Rugbyclub Emmen wint van Zwolle : 27- 17.

Het beloofde een mooie wedstrijd te worden tegen de bevriende rugbyclub uit Emmen. Beide teams hadden de punten nodig om in de bovenste helft van het rijtje te blijven. De nieuwe garde van RC Zwolle heeft het Emmen erg moeilijk gemaakt. De eerste helft werd Emmen voorbij gelopen. Coach Eddy Dekker heeft mooi materiaal om verder te bouwen. Het onbevangen snelle spel van de nieuwe spelers belooft wat voor de toekomst.

Captain Arjan wist de spelers op scherp te zetten: “We moeten Emmen zien te verrassen met harde tackels en aanvallend moeten we gebruik maken van onze snelle jongens.”. Na 3 minuten schudde de Zwolse voorwaartse Julian van Dijk de verdediging wakker met de eerste try van de wedstrijd. De conversie ging ook tussen de palen en de voorsprong was genomen. Na een gewonnen scrum kon de bal snel naar de buitenkant getransporteerd worden waar winger Jeremain Muller de bal netjes in het try-gebied drukte. Dit kunstje lukte hem nog een keer en Zwolle ging de rust in met 17 punten.

In de tweede helft liet Emmen zich het kaas niet van het brood eten.  Zeker op eigen terrein wilden ze toch laten zien dat de meeste rugbyervaring aan hun zijde stond. In de hogere versnelling had Zwolle moeite het fysieke spel van de Drenten af te stoppen. Debutant Manus Wolters maakt een harde tackel en kon voorkomen dat de heren van RC Emmen al vroeg in de tweede helft zouden inlopen. Rc Emmen kwam op gang en ze konden nog een paar keer doorbreken. De heren van Blauw-wit konden een paar mooie aanvallen niet verzilveren. Het wedstrijdverloop was erg spannend. Samen met het mooie weer en de gezellige supporters weer een goed voorbeeld leuk verenigingsleven in de regio.

 

De Hanzeladies hebben met 0-68 verloren in de uitwedstijd tegen de EemPanters, een combinatieteam van De Pinkpanters uit Driebergen en RC Eemsland uit Amerfoort. De dames miste een paar basisspeelsters en hadden hierdoor moeit om hun game-plan te spelen.

Volgend weekend zijn de Zwolsche rugby’ers in actie te zien tegen Rugbyclub Phoenix uit Delfzijl. De wedstrijd begint om 14.00 op sportpark de Marslanden aan de Hyacinthstraat 60. 8013 XZ Zwolle.

Geïnteresseerden kunnen altijd meetrainen op dinsdagavond 19.30 tot 21.00 en donderdagavond 19.30 tot 21.00. Meer informatie is te vinden op www.rugbyzwolle.nl

Artikel delen:

Reageer