Eerbetoon aan Gram Parsons in Odeon

Zwolle – Maandag 7 november presenteert Tangarine een ode aan country legende Gram Parsons in de karakteristieke Hemminkzaal van Schouwburg Odeon. Een uitgebreide lijst aan special guests waaronder Douwe Bob, Tim Knol, Stephanie Struijk (voorheen Stevie Ann) en Lea Kliphuis zullen tijdens de avond nummers van Gram Parsons spelen en zorgen voor een waardig eerbetoon. Kaartverkoop is in volle gang en loopt via Zwolsetheaters.nl 

tangarine_edit_12.jpg 

Tangarine was begin van dit jaar in Amerika om het album There And Back op te nemen. In Amerika draaide het meeste om de muziek, maar ook om het bezoeken van bijzondere plekken waar hun helden ooit waren geweest. Na een indrukwekkende reis met een bezoek aan het Joshua Tree Inn motel, waar Gram Parsons overleed aan een overdosis, besluiten Sander en Arnout Brinks (Tangarine) de handen ineen te slaan met het Hedon Productiehuis en Zwolse theaters. Het idee voor een tribute aan deze legende was geboren.

Eerbetoon aan inspirator
"Op een middag stonden wij voor Room 8 de kamer waar Gram Parsons is overleden, bij een monument dat men er heeft neergezet ter gedachtenis aan hem. Het is een grote zwarte gitaar waar de woorden "Safe at Home" zijn ingekerfd. Op dat moment bedachten wij dat het hoog tijd was voor een eerbetoon aan de muzikant die ons al zolang inspireert. Hij zou dit jaar op 5 november 70 jaar zijn geworden als hij geen overdosis had genomen op 26 jarige leeftijd, toen hij overleed."

Als nieuwbakken Zwollenaren (ze verhuisden onlangs naar de stad) koos Tangarine voor de Hemminkzaal van Schouwburg Odeon. "Wij wonen sinds een klein jaar in Zwolle en wat ons betreft is dit één van de mooiste zalen van Nederland. Intiem, sfeervol en een geweldige akoestiek."

De Tribute To Gram Parsons is een samenwerking tussen het Hedon Productiehuis, Zwolse Theaters en Tangarine.

——————————————————————————————————

TANGARINE PRESENTS: A TRIBUTE TO GRAM PARONS
met TIM KNOL / DOUWE BOB / STHEPHANIE STRUIJK (STEVIE ANN) / LEA KLIPHUIS

Datum: maandag 7 november
Aanvang: 20:00uur
Zaal Open: 19:30uur
Entree: € 15,00

Kaarten voor dit optreden zijn verkrijgbaar via www.zwolsetheaters.nl .

 

 

Artikel delen:

Reageer