Zorgen over stemming ZwolleFonds

Zwolle – De JOVD Zwolle roept de Zwolse gemeenteraad op de huidige draagvlakmeting van het ZwolleFonds nog eens tegen het licht te houden. Dit doet zij, omdat op het stembiljet duidelijk wordt gemaakt dat het stemmen voor het ZwolleFonds de beste optie zou zijn.

De JOVD vindt dat samenwerking tussen ondernemers een goede zaak is, maar betreurt ten zeerste hoe het proces tot op heden verloopt. Voorzitter Dagmar Hoekstra: "Wanneer ondernemers door een ingrijpende verandering een stuk van hun vrijheid moeten inleveren, is draagvlak essentieel. Dit draagvlak is alleen gegrond als het verkregen is op basis van een objectieve stemming. Op het huidige stembiljet wordt geen simpele ‘voor’ of ‘tegen’ gegeven, er wordt duidelijk gemaakt dat ‘voor’ het beste zou zijn voor Zwolle. Dit is niet alleen onnodig, het is ook nog eens zeer ongepast. De gemeente heeft met de huidige bewoording een enorme fout begaan." JOVD Zwolle hecht waarde aan een sfeervolle en levendige stad en vindt het niet wenselijk dat op dit moment slechts een kleine groep ondernemers bijdraagt aan de kosten hiervoor. Het doel van het ZwolleFonds is dan ook nobel. Hoekstra: "Het is een serieus probleem dat Citycentrum nu niet in staat is de beoogde plannen voor de binnenstad te realiseren. Dit is echter geen vrijbrief voor de gemeente om haar mening op een stembiljet te plaatsen."

 

Artikel delen:
Reacties 7
 1. CityCentrum heeft in de afgelopen 60 jaar van haar bestaan nog nooit op eigen kracht iets gerealiseerd.
  Zelfs de blauwvingerdagen hadden haar succes te danken aan de gelijktijdig te houden brokantemarkt georganiseerd door een particulier bedrijf.
  Maar de inkomsten uit deze blauwvingerdagen wil men niet inbrengen bij het wel door hen verlangde ondernemersfonds waar ieder ondernemer verplicht aan mee moet betalen.
  Eigen gewin gaat blijkbaar voor.


  ⚠️ Meld

 2. Daar is de heer Fakkert weer onder zijn pseudoniem Ikke.
  Wil niks met de binnenstad te doen hebben, zegt geen profijt te hebben van extra bezoekers maar heeft wel het grootste reclamebord van de binnenstad boven zijn gevel hangen.
  Maak het citycentrum nou niet groter dan het is en sluit aan bij de rest van de stad in een poging om juist dat debacle ( het onvermogen van citycentrum) voor eens en altijd op te lossen.
  Of kom met eigen goede ideeën. ( mag ook)  ⚠️ Meld

 3. Deze verkiezingen zijn nu volledig mislukt. Zelfs als zij doorgaan zal niemand de uitslag nog vertrouwen. Ik zou zeggen: stop er maar mee. Een stemadvies op het stembiljet zelf: hoe bedenk je het…


  ⚠️ Meld

 4. De burgemeester van Zwolle is door de Koning aangesteld om de grondwet te bewaken.
  Door deze stemronde wordt met de grondwet onder meer Art. 1 wel een zeer ernstig loopje genomen.
  Je kunt je afvragen of deze burgemeester nog wel naar behoren functioneert.  ⚠️ Meld

 5. Ik zou direct stoppen met het Zwolle fonds. Dit gaat het niet worden. Ik zou ook sterke twijfels hebben aan dit initiatief. Het organiseren van ambitieuze projecten zoals Zwolle Wintert, misschien het Glazen Huis of The Passion…. Wat brengen deze projecten een kleine zelfstandige in bijvoorbeeld makarons of in het vervangen van displays in telefoons? Bovenstaande projecten zijn juist voorbeelden die de gemeente moet betalen, wanneer ze die in de stad willen hebben.
  Die luttele bedragen waar over gesproken wordt, zijn daarnaast raar tot stand gekomen. Er wordt bewust afgetopt waardoor kleinere zaken relatief erg veel betalen. Kleinere winkels sponsoren eigenlijk de grote. Volgens mij is dit niet de bedoeling. De genoemde reden voor het aftoppen is vaag, de grote zaken zouden anders teveel betalen? Procentueel betaald met dit plan de kleine zelfstandige te veel. De grote voorstanders, die met foto en al in de Peperbus stonden, komt dit prima uit. Zij zitten bijvoorbeeld aan de grote markt en hebben de duurdere panden. Maar mensen die wat achteraf zitten, betalen een premium prijs aan iets waar ze relatief weinig aan gaan hebben?

  Daarom heeft Fakkert in mijn ogen groot gelijk. Ik zou hier ook dwars voor liggen en mij met hand en tand verzetten. Wanneer je zo iets optuigt, doe het dan goed. Laat de berekening plaats vinden op de WOZ waarde van het pand en spreek daar een “flat” tarief voor af. Dit is overigens heel normaal. Wanneer dit flat tarief niet gedragen wordt, hebben de “groten” ook twijfels aan de te behalen resultaten.


  ⚠️ Meld

 6. “Maar de inkomsten uit deze blauwvingerdagen wil men niet inbrengen bij het wel door hen verlangde ondernemersfonds waar ieder ondernemer verplicht aan mee moet betalen.” Dit slaat natuurlijk nergens op! De inkomsten uit deze dagen moeten geherinvesteerd worden. Waar komen die gelden dan nu terecht?


  ⚠️ Meld

Reageer