WVF en OZC delen de punten weer (0-0)

Door: Harry Ham

WVF heeft een punt in Westenholte weten te houden. In een, zeker wat de eerste helft betreft, slechte wedstrijd, kwamen de ploegen niet tot scoren.

WVF speelde bijna een uur met 10 man, omdat Peter v/d Streek uit het veld werd gestuurd. Het leek erop dat beide ploegen tevreden waren met de puntendeling. De wedstrijden tegen de ploeg uit Ommen zijn traditioneel spannend en hard te noemen. De vorige aflevering leverde een spectaculaire zege op en, zo merkte Jonathan Brands in het programmaboekje op, ´er valt altijd wel wat te beleven bij deze ontmoetingen`.

Nou, heel spannend was het zeker niet, vooral in de eerste helft was het soms een vervelende bedoening, en als er al iets gebeurde, dan had het weinig met goed voetbal te maken. Er waren een paar kleine kansjes voor Jonathan Brands en Richard Bouwmeester, en ook OZC kreeg een paar mogelijkheden, maar er was veel balverlies en jammer genoeg ook veel overtredingen, en daarbij ontstonden  blessures  aan beide kanten. Even leek het erop dat Jeroen van Leeuwen de wedstrijd gekwetst moest verlaten, maar gelukkig kon hij de 90 minuten volmaken.

Scheidsrechter Serik, die de wedstrijd zeker niet slecht floot, trad te weinig consequent op tegen de overtreders. Peter v/d Streek werd hiervan min of meer het slachtoffer, hij liet zich provoceren, deed iets terug en kon met rood vertrekken. Bij OZC kregen Lukas en Huisjes geel, en mocht Arjan Pot heel blij zijn dat hij niks kreeg…..OZC was daarna tot de rust wel gevaarlijker, maar kwam niet tot scoren, ook al omdat Michel v/d Aa zich een bekwame sluitpost toonde. Na rust probeerden de Ommenaren een beslissing te forceren, en werd WVF met de rug tegen de muur gedrukt. Dat duurde zo´n 10 minuten en toen herpakten de Westenholtenaren zich.

Het werd daarna toch nog een interessante wedstrijd met kansen over en weer. En WVF was zeker niet meer de mindere, ondanks de veldminderheid. Rondom de 56e minuut kreeg onze ploeg twee grote kansen: eerst knalde Richard Bouwmeester hoog over na een mooie 1-2 tussen Martijn Ruijsch en de weer zeer ijverige Piet de Jong, en diezelfde Martijn Ruijsch schoot in vrije positie net niet zuiver genoeg. Makkinga gaf de goed spelende Danny Reinders een elleboogje en kreeg geel, v/d Aa vertoonde nogmaals zijn kunsten bij een 100% kans van OZC. Beide ploegen geloofden het daarna wel en waren tevreden met de puntendeling. ´t Was niet zo´n beste wedstrijd, maar toch….

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Dat “iets” wat Peter van de S. terug deed was dat voldoende voor rood Harry? Tussen de regels in, lees ik “eigenlijk wel”? Vind niet dat je slachtoffer bent als je dom omgaat met provocaties. Wel super belangrijk! Na een dik half uur al, tegen een directe concurrent bovenin de 2e klasse.


    Maak melding

Reageer