Borreltijd is boeventijd aldus Zwolse politie

ZWOLLE – Vergeleken met 2015 heeft de politie Zwolle de helft minder woninginbraken opgelost. Vooral tussen 17 en 21 uur ziet de politie een piek in het aantal inbraken. Van de 264 inbraken en pogingen tot woninginbraak waren er eind september dit jaar 11 procent opgelost. Vorig jaar had de politie meer dan het dubbele aantal zaken opgehelderd in de eerste negen maanden. Van de 263 woninginbraken zijn er toen 61 opgelost, bijna een kwart.

politienieuws.jpg

Veelplegers kunnen deze cijfers behoorlijk verstoren, zegt operationeel expert Ruben Oldenbeuving van de politie Zwolle: "Groepen inbrekers plegen soms meerdere inbraken op één avond. Zodra wij een verdachte hebben aangehouden, kunnen wij soms meerdere inbraken aan elkaar linken. Zo krijg je in één keer een veel hoger oplossingspercentage." Bovendien zijn er verdachten opgepakt in 2016 voor woninginbraken uit 2015, zegt Oldenbeuving. “De verwachting is dus dat dit percentage nog wel gaat stijgen.”

Vooral tussen 17 en 21 uur ziet de politie een flinke piek in de inbraken. Sinds 1 oktober is de politie daarom haar Donkere dagen offensief weer gestart. Oldenbeuving: “We houden maandelijkse verkeerscontroles op plekken waar veel inbraken zijn geweest. Alleen al door er te staan, schrikken we af. En we gaan meer de wijk in, bovenop onze vaste surveillances.”

Artikel delen:

Reageer