CoderDojo Zwolle viert feest

Zwolle – Zaterdag 29 oktober viert CoderDojo Zwolle een klein feestje; een jaar geleden vond namelijk de eerste CoderDojo plaats. Speciaal voor deze dag wordt o.a. een Amerikaanse pannekoekenprinter gedemonstreerd; een digitaal nieuwtje om van te smullen!

Haal je digitale talent naar boven tijdens een CoderDojo!
Tijdens een CoderDojo leer je samen met anderen hoe je kunt programmeren. Hoe maak je een website, bouw je een game of app of zelfs robots? Je maakt bijvoorbeeld kennis met Scratch, een programmeertaal voor interactieve verhalen, games en animaties, en Makey Makey, waarmee je alledaagse voorwerpen verandert in ‘touchpads’. Zo kun je bijvoorbeeld piano spelen op een banaan of de camera van de computer besturen met de poes!

CoderDojo
CoderDojo’s zijn workshops voor jongeren tussen de 7 en 17 jaar, waarin zij leren coderen, programmeren, websites en apps maken en werken met software. Naast het opdoen van technische skills stimuleert deze aanpak bovendien probleem-oplossend denken en samenwerken. CoderDojo is oorspronkelijk een Ierse vrijwilligersorganisatie. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 675 CoderDojo’s in 57 landen die Dojo’s geven. Jongeren maken op deze manier op verschillende manieren kennis met technologie en ICT. De ene keer leren ze Scratch, een volgende keer bouwen ze in HTML of bouwen ze een robot met Mindstorms.

CoderDojo#09 vindt zaterdag 29 oktober plaats tussen 13.30 en 16.30 uur in de Hanze-zaal van Stadkamer Centrum. Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden is wel wenselijk. Dat kan via de site van Eventbrite.

Artikel delen:

Reageer