Zwolse Nacht van de Nacht

Zwolle – Volop ‘duistere activiteiten’ in Doepark Nooterhof, Goertjesweg 5 te Zwolle, op zaterdag 29 oktober, van 19:00 – 22:00 uur, bij de Zwolse Nacht van de Nacht.

Het belang van duisternis voor mens en natuur staan centraal in een gevarieerd spannend informatief en sfeervol programma voor jong en oud. Ga je mee met een theatertocht langs fluisterende bomen, romantische vuurvliegjes en een wel heel bijzondere bloem? Verder is er een actie- adventure- game ‘Blind legend’, een spannende break- in escaperoom, een zintuigentocht, sterrenkijken, activiteiten over nachtdieren, verteltheater , magisch nachtbellenblazen, en nog veel meer…. Het programma zie je op www.milieuraadzwolle.nl . Toegang gratis. Om 19.00 uur : bijzondere opening met nachtburgemeester Jeroen van Doornik en wethouder Filip van As. Organisator: Milieuraad Zwolle.

PROGRAMMA

– Tocht door de nacht – met D³ISK Theaterproducties

DᶟISK neemt je mee op een theatertocht door de nacht. Samen met een (over)enthousiaste gids kom je langs fluisterende bomen, romantische vuurvliegjes en een wel heel bijzondere bloem. Laat je zaklamp thuis en laat je meevoeren in deze betoverende duistere wereld.

– The blind legend – virtueel hightech avontuur – Patrick van Ommen

Een actie-adventure game waarbij je ogen worden vervangen door je oren.

– Mindblown – productiepark Landstede

De nacht zit vol verassingen. Laat je door ons op het verkeerde been zetten en ervaar hoe je geest je voor de gek houdt. Soms zijn dingen niet wat ze lijken…

– De Berylliumkristal tijdbom, break-in escaperoom – Bas Kemps

In 1870 bouwde een geheim Leids Genootschap een buitenaardse energie bron in een tijdbom om zo te voorkomen, dat deze werd gestolen. Ingemetseld in een kelder werd deze vergeten en onlangs gevonden.In een donker afgebakend hoekje van Nooterhof staat de toren met de bom en aanwijzingen hoe je een ramp kan voorkomen. Met speciaal voor de nacht van de nacht ontworpen astronomische en astrologische puzzels, ontrafel saamen de code en bevrijd de BerylliumKristal energiestaaf uit de toren.

– Dassen……mysterieuze roofdieren van de nacht – Harry Jansen/Landschap Overijssel

Kom alles te weten over de das die ’s nachts op pad gaat en zich bijna nooit laat zien. Iedereen kent dit dier wel, maar slechts weinigen hebben hem ooit echt gezien.
Aan de hand van filmpjes, informatiemateriaal en waar nodig persoonlijke toelichting wordt het verborgen leven van de das helder in beeld gebracht.

– Schoonheid van de sterrennacht – Thales afd. Zwolle/SolarLive

Sterrenkijken en beeld-presentaties over de sterrenhemel.

– Het geheim van de dageraad – Dorien van Lint

Vertelvoorstelling

– Zet je zintuigen op scherp – IVN Zwolle

Volg met dichte ogen het touw. Waar brengt het je naar toe. Hoe is het om in het donker te lopen? Wat hoor, ruik en voel je?

– Wat zit er in die braakbal? – Avifauna Zwolle

Een leuke en leerzame activiteit over uilen.

– Flitsende bewegingen – Hans van Voorst Fotografie

Mystieke dubbelgangers en spookachtige beelden.

– Effe dimmen – Ledgetit

Presentatie over de voordelenvan ledverlichting, en nachtvriendelijke mogelijkheden er van .

– Magic night bubbles – Martijn en Christine

Doe je mee megabellenblazen? Dat geeft een bijzonder effect bij kleurig gedimd ledlicht.

– Glow in the dark schminken – Carin van de Ploeg

Sfeervol Nachtterras bij het Earthship

19.00 uur: bijzondere opening met nachtburgemeester Jeroen van Doornik en wethouder Filip van As

Organisator: Milieuraad Zwolle

Artikel delen:

Reageer