Het Zand voorgedragen voor keurmerk

Zwolle – Donderdag was er wat te vieren bij Zorgspectrum Het Zand. Afgelopen vrijdag werd namelijk bekend dat Het Zand een resultaat heeft behaald dat goud waard is. De zorglocaties zijn wederom voorgedragen voor een gouden PREZO keurmerk. "Dit is een bevestiging van waar we als zorginstelling voor staan, namelijk met aandacht en respect voor elkaar de behoefte van de cliënt centraal zetten waarbij we blijven streven naar vernieuwing en nòg betere zorg" aldus Voorzitter Raad van Bestuur Wybren Bakker. "Dit is het hoogst haalbare resultaat". Wybren geeft aan trots te zijn op deze mooie prestatie die "we met elkaar hebben neergezet".

Wat is PREZO en wat houdt een PREZO audit in?
PREZO staat voor PRE(staties) in de ZO(rg). Het PREZO keurmerk geeft aan hoe goed er zorg geleverd wordt door een zorginstelling. Om dit vast te kunnen stellen, worden er een heel aantal punten gecontroleerd. Deze punten worden normen voor goede zorg genoemd.

PREZO vertaalt de normen voor goede zorg naar een aantal prestaties van aan de geleverde zorg. Deze prestaties zijn gericht op de ondersteuning van de bewoner om zijn/haar leven te leiden zoals hij/zij dat wenst. Een PREZO prestatie beschrijft wat het resultaat voor een bewoner moet zijn en wat de zorgorganisatie en medewerkers moeten doen om dat resultaat te bereiken. Deze prestaties zijn onderverdeeld in 4 cliëntdomeinen: lichamelijk welbevinden en gezondheid, woon- en leefsituatie, mentaal welbevinden en participatie.

De afgelopen 2 weken hebben auditoren van Perspekt meegekeken op alle locaties van Zorgspectrum Het Zand. Hiermee hebben ze een goed beeld gekregen van de dagelijkse gang van zaken. Tijdens de audit werd vooral gekeken of de bewoners tevreden zijn. Ook werd gecontroleerd of Zorgspectrum Het Zand voldoende werkt aan verbeteringen.

Als een locatie op alle gecontroleerde 15 prestaties een voldoende scoort, wordt het gouden PREZO keurmerk toegekend. Perspekt keurt iedere locatie apart, locaties kunnen dus niet meeliften op de resultaten van andere afdelingen. Dit houdt in dat alle Het Zand locaties (De Berghorst te Staphorst, De Hulstkampen te Nieuwleusen, Hospice Lotus te Zwolle *NB:Hospice Lotus heeft het keurmerk PREZO Hospicezorg toegekend gekregen*, De Oude Mars te Zwolle, Het Weijtendaal te Wijhe, Het Wooldhuis te Heino en Zandhove te Zwolle) separaat dit gouden keurmerk hebben verdiend.

Artikel delen:

Reageer