VV Berkum 2 dicht bij bekerstunt

Zwolle – Het had niet veel gescheeld of Berkum 2 had voor een daverende verrassing in de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Kampen 1 gezorgd. Aangezien na het verstrijken van de officiële speeltijd een 0-0 stand op het scorebord stond, moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Het leek erop dat Berkum deze serie zou winnen, nadat Bjarn Onderstal meteen de eerste strafschop van routinier Madih Doufikar bekwaam had gestopt en de eerste vier Berkum-strafschoppen feilloos waren benut. Berkum had matchpoint, toen Thom Kooke achter de bal ging staan. Helaas had Thom zijn zenuwen niet in bedwang, waardoor zijn schot links naast de paal ging. Nadat de beide teams hun zesde strafschop hadden verzilverd, viel de uiteindelijke beslissing bij de zevende strafschop die door Go Ahead werd benut maar niet door Berkum. De penalty van Felix Hermsen spatte op de paal uiteen.

Go Ahead Kampen had in deze wedstrijd weliswaar een optisch veldoverwicht, raakte in de eerste helft ook paal (Tanju Sahin) en lat (Wilbert Wessels), maar creëerde verder weinig doelkansen, waardoor de Berkum-defensie met een goed keepende Bjarn Onderstal vrij gemakkelijk overeind kon blijven. In de 86e minuut had Mattijn Huizinga zelfs de kans om de wedstrijd in het voordeel van Berkum te beslissen.

Oog in oog met Tim Noordman probeerde hij de Go Ahead-goalie met een lob te verschalken, maar zijn inzet streek enkele centimeters over de deklat. In de dying seconds, ver in blessuretijd, werd Youp Kok de diepte ingestuurd. Hij had vrije doortocht naar het Go Ahead-doel en leek te kunnen scoren. Tot frustratie van alle Berkumers binnen en buiten de lijnen blies scheidsrechter Van der Elst echter juist op dat moment voor het einde van de wedstrijd.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.