we zelf allemaal zo braaf? Hebben wij nooit is iets gedaan wat niet mocht?, De dader is mijn held alleen al omdat ie hier jullie ware aard naar boven brengt. ik vind dit wel een bijzondere prestatie, enz, enz.

  Ik kan me voorstellen dat de politierechters wel eens heel erg moe worden om steeds weer dit soort lulsmoezen aan te moeten horen


  ⚠️ Meld

 26. Goedenavond,
  Lees het bericht maar er staat echt verdacht van bekladden?
  Zal waarschijnlijk wel een bericht gemist hebben maar anders is het behoorlijk naïef van jullie om direct je oordeel al klaar te hebben.
  Gezien de reacties zijn jullie waarschijnlijk geen PEC fan of zijn jullie dit de afgelopen jaren geworden (in de goede tijd) de rivaliteit tussen Zwolle en D****ter is al ontstaan rond de jaren ’90 en de heren en dames die in deze periode ook al in het stadion zaten weten en kennen het gevoel wat de strijd is tussen Zwolle en D****ter.


  ⚠️ Meld

 27. Dat gaat mij vrees ik ook niet lukken, jij voelt je blijkbaar heerlijk in je rol van slachtoffer van de maatschappelijke bovenlaag;)


  ⚠️ Meld

 28. Observer,

  Je doet je naam geen recht aan.
  Observeren staat synoniem voor het waarnemen van gedragingen. Zonder hier een waarde oordeel over te vellen of aannames te doen. Tot op heden zie ik je alleen maar vraagtekens, aannames, zinnen als ‘vrees ik’, woorden als ‘blijkbaar’ uiten in jouw reacties.
  Vervolgens stel je zelfs voor om bepaalde lieden die hier reageren alsmede de “verdachte” te onderwerpen aan allerlei kostbare hulpinstanties of militaire dienst. Om in dit zelfde comment te eindigen met “Hoe dan ook, deze lieden kosten de maatschappij weer een hoop geld”. De schade gaat uiteindelijk op de dader worden verhaald en ongetwijfeld voorzien van een dikke prent. Dit is conform afspraken die wij als Nederlanders in het verleden met elkaar hebben gemaakt. Please stick to the facts en de ‘ernst’ van de zaak.


  ⚠️ Meld

 29. @Oneman, Je zegt daar allemaal nog al wat, hier moet ik eens flink over nadenken hoor. Toch blijf ik mij het recht voorbehouden behalve te observeren ook conclusies aan mijn observaties te mogen verbinden. En dan blijf ik zeggen “handen af van andermans spullen”


  ⚠️ Meld

 30. Juist om de kosten van die kostbare hulpinstanties te besparen was mijn vraag aan observer ,om mij op een andere manier dan weblog te overtuigen waarom de 44 jarige meneer en/of mensen die zijn gedrag goedkeuren de maatschappij veel geld kosten.


  ⚠️ Meld

 31. om mij op een andere manier dan weblog te overtuigen

  Als ik je met woorden en argumenten niet kan overtuigen van de zinvolheid om elkaars spullen te respecteren, waarmee zou ik het dan anders moeten doen?


  ⚠️ Meld

 32. het lukt mij op deze weblog niet om aan aantal lieden die het normaal vinden om andermans spullen te beschadigen, of het goedkeuren, met redelijke argumenten te overtuigen.

  Op welke manier zou het jou wel lukken om mij of een aantal andere lieden te overtuigen?


  ⚠️ Meld

 33. Beste Oldschool73, We hebben ondertussen al heel veel tijd en woorden besteed aan elkaars standpunt, ik ben je oprecht dankbaar voor de moeite en de tijd die je daarvoor genomen hebt. Maar ik ben bang dat we elkaar geen ander standpunt kunnen aanpraten, zowel binnen- of buiten deze Weblog.


  ⚠️ Meld

 34. Helaas, dan ben ik bang dat ik dan toch echt op zoek moet naar een dure psychiater die mij volgens jou wel kan overtuigen. Leuk met je getypt te hebben, morgen weer vroeg uit de veren om mezelf weer nuttig te maken voor onze maatschappij en onze kfjsjfjdku


  ⚠️ Meld

 35. @1stejohn

  Denk dat steven en observer net even de plantjes aan het water geven zijn oldschool73…

  Zo te lezen gebruik jij blijkbaar maar één soort plant.;D


  ⚠️ Meld

 36. Hahaha Steven, ik zou best iets op je voordeur wat willen kladden hoor. Ik weet zeker dat jij niet naar buiten komt en wacht op een bericht op het weblog voor je iets lekker anoniem durft te zeggen.


  ⚠️ Meld

 37. @1stejohn

  Als jij dat zou doen, dan is de kans heel groot, dat jij zelfs in het ziekenhuis zou kunnen belanden. Aan de andere kant heb ik geen zin, om voor jouw als iemand uit de onderlaag van de maatschappij de ziekenhuiskosten te willen en te gaan betalen. En dat ook nog van iemand die er zelfs bewust van is om andermans eigendommen te willen aantasten. By the way hoe is het met jouw plantjes? Ben je al een beetje high vanavond?8)


  ⚠️ Meld

 38. Ja ,precies steven. Dat dacht ik al. Eerst een beetje dreigen en daarna een excuus vinden om geen daad bij woord te voegen.
  Als ik voor je sta bedoelde je zeker weer wat anders.
  Snap heel goed dat jij hier overal op reageert. Is net even wat makkelijker dan in de grote mensen wereld.
  Je zal vroeger wel vaak moeten roepen: ” maar ik heb toch niks gedaan!?” 😀


  ⚠️ Meld

 39. Snap heel goed dat jij hier overal op reageert. Is net even wat makkelijker dan in de grote mensen wereld.

  Tsja, dat zegt toetsenbordheld no1?!
  Ja jongens (of meisjes; dat weten we natuurlijk niet), zolang je onder nicknames blijft reageren, hoef je anderen niet de maat te nemen.
  Inderdaad: laat je echte woonadres eens achter. Eens kijken of anderen daar ook een mooi ‘kunstwerk’ achter kunnen laten. Heb er een hard hoofd in echter.


  ⚠️ Meld

 40. Een schaal op geweldadige wijze noemt men in Deventer ludiek binnen bepaalde supporters groepen bij deze tokkies.Dit bekladden met een waterstift is eigenlijk een reactie op de diefstal destijds…heren/dames er zijn ergere dingen waar wij ons over druk kunnen maken


  ⚠️ Meld

Reageer