Biljarters uit Zwolle winnen ook in Brabant

De hechte machine, zoals het team van Hanze Catering uit Zwolle dit seizoen in de eredivisie driebanden uitstraalt, haperde even in de zevende ronde.

In het Brabantse Oosterhout was het laaggeplaatste Rüttchen Advies dicht bij een gelijkspel. Even wankelde de Zwolse formatie, maar op het juiste moment werd alsnog de koers omgebogen en uiteindelijk een 2-6 overwinning geboekt.

Dat Hanze Catering zonder puntverlies de kopposities samen met Crystal Kelly (8-0 winst op Ot Tapperijke) blijft innemen, is mede te danken aan het
alerte optreden van Martin Horn. De Duitser, die onlangs het nationale
kampioenschap driebanden in zijn land verlengde, zag tijdig het gevaar en
kon alsnog met 50-46 (32) van Ad Broeders winnen. Gelijkertijd speelde Ad
Koorevaar tegen invaller Marc Janssen. En aangezien Koorevaar niet het
juiste eindschot had, ging deze partij wel verloren. Janssen won met 50-47
in veertig pogingen.

Daarmee ging de tweede sessie niet met 4-0 voor de thuisclub, maar met een evenredige balans in. Voor kopman Torbjörn Blomdahl en Dick Jaspers bleek het nadien niet moeilijk om de overwinning voor Hanze Catering veilig te stellen. Jaspers trof Arie Weijenburg, de man die hij in het nationale kampioenschap vrijdag nog achter zich had gehouden. En ook nu was Jaspers over vijftig punten weer winnaar: 50-29 in 31 omlopen. Torbjörn Blomdahl, die een hoogste serie van dertien scoorde, deed het tegen Frank Martens nog een fractie beter en sloot met een 50-28 overwinning in 30 beurten af.

Komend weekeinde staat er weer een dubbel op het programma. Het betekent dat Hanze Catering voor het eerst op zaterdag (aanvang 19.00 uur) thuisspeelt in de Zwolse Hogeschool Windesheim en dat het team op zondag in Hengelo (Ov.) de uitwedstrijd tegen Twentevisie afwerkt.

Artikel delen:

Reageer