Berkum door het ijs tegen VSCO ‘61

Zwolle – Berkum heeft zich behoorlijk geblameerd door het bekerduel tegen VSCO ’61 met 1-2 te verliezen. De koploper van de 1e Klasse D slaagde er niet in om de hechte defensie van de Veluwse derdeklasser te ontmantelen en acteerde in elke linie onder de maat. "We waren véél te gemakzuchtig," constateerde Berkum-coach Arno Hoekstra. "Als je tegenstander zo inzakt moet je het spel breed houden en gebruik maken van de ruimte. Maar de afspraken werden niet nageleefd, iedereen was met zijn eigen spelletje bezig."

In de eerste helft was het balbezit voor Berkum, maar het leek of er daardoor steeds meer onderschatting van de tegenstander in de ploeg sloop. Frank Hoolsema, voor de gelegenheid linksbuiten bij de Zwollenaren, leek in de 23e minuut nog dicht bij de openingstreffer maar zag zijn inzet op de paal belandden. Daarna vielen de kansen aan de andere kant te noteren en Berkum kwam bijzonder goed weg toen eerst Jan van ’t Oever en vervolgens Dominique van de Grift opgelegde kansen lieten liggen. Direct na de hervatting sloegen de bezoekers echter alsnog toe, vlak nadat een kansrijk ogende inzet van Hoolsema net langs het VSCO-doel was gezeild. Bij een tegenaanval van de bezoekers werd de bal vanaf rechts teruggelegd op Van de Grift, die direct uithaalde en Berkum-keeper Dominic van Hoof kansloos liet: 0-1. Berkum kreeg een minuut of vijf later kans om terug te komen, via een net buiten het strafschopgebied genomen vrije trap, maar wist ook die mogelijkheid niet te verzilveren. Even later liet VSCO zien hoe het wél moest toen Martijn Pluim aan de andere kant van ongeveer gelijke afstand een vrije trap mocht nemen. De VSCO-speler krulde de bal fraai over de muur in het Berkum-doel en bracht zo de verdiende 0-2 op zijn naam.

Tegendoelpunt in eigen goal
Berkum trok massaal ten aanval om het tij te keren, maar kansen voor onder meer Johnsen Bacuna bleven onbenut. Het was tekenend dat zelfs de tegentreffer op naam van de bezoekers kwam. In de 67e minuut leek een Berkum-aanval opnieuw in de Veluwse defensie te smoren, maar VSCO-verdediger Rick Pul knalde de bal daarbij hard achter zijn eigen doelman: 1-2. Berkum leek kort voor tijd alsnog langszij te kunnen komen na een chaotische situatie voor het VSCO-doel, maar de Veluwenaren werkten de bal met kunst en vliegwerk naast. Uit de corner die daarop volgde kopte Jason Huisman uit kansrijke positie, maar ook zijn inzet ging naast.
Door deze verdiende nederlaag is Berkum dus al direct in de eerste knock-outronde van het bekertoernooi geëlimineerd. Over ruim een week kan de ploeg van trainer Arno Hoekstra op eigen terrein tegen Hulzense Boys de eerste periodetitel in de 1e Klasse D pakken, maar de Zwollenaren zullen dan uit een héél ander vaatje moeten tappen.

Berkum-VSCO ‘61, 20 oktober 2016 (1e ronde knock-outfase Districtsbeker Oost)
Eindstand: 1-2 (0-0)
Scheidsrechter: Wesley O’Niel
Doelpunten: 50. Dominique van de Grift (0-1), 64. Martijn Pluim (0-2), 67. Rick Pul (1-2) (eigen doel)
Gele kaarten: Jasper Bremmer (Berkum), Ruben Sleurink (VSCO ’61)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jeroen van Brummen, Jasper Bremmer, Jordi Lemmens, Jorben Nieuwenhuis (46. Dennis Horstman), Thom Kooke (61. Jason Huisman), Mehran Ali Pour Asli, Ruud Wellenberg, Johnsen Bacuna, Youp Kok (61. Jordi de Jonge), Frank Hoolsema
Opstelling VSCO ‘61: Alex Grootenhuis, Ruben Sleurink, Rick Pul, Rick Sleurink (68. Bart Schoonhoven), Martijn Pluim, Ruben Buijserd, Gerwin de Leeuw, Jan van ’t Oever, Rinse van der Velde, Dominique van de Grift, Thomas van de Kolk (86. Steven van de Grift)

Artikel delen:
Reacties 14
 1. @ed0038

  Een beetje team waar een speler uitvalt moet in totaliteit genoeg kwaliteit bezitten om alsnog de wedstrijd naar hun hand te zetten in dit geval.


  Maak melding

 2. @ed0038
  Zeker familie van die Nieuwenhuis!? Heb er niet zo’n hoge pet van op>:(
  @wvf
  Jullie onderschatten al 3 jaar elke tegenstander lijkt het :D:D


  Maak melding

 3. Is die trainer ook nog bij deze nette vereniging aanwezig die een kind bij de keel heeft gegrepen.Zal bij de buurman niet gebeuren.


  Maak melding

 4. Naaste het eerste elftal is het tweede elftal ook niet slecht van VVB. Jammer van de uitschakeling maar ze verlaten het beker toernooi met opgeheven hoofd.


  Maak melding

 5. Nou dat is klap na klap bij de meest nette vereniging van Zwolle althans als er geen kinderen bij de strot worden gepakt door een trainer.
  Hebben ze nog wel gezonde broodjes in de kantine of zijn die inmiddels uitverkocht?


  Maak melding

 6. Inderdaad bonny. Ik denk dat het afgunst bij hen is. Zulke goede spelers en heerlijke gezonde broodjes hebben ze niet bij de andere Zwolsche clubs. 😉


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.