Finissage Mei Mei op 30 oktober in Het Langhuis!

Zwolle – In Het Langhuis werken vijf jonge kunstenaars uit Curacao sinds begin oktober dagelijks aan nieuw beeldend werk. Met gips, verf of met andere materialen. Het werk groeit onder hun handen en jij kunt er nog tot eind oktober getuige van zijn. Mei Mei betekent eigenlijk niemandsland. Het gaat over een zoektocht naar persoonlijke identiteit tussen twee culturen.

Je kunt in Het Langhuis met de kunstenaars van gedachten wisselen en horen wat hen beweegt, waarom ze kiezen voor de materialen waar ze mee werken, waarom ze maken wat ze maken. Eén van de bezoeksters raakte de kern van de tentoonstelling, toen ze zei: ‘Dit thema raakt mij, omdat het gaat over het gevoel er wel of niet bij te horen’. De jonge kunstenaars : Adriana Escobar, Kiem Loon Chen, Harley Davelaar, Vanessa Emerenciana en Roxette Capriles zijn alumni van het Instituto Buena Bista op Curacao, dat van grote betekenis is voor het kunstklimaat in Curacao. Eén van de oprichters van het Instituut is kunstenaar David Bade die nu te zien is met de solotentoonstelling SlowBade in Museum de Fundatie. Na hun studie op Curacao zijn ze afgestudeerd aan Nederlandse Kunstacadamies.

Mei Mei is nog te bezoeken tot en met 30 oktober. Kijk voor de openingstijden op www.langhuis.nl. Kom op zondag 30 oktober om 16:00 uur langs voor de officiële afsluiting van de tentoonstelling . Kijk op de Facebook-pagina van Het Langhuis voor het programma.

Artikel delen:

Reageer