‘Gast aan tafel’

Zwolle – Onder de noemer ‘Gast aan tafel’ schuiven in de week van 29 oktober tot en met 6 november zo’n 40 Overijsselse wethouders, raadsleden en beleidsmakers aan voor een maaltijd bij een pleeggezin, gezinshuis of (behandel)groep van Trias. Ook in Zwolle zijn diverse raadsleden en beleidsmedewerkers te gast.

Met de actie ‘Gast aan tafel’ wil Trias lokale politici en beleidsmakers op ludieke wijze een inkijkje geven in het reilen en zeilen van een pleeggezin, gezinshuis of groep. Het is het derde jaar dat Trias de succesvolle actie organiseert. ‘Gast aan tafel’ is onderdeel van de landelijke ‘Week van de pleegzorg’. Met uiteenlopende activiteiten wordt in deze week de aandacht gevestigd op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. Ook worden pleeggezinnen in het zonnetje gezet. Naast ‘Gast aan Tafel’ neemt Trias volgende week de Zwolse wethouder jeugdbeleid Ed Anker en twee beleidsambtenaren mee op ’tour’ langs pleeggezinnen, pleegzorgbegeleiders en andere betrokkenen. Ook doet Trias haar pleeggezinnen een inspiratieboekje cadeau, pleeggezinnen kunnen gratis zwemmen bij een zwembad van Optisport en met korting naar Attractiepark Duinrell.

De week wordt zaterdag 29 oktober afgetrapt door Olympisch zwemmer Maarten van der Weiden in het Optisportzwembad in Hoorn. Meer informatie: http://www.weekvandepleegzorg.nl/

Artikel delen:

Reageer