Sinterklaascadeau beslist CSV ´28 – Gramsbergen

CSV ´28 heeft zichzelf in de wedstrijd tegen Gramsbergen een slechte dienst bewezen, door deze wedstrijd niet in winst om te zetten. De ploeg begon erg slap aan de wedstrijd en keek na 2 minuten al tegen een achterstand aan. De verdediging stond te slapen bij een schot door de linkerspits, wat buiten bereik van keeper Peter Smit op de paal belandde. De terugspringende bal kon de verdediging van CSV alleen maar ten koste van een overtreding ´binnen de lijnen´ verdedigen en de strafschop werd hard en onbereikbaar door Maarten Tromp ingeschoten (0-1). 

CSV ´28 was hierdoor beslist niet aangeslagen en nam direct het initiatief. Nadat een schot van Jeroen Broekroelofs nog over, en een kopbal van Elvin Matuankotta nog naast gingen, was het na 25 minuten wel raak. Michael Smit rondde een voorzet van Roger Knoops bekwaam en doeltreffend af (1-1). Vervolgens hield keeper Albert Veldsink Gramsbergen in de race, toen eerst Matuankotta uit de draai een gevaarlijk schot losliet, wat maar net gestopt kon worden en een paar minuten later Michael Smit een voorzet van Broekroelofs met het hoofd verlengde.  Ook nu redde Veldsink fraai.

CSV had kennelijk niet van de eerste helft geleerd, want Gramsbergen kreeg direct al de kans om de score te verhogen. Spits Wilpshaar schrok kennelijk zo van deze kans, dat hij die prompt miste. CSV had daarna het betere van het spel en wilde de wedstrijd helemaal naar zijn hand zetten en kreeg daar ook de kansen voor. Maar het was tekenend voor de scherpte van de ploeg dat binnen ongeveer 6 minuten, zeker 4 echte kansen om zeep werden geholpen. En als je dan zelf niet scoort, doet je tegenstander het wel, zoals een oude voetbalwet luidt. Gramsbergen liet CSV het spel maken en loerde op de counter via de snelle spitsen. En na 12 minuten was het zover. Spits Maarten Tromp passeerde Pascal Frederiks en dreigde op links door te breken, daarbij op de hielen gezeten door Frederiks. Toen Tromp daarbij op de bal stapte en kwam te vallen, zag de scheidsrechter daar geheel ten onrechte een overtreding in en legde de bal opnieuw op de stip. Spits Bart Wind benutte dat Sinterklaascadeautje erg graag (1-2). De frustratie sloeg bij CSV toe, merkwaardig genoeg bij spelers, van wie je zou mogen verwachten dat zij genoeg routine hadden, om daar beter mee om te gaan.

Praten tegen de scheidsrechter leverde terechte gele kaarten op voor Jeroen Soppe en Roger Knoops. Deze laatste bleef maar aan de gang en werd vervolgens ook terecht door trainer Bauke Pot naar de kant gehaald. Voor hem kwam Matthijs Kremer in de ploeg. CSV probeerde nog wel om wat aan de stand te veranderen, maar pogingen van Edgar Dolleman via een fraaie solo, en kopballen van Michael Smit en Raymond Lachenal (beide op aangeven van Mayken Stolte) leverden niets op. En toen ook een gevaarlijk afstandsschot van Pascal Frederiks in de slotminuut onschadelijk werd gemaakt, konden de talrijk meegereisde supporters uit Gramsbergen een onverwachte overwinning voor hun ploeg met gejuich begroeten.

Artikel delen:

Reageer