Brassband David en het Drents Jeugdorkest

Zwolle – Brassband David zoekt als Cultureel Ambassadeur van Zwolle graag de samenwerking op, binnen en buiten Zwolle. Op zaterdag 5 november a.s. geeft de Zwolse brassband een concert met het Drents Jeugdorkest. Brassband David speelt deze avond de muziekstukken waarmee zij een week later op concours gaat in Enschede.

1105-foto03.jpg
Foto: Brassband David 

Het Drents Jeugdorkest staat onder muzikale leiding van Alfred Willering en zal een afwisselend programma brengen, variërend van filmmuziek tot arrangementen van bekende popnummers. Brassband David speelt, onder begeleiding van dirigent Wilbert Zwier, specifieke brassbandmuziek. Een van de drie werken die Brassband David deze avond speelt is ‘The Raid’ van de Zwitserse componist Oliver Waespi. Dit muziekstuk is gebaseerd op een Zwitserse legende uit de veertiende eeuw en indrukwekkend door zijn ritmische en dynamische keuzes. Ook de B-Band -het jeugdorkest van Brassband David- zal deze avond optreden.

Brassband David en het Drents Jeugdorkest nodigen iedereen van harte uit om zaterdag 5 november a.s. bij dit dubbelconcert aanwezig te zijn. Het concert is van 20.00 uur tot 21.45 uur en vindt plaats in de Sionskerk aan de Glanerbeek 10 in Zwolle. De entree bedraagt € 5,00. Brassband David is de enige brassband in Zwolle en de oudste Zwolse muziekvereniging. De brassband werd al in 1895 in Zwolle opgericht en bestaat 121 jaar. Brassband David is voor de A-Band op zoek naar een es-cornettist en slagwerkers. Voor belangstellenden is het concert van 5 november een goede gelegenheid om een indruk van Brassband David te krijgen. Op een donderdagavond een repetitieavond bezoeken kan ook. Binnen de B-Band is er volop ruimte voor alle soorten koperblazers passende binnen een brassband. Meer informatie op www.brassbanddavid.nl.

Artikel delen:

Reageer