Wethouders bezoeken Bus Handelmij

Zwolle – Maar liefst drie Zwolse wethouders bezochten donderdagmiddag Bus Handelmij op bedrijventerrein De Vrolijkheid. Ze werden verwelkomd door de directeuren Henry en Schelto Bus van dit Zwolse familiebedrijf. De gemeentebestuurders bezoeken twee dagen lang verschillende bedrijven en instellingen om zich te laten bijpraten over het reilen en zeilen in de stad. Ook het bedrijfsleven wordt niet overgeslagen en daarom werden Nelleke Vedelaar, Jan Brink en Filip van As door Dé Snieder, de logistiek manager van Bus uitvoerig geïnformeerd over de toekomstplannen van deze technische groothandel.

dsc_0980.jpg

Bus Handelmij is leverancier van gereedschap, lasapparatuur, machines en andere technische hulpmiddelen voor de professionele markt. Ze leveren onder andere aan de metaalindustrie, offshore, scheepswerven en installatiebedrijven. Ze hebben 13 vestigingen en werken met ongeveer 200 medewerkers. Het hoofdkantoor staat in Zwolle en al eind vijftiger jaren hebben de ouders van Henry en Schelto Bus vanuit Friesland een pand betrokken in de binnenstad van Zwolle en in 1976 zijn ze verhuisd naar bedrijventerrein De Vrolijkheid. Het succesvolle bedrijf staat aan de vooravond van een grote verandering. In 2017 verlaten ze het huidige pand en betrekken een nieuw bedrijfspand op Hessenpoort, waarbij het bedrijf ook op logistiek gebied geheel bij de tijd zal worden gebracht. De magazijnen in 6 vestigingen worden in Zwolle samengevoegd tot een centraal magazijn, wat leidt tot beter voorraadbeheer, minder transportkosten en een veel doelmatiger en efficiënter magazijn. Op deze manier kan deze logistiek dienstverlener haar klanten nog beter bedienen. Schelto Bus erkende dat het bedrijf ook naar vestigingsmogelijkheden buiten Zwolle heeft gekeken om daar nieuw te bouwen, "maar dat voelde niet goed. We zijn een Zwols bedrijf en Zwolle ligt voor ons verkoopgebied centraal. Bus is erg verweven met Zwolle." Uiteraard konden de wethouders een gevoel van trots niet onderdrukken. "Zwolle heeft het toch wel een beetje."

Het familiebedrijf voelt ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid en door de centralisatie en modernisering van de logistieke organisatie zullen er minder kilometers worden gereden, minder papier worden gebruikt en ook minder energie nodig zijn. Volgens Schelto Bus is dit niet alleen duurzamer, "maar het levert ook nog iets op."
Op personeelsgebied streeft Bus naar een flexibele bezetting. Bij piekmomenten kunnen zelfs verkoopmedewerkers worden ingezet in het magazijn. Ook kan er routinematig magazijnwerk worden uitbesteed. Op de vraag van wethouder Nelleke Vedelaar of medewerkers van de sociale werkplaats hiervoor ook ingezet kunnen worden, reageerde de Bus directie niet afwijzend. "Het routinematige werk kan soms zelfs beter door deze mensen worden uitgevoerd," erkende Schelto Bus en uiteraard leverde dit een verheugende reactie op bij Vedelaar, die gelijk mogelijkheden zag op haar sociaal beleidsterrein.

Hennie Vrielink
Verslaggever Weblog Zwolle

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer