Bonkefaert decor voor mixed team Hattem Roeit

Zwolle – Sloeproeivereniging Hattem Roeit, met roeiers uit zowel Hattem als Zwolle, verscheen zaterdag 22 oktober aan de start bij het Liwwadster Rondje in Leeuwarden.

hjbe16101022769.jpg 

Het Liwwadster Rondje werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. Het was een wedstrijd van ca.16 kilometer door de wateren van Leeuwarden. De route ging zowel door de binnenstad voor het publiek, als over de legendarische Bonkefeart, het finishpunt van de Elfstedentocht. Met roeiers uit 3 verschillende teams, 3 dames en 5 heren, in de sloep d’Isela mocht het team als tweede van start. "Omdat de race voor de eerste keer werd georganiseerd, wisten we dus niet wat we konden verwachten", zegt stuurman Sander van Straten. Het bleek een lastig parcours met veel bruggen en een aantal scherpe onoverzichtelijke bochten. Onderweg kwam het team echter geen andere sloepen tegen en kon het volledig een "eigen" race roeien. "Met dit samengestelde team, uiteindelijk een tweede tijd neerzetten en 9e worden in de einduitslag is dan een mooie prestatie", zegt Van Straten tevreden.

De eerst volgende wedstrijd en teven de laatste van het seizoen voor Hattem Roeit is de MPM-race; drie keer heen en weer roeien tussen het Muiderslot en het eiland Pampus . Negen keer start een team van Hattem Roeit in Muiden, met zowel een dames- als herenteam in de sloep d’Isela en een damesteam in de sloep Voorganck. De meerdaagse wedstrijd kent drie ‘heats’ van ruim 7 kilometer over het Markermeer, rondom het forteiland Pampus. Het is de traditionele afsluiting van het wedstrijdseizoen, met een groot feest voor sloeproeiers in de haven van Muiden. Sloeproeivereniging Hattem Roeit telt zo’n 60 leden uit zowel Hattem als Zwolle. Vanuit Hattem trainen zij met twee verschillende sloepen op de IJssel: de whaler d’Isela en de kuikensloep Voorganck. Wie zelf wel eens wil ervaren hoe stoer het is om met een roeisloep op de IJssel te varen tussen Zwolle en Hattem, opgeven kan via info@hattemroeit.nl.

Artikel delen:

Reageer