Humanistisch Café Zwolle Elimineert de burger

Zwolle – Op woensdag 9 november om 20.00 uur komt Ferenc van Damme spreken bij het Humanistisch Café Zwolle. De avond heeft de uitdagende titel: ‘Elimineer ‘de Burger’!
Ferenc van Damme, communicatiestrateeg en beleidsontwikkelaar ‘Participatie & Communicatie’ bij de provincie Overijssel, winnaar van de Galjaard Prijs 2016 voor beste communicatie in de non-profit sector en de enige ambtenaar in Nederland met 3 Grammy nominaties en een Edison op zijn naam, leidt een vurige interactieve discussie met overtuigende cijfers, inspirerende praktijkervaringen en werkbare inzichten. 

ferenc_van_damme.jpg

De provincie Overijssel is al 7 jaar bezig om op andere manieren de ‘kracht uit de samenleving’ aan te boren en het tweerichtingsverkeer met verschillende ‘soorten’ inwoners te stimuleren. Vooral ook met de groeiende groep mensen die zich niet meer vertegenwoordigd voelt door instituten en overheden; nu rond de 70% van de inwoners. Conventioneel communiceren en toepassen van traditionele ‘burgerparticipatie’ met ‘the usual suspects’ levert minder en minder op, dat is duidelijk. En de enigen die nog serieus over ‘burgers’ spreken zijn militairen en bureaucraten; wie kent er persoonlijk een normaal mens die zichzelf ‘burger’ noemt of voelt? Maar wat werkt er dan wel? Hoe betrekken wij onszelf bij mensen die vitaal hun eigen weg zoeken en die in een soort stille revolutie een nieuw soort samenleving aan het maken zijn? Kennis van doelgroepen, zelfinzicht, een realisatie van jouw plek in een razend snel ontwikkelende wereld om ons heen en een dramatisch andere houding van onszelf zijn essentieel voor een zinnig streven naar dialoog in een vitale, samenredzame ‘doe-democratie’!  Om alvast een beetje ‘in the mood’ te komen kun je ter voorbereiding op de bijeenkomst een test te doen. Ga hiervoor naar de volgende link: http://www.motivaction.nl/mentality/de-mentality-test en doe de Mentality-test.’ Het kost ongeveer een kwartier maar dan krijg je ook direct de uitslag en een altijd kloppend plaatje van de stijl van het interieur van je eigen huis! Onthoud de uitslag of print en neem mee naar de bijeenkomst!
Natuurlijk is er deze avond veel ruimte voor vragen en discussie. Na afloop kan worden nagepraat onder het genot van een drankje. Het Humanistisch Café is in de Groote Sociëteit, Koestraat 8 in Zwolle. Inloop vanaf 19.30, start 20 uur, entree € 5,00 incl. thee / koffie voor aanvang (€3,00 voor leden).

Artikel delen:

Reageer