Regiokoren naar Korendag WatZUP

Zwolle – Seniorenkoor Het Dobbekoor, Swingshift, popkoor Peppersweet, de gemengde zangvereniging Zang en Vriendschap en de vocalgroup On-Cue uit Zwolle doen zaterdag 12 november van 12.00 tot 21.00 uur mee aan de groots opgezette korendag van popkoor WatZUP in partycentrum Coelenhage aan de Zuiderzeestraatweg in Wezep.

Maar liefst 850 zangers en zangeressen, verdeeld over 28 koren, doen mee aan het muzikale festijn in drie sfeervolle zalen van het partycentrum. Na 21.00 uur is er een afterparty voor de leden van de deelnemende koren en het publiek met medewerking van dj Rick van Velthuysen van Radio Veronica. Publiek is welkom bij de Korendag en de afterparty. De toegangsprijs is vier euro voor volwassenen en twee euro voor kinderen t/m 12 jaar.

De 28 deelnemende koren, afkomstig uit een wijde regio rond Wezep, zorgen voor een breed scala aan liedjes waarbij jong en oud aan zijn of haar trekken komt. Zoals Vrouwenkoor ’t Kump Wèh uit Epe dat Nederlandstalige muziek, musical en popliedjes zingt. Bekende liedjes uit de zestiger en zeventiger jaren komen uit de kelen van Rock Oud Loud uit Kampen. Het Torenkoor uit Kampen zorgt voor meezingers, Peppersweet (Zwolle) voor popliedjes en De Ketel Binken uit Kampen voor zeemansliederen. Naast De Mulderssingers (Wezep) komen 12 november de volgende shantykoren naar Coelenhage: De Boezemvrienden (Apeldoorn) en De Blauwbaarden (Biddinghuizen). Maar ook Gospelkoor El Shaddai uit Wezep doet mee aan de korendag van WatZUP, evenals Illusion uit Hattem, dat religieuze liederen, popmuziek en smartlappen zingt. Kortom, de Korendag van WatZUP biedt zaterdag 12 november voor elk wat wils. Meer informatie over de Korendag van WatZUP en het schema van de optredens op: www.watzup.nl.

Artikel delen: