Studenten organiseren 5-jarige bestaan buro Ruis

Zwolle – Met een gezamenlijke kick-off bij Hedon hebben eerstejaars Landstede MBO studenten van de opleiding Event & Organisatie de samenwerking met Buro Ruis afgetrapt. De aankomende maanden krijgen ze de kans om 8 evenementen op te tuigen om het 5-jarig bestaan van Buro Ruis in maart 2017 te vieren.

Buro Ruis wil in maart haar 5-jarig bestaan vieren op een bijzondere manier. Gedurende de hele maand zullen er zeer diverse activiteiten voor mbo en hbo studenten plaatsvinden. De samenwerking tussen Landstede Event & Organisatie en Buro Ruis biedt ruimte aan zo’n 40 Landstede studenten die als teams gaan zorgen voor perfect georganiseerde evenementen voor andere MBO studenten in Zwolle. Dit kunnen mini festivals zijn, theater, exposities maar ook workshops of voorstellingen op bijzondere locaties. Ze zullen in nauw overleg met opdrachtgever Buro Ruis hun plannen gaan pitchen, aanscherpen en bij een finale go uiteindelijk echt gaan uitvoeren.

De samenwerking is tot stand gekomen omdat Landstede op zoek is naar manieren om de praktijk binnen de school te krijgen. Binnenschools praktijkleren en contextrijk leren zijn belangrijke speerpunten voor de opleiding Event & Orgnaisatie. Voor beide partijen is er nog niet eerder op deze schaal samengewerkt om evenementen te laten organiseren door en voor studenten.

Zowel Landstede als Buro Ruis zijn erg enthousiast over de samenwerking en hebben alle vertrouwen in een goed eindresultaat. De lijntjes tussen de beide instellingen zijn dan ook kort. Landstede levert al enkele jaren stagiaires aan o.a. Buro Ruis, Hedon en Kunstbende. Buro Ruis zet zich dagelijks in om de studententijd voor zowel mbo’ers als hbo’ers onvergetelijk te maken. Zo organiseert ze de meest uiteenlopende workshops, van cocktails maken tot en met leren masseren en zelfs paaldansen; dikste party’s zoals Singlefeestje, DEEP en LUX (inmiddels uitgegroeid tot fenomenen in Zwolle) en trapt ze samen met de onderwijsinstellingen het studiejaar groots af met de algemene studenten introductieweken van Zwolle, de Bruisweken.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer