Zwolse jeugd vermaakt zich in WRZV hallen

Zwolle – Tijdens de herfstvakantie heeft de WRZV zaalvoetbalvereniging in samenwerking met SportService Zwolle, KNVB en PEC Zwolle een herfstevenement georganiseerd voor de jeugd in de leeftijdscategorie 10 t/m 12 en 13 t/m 15 jaar.

20161020wrzv_herfsttoernooien_2016.jpg

Het doel van deze evenementen was kennis te maken met het zaalvoetbal in verenigingsverband van de WRZV. Tevens was er voor de jeugd van de WRZV zaalvoetbal academie een PEC Zwolle clinic, waaraan Joost Broerse en de PEC Zwolle spelers Bram van Polen, Kingsley Ehizibue en Wouter Marinus hun medewerking hebben gaven. De activiteiten konden georganiseerd worden vanuit het Sportimpuls. "Joost Broerse en de spelers gaven aan zich enorm te hebben vermaakt en vonden de deelnemers serieus en leergierig, kortom een goede groep om mee te trainen. Dat is natuurlijk een compliment voor onze deelnemers van de jeugdacademie. Ook konden de kids nog even mooi op handtekeningen jacht en op de foto met de spelers", vertelt WRZV voorzitter Freddy Eikelboom.

De activiteiten die georganiseerd worden vanuit het sportimpuls budget lopen dit jaar ten einde. De WRZV gaat de de activiteiten zoals zaalvoetbal academie. WRZV jeugd Futsal League en de VO scholencompetitie in samenwerking met SportService, KNVB, scholen en sponsoren ook het volgende seizoen continueren. Er waren natuurlijk ook prijzen te winnen voor de deelnemende teams. Het toernooi in de leeftijd 10 t/m 12 jaar werd gewonnen door Bola-Lah! junior. Op tweede plaats eindigde Real Shit en het brons was voor The Bro’s. De belangrijkste prijs, namelijk de Fair Play beker, kreeg een verdiende winnaar. Het waren leerlingen van basisschool de Morgenster, die weliswaar alles verloren maar enorm veel plezier uitstraalden en sportief de nederlagen ‘slikten’. De Morgensterren waren wat dat betreft een aanwinst voor het toernooi.

Voor de scholieren uit het voortgezet onderwijs werd het toernooi op een ander moment gespeeld. Hier werd Team Sander terecht de winnaar en wist het team FC Anti 0570 beslag te leggen op de 2e plaats. Het brons was voor FC Trinna, die gelijk was geëindigd maar het uiteindelijk op aantal gescoorde doelpunten voor moesten afleggen. “Het waren weer geslaagde zaalvoetbal evenementen zo in de herfstvakantie. Er waren toch weer over beide toernooien zo’n 100 deelnemers en met de aanwezigheid van de papa’s en mama’s was er ook nog eens aardig wat publiek op de benen. Dit is geweldig om te kunnen en te mogen organiseren. De sportieve en leuke sfeer, met fanatieke kids is gewoon mooi om te zien. Dit kunnen we natuurlijk niet alleen en zijn dan ook blij met de hulp van onze vrijwilligers, die hebben meegeholpen. Uiteraard ook de samenwerking met SportService Zwolle bevalt goed en is een mooie verbinding zo tussen de vereniging en de jeugdige scholieren. Met SportService werk ik nu een aantal jaren samen en ze faciliteren gewoon op een geweldige wijze met de aanwezige kennis, kunde en professionals. Een mooie win-win situatie”, aldus Eikelboom.

Eikelboom besluit, “als je kijkt naar het gemêleerde gezelschap komende uit bijna alle Zwolse wijken, dan is het gewoon goed om dit te organiseren voor kinderen die niet op vakantie zijn. Waar zijn ze anders als ze op deze dagen niet hier zijn, denk je dan vaak”. Naast de wekelijkse WRZV jeugd Futsal League en zaalvoetbal academie staat het volgende grote jeugd zaalvoetbal evenement geprogrammeerd in de kerstvakantie. Op 28, 29 en 30 december komen overdag tijdens het WRZV zaalvoetbal spektakel liefst vier leeftijds categorieën aan bod die over drie dagen samen gaan strijden om het Zwols jeugdkampioenschap zaalvoetbal 2016. In de avonduren komen de senioren aan bod in het toernooi om de IJsselcup 2016. Het betreft een nieuw en regionaal toernooi waaraan veldvoetbal verenigingen gelegen aan of in de omgeving van de IJssel zich voor kunnen inschrijven. Op 28 & 29 december zijn de poule wedstrijden en de finales worden gespeeld op vrijdag 30 december. Het toernooi vindt plaats in de WRZV hallen.

Artikel delen:

Reageer